KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HEART84 - VELIKA OCEKIVANJA

+66
traveler81
jaca*caca
BiKsi :)
SSanja
kristina33
jagodica
Shizika
bebko
maus
mijaki
Annie
Nefertari
HappyGirl
Likoli
suncica muncica
Ljubica
fenix
Zoka83
malenaa
Orline
Kamilica
Simona
anna
altamarea74
Tinche
anak
Gala
Xena
cvrle76
Tanja83
Milijana
viktorija
Sneza
cicsa80
LaFolie
seka 35
maza1972
Malina
lolipop
grudva
dragmilk
djole42
racili
buby
Cupava
noja
ivi
lilly13
bak
Cranberry
Marija86
Mirjana
Anavi
KoMetaK
ninica2
*AIDA*
MAAKKI
Deni
dragana76ns
Sofka
lena
dr mali pariz
catherine290505
JocY
Mali Princ
heart84
70 posters

Strana 25 od 26 Prethodni  1 ... 14 ... 24, 25, 26  Sledeći

Ići dole

HEART84 - VELIKA OCEKIVANJA - Page 25 Empty Re: HEART84 - VELIKA OCEKIVANJA

Počalji od lolipop 12/10/2011, 18:36

cicsa80 ::Harticu, prvo sam bila zatecena, sokirana, tuzna kad sam videla a zatim i srecna sto imas plan i sto guras dalje! Svaka cast! poljubac

yes yes yes yes yes
lolipop
lolipop

Broj poruka : 4146
Godina : 46
Datum upisa : 15.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 12/10/2011, 19:16

Srce,hvala na odgovoru...vidiš i Kalli,nova naša članica imala je isti slučaj. Mnooogo jajnih ćelija,i samo blaste u vama....to treba ispitati.Definitivno.
dr mali pariz
dr mali pariz

Broj poruka : 22885
Datum upisa : 29.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od heart84 12/10/2011, 20:24

dr mali pariz ::Srce,hvala na odgovoru...vidiš i Kalli,nova naša članica imala je isti slučaj. Mnooogo jajnih ćelija,i samo blaste u vama....to treba ispitati.Definitivno.
Meni samo nije jasno 5 - og dana kad sam dosla na transfer,rekli su mi da ima 10 kom, da ce dve blaste da vrate, a za ovih 8 sacekace 6 dan, od kad se ceka 6. dan Shocked jel to neka novina, verovatno mi je nesto promaklo.
heart84
heart84

Broj poruka : 3091
Godina : 40
Datum upisa : 31.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 12/10/2011, 21:05

Srce, pa ti si imala 8 blasti,i njima se nisu učinile dobre?
ne znam curo,ali mislim da treba sa Ljubićem,ili bar embriologom da porazgovaraš. kad se stvari malo slegnu...
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bebko 13/10/2011, 09:34

Sad sam pročitala Sad Srce žao mi je :cry:Ali moramo napred...
dr mali pariz ::vidiš i Kalli,nova naša članica imala je isti slučaj. Mnooogo jajnih ćelija,i samo blaste u vama....to treba ispitati.Definitivno.
To se meni dešavalo pet puta Crying or Very sad ali ja ne znam šta više uraditi...A izgleda ni dr-i Rolling Eyes
bebko
bebko

Broj poruka : 3844
Godina : 49
Datum upisa : 05.03.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Malina 13/10/2011, 09:53

Srce, i ja sam razmisljala o prirodnom vto, tj. pokusala sam da ga izvedem u Jevremovoj, ali nekako mi se nije dalo, prvi put eserihija, drugi put je folikul misteriozno nestao, pa su onda oni predlozili ipak, stimulisani, kao da se ne bi zezali i razvlacili.
Mada, moj utisak je da oni vise vole stimulisane, da bi to mogli da usklade sa Ljubicem. Ja sam ovaj put isla kod njih, jer sam imala zamrznute, mada moram da priznam da sam i u ranijim postupcima imala uvek dosta jc, a nije uvek bilo za zamrzavanje, sto je priznajem, i meni i drugima, bilo uvek jako cudno. Bas to, napreduju i onda nema. Ne znam sta da mislim...
Mene su sad svi napali, dokle vise ides tamo, posle 7-8 neuspeha, promeni vise i sl. Meni je tamo bilo, da tako kazem "udobno", sve znam, prijatno okruzenje, pa da se i ne lazemo, popust (imate kad imate toliko neuspesnih postupaka kod njih, mada ne vole to mnogo da pominju) itd.
Ja sam kao sad, digla ruke od svega. Ne znam, valjda mi se svasta skupilo. Mislim ako je sudjeno da nemam decu, sta ja mogu.
Ali, sta znam, kad me prodje, mozda se i predomislim. Mada, ono sto mene izuzetno kopka, je bas to, meni jako cesto embrioni dodju do blasta i besmisleno je da pokusavam do besvesti, kad je tu uvek sve ok. U Jevremovoj nemaju vremena da se posvete pacijentu i njegovom problemu bas, a kod mene je to ocigledno, implantacija.
E, sad, ako bih se odlucila za jos jedan postupak, trazim nekoga ko bi se time pozabavio. Pada mi na pamet Stojkovic iz Leskovca, jer je geneticar, mozda bi mu nesto palo na pamet ili eventualno oni iz Praga, ali, ne znam ni sama. Mislim da je i kod tebe isti problem, Ako imas neku ideju, javi. Ljubim te osmeh srce
Malina
Malina

Broj poruka : 815
Datum upisa : 02.12.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Kalli80 13/10/2011, 10:38

Meni je uzasno cudno to sto su tebi chekali 6. dan.... Shocked da li to znachi da su se malo sporije razvijale, pa nisu josh bile doshle do blaste 5. dan, pa su morali da sachekaju josh 1? Jel to uopshte medicinski moguce? Ne kapiram... Mad

Meni je ovako rekao embriolog (tj. REKLA, bila je neka zena, a ja sam bila ubedjena da sa Ljubicem radi mushkarac No ): imala sam super 18 jajnih celija, na 10 su radili klasichni IVF, a na 8 ICSI. Oplodilo se 10 i bash su se lepo razvijale...ali, eto (sad mi je ovaj deo nekako shuc-mucc), ona je na kraju odluchila da da shansu klasichnom IVF-u, i dobro je da jeste, jer smo dobili 2 blaste "koje su dobile sve najvishe ocene"...a, ostale su, nazalost, prestale da se razvijaju...nekako mi fali sredina priche, ne znam,,,,

A ono shto je u stvari meni najneverovatnije je to shto UVEK svima ostanu bash te 2 koje treba da se vrate....kolika je verovatnoca za tako neshto...hmmm......

Kalli80

Broj poruka : 6
Godina : 44
Datum upisa : 12.10.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od KoMetaK 13/10/2011, 12:11

I ja se pitam isto za te blastice koje su ostale da se razvijaju? Zasto 6. dan? AKo ih vracaju 5. dan od A, zasto onda ostavljaju da ih smrznu 6. dan, ako one jos idu na odmrzavanje posle toga? Ili nisu bile kako treba pa su se nadali da ce da porastu ili nisu ni bile dobre a oni smislili pricu?
Jel dobijate vi listu sa vasim jc. Ja sam i u Budimpesti i ovde dobila listu sa svim j.c koje su aspirirali i sve lepo po danima, koje su nezrele, kad je koja stala da se razvija i njihove ocene. I lepo vidis zasto ne idu dalje. Meni su uvek vracali 2 blaste, ali su od 12 j.c samo 4 nastavljale da se dele posle 2. dana, 5. dana 2 dobre, 2 lose. I ne mogu da se bunim sto nema za smrzavanje Rolling Eyes
Odslusah ono sto je pricao onaj prof. grk, kako shvatih oni imaju dosta uspeha u implantaciji tim njihovim metodama, ubacuju nesto u matericu, nesto u embrion (mozda sam i lose shvatila, jer su bili neki radovi oko zgrade, pa zujalo na sve strane) i to im drasticno povecava uspesnost implantacije. Mozda da se proba i sa njim jedan ciklus, ako su ga vec preporucili? zbunjen
Malina, znas i sama, pusti malo vremena da prodje, tako sam se i ja osecala proslog puta, pa sad imam snage da krenem dalje.
Ja bih otisla makar na konsultacije jos negde, doduse, ja znam i gde bih, kod Kopitovicke, ovolike njene trudnice u poslednej vreme mi samo daju veru da ona stvarno zna sta radi. yes I, da, spisak analiza, ako vec niste, pa sve od reda, mozda se i pokaze neki problem.
KoMetaK
KoMetaK

Broj poruka : 7138
Godina : 51
Datum upisa : 09.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mijaki 13/10/2011, 12:47

malina, pomenula si Stojkovica, probaj, na mene je ostavio sjajan utisak, ali su me posle iznervirali jer jednostavno do njega ne mozes da dodjes!
zoves danima, samo pricas sa sestrama, uzas!

ja sam dva puta u Jevremovoj imala 12 i 13 JC, i uvek dva sjajna za vracanje (nisu ni pokusavali da idu na blaste jer sam kasnila sa aspiracijom pa valjda zbog endometrijuma) i nista za zamrzavanje. Kod Radulovica, 17 JC, dve dobre blaste za vracanje a od ostatka nista!? U Pragu, sva tri lepa osmocelijka embriona za vracanje, a tri smo zamrzli! na zalost ni od jednih ni od drugih nista! Jedino sam u Pragu bila sigurna sta je bilo sa embrionima, imam i slike i snimke na USB-u.

ko o cemu, baba o ustipcima (mljac, mljac), nasi lekari nikako da shvate da citav postupak mora da bude transparentan, da mi zelimo da nam se objasni sta se desava sa nasim embrionima iako nismo strucnjaci, i da nam to mnogo znaci!

al sam se raspisala, cmokic

mijaki

Broj poruka : 2537
Datum upisa : 25.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Malina 13/10/2011, 13:24

Da, izgleda da je to problem sa svima koji su "glavni", prakticno su nedostrupni. Tj. vidis ih na blic, ali ja licno mislim da oni nemaju pojma koji je tvoj problem, vec samo ono sto im saopste pre tvog ulaska, da se malo podsete. Bar je takav moj utisak sa Ljubicem, bez obzira sto me uvek grli kad me vidi, bez obzira sto se pozdravio sa mnom na ulici kad smo se sreli, seca mi se lika, ali, da ga na brzinu ispitam koliko puta sam radila vto i u cemu je stvar, mislim da apsolutno nista ne bi znao.
Kada bi bilo mogucnosti da se bas posvete pacijentu, da bar malo razmisle o tom neuspehu i problemu, bar kod onih kod kojih se to previse puta ponavlja, ja nekako mislim da bi mozda i otkrili u cemu je stvar.
Zato i razmisljam o nekom, ko bi mogao da udje u problem, samo ne znam ko je taj, da li uopste postoji Crying or Very sad

Heart, sad sam se setila, Milica je meni predlagala prosli put, biopsiju endometrijuma, da li je to to o cemu ti pricas? Nije mi spominjala nikakvog Grka, a posle je prestala i to da spominje, da li zato sto je Ljubic bio u Americi ili se predomislila, ne znam.
Malina
Malina

Broj poruka : 815
Datum upisa : 02.12.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od heart84 13/10/2011, 14:49

Malina jeste nesto vezano za endometrijum, ali nije izgleda klasicna biopsija, posto su meni kad su radili histeroskopiju, radili i biopsiju endometrijuma i sve je bulo uredu, E sad taj Grk sta radi nemam pojma, Milica nije htela mnogo ni da prica o tome posto mi je samo napomenula, da ce to Ljubic mozda napomenuti, a mozda i nece. Sad ja ne znam da li taj Grk uopsre radi ovde povremeno, mada cisto sumnjam, mislim da se sve to radi u Atini.
A za Stojkovica sam i ja nesto razmisljala, cak mislim da cu poslati neki mejl, da cujem da li mozda on ima neki predlog, ako mi uopste odgovori.
Ja samo znam da necu odustajati i da cu sve uciniti sto mogu, pa makar isla i na kraj sveta, i dala sve pare koje imam, da dodjem do svog cilja, pa makar mi i surogat majka rodila.
heart84
heart84

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od maza1972 13/10/2011, 15:35

Devojke... Shocked Tema vam je odlična i na mestu je pitanje "šta je sa preostalim materijalom?"Bojim se da ću zvučati paranoično...nesmem ni da napišem šta mi sve pada napamet Shocked Možda ih doniraju ili rade neke njima znane naučne eksperimente... Shocked
maza1972
maza1972

Broj poruka : 2255
Godina : 52
Datum upisa : 23.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od heart84 13/10/2011, 15:49

Neverujem da ih doniraju to bi vec bilo stvarno strasno,a postoje i neki odredjeni uslovi oko toga ko moze da donira j.c znam da zene ne smeju biti starije od 30g i mnogo sto sta, ali ih sigurno koriste u naucna istrazivanja i cini mi se da to negde i pise, ali naravno jedva da se vidi. Inace jedna donirana j.c u Rusiji kosta 3000 dolara, ja bih do sada bila milionerka Very Happy da sam ih donirala
heart84
heart84

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od anak 13/10/2011, 16:00

Cure, cure zagrljaj prestrašno je to, zašto vas kljukaju ako pretpostavljaju da će rezultat biti isti kao sa 5-6 Shocked
anak
anak

Broj poruka : 3404
Godina : 52
Datum upisa : 12.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ivi 13/10/2011, 16:15

Srce bas mi je zao zagrljaj

Drage moje ja sam radila VTO kod Stojkovica i on isto tako ceka 6 dan da vidi da li su embrioni za zamrzavanje,
meni su ubacili jednu osmocelijsku i jednu blastu a ostalih 5 blasti na zalost nisu bile dobrog kvaliteta za zamrzavanje iako su opstale do 6 dana!
ivi
ivi

Broj poruka : 322
Datum upisa : 31.01.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od KoMetaK 13/10/2011, 16:54

Uh, ne mogu a da ne prokometarisem to sa Stojkovicem, ajde za ostale klinike, ali za njega... odakle mu materijal da radi istrazivanja na maticnim celijama? Koliko sam ja googlala svojevremeno, bas "neuspeli" embrioni se koriste za raznorazna istrazivanja Rolling Eyes Zato bi se ja mnooogo razmislila pre nego bi otisla kod njega. zbunjen Ima li koja od vas ili bar da ste culi od nekoga da su mu zamrzli embrione u LE? zbunjen
KoMetaK
KoMetaK

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od noja 13/10/2011, 17:03

Srce znas da Su Meni smrzli 4 -osmocelijske,a samnom zenica sto je lezala u martty vratila joj je dve onako kvaliteta 8-celijske,bas tak Dr I rekla,evo ceka porod,a ja tad imala morule extra kvaliteta I biohem.a eto odd mrzlice curica,ja se nadam da ce biti sve ok I kod tebe mora biti,prosto mora,samo treba klik,I bez preterane stimulacije,Misliim da si skroz zdrava I da imas dobar endrom! so vv unny: vv
noja
noja

Broj poruka : 6242
Datum upisa : 24.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 13/10/2011, 19:02

Metaurina ::Uh, ne mogu a da ne prokometarisem to sa Stojkovicem, ajde za ostale klinike, ali za njega... odakle mu materijal da radi istrazivanja na maticnim celijama? Koliko sam ja googlala svojevremeno, bas "neuspeli" embrioni se koriste za raznorazna istrazivanja Rolling Eyes Zato bi se ja mnooogo razmislila pre nego bi otisla kod njega. HEART84 - VELIKA OCEKIVANJA - Page 25 279933 Ima li koja od vas ili bar da ste culi od nekoga da su mu zamrzli embrione u LE? HEART84 - VELIKA OCEKIVANJA - Page 25 279933
Meta, pazi, ne stajem ni na čiju stranu,a ne mogu a da ne razmišljam o ovome-čiju sam temu i pokrenula. Dakle,razmislila bi pre nego bi otišla kod Stojkovića. A šta bi rekla kad bi ovako kao Srce,ili ova nova drugarica...sa 18 ćelija,ostala samo sa embrionima u sebi,a toliko ne samo ćelija,već i embriona?Za to se ne pitaš?
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od HappyGirl 13/10/2011, 19:32

zagrljaj
HappyGirl
HappyGirl

Broj poruka : 13681
Datum upisa : 05.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Likoli 13/10/2011, 19:44

Ja sam radila vto u Genezisu i isto se cekao 6 dan da se vidi sta ce se zamrznuti, vracene su mi tri blaste, a cekalo se 6 dan da se vidi sta ce od preostalih 7 ostati, ostalo je 4 i one su zamrznute.
Likoli
Likoli

Broj poruka : 427
Godina : 36
Datum upisa : 10.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Cranberry 13/10/2011, 20:01

I ja sam prosla slicno kao Ivi, s tim sto sam radila u Genesisu NS, kod dr Kopitovic.
Od 17 folikula navadili su mi 11 jc. Posle 3 dana su me zvali telefonom da kazu da lepo napreduju i da cekamo 5.dan i blaste. Tog 5.dana su mi vratili 3 najbolje, a 3 su jos ostavili da vide kako ce se razvijati. Posle su javili da nema nista od zamrzavanja preostale 3 jer nisu vrhunskog kvaliteta, biolog je jako strog, nece da zamrzava nista sto nije savrseno...bla, bla
I meni je bilo malo cudno, i zao, ali posle 14 dana i velike bete nisam se dalje bavila time. Mada sam sve vreme razmisljala o tome da je bas steta da se bace.
A kad sam trazila fotokopiju one liste gde pise kako je tekla stimulacija, aspiracija, ET i ostalo - jedva su mi dali. I to mi je sestra fotokopirala samo prvu stranu gde je napisana sema stimulacije; drugu stranu i konkretan izvestaj o ostatku procesa nije htela da mi da ( i ovo prvo sam jedva izvukla). Bas sam bila besna tad.
Cranberry
Cranberry

Broj poruka : 212
Datum upisa : 11.05.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od KoMetaK 13/10/2011, 21:37

dr mali pariz ::
Metaurina ::Uh, ne mogu a da ne prokometarisem to sa Stojkovicem, ajde za ostale klinike, ali za njega... odakle mu materijal da radi istrazivanja na maticnim celijama? Koliko sam ja googlala svojevremeno, bas "neuspeli" embrioni se koriste za raznorazna istrazivanja Rolling Eyes Zato bi se ja mnooogo razmislila pre nego bi otisla kod njega. HEART84 - VELIKA OCEKIVANJA - Page 25 279933 Ima li koja od vas ili bar da ste culi od nekoga da su mu zamrzli embrione u LE? HEART84 - VELIKA OCEKIVANJA - Page 25 279933
Meta, pazi, ne stajem ni na čiju stranu,a ne mogu a da ne razmišljam o ovome-čiju sam temu i pokrenula. Dakle,razmislila bi pre nego bi otišla kod Stojkovića. A šta bi rekla kad bi ovako kao Srce,ili ova nova drugarica...sa 18 ćelija,ostala samo sa embrionima u sebi,a toliko ne samo ćelija,već i embriona?Za to se ne pitaš?
Pitam se ja sve to Pari, zato posle visemesecnog citanja foruma nisam otisla ni u jednu kliniku u Srbiji na VTO nego van, jer u vreme moje prve VTO nije postojao zakon. Racunam, sad postoji, pa postoji i mogucnost transparentnosti, ali izgleda da sam se prevarila i ja i svi koji se nadaju u Zakon. Naravno da se pitam i za njihove blaste, jer je steta da od 8 preostalih blasti Srce nema ni jednu smrznutu! c zbunjen I da sam na tvom mestu, Srce, isla bih i pitala i trazila listu (izvestaj) sa tvojim j.c. i embrionima. Jesu li ti pokazali ikakav papir na kome stoji kako su se razvijali embrioni? Ono zbog cega sam izdvojila Stojkovica je to sto se zna da on radi eksperimente, a zivo me zanima sta rade i zasto se tako ponasaju na ostalim klinikama?! Ivi je pomeniula iskustvo Stojkovica, pa sam se samo nadovezala, ali, ne mogu da shvatim da im nije u interesu da zamrznu blaste, za koje dobijaju novac, kao i za postupak vracanja. Toliko od mene, nadam se da sam bila jasna. Ne bih da solim rane drugaricama, znam kako se osecaju, i da ne zatrpavam temu.
Srce, povesmo zestoku diskusiju u tvom denvniku, i ja bih sigurno otisla da popricam sa nekim i da bar probam da saznam sta se desilo pa embrioni nisu bili za zamrzavanje. grljenje
KoMetaK
KoMetaK

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od heart84 13/10/2011, 21:54

Meta nema problema draga, listu nikakvu nisam dobila,tj. nisam ni znala da to treba da dobijem, posto mi to nisu ni u Mariboru dali, ali vreme ne mogu vratiti, sta je bilo bilo je idemo dalje, na svako moje pitanje a kako, a zasto oni ce naci odgovor, dovoljno je samo da kazu da se dalje nisu razvilii i to je to.
Inace ja sam poslala jedno pismo dr. Stojkovicu, moje iskustvo sa dosadasnjim postupcima,nadam se da ce mi odgovoriti, posto mi je dr. Milica Ilic iz Jevremove napomenula da za nas slucaj treba i neki dobar geneticar, pa reko da vidim nikad se ne zna, mozda nesto i smisli.
heart84
heart84

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 13/10/2011, 22:09

Meta, mi smo u Le imali od 10jc, 2 vraćena osmoćelijska, 2 blaste zamrznute, a 6 propalo. Meni se to činilo kao sasvim ok statistički gledano. A pritom je mm dao tada spermu i imalo dovoljno za tada, a znamo da je krenuo od 0. I radili su IKSI na sve naravno. Prvi put mi je tsh napravio problem, nisam znala da treba da bude 2, meni na dan vadjenja bete, bio oko 9, a i dva dana pre sam prokrvarila. Od zamrznutih blasti je beta bila 160 pa onda 460, pa biohemijska, to mogu prepisati insulinu koji je bio ogroman kod mene. Da li je zbog ovoga ili onoga bilo tako kako jeste, neuspešno, ko će ga znati. Da mi je ova pamet bila onda... ali nije. Čovek se na greškama uči.

Srce, jeste da ti zatrpavamo dnevnik, al i ove info će nekom biti korisne, doduše i dnevnik će uskoro biti zaključan.

Ja ti želim da kod Stojkovića nadješ rešenje! Ili kod nekog drugog, svejedno, samo da nakon sledećeg postupka budeš trudna!

Poslednji izmenio Biksi :) dana 13/10/2011, 22:18, izmenjeno ukupno 1 puta

Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od heart84 13/10/2011, 22:14

Hvala Biksi zagrljaj
heart84
heart84