KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Problemi i rešenja

+11
Tinche
MARA
maus
key
bobica83
buby
Milijana
Shizika
nena beba
cicsa80
Sneza
15 posters

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Ići dole

Problemi i rešenja Empty Problemi i rešenja

Počalji od Sneza 16/3/2011, 09:00

Evo ovako, mozgam već danima a nikako da smozgam rešenje, problem je izlazak napolje, živimo u staroj zgradi i u lift nam ne staju blizanačka kolica, a ispred zgrade imam nekoliko stepenika tako da sama nikako ne mogu u šetnju i to me izluđuje, uvek moram nekoga angažovati da bi se prošetala sa decom.
To izgleda ovako:
U prostoriji u prizemlju držimo naša kolica (blizanačka), obučem decu, jedno stavim u kolica za jedno dete a drugo neko nosi do dole, dole ja uzmem to dete dok taj neko ne iznese i raširi ispred zgrade blizanačka kolica, ova ostavljamo u toj prostoriji i krećemo u šetnju a u povratku ista stvar.
Mislim da bi rampa na izlazu iz zgrade rešila taj problem, bar bi decu mogla sama spustiti do dole liftom.
Neka ideja?
Sneza
Sneza

Broj poruka : 1823
Godina : 49
Datum upisa : 30.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Problemi i rešenja Empty Re: Problemi i rešenja

Počalji od cicsa80 16/3/2011, 16:33

To bi Snezo bilo najbolje. Mi zivimo u zgradi gde ima puuuuuno kolica Very Happy likeit i roditeljima je to najbolje resenje. A te montazno-demontazne rampe verujem da bi svima koristile samo da se dobro obezbede- da se obloze nekom debelom gumom sa nekim bodljama od istog materijala da ne bi doslo do proklizavanja. Koliko znam, da bi se to namontiralo potrebna je saglasnost stanara i uvek se postavlja pitanje A ko ce to da plati . Nada se da imate dobar komsiluk i da cete uspeti da nesto izmajstorisete. Znam koliko se moja tetka mucila da iznese blizanacka kolica, a volela bih da sam mogla da vidim i moju mamu na delu lol!
cicsa80
cicsa80

Broj poruka : 2716
Godina : 44
Datum upisa : 23.01.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nena beba 3/10/2011, 09:53

evo i mene sa problemom: od skoro-u 8mom mesecu, ova mladja mi se budi nocu i hoce da se igra i penje po krevecu. ne uspavljuje je ni mleko. a sinoc se nije ni igrala nego je od 8 kad je zaspala pa do pola 12 kmecala na svakih 3 minuta jer joj ispadne duda. kad joj vratim ona je nesto premece iz ruke u ruku i po ustima ali se ne uspavljuje. vidim da joj dusa spava a ne moze. uvece se dosta kikotala i razigrala- mozda od toga nije mogla da se sredi, a dosta je i jela... nadam se da to nece postati dugotrajan problem...
sad me ta duda bas nervira, iako mi je jedno vreme pomagala za uspavljivanje , sad bez nje ne moze nikako da zaspi. i to sto je celu noc drzi u ustima me nervira. a jos je rano za odvikavanje. starija tesko zaspi al kad zaspi zaspi bez icega, samo legne na stomak.
a ovoj ne pomaze ne okretanje na drugi bok, ni nunanje, ni muzika, ni pevanje, nista sto je ranije pomagalo. citala sam da u ovo vreme pocinje problem sa spavanjem, i nocnim i dnevnim jer izbacuju jedno dnevno spavanje ali ovo je bas uzas. spavaju danju po 10 minuta, i onda su nervozne. mislim da nisu zubi jer bi trpala rucice u usta.
brine me jer joj je na izvestaju sa eeg-a pisalo U SPAVANJU dobro izrazen CAI FFS a ovoj dugoj nalaz uradan. e sad ako nesto ne valja ja bih napisala visoko izrazen "nesto" a ne DOBRO IZRAZEN CAI FFS al opet ko zna. nikako da stignemo da odradimo oftamologa pa da sa izvestajima odemo kod neurologa opet da objasni sta je to sa eeg-a.
nena beba
nena beba

Broj poruka : 4697
Datum upisa : 08.04.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Shizika 3/10/2011, 10:58

Neno, ne znam shta to znachi, ne mogu ti pomoci.
Shto se tiche dude, ako vishe nije od pomoci onda je vrijeme da je se rijeshite, nema tu "rano za odvikavanje". Ja stvarno nemam pojma kako vi sa blizancima uopce uspjevate da se nosite sa jednim djetetom dok drugo spava, divim vam se.
Sneza :: blizanačka kolica, a ispred zgrade imam nekoliko stepenika tako da sama nikako ne mogu u šetnju i to me izluđuje.
Neka ideja?
A Snezo da mozda na stepenike stavite cement u razmaku koliko su shiroka vasha kolica tako da ide pravo pod tochkice? Ostali mogu nastaviti da koriste stepenike kao i inache na dijelu koji nije nadopunjen, a i ti hodash po sredini, izmedju tih cementnih nadopuna? To mi izgleda najjeftinije i najmanje "pogadja" ostale u zgradi.
Shizika
Shizika

Broj poruka : 5408
Godina : 55
Datum upisa : 14.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Milijana 3/10/2011, 11:31

Neno, ne mora da gura ruke u usta da bi bio problem sa zubicima. Verovatno ne stizes da pratis osale dnevnike, Lenka je imala isti problem u istom periodu, preko dana je sasvim ok, ali nosu se budila i plakala bez ikakvog razloga. Niti je gurala ruke ili igracke u usta, niti je balavila, a zubic se samo pojavio. Onda se jedno vreme sve smirilo, pa sada krenulo opet isto i evo vidim rastu joj dva.

Milijana

Broj poruka : 5167
Datum upisa : 01.12.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od buby 3/10/2011, 13:18

neno...i mi jos uvek imamo tu muku...stooooo puta ustanem zbog te dude...i sto puta je prebacuje iz ruke...u ruku...pa vrati,pa vrti po ustima,to je znak da ce zub i tako verovatno cese desni...evo bas nocas je bila igranka sa dudom...i dodje mi da je bacim ali su me u vrticu savetovali da je sad ne odvikavam dok je privikavanje na vrtic...ali ozbiljno me ta cucla iritira...jos je najgore kad joj se zapusi nos pa ne moze da dise na isti a nece bez cucle...proci ce...jer je to kad nas periodicno..
a snezo ja stvarno nemam ideju...i ja sam u zgradi i sto puta spustim kolica gore dole..imam oko 12 stepenika...nije los shizikin predlog
buby
buby

Broj poruka : 4093
Godina : 45
Datum upisa : 19.11.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bobica83 3/10/2011, 13:44

mi imamo isti problem zadnjih dana. ruke ne vadi iz usta i vodica iz usta curi u potocima poslednje dve noci se budi na na svakih sat vrisne ja ustanem vratim mu dudu i on nastavi definitivno ga muce zubici a to mucenje moze da traje dugo dok ne izbije prvi zub!
i mi muku mucimo sa stepenicama jeste da zivimo na prvom spratu ali nema lift i stalno smo sami tako da se nekako snalazimo a iskreno retko ko se ponudi da pomogne tako da ja Dimitrija u kolica pa polako kolica nagnem na zadnje tockove pa tako ga spustam drugacije ne moze!
bobica83
bobica83

Broj poruka : 2140
Godina : 41
Datum upisa : 15.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nena beba 3/10/2011, 15:01

hvala vam devojke bas ste brze i ekspeditivne... valjda je to, brine me da ije taj eeg...
snezo mi kolica drzimo u kolima, posto se korpe skidaju, pa svaki dan 2 puta sklapanje i dva puta rasklapanje... doduse bez jos jednog para ruku -nemoguce!
nena beba
nena beba

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Milijana 3/10/2011, 16:24

Uhh sad vidim kakav problem mogu da naprave te dude, a ja sam je nekad forsirala, no dete izabralo prstic lol!

Milijana

Broj poruka : 5167
Datum upisa : 01.12.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sneza 3/10/2011, 16:49

Ma Sneža je svoj problem lepo rešila, zamolila predsednika kućnog saveta da joj sazida rampi i sazidao čovek, hvala mu Very Happy
Sneza
Sneza

Broj poruka : 1823
Godina : 49
Datum upisa : 30.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od key 29/11/2011, 14:31

evo i mene sa problemom...moja devojcica vec 10 dana nece da jede kuvanu hranu.pljuje,baca se,nece da proguta...bata jos i hoce,dok ne vidi da ona pljuje...ne znam sta da radim?ovo me stvarno iscrpljuje totalno.nikad nisam imala problem sa njima sto se tice hrane...
key
key

Broj poruka : 1448
Godina : 46
Datum upisa : 10.07.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od maus 29/11/2011, 14:39

Key da nisu krenule trojke? Ana je imala slabiji apetit dok su nicale trojke.
Da li i ti jedes sa njima? Mi obavezno rucamo zajedno. Sto i mi to i Ana. Ili probaj, ako tako nastavi da se ponasa, da sama sednes za sto i jedes, ili ti i Sava klopate a ne obracas paznju na nju.
Nadam se da ce taj problem biti brzo iza vas.
maus
maus

Broj poruka : 14046
Datum upisa : 07.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od key 29/11/2011, 15:04

ona ima donje jedinice,a gore ima jedinice i dvojke...ne jedem sa njima.njih dvoje klopaju zajedno.sava nece da jede kad vidi nju da nece i tako,zacarani krug...ostale obroke jede,ali manje,a meso-nikako.jede voce,mleko,griz.pokusacu posle da klopam sa njima,pa cu videti..hvala,mila...ljubi mi Ancicu osmeh srce
key
key

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od key 30/11/2011, 14:32

ipak zubici Mad jutros provirile obe donje dvojke!nista joj nije bilo ni pteceno,ni crveno..uz malo animacije je bas fino ruckala,Bogu hvala.
key
key

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od MARA 30/11/2011, 14:34

bas htedoh da pitam kako je danas,odnosno kako je juce bilo za vreme rucka
super key
MARA
MARA

Broj poruka : 5394
Godina : 37
Datum upisa : 01.01.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nena beba 4/1/2013, 12:46

mame pomagajte!
imamo ovaj problem vec duze vreme. prvo jedna, sad obe.
naime piske nocu mnogo. pelene su 5tica tako da ne bi trebalo da su male, ali propuste svako drugo jutro ili nocu, te moram komplet da ih presvlacim. i njih i posteljinu u krevecu.
piju mnogo, to je tacno, ali i ranije su. to ne mogu da im uskratim. mleka uvece piju po 240ml. nekad traze i jos, mada dam jos samo malo ili ne dam. znam da je ovo maximum koji treba davati.

gde da presecem i kako? necu ni moci da ih odvikavam od pelena dok god je situacija ovakva...
nena beba
nena beba

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Tinche 4/1/2013, 13:18

Daj mleko ranije pre spavanja, jedno sat vremena ranije. Vecinu ce da ispiske i ako im stavis sivu pelenicu pred spavanje trebala bi da izdrzi do ujutro.
Tinche
Tinche

Broj poruka : 6399
Datum upisa : 08.08.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nena beba 4/1/2013, 13:19

hvala Tinche!
KAKVA JE TO SIVA PELENICA? MI KORISTIMO PAMPERS 5.
nena beba
nena beba

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Tinche 4/1/2013, 13:24

Ups, greska u kuckanju.

SUVA pelenica...sorry, mislila sam na presvlacenje neposredno pre spavanja.
Tinche
Tinche

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nena beba 4/1/2013, 13:57

HAHHHA! A to i radim. samo sto mleko dam oko pola sata pre spavanja
nena beba
nena beba

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Tinche 4/1/2013, 14:07

Ili daj mleko ranije ili ih stavi kasnije da spavaju...
Tinche
Tinche

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Masha UK 4/1/2013, 14:09

Neno i meni se Stefan svako jutro budi mokar a jedva da popije 100ml mleka pred spavanje. Ni ja ne znam sta da radim po tom pitanju. Ne mislim da pije puno tecnosti pred spavanje, a u toku dana ne mogu da mu uskratim, pogotovo kad sam trazi.

ff
Masha UK
Masha UK

Broj poruka : 657
Datum upisa : 03.06.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bobica83 4/1/2013, 14:22

I mi imamo isti problem cak sam mu kupila i pampers 6 za noc ali ne vredi probije na sve strane,svasta sam probala ali ne vredi.
bobica83
bobica83

Broj poruka : 2140
Godina : 41
Datum upisa : 15.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Tinche 4/1/2013, 14:28

Fora je ne davati pred spavanje neposredno, vec najkasnije sat vremena pre. A pelenicu zamenis neposredno.

Kada sliste flasicu, ispiske u narednih sat vecinu. Bobo, ti znas ovo i sama.
Tako ce tokom noci piskiti manju kolicinu nego inace.

Meni je Bata vec navikao...popije i ja sklonim casu za taj dan. Ako je bas zedan, on trazi ali ga opomenem da uzme gutljaj-dva. Da ne bude zedan.
Tinche
Tinche

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Struzzo 4/1/2013, 14:40

nena beba ::
piju mnogo, to je tacno, ali i ranije su. to ne mogu da im uskratim. mleka uvece piju po 240ml. nekad traze i jos, mada dam jos samo malo ili ne dam. znam da je ovo maximum koji treba davati

Je l' misliš na unos mleka maksimalno dnevno...koliko tvoje ćerke pored mleka koriste mlečne proizvode? Pitam zato što moj sin od svega mlečnog pije još uvek samo mleko, pa me zanima koliki bi bio maksimum dnevno ili minimum (pošto ne pije jogurt, ne jede pavlaku, kiselo, namaze, sir, ništa) a voli meso?
Struzzo
Struzzo

Broj poruka : 7041
Godina : 48
Datum upisa : 27.09.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Nazad na vrh