Danas sam kuvala...
+39
ninica2
lolipop
Struzzo
mijaki
dragmilk
Anavi
Marija86
BiKsi :)
tanjica
djole42
caci
Orline
anna
tuli
Kamilica
MAAKKI
Sami
cicsa80
maza1972
Republica
racili
zoxa
maus
Mali Princ
bebko
KoMetaK
Tinche
buby
Cupava
bobica83
MARA
dragana76ns
HappyGirl
noja
dr mali pariz
Cranberry
Mirjana
Botox
Milijana
43 posters
KUTAK :: KAFANICA ;) :: Kuhinja :: Arhiva
Strana 27 od 40
Strana 27 od 40 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 33 ... 40
Re: Danas sam kuvala...
Bojana ona tvoja riba sa slaninom izgleda super, procitala sam i recept, ja bih izostavila sir. Inace pastrmka u slanini me odavno privlaci, ja sam isprobala neki recet gdje je punjenje bijeli luk i persun, samo mi je izgorilo pa nemam pojma kakva je bila od tada nisam vise pravila.
Pari, kiseli kupus sa ovcetinom nisam probala, da je jagnjetina vrloooo rado!
Nego da vam napisem da sam probala Tatarski biftek, koliko sam imala predrasuda u vezi njega, stvarno mi se svidja, ukusno je. Uz biftek su bile posluzene i przenice od tamnog hljeba (kao tost)
Nisam ga ja pravila nego nas komsija u cast rodjendana mm-a, koji smo obiljezili sa zakasnjenjem. Ja sam pravila
salate, predjelo i naravno desert. Konjicka salata, caprese salata, bruskete sa paradaizom i prstom, punjena jaja i slane rafaelo kuglice. Torta, nugat sa visnjama.
Nista nisam slikala, jer Nina mi se razbolila to jutro, jedva sam stigla sve i pripremiti.
Danas je Nina pozeljela corbicu i spagete, teleca corbica je vec gotova a spagete sa 4 vrste sira spremam kad se ona probudi.
Nego da vam napisem da sam probala Tatarski biftek, koliko sam imala predrasuda u vezi njega, stvarno mi se svidja, ukusno je. Uz biftek su bile posluzene i przenice od tamnog hljeba (kao tost)
Nisam ga ja pravila nego nas komsija u cast rodjendana mm-a, koji smo obiljezili sa zakasnjenjem. Ja sam pravila
salate, predjelo i naravno desert. Konjicka salata, caprese salata, bruskete sa paradaizom i prstom, punjena jaja i slane rafaelo kuglice. Torta, nugat sa visnjama.
Nista nisam slikala, jer Nina mi se razbolila to jutro, jedva sam stigla sve i pripremiti.
Danas je Nina pozeljela corbicu i spagete, teleca corbica je vec gotova a spagete sa 4 vrste sira spremam kad se ona probudi.
zoxa- Broj poruka : 2601
Godina : 48
Datum upisa : 25.11.2008
Ni ja ne jedem ovcetinu, a jagnjetinu samo ako je mlada i vruca pa da ne smeka mnogo.
Boki, cestitam na novom sporetu sad tek ima da nam cure sline od tvog kuvanja kad se razmases na sve 4 ringle i sa velikom rernom
Boki, cestitam na novom sporetu sad tek ima da nam cure sline od tvog kuvanja kad se razmases na sve 4 ringle i sa velikom rernom
Cranberry- Broj poruka : 212
Datum upisa : 11.05.2011
ja sam obecla sebi da cu ga praviti i probati (msm, tatarski biftek )zoxa ::Bojana ona tvoja riba sa slaninom izgleda super, procitala sam i recept, ja bih izostavila sir. Inace pastrmka u slanini me odavno privlaci, ja sam isprobala neki recet gdje je punjenje bijeli luk i persun, samo mi je izgorilo pa nemam pojma kakva je bila od tada nisam vise pravila.
bas imam veliku zelju da probam.... i znaci svidelo ti se?
pa ja cujem od mnogih, kazu da im se bas svidelo, a svi su imali neke strahove pre toga :)
Botox- Broj poruka : 4342
Godina : 38
Datum upisa : 10.04.2011
Kod nas paradajz corbica sa teranomm i blagi paprikas,
Ja volim da probam uglavnom sve al kad drugi kuvaju, a to je retko
jel nemam obicaj da pravim neke specijalitete samo prosto i sto jednostavnije,
Da puno nepodlezemo carima kuhinje
Ja volim da probam uglavnom sve al kad drugi kuvaju, a to je retko
jel nemam obicaj da pravim neke specijalitete samo prosto i sto jednostavnije,
Da puno nepodlezemo carima kuhinje
noja- Broj poruka : 6242
Godina : 46
Datum upisa : 24.02.2011
Nista, ali mi je mama poslala belo pilece pohovano i pitu (od kora zapecenih na plotni) sa pirincem.
Cupava- Broj poruka : 1957
Godina : 50
Datum upisa : 14.03.2009
Mame su zakon, ja cele nedelje od nje dovlačim...
Pariz, ja kad sam kuvala kupus sa ovčetinom, ti se naježila, kažeš nevoliš kupus i to jelo uopšte. A šta ja to vidim da se danas ručalo
Pariz, ja kad sam kuvala kupus sa ovčetinom, ti se naježila, kažeš nevoliš kupus i to jelo uopšte. A šta ja to vidim da se danas ručalo
Kamilica- Broj poruka : 2615
Datum upisa : 05.07.2011
Za veceru proja, i to kakva
Sto se ovcetine tice, ne volim tj nisam ni ljubitelj kuvanog kiselog kupusa...to je jedno od tri -cetiri jela koje ne volim, a slatki kupus prosto OBOZAVAM :)
Tartar biftek...hmmm pa i nisam nesto odusevljena,ja bih pre taj biftekcic doooobro isprzila i prelila ga nekim sosom od tartufa ili bibera
Boki mislim da cu sutra praviti onaj tvoj chees
kuvarice
Sto se ovcetine tice, ne volim tj nisam ni ljubitelj kuvanog kiselog kupusa...to je jedno od tri -cetiri jela koje ne volim, a slatki kupus prosto OBOZAVAM :)
Tartar biftek...hmmm pa i nisam nesto odusevljena,ja bih pre taj biftekcic doooobro isprzila i prelila ga nekim sosom od tartufa ili bibera
Boki mislim da cu sutra praviti onaj tvoj chees
kuvarice
dragana76ns- Broj poruka : 4182
Datum upisa : 12.11.2010
dr mali pariz :: danas nisam kuvala, danas sam podgrevala ručak koji sam od mame preuzela
Kiseli kupus sa ovčetinom
Ajme, al mi curi voda na ustaaaaaa! Na kupus, ne na ovčetinu! Kupus obožavam, ovčetinu ne mirišem, al mogu ja i jelo bez mesa najopuštenije da jedem!
Mi u nedelju na Zlatiboru spremali kiseli kupus sa dimljnom butkom u zemljanom loncu! Naravno da mi nije palo na pamet da slikam! Bilo je samo kad će biti gotovo pa da jedemo! Pozdrav za divnu mamu što je decu nahranila!
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
E, svaki put mi krene voda na usta...moracu da iskljucim otvaranje slika na ovoj temi...
Juce sam pravila Bojaninu dzigu u umaku...sa njokama...odlicna kombinacija. Ima i za danas (zivela mikrotalasna) ali sa krompir pireom.
Juce sam pravila Bojaninu dzigu u umaku...sa njokama...odlicna kombinacija. Ima i za danas (zivela mikrotalasna) ali sa krompir pireom.
Tinche- Broj poruka : 6399
Godina : 45
Datum upisa : 08.08.2009
Kod nas se krcka jos supa govedja sa celom puslom sargarepe za dva dana,
Kupila sam kobaje i.pasulj a to cu kad poruckamo suupu, glavno jelo govedina iz supe
A ja upravo za uzinu ruckam sargarepu, kiwi i bananu,
... i gledam ova vasa divna jella, voda mi ide
Kupila sam kobaje i.pasulj a to cu kad poruckamo suupu, glavno jelo govedina iz supe
A ja upravo za uzinu ruckam sargarepu, kiwi i bananu,
... i gledam ova vasa divna jella, voda mi ide
Datum upisa : 24.02.2011
Draga, ja povraćam na kuvani slatki kupus. Ovčetinu sam po prvi put sada, ovako jela,jer je mama spremila,pa probala.U poklopcu se vidi kiseli, ne slatki kupus.Tako da to je to.Kamilica ::Mame su zakon, ja cele nedelje od nje dovlačim...
Pariz, ja kad sam kuvala kupus sa ovčetinom, ti se naježila, kažeš ne voliš kupus i to jelo uopšte. A šta ja to vidim da se danas ručalo
Nisam ni ja oduševljena bila, ali nije mi bilo loše.
Danas mi je mama skuvala sarmu. Ja je uvek pravim od junetine,ali u šerpu stavim špic svinjska rebra.
ne znam da li sam ikada lepšu jela.Sutra ću je slikati ima onaj ukus-kuvane na smederevcu.
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Datum upisa : 29.01.2010
Izvol'te, ko ih voli
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Datum upisa : 29.01.2010
Nista. Tata mi na posao doneo vreli kiseli kupus sa suvim svinjskim rebarcima i vrucu pogacu od integralnog hleba, bananu, narandzu i kasiku. :-)
Ispekla sam i jezik i sve sto vodi u zeludac. :-)
Ispekla sam i jezik i sve sto vodi u zeludac. :-)
Cupava- Broj poruka : 1957
Godina : 50
Datum upisa : 14.03.2009
piletina na kineski nacin
i veoma jednostav, i lak za pravljenje, kolac sa limunov, mekan i socan :)
i veoma jednostav, i lak za pravljenje, kolac sa limunov, mekan i socan :)
mmmm........bojana piletina izgleda fantasticno......a i kolacic je
tanjica- Broj poruka : 313
Datum upisa : 22.03.2010
inace, ovaj kolac sam napravila jer sam mislila da nece biti nista posebno
pa da imamo ovih dana da se zasladimo ponekad
ali malo sutra
ispao je fenomenalan, sve me sramota da kazem da sam imala neka bedna ocekivanja
jos par parcadi ostalo, taman za sat vremena da operem tepsiju
da mi neko rekao, ne bih mu verovala :)
pa da imamo ovih dana da se zasladimo ponekad
ali malo sutra
ispao je fenomenalan, sve me sramota da kazem da sam imala neka bedna ocekivanja
jos par parcadi ostalo, taman za sat vremena da operem tepsiju
da mi neko rekao, ne bih mu verovala :)
izmisljen je recept...ili? volim miris limuna u testu.......sve sto spremis izgleda fantasticno...skidam kapu,ja volim da kuvam,ali nekako nikada nestignem da uslikam......
nije, ovo sam napravila po receptu iz nekog casopisa malog... elovalo mi onako prosto i brzo, i mislila sam da ce nam potrajati bar danas i sutra :)
malo sam sada umorna, napisacu vam sutra recept ako interesuje nekoga :)
malo sam sada umorna, napisacu vam sutra recept ako interesuje nekoga :)
pravo da vam kazem ne znam za sta bih se pre opredelila sad - za Parizankinu sarmu ili Bojanine kineze.....mrtva trka....po malo od oba pa kud puklo
Cranberry- Broj poruka : 212
Datum upisa : 11.05.2011
Kako sam dobre ćufte skuvala, pa to nije normalno! A moka mi od jela. Sve pojedem jednu, pa ležim i ne dišem pola sata. Pa pojedem drugu i opet ko malopre!
Mirjana- Broj poruka : 10482
Datum upisa : 30.05.2009
Botox, davaj recept za piletinu!!!
To mi se pravi danas...inace nemam bas ideje ovih dana...
To mi se pravi danas...inace nemam bas ideje ovih dana...
Tinche- Broj poruka : 6399
Godina : 45
Datum upisa : 08.08.2009
evo za Tinche
piletina na kineski, najjednostavnija verzija :)
uzela sam dva manja pileca bela, tj. pileca filea, iseckala na kockice, posula sa par kasika soja sosa (3-4) dodala, malo karija i malo djumbira, pa posula brasnom i lepo izmesala prstima (ne treba da komadici budu beli od brasna, imace i dalje boju soja sosa, samo sto ce biti onako lepljivi :), trebace ti par kasika brasna za to i da, umesto obicnog brasna mozes staviti i gustin, isti efekat, manje vise...)
proprzis u tiganju, na vrelom ulju (malo ulja) cim je proprzis dodas onaj kesicu onog frikomovog kineskog mixa (ili naseckas povrce po zelji, najvolje kada naseckas sve na tracice :) ali ja sam bas zadovoljna ovim kinskim mixom :) )
mesas i przis to jos par minuta svega, da povrce omekne, treba mu manje od 10 minuta, dodas jos kasiku soja sosa i to je...
mozes do dodas i kasiku meda, npr pred kraj kada dodajes i tu kasiku soja sosa, a meni meda netsalo pa nisam...
i da, posoli po ukusu, ako vam soja sos nije dovoljno slan....
eto to je to
naravno prilog moze biti pirinac, mogu biti oni njihovi rezanci :) po zelji :)
piletina na kineski, najjednostavnija verzija :)
uzela sam dva manja pileca bela, tj. pileca filea, iseckala na kockice, posula sa par kasika soja sosa (3-4) dodala, malo karija i malo djumbira, pa posula brasnom i lepo izmesala prstima (ne treba da komadici budu beli od brasna, imace i dalje boju soja sosa, samo sto ce biti onako lepljivi :), trebace ti par kasika brasna za to i da, umesto obicnog brasna mozes staviti i gustin, isti efekat, manje vise...)
proprzis u tiganju, na vrelom ulju (malo ulja) cim je proprzis dodas onaj kesicu onog frikomovog kineskog mixa (ili naseckas povrce po zelji, najvolje kada naseckas sve na tracice :) ali ja sam bas zadovoljna ovim kinskim mixom :) )
mesas i przis to jos par minuta svega, da povrce omekne, treba mu manje od 10 minuta, dodas jos kasiku soja sosa i to je...
mozes do dodas i kasiku meda, npr pred kraj kada dodajes i tu kasiku soja sosa, a meni meda netsalo pa nisam...
i da, posoli po ukusu, ako vam soja sos nije dovoljno slan....
eto to je to
naravno prilog moze biti pirinac, mogu biti oni njihovi rezanci :) po zelji :)
i za tanjicu
kolac od limuna, mekan i socan i jednostavan :)
Prvo penasto umutis belanca od 4 jajeta sa 12 kasika secera i 2 vanilin secera, pa dodajes zumanca postepeno, zatim 120 (ja imala pakovanje od 125g) omeksalog putera, naribanu koru jednog limuna, i malo soka od limuna, zatim dodajes 10 kasika mleka i 3 kasike ulja ali naizmenicno (znaci 3 kasike mleka, pa jednu ulja, pa 4 mleka pa 1 ulja, pa 3 mleka pa 1 ulja, tako nekako sam ja :) ) Zatim, sipas u tu smesu 12 kasika brasna koje si pomesala sa jednim praskom za pecivo, postepeno dodajes to brasno i ujednacis tu smesu fino... ulijes u podmazan i pobrasnjen pleh, ili stavis pek papir ko ja, pa ulijes na njega... E sada ovde pise da se pece na 175 stepeni 20 minuta, a onda se smanji na 150 i pece jos 25 minuta, ja nisam tako... ja sam juce prvi put koristila taj sporet koji smo dobili i on nema temperaturu za rernu nego brojeve od 1 do 10
pa sam bila zbunjena, jer ne znam dal je maximum 250 ili vise
znam samo da sam krace pekla, jer je meni brzo dobio boju, pa sam ostavila samo donji grejac neko vreme i tako, snasla se :)
Preliv : izmesas secer u prahu sa malo limunovog soka (oko kasiku, dve, zavisi od kolicine, ) i malo vode hladne, i emsas kasikom
ja sam taj preliv iz tri puta napravila, jer mi je svaki put bilo malo, pa sam dodavala secera, pa vode, pa limuna
u svakom slucaju, to nije nikakav posao, bude za cas :) i eto, to je to, preliv ostavis da se stegne, ja sam ga stavljala na prohladjen kolac, i onda sam ga sekla kada se to ucvrstilo :)
evo jedno parce sacuvano za vas :)
kolac od limuna, mekan i socan i jednostavan :)
Prvo penasto umutis belanca od 4 jajeta sa 12 kasika secera i 2 vanilin secera, pa dodajes zumanca postepeno, zatim 120 (ja imala pakovanje od 125g) omeksalog putera, naribanu koru jednog limuna, i malo soka od limuna, zatim dodajes 10 kasika mleka i 3 kasike ulja ali naizmenicno (znaci 3 kasike mleka, pa jednu ulja, pa 4 mleka pa 1 ulja, pa 3 mleka pa 1 ulja, tako nekako sam ja :) ) Zatim, sipas u tu smesu 12 kasika brasna koje si pomesala sa jednim praskom za pecivo, postepeno dodajes to brasno i ujednacis tu smesu fino... ulijes u podmazan i pobrasnjen pleh, ili stavis pek papir ko ja, pa ulijes na njega... E sada ovde pise da se pece na 175 stepeni 20 minuta, a onda se smanji na 150 i pece jos 25 minuta, ja nisam tako... ja sam juce prvi put koristila taj sporet koji smo dobili i on nema temperaturu za rernu nego brojeve od 1 do 10
pa sam bila zbunjena, jer ne znam dal je maximum 250 ili vise
znam samo da sam krace pekla, jer je meni brzo dobio boju, pa sam ostavila samo donji grejac neko vreme i tako, snasla se :)
Preliv : izmesas secer u prahu sa malo limunovog soka (oko kasiku, dve, zavisi od kolicine, ) i malo vode hladne, i emsas kasikom
ja sam taj preliv iz tri puta napravila, jer mi je svaki put bilo malo, pa sam dodavala secera, pa vode, pa limuna
u svakom slucaju, to nije nikakav posao, bude za cas :) i eto, to je to, preliv ostavis da se stegne, ja sam ga stavljala na prohladjen kolac, i onda sam ga sekla kada se to ucvrstilo :)
evo jedno parce sacuvano za vas :)
hvala bojana,divna si bice isproban cim prodje post.....
Mmmm njam, njammmmmmm
Ja cu sad poruciti kinesku al teletinu sa pecurkama i bambusom,
inace spremam takvu sa piletinu kinesku i moze i kikiriki
Jako sam sad gladna a cekam.mm koji dolazi tek pred sesc't
Ja cu sad poruciti kinesku al teletinu sa pecurkama i bambusom,
inace spremam takvu sa piletinu kinesku i moze i kikiriki
Jako sam sad gladna a cekam.mm koji dolazi tek pred sesc't