KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA

+75
Niny
leptirko82
pegaz
lena31
zvoncica36
d77
lelas
missile
jaca*caca
Ninche
ragaco
gagax81
visnja123
winni
agata
suncokret
Tinche
BiKsi :)
tetreb
Skay
saska1
bulevarka
JecaPereca
Xena
sretna
Crvic
Struzzo
caci
Cecana
saška
shenon
daxi011
medolino
Jejaaa
mladolika
makica1984
ana 83
balmisa
Diksica
maza1972
perka
xelijana
dragana76ns
maus
enesa
zivka123
laKole
natalija
MAAKKI
kristina33
JocY
NatasaM
Kamilica
ninica2
SSanja
Republica
aida1980
LaFolie
filip
suncicas
racili
anna
Anavi
catherine290505
bobica83
noja
heart84
cicsa80
lolipop
djole42
Mali Princ
KoMetaK
Orline
dr mali pariz
nabla
79 posters

Strana 10 od 40 Prethodni  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 25 ... 40  Sledeći

Ići dole

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA - Page 10 Empty Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA

Počalji od laKole 24/12/2011, 22:49

dr mali pariz ::...pošto eutyrox pijem kad muž ide na posao, pa onda još odspavam,pa kad ustanem, na miru jedem...

lol! lol! lol!
tako i ja! pijem kad pužu zvoni sat, ja ustajem 45 min kasnije. a da ne pogriješim dozu, kraj kreveta držim, uz čašu vode, poklopac od neke bočice u kojoj su bili lijekovi, pa uveče u taj poklopac pripremim dozu za ujutro. kad sat zazvoni, izvrnem poklopčić u šaku pa sve popijem odjednom. još nisam pogriješila.
lol! lol! lol!
laKole
laKole

Broj poruka : 1553
Datum upisa : 16.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA - Page 10 Empty Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA

Počalji od laKole 24/12/2011, 22:54

orline ::Evo update i od mene Very Happy
Pošto ovih dana moram na kontrolu ( morala sam odavno, al ajd sad Rolling Eyes ) jutros uradila hormone.
TSH 0.33 a FT4 normalan, 17.
Ja sam stvarno fenomen koji nema simptome ni na visokom ni na niskom TSH. Laughing Pretpostavljam da simptomi i idu od FT4 a ne od TSH, jer od njega ide funkcija, tj. on se pretvara u T3
Verovatno će mi smanjiti terapiju.

orline, ni ovo nije loše. što se tiče ft4, našla sam na netu neku studiju u kojoj se kaže da je bolje da je ft4 bliže gornjoj granici. a to mi je i radončić potvrdio - pratio mlade žene koje su spontano ostale trudne, bez problema sa štitnjačom, sve i jedna imala niži tsh a viši ft4.

meni je, u pauzi između dvije epizode tireotoksikoze, kad sam bila eutiroidna i bez lijekova godinu dana, tsh bio 0,6 a ft4 18.
laKole
laKole

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 25/12/2011, 21:02

Pariz TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA - Page 10 679696.

Orline, ala si skebala tsh, cuka mu! Icice tu doza nanize TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA - Page 10 612963.
Vidim da nisam jedina koja ima taj trip oko toga da li sam ili tek treba da popijem lekic, mada ja za stitnu pijem cim ustanem, a isto ne znam da li je taj dana za 100 ili za 125mg. Sad pijem po 125 radnim danima, a po 100 vikendom! Za glukofaz se obicno debelo zapitam jesam li, ili nisam popila! Rolling Eyes

Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Orline 25/12/2011, 21:13

Ih, cuka mu, skebala ga načisto Laughing Razz
Bila sam danas kod naše dr. Čekala kao i obično da me primi Laughing al na nju čovek ne može da se naljuti.
Ona prezadovoljna, kaže dok god je FT4 u redu, nema frke. Da pijem i dalje 100, sem ako osetim neke simptome, mada da bih bila sigurna, mogu i po 75mg vikendom.
Sledeća kontrola za tri meseca, a u slučaju trudnoće i ranije. Eto, kaže, baš danas joj bile pre mene dve trudnice friške.
Pitah i za metformin, kaže nema problema, može se piti koliko god, ne moraju nikakve analize, jedino što se oko trudnoće mora piti i folna, a eventualno i kompleks B vitamina.

Kad sam je pitala za kontracepciju, tj. da li podiže TSH, reče da ne Rolling Eyes
Mi već zaključismo da utiče, jel. Kao, estrogen može da "okine" i pomogne da štitna otkači, ali da mi sad ne bi smetalo da ih koristim. Eto ti ga sad...Ma, OK, u svakom slučaju ja sam dobro, polako varim činjenicu da se družim sa tableticama do kraja života. Ne zbog toga što mi smeta da mi nešto fali, gluposti, znam da je ovo nešto namanje što mi se moglo desiti, nego činjenicu da nedobog dodje do nestašice na tržištu ili nešto slično, odo' ja u hipotireozu Rolling Eyes
Koji sam kreten, ovo su ratne traume, ne zamerite Laughing
Orline
Orline

Broj poruka : 11716
Godina : 52
Datum upisa : 05.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laKole 26/12/2011, 10:16

super!
da, to su i meni rekli, ft4 je takođe bitan u cijeloj priči.
što se tiče nestašice lijekova, da znaš da je meni prof. diklić rekao da obavezno imam kutiju-dvije u rezervi, ne zbog takvih stvari koje ti orline spomenu, već zbog odnosa na tržištu lijekova, moguće da nekad zaškripe neki odnosi između dobavljača i farmaceutskih kompanija, pa da ne budemo u problemu zbog toga.
ako misliš krenuti sa kontracepcijom, onda ostani na ovoj dozi, pa provjeri par sedmica od početka uzimanja kontracepcije, za svaki slučaj.
meni se čini da je ova doza koju sad pijem prejaka, ali kako pijem i kontracepciju i spremam se u postupak, mislim da je bolje da ostanem na njoj. kako sam prethodne analize radila samo 3 sedmice poslije uvođenja jače doze, gledaću da ih uradim ponovo za 2-3.
laKole
laKole

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 26/12/2011, 16:41

ej, znači nisam usamljena...nego niako da dopre do mozga da uveče na nekoj tacni izdrobim sebi "leba"...ali imam činijicu,na noćnom stočiću, pored ikone, kreme za ruke, knjige, upravljača, telefona badema, u toj činijici svi dnevni lekovi lol! kao bakuta lol!
Olri, ona je baš zadrta da kontracepcija ne diže, a dosta devojaka je doživelo drugačije. Moj savet je- češća kontrola dok budeš na kontrac., ili povećanje za 25. Def. bih ja tako uradila, jer sam iskusila da diže.
dr mali pariz
dr mali pariz

Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od KoMetaK 26/12/2011, 22:47

Drugarice po TSH, drago mi je da vidim da ste ga ubile! yes
Orli, proveravaj u toku kontracepcije TSH, meni je bio 5.8 i povecali mi sa 75 na 100, i cim sam prestala sa kontracepcijom, pao na 1.5. Nisu upuceni ni lekari u sve Wink lol!
KoMetaK
KoMetaK

Broj poruka : 7138
Godina : 51
Datum upisa : 09.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Orline 26/12/2011, 23:05

Pariz, baš zadrta, hahaha Laughing Pravi termin. Meta, u pravu si, usvojiće to kad im se javi mnogo nas sa istim simptomima, sumnjam da su ranije i proveravali TSH tako često. Kad sam ja ušla u ovu priču, još su se gledale stare ref. vrednosti (da bude do 4)
Ja sam nešto pričala sa dr da, ako bude mogućnosti izbegnem kontracepciju, varijanta produženje ciklusa Primolut nor-om. Ne znam još
Orline
Orline

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bobica83 5/1/2012, 19:50

Danas sam vadila kontrolni TSH posle 1.5mes od povecane doze i pao je sa 61 na 9 sto je ok bas je dosta pao,mada vidim i ja po sebi da mi kosa manje opada i da sam manje nervozna! kod Sumarac idem u februaru necu pre ni kontrolisati nista! nastavljam sa ovom dozom pa cemo videti!
bobica83
bobica83

Broj poruka : 2140
Godina : 41
Datum upisa : 15.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 5/1/2012, 20:54

Super Bobi! Sve se polako sredjuje! TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA - Page 10 612963

Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 6/1/2012, 12:43

Bravo Bobi!!
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od LaFolie 14/1/2012, 01:12

Ima da izljubim dr Sumarac u ponedeljak Very Happy

MM sada pije 150mg eutiroxa, nakon duze azoospermije smo stigli do 2 miliona mofoloski ispravnih i progresivnih srca
LaFolie
LaFolie

Broj poruka : 3412
Datum upisa : 20.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dragana76ns 14/1/2012, 10:10

Samo da i ja pozdravim eutirox girl :***

Ja sam jos uvek na 0.25mg,pre 15 dana mi je TSH bio 3.2 a krenula sam sa primolut nor-om, vadim ga opet u utorak ili sredu, i ne znam jel smem sama da pojacam dozu ako nije ispod 2.5?

Meni ne prija kad ga popijem, pa nastavim da spavam.....onda sva oteknem u licu a i manta mi se u glavi.

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA - Page 10 543728
dragana76ns
dragana76ns

Broj poruka : 4182
Godina : 48
Datum upisa : 12.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dragana76ns 14/1/2012, 10:11

Bobice...samo neka ide dole, bravo
dragana76ns
dragana76ns

Broj poruka : 4182
Godina : 48
Datum upisa : 12.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Kamilica 14/1/2012, 10:14

LaFolie f g
Dragana i za tebe Bravo as
Kamilica
Kamilica

Broj poruka : 2615
Datum upisa : 05.07.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od xelijana 24/1/2012, 20:59

Drage moje slucajno sam naletela na vas,i vidim da imamo isti problem.Tsh pre letroxa 25 bio 6 ,krenula sam sa terapijom jer se ispostavilo da je stitna uzrok sto ne dolazi do zaceca kod mene.Pre 10 dana sam imala biohemisku trudnocu.Moje pitanje za sve vas ,da li postoji neka razlika sem u proizvodjaca Letrox i Eutirox?

osmeh srce Za sve vas

xelijana

Broj poruka : 5
Datum upisa : 24.01.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laKole 25/1/2012, 09:43

xelijana, u principu to je isti lijek dva različita proizvođača.
međutim, kao i kod ostalih lijekova, neki bolje podnose (ili lakše funkcionišu) sa jednim, neki sa drugim, stvar je subjektivnog osjećaja.

većina ljekara kažu da nema apsolutno nikakve razlike ali ipak ima određeni procenat njih koji prednost daju eutiroxu. kod nas, u republici srpskoj, letrox ide na recept i plaća se samo participacija a eutirox se kupuje.
laKole
laKole

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od natalija 25/1/2012, 13:37

Ja sam pila i jedan i drugi, meni je euthirox bolji. Jeste skuplji, ali su mi savetovali da ga nabavljam u inostranstvu još pre 10 godina kada ga ovde nije bilo. Sada je dostupan i na našem tržištu,
natalija
natalija

Broj poruka : 702
Datum upisa : 18.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mali Princ 25/1/2012, 13:55

Eutirox je super, kaze dr da je stabilniji. A i nije bas nesto skup, ja sam pre neki dan kupla kutiju od 50kom 75mikrograma za 135din...
Mali Princ
Mali Princ

Broj poruka : 1962
Godina : 50
Datum upisa : 10.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od xelijana 25/1/2012, 13:56

Hvala vam jako mi znaci vase misljenje.

xelijana

Broj poruka : 5
Datum upisa : 24.01.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Orline 5/2/2012, 15:30

lakole ::
orline ::Evo update i od mene Very Happy
Pošto ovih dana moram na kontrolu ( morala sam odavno, al ajd sad Rolling Eyes ) jutros uradila hormone.
TSH 0.33 a FT4 normalan, 17.
Ja sam stvarno fenomen koji nema simptome ni na visokom ni na niskom TSH. Laughing Pretpostavljam da simptomi i idu od FT4 a ne od TSH, jer od njega ide funkcija, tj. on se pretvara u T3
Verovatno će mi smanjiti terapiju.

orline, ni ovo nije loše. što se tiče ft4, našla sam na netu neku studiju u kojoj se kaže da je bolje da je ft4 bliže gornjoj granici. a to mi je i radončić potvrdio - pratio mlade žene koje su spontano ostale trudne, bez problema sa štitnjačom, sve i jedna imala niži tsh a viši ft4.

meni je, u pauzi između dvije epizode tireotoksikoze, kad sam bila eutiroidna i bez lijekova godinu dana, tsh bio 0,6 a ft4 18.
Nako tri dana stimulacije radjeni hormoni TSH 1.7, FT4 14. Dr nije ništa dirala, ja pitala bar 125 vikendom, strah me da ne raste, jer ovaj FT4 malo bliži donjoj granici, ali kaže ne dirati ništa.
Orline
Orline

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od LaFolie 5/2/2012, 15:33

Meni TSH skace od stimulacije, ode na 5-6, pa se za mesec dana vrati na 3... A 10 god mi je TSH bio u ref vrednostima, nikada nisam imala probleme, nakon prve VTO mi se pokarabasio.... Pijem 25mg eutiroxa, vec 2 nedelje i spremam se za april cvet
Da li je strasno ako se priblizi nuli pre VTO? Logicno mi je da ce opet od stimulacije da poraste
LaFolie
LaFolie

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Orline 5/2/2012, 15:41

To ti već ne znam kasti, zavisi od vrednosti FT4. Ali ne bi trebalo da se približi nuli, nije to velika doza.
I meni je izgleda skočio sa prvom IVF. do tada bio uvek ispod 2
Orline
Orline

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od LaFolie 5/2/2012, 15:42

Cu da izvadim krv za mesec dana, da vidimo kako reagujem cvet
LaFolie
LaFolie

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 5/2/2012, 16:55

Orle, preporuka da ponoviš nalaz neki 6-10 dan posle ET-a
Pred postupak mi bio 1,5, bez supresije, a 6. dan od ET-a 4.
Naravno sve se za mesec dana stabilizovalo,ali uz pojačanje terapije za 25.
Trudnoće zna da pojača TSH.Prati.
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 10 od 40 Prethodni  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 25 ... 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu