Korak po korak na putu do bete +
+52
Orline
dragmilk
cvrle76
cici
Kamilica
Marie
natalija
dragana76ns
cile
ivi
Mali Princ
bak
Milijana
Botox
gagax81
Zoka83
MAAKKI
buby
Struzzo
Cupava
racili
*AIDA*
HappyGirl
bobica83
heart84
nale11
Republica
KoMetaK
JocY
tica
Sneza
Deni
noja
Shizika
viktorija
cicsa80
nolinica
Malina
lolipop
dr mali pariz
Jelica
maza1972
Čupsi
hany
anak
BiKsi :)
Kockica
Xena
Mirjana
ananana
Likoli
daxi011
56 posters
KUTAK :: STERILITET :: VTO Dnevnici :: Arhiva
Strana 2 od 40
Strana 2 od 40 • 1, 2, 3 ... 21 ... 40
Re: Korak po korak na putu do bete +
Možda bi bilo korisno otvoriti posebnu temu "šta posle više neuspelih VTO?"pa da tamo pišemo i sumiramo iskustva...neznam , da li ova tema već postoji?
maza1972- Broj poruka : 2255
Godina : 52
Datum upisa : 23.04.2011
Čupsi, dobro došla, veruj da si na pravom mestu
Ovde ćeš se sigurno osećati bolje, i znaj, ja sam tu od novembra prošle godine, vidiš odakle sam, a već sam se i lično upoznala sa nekim krasnim ženama , sa mnogima sam na p.p. a o svakoj se brinem, razmišljam i molim.
Često kada padnem, one su tu da me dignu, nasmeju, uteše.
Nekad se uhvatim kada nešto napravim i razmišljam na ovu "našu" temu, takođe razmišljam šta bi sada neko od nas, vas mojih dragih, ne samo virtalnih drugarica, rekao ili uradio
Ovde ćeš se sigurno osećati bolje, i znaj, ja sam tu od novembra prošle godine, vidiš odakle sam, a već sam se i lično upoznala sa nekim krasnim ženama , sa mnogima sam na p.p. a o svakoj se brinem, razmišljam i molim.
Često kada padnem, one su tu da me dignu, nasmeju, uteše.
Nekad se uhvatim kada nešto napravim i razmišljam na ovu "našu" temu, takođe razmišljam šta bi sada neko od nas, vas mojih dragih, ne samo virtalnih drugarica, rekao ili uradio
anak- Broj poruka : 3404
Datum upisa : 12.10.2010
Čupsi ,evo nađoh na forumu KOLEVKA,u jednom VTO dnevniku šta su devojke pisale kod ponovljenih neuspelih postupaka:
Bebuska ::
Hormonski status:
-androstendion, DHEA-S, kortizol
-ogtt sa insulinemijama
Nasledna osnova:
-kariotipizacija oba partnera
Imunoloska ispitivanja:
-autoimuna antitela
-antinuklearna,antifosfolipidna (sa antikardiolipinskim), antimikrozomalna, antitiroglobulinska, cirkulisuci imuno kompleksi
Koagulacioni status:
-lupus antikoagulans
-trombofilije
maza1972- Broj poruka : 2255
Datum upisa : 23.04.2011
Cupsi na pravom si mestu devojke su ovde prava podrska i uvek ce se neka naci da ti odgovori na pitanja
Ananana zaboravih da ti napisem da je za komisiju pored micro ureo potreban i neku drugi bakterioloski bris tvog supruga a to se sve uzima odjednom ... mene su recimo zbog tog brisa vratili pa je moj dragi morao da ide ponovo a to najbolje obozava ... proveri na uputima za supruga i te briseve da li ima sve sto treba ... na sajtu rzzzo ne pise taksativno koji su sve brisevi potrebni a ja se ne secam koji sve bese tacno mozda se neka jos seca da ti kaze da te ne bi vratili ...
Ananana zaboravih da ti napisem da je za komisiju pored micro ureo potreban i neku drugi bakterioloski bris tvog supruga a to se sve uzima odjednom ... mene su recimo zbog tog brisa vratili pa je moj dragi morao da ide ponovo a to najbolje obozava ... proveri na uputima za supruga i te briseve da li ima sve sto treba ... na sajtu rzzzo ne pise taksativno koji su sve brisevi potrebni a ja se ne secam koji sve bese tacno mozda se neka jos seca da ti kaze da te ne bi vratili ...
daxi011- Broj poruka : 831
Datum upisa : 13.06.2011
daxi011 divna si, punooo hvala, provericu!
On vec pravi paniku sto ce ici, jao bolece, jao ovo, jao ono, jos kada bi morao ponovo, verujem da bi se ja ponudila da meni urade umesto njega
On vec pravi paniku sto ce ici, jao bolece, jao ovo, jao ono, jos kada bi morao ponovo, verujem da bi se ja ponudila da meni urade umesto njega
ananana- Broj poruka : 1028
Godina : 43
Datum upisa : 04.07.2011
Čupsi ,dobrodošla na pravo mesto
sve što i tebe zanima,pitaj,ja imam dosta pitanja za tebe,ali sad nemam vremena.
Evo teme koju možeš konsultovati
Analize posle vise neuspesnih vto
(klikni na temu)
mada,ni ostale sa PDF Steriliteta nisu za bacanje-da ne kažem za baciti
jer mi se kosa diže od takve konstrukcije!
Pišemo se!
sve što i tebe zanima,pitaj,ja imam dosta pitanja za tebe,ali sad nemam vremena.
Evo teme koju možeš konsultovati
Analize posle vise neuspesnih vto
(klikni na temu)
mada,ni ostale sa PDF Steriliteta nisu za bacanje-da ne kažem za baciti
jer mi se kosa diže od takve konstrukcije!
Pišemo se!
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010
Ananana na sajtu rzzo pise bakterije, Chlamidyia, Mycroplasma a nama su trazili, nasla sam taj papir sa komisije, da uradi i bris uretre bakterioloski, a mi smo imali uradjeno Chlamydia, Mycroplama i Ureaplasma taj bris nam je falio a sve se vadi istim brisom ...
na nasem uputu pise da uradi bakterije chlamidia i mycoplasma.
nista vise i ne bi me zacudlo da me vrate
a sta mislis ako im usmeno kazem da urade i ostalo da li cehteti??
pa probacu nateracu ih
mi sada idemo na slavu, i sigurno ce dragi malo da se opusti naravno uz alkohol. da li da idemo ujutru na bris ili bolje da odlozimo??
nista vise i ne bi me zacudlo da me vrate
a sta mislis ako im usmeno kazem da urade i ostalo da li cehteti??
pa probacu nateracu ih
mi sada idemo na slavu, i sigurno ce dragi malo da se opusti naravno uz alkohol. da li da idemo ujutru na bris ili bolje da odlozimo??
Ananana pokusaj da zamolis mozda ce hteti pa recimo da im doneses dodatni uput naknadno ili da dopisu sami i taj bris na postojeci uput zamoli ih nadam se da ce imati razumevanja ... a to da li da ides ili ne nisam pametna sta da ti kazem .... proveri na forumu da li su svima trazili taj bris kao i nama ... mozda se nesto u medjuvremenu promenilo pa vise to ne traze ... ne bi da sam te ja sad zbunila ... sta god da odlucis srecno
Joj kakva podrska:))) neizmerno hvala Daxi, Anak, Ananana ako treba bilo sto u vezi sa RZZO - tu sam, prosla nedavno...
Dr Mali Pariz hvala i pitaj sta god, sve sto znam cu se potruditi da podelim sa tobom i svima vama. Jedino nisam napisala u potpisu da sam 2010 takodje imala i tesku rupturu zutog tela (nevezano od VTO), jedva prezivela, pa na zalost i tu mogu da pomognem.
Mazo, mnogo hvala sto stedis moje vreme na racun sopstvenog, gomilu analiza nisam radila, sem lupusa i jos neceg, vrlo cu se pozabaviti time! Takodje podrzavam novu temu, moram jedino da proucim kako se otvara.
Ako nesto sto ovde pisem treba da pisem u nekoj drugoj temi, samo recite...
I hvala jos jednom!
Dr Mali Pariz hvala i pitaj sta god, sve sto znam cu se potruditi da podelim sa tobom i svima vama. Jedino nisam napisala u potpisu da sam 2010 takodje imala i tesku rupturu zutog tela (nevezano od VTO), jedva prezivela, pa na zalost i tu mogu da pomognem.
Mazo, mnogo hvala sto stedis moje vreme na racun sopstvenog, gomilu analiza nisam radila, sem lupusa i jos neceg, vrlo cu se pozabaviti time! Takodje podrzavam novu temu, moram jedino da proucim kako se otvara.
Ako nesto sto ovde pisem treba da pisem u nekoj drugoj temi, samo recite...
I hvala jos jednom!
Čupsi- Broj poruka : 14
Godina : 53
Datum upisa : 10.07.2011
Čupsi, dobrodošla!
Žao mi je što je i treći ostao bezuspešan, razumem te, ali pravi samo plan za dalje i ne odustaj, ima ti još fore, za dvoje, a kamoli jedno dete! I moj predlog je da uradiš dodatne analize, već ti je Mali Pariz dala link šta bi trebala da uradiš!
Ovde pišemo o svemu vezano za postupke, dodatne analize, simptome, pomalo i čavrljamo, što bi trebalo na temi Kafanice, na Jutrima, ali nam Hepi gleda kroz prste!
Na ostalim temama pišeš samo info vezane za tu temu, npr. ako uradiš hormone štitne pišeš na temi Hormoni-TSH i tako dalje.
Samo je bitno ne zatrpavati teme nekim pitanjima nevezanim za temu, ne raspričati se tamo negde gde će to nekom ko čita sa strane biti suvišno!
Devojke, sve vas stiskam. Danas sam se odvalila od spavanja, jedva sam se razbudila, srčka lupa, štitna, sunce, treba da dobijem, ma sve se skupi po malo! Nizak mi je pritisak pa me valjda ova vrućina još više obori!
Žao mi je što je i treći ostao bezuspešan, razumem te, ali pravi samo plan za dalje i ne odustaj, ima ti još fore, za dvoje, a kamoli jedno dete! I moj predlog je da uradiš dodatne analize, već ti je Mali Pariz dala link šta bi trebala da uradiš!
Ovde pišemo o svemu vezano za postupke, dodatne analize, simptome, pomalo i čavrljamo, što bi trebalo na temi Kafanice, na Jutrima, ali nam Hepi gleda kroz prste!
Na ostalim temama pišeš samo info vezane za tu temu, npr. ako uradiš hormone štitne pišeš na temi Hormoni-TSH i tako dalje.
Samo je bitno ne zatrpavati teme nekim pitanjima nevezanim za temu, ne raspričati se tamo negde gde će to nekom ko čita sa strane biti suvišno!
Devojke, sve vas stiskam. Danas sam se odvalila od spavanja, jedva sam se razbudila, srčka lupa, štitna, sunce, treba da dobijem, ma sve se skupi po malo! Nizak mi je pritisak pa me valjda ova vrućina još više obori!
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Ananana, muz treba da uradi bakterioloski nalaz, chlamydia-u , mycoplasma-u i ureaplasma-u. Sve se radi iz brisa uretre. Pre davanja uzorka ne sme da piski najmanje dva sata da ne bi bilo lazno pozitivnih nalaza. To malo boli i kasnije peckadaxi011 ::Ananana pokusaj da zamolis mozda ce hteti pa recimo da im doneses dodatni uput naknadno ili da dopisu sami i taj bris na postojeci uput zamoli ih nadam se da ce imati razumevanja ... a to da li da ides ili ne nisam pametna sta da ti kazem .... proveri na forumu da li su svima trazili taj bris kao i nama ... mozda se nesto u medjuvremenu promenilo pa vise to ne traze ... ne bi da sam te ja sad zbunila ... sta god da odlucis srecno
Biksi zenice i meni je lose zbog niskog pritiska! Jedi puno supice i pij vodu!
Čupsi, dobro dosla i uskoro setala
Mirjana- Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009
Odlozila sam dragom bris za sutra, posto se sinoc na slavi napio, pa je jutros bilo
Bokice sta ima kod tebe jesi zavrsila sa papirima kad krecesBokicalepotica ::Devojke pa to je super,bas se brzo to onda zavrsava.Ma ja samo da stignem do 15 tada treba da dobijem pa reko da krenem sa pripremom tada, da ne bi cekala 15.08.Ali posto je to tako brzo nadam se da cu stici.MM me pritiska isao bi na odmor,tako da kad krenem sa pripremom moci cu da ugrabim i nekoliko dana.
Hany nadam se da ces i ti brzo,ja sam isla u sredu na komisiju,i bas sam se iznenadila posto sam cula da oni to rade cetvrtkom.Oni cetvrtkom verovatno zasedaju,ko ce ga znati.Mozda i imaju neki redosled koga kada zovu.Uglavnom bile su devojke koje su isto predale pred njihov odmor i cekale kao i nas dve.
Ono zbog cega sam ja brinula,to je sto ja nisam radila klasican HSG vec UZ hsg,i priznali su mi tako da sam prezadovoljna.Ako neko nije radio moze i taj uz hsg da radi bez zracenja i anestezije.Ja startujem od ponedeljka.
Veliki pozdrav devojke
hany- Broj poruka : 2048
Datum upisa : 14.02.2011
Mirjana mi smo na komisiju doneli sve sto si napisala da treba ali su mi na izvestaj dopisali bakterioloski bris uretre i objasnili da ureoplasma nije isto sto i bakterioloski bris uretre ... a da to sve sve vadi iz istog brisa .... jos sam se vracala i pitala kako nije da li su dobro procitali i objasnili su mi da nije isto ...
Dobar dan koraci, samo da vas ljubnem jednom, i poželim sreću svima u onome što radite.
lolipop- Broj poruka : 4146
Godina : 46
Datum upisa : 15.11.2010
Pozdrav, koraci
Cupsi, dobrodosla!
Imam pitanje: da li pijete u isto vreme pilule za kontracepciju i dajete diferelin? Npr. u 6 popodne.
Ja sam ranije pila pilule oko 9, a lekove davala oko 6, a sada mi pise da sve lekove uzimam u isto vreme (to ranije nisu pisali, znam da je to neka preporuka, jer zene uzimaju i ujutu i uvece, pa valjda sad savetuju, mada nadam se da nije to bas toliko striktno) pa ne znam da li se to odnosi i na kontracepciju?
I da li diferelin mogu da uzimam npr. u 8 uvece (to bi mi bilo zgodnije zbog mora, kad dodjem sa plaze) ili je to mnogo kasno?
Cupsi, dobrodosla!
Imam pitanje: da li pijete u isto vreme pilule za kontracepciju i dajete diferelin? Npr. u 6 popodne.
Ja sam ranije pila pilule oko 9, a lekove davala oko 6, a sada mi pise da sve lekove uzimam u isto vreme (to ranije nisu pisali, znam da je to neka preporuka, jer zene uzimaju i ujutu i uvece, pa valjda sad savetuju, mada nadam se da nije to bas toliko striktno) pa ne znam da li se to odnosi i na kontracepciju?
I da li diferelin mogu da uzimam npr. u 8 uvece (to bi mi bilo zgodnije zbog mora, kad dodjem sa plaze) ili je to mnogo kasno?
Malina- Broj poruka : 815
Datum upisa : 02.12.2009
Cure, samo da vam se javim sa izveštajem.
Biću kratka, jer sam u velikoj gužvi na poslu.
Bila juče na uz-u. Dr video dva meška i jedva je načuo srculenca, Bebe su jako male. DVE. Ja sam mislila da se u 6 nedelji bez poteškoća čuje srculence.
Od terapije je samo promenio Utrogestan sa 3*2 od 100 na 2*2 od 200 i obavezno vaginalno. Fraxiparin mi rekao da i dalje dajem iako smo ga uveli preventivno. Stomak mi je sav u čvorovima od njega.
Etooooooooooooo, imamo dve bebice i sad se samo nadam da sve bude ok.
Da, i jajnici su mi veeeliki i ima mnogo cista. Eto, drage moje...
Bila juče na uz-u. Dr video dva meška i jedva je načuo srculenca, Bebe su jako male. DVE. Ja sam mislila da se u 6 nedelji bez poteškoća čuje srculence.
Od terapije je samo promenio Utrogestan sa 3*2 od 100 na 2*2 od 200 i obavezno vaginalno. Fraxiparin mi rekao da i dalje dajem iako smo ga uveli preventivno. Stomak mi je sav u čvorovima od njega.
nolinica- Broj poruka : 537
Datum upisa : 20.05.2010
Oni su u pravu, a ja sam prvo i napisala bakterioloski, pa dodala one tri bestijedaxi011 ::Mirjana mi smo na komisiju doneli sve sto si napisala da treba ali su mi na izvestaj dopisali bakterioloski bris uretre i objasnili da ureoplasma nije isto sto i bakterioloski bris uretre ... a da to sve sve vadi iz istog brisa .... jos sam se vracala i pitala kako nije da li su dobro procitali i objasnili su mi da nije isto ...
Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeenolinica ::Cure, samo da vam se javim sa izveštajem.
Nolinice bas se radujem zbog vas! Nadam se da ce biti sve dobro!
cicsa80- Broj poruka : 2716
Datum upisa : 23.01.2011
Nolinice bravo!!!!!!!!!!! Tako se radujem zbog vas
Eto nama jos drugara
Eto nama jos drugara
viktorija- Broj poruka : 1073
Datum upisa : 04.08.2010
nolinice, chestitam!!!
Shizika- Broj poruka : 5408
Godina : 55
Datum upisa : 14.03.2010
Nolinice, divne vesti sa uz nam nosiš! Sve je individualno kod prokucavanja srculencadi, nekoj ženici tek u 7. ili 8. nedelji, znaš da i Republika to stalno priča! Važno da se čuju i još lepše što su dva!
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Datum upisa : 09.05.2010
Nolinice uraaaaa, jeeee, svaka cast jako se radujem da si uspela!!
evo neka se malo rasiri i na nas
Uzivaj draga sada!!! Zasluzila si!!
evo neka se malo rasiri i na nas
Uzivaj draga sada!!! Zasluzila si!!
Strana 2 od 40 • 1, 2, 3 ... 21 ... 40
Similar topics
» Korak po korak na putu do bete +