KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Beba u avionu

+5
BiKsi :)
Shizika
bak
caci
Tinche
9 posters

KUTAK :: BEBE :: Razno

Ići dole

Beba u avionu Empty Beba u avionu

Počalji od Tinche 18/11/2010, 15:11

Postoji mogucnost da uskoro putujemo avionom. Ne daleko doduse, let traje ispod sat vremena.

Zvala sam jat, karta se ne placa za decu ispod dve godine, ali isto tako to dete sedi u krilu roditelja.
To je super, tako ce beba biti najmirnija, ali ja ne mogu da ne pomislim sta se desava u slucaju neke jace turbulencije, kada svi moramo da se vezemo. Dosta sam putovala avionom, neke situacije znaju da budu bas nezgodne, i nije da se plasim malog drmusanja nego me cudi kako nema nekog resenja za malu decu...

Zanimaju me vasa iskustva i saveti, naraFski! Wink
Tinche
Tinche

Broj poruka : 6399
Godina : 45
Datum upisa : 08.08.2009

Nazad na vrh Ići dole

Beba u avionu Empty Re: Beba u avionu

Počalji od caci 18/11/2010, 15:29

Ja sam putovala avinom kad je marko imao 9 meseci.Isli smo na letovanje u Hrvatsku i da se ne tormozimo autom ja i on smo otisli avinom.Ja sam platila pola karte za njega da bi dobila sediste.I onda kar sid na sediste i vezano sa pojasom isto kao u autu,ako ima takav pojas ako ne onda neznam.Croatia airlines su imali.Pitaj.A to da je neugodno kad su turbulencije jeste.Jedino da ga uzmes u krilo pa da se vzete istim pojasom
caci
caci

Broj poruka : 4530
Godina : 43
Datum upisa : 22.01.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bak 18/11/2010, 15:50

Skoro kad sam letela JAT-om secam se da su delili "dodatne" pojaseve za decu koja sede majkama u krilu. To je kao pravi pojas, samo stjuardesa namesti majci, prvo se veze majka, pa se na taj pojas nakaci taj za bebu. Ala ga objasnih lol!
Fakticki je dete bezano za tvoj pojas.
bak
bak

Broj poruka : 6802
Godina : 48
Datum upisa : 25.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Tinche 18/11/2010, 16:20

Bak, dobro si objasnila. Razumem. Hvala. Beba u avionu 75087

Cika na telefonu nije to spominjao.
Tinche
Tinche

Broj poruka : 6399
Godina : 45
Datum upisa : 08.08.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bak 18/11/2010, 16:25

Bas bi me cudilo da jeste lol! Ipak je to JAT
bak
bak

Broj poruka : 6802
Datum upisa : 25.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Shizika 27/5/2012, 15:45

Poshto krece sezona godishnjih odmora da napishem neke moje dojmove i iskustva.
Na beogradskom aerodromu insistiraju da na boardingu budete sa bebom medju prvima (odmah za onima u invalidskim kolicima). Koja je svrha toga da se ukrcate na avion shto prije - nemam pojma. Imate sjedishte uz prolaz i morate ustajati da propustite ostale do prozora i na sjedishte u sredini (osim ako se tu nije zavalio muz). Nikog nema da vam pomogne ostaviti stvari iznad sjedishta i vi se tu razapinjete. Ako letite JATom nemojte uzimati zdravo za gotovo da ce vam stjuardese pomoci, one u ovo vrijeme namjeshtaju kosu.
Valjda ovi sa aerodroma jedva chekaju da vas se rijeshe.
Ako je let duzi dobit cete Milupinu teglicu zasladjenog voca ili ce vama donijeti hranu a vashe dijete sasvim ignorirati. Najbolje je ponijeti neku kashicu u plastichnoj posudici sa poklopcem (na nekim aerodromima morate to prijaviti radi sigurnosnih mjera Rolling Eyes , dakle spakujte na vrh ruchnog prtljaga). Bochicu za vodu sam iz istih razloga morala unijeti u avion praznu pa mi je stjuardesa napunila kad su sluzili pice.
Pri sletanju nikome nece pasti napamet da vas izvede iz aviona medju prvima vec ce se svi punici ustati i nadviti nad vas, iskoristit' ce vashu glavu da naslone svoje torbe dok ih vade iz gornjeg pretinca. Zgazit ce vas u stampedu chim pochne komeshanje pored izlaza. Probudite muza na vrijeme i izbacite u prolaz, da dobavi torbu i shtiti vas od suputnika.
Pojas za vezivanje nije totalno sputavajuci, ostavlja bebi slobodu da vam lezi u krilu.
Ugodan let! Very Happy
Shizika
Shizika

Broj poruka : 5408
Godina : 55
Datum upisa : 14.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 28/5/2012, 16:40

Mora da ti je neka stjuardesa iz jata lupila minus i zacrvenela te! lol! Meni si prilično dočarala atmosferu! Rolling Eyes

Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cufta 4/7/2012, 17:55

U skladu sa odmorima, pisem i ja nase iskustvo. na aerodromu u BG idete prvi sto kaze Shizi sa invalidima, da biste seli pre nego sto udju svi ostali. Sediste dobijate gde stignete (bio je "Austrian airlines", JAT iskreno volim "svako svojim JATom leti"). Dobijate pojas za dete koji kacite za svoj pojas kada sednete. Imala je godinu dana, njena karta je kostala 19E, ali nista od hrane nije dobila. Pri izlasku obrnuto, izlazite poslednji kao i invalidi iz istog razloga da bi imali vise mesta kada se guzva rascisti. Decija kolica uzimaju na ulazu u avion, i dobijate ih na izlasku iz aviona. I u BG i u Becu je isti sistem. Na Jatovom sajtu sma procitala da smem da ponesem njenu hranu u original pakovanju i tecnost do 100ml, sto sam iskoristila za vodu i kapi za nos ako joj zatrebaju. Merila bezbednosti su ista za sve kompanije. teta koju smo zvali da se raspitamo dala nam je manje informacija nego cika iz JATa. Sve u svemu, nije bilo komplikovano, ne dobijate nikakvu ekstra paznju, ali to je savremeni svet, svi nekuda jure, zure, i konstatuju samo sebe.
cufta
cufta

Broj poruka : 5392
Godina : 56
Datum upisa : 20.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 4/7/2012, 18:11

Biksi :) ::Mora da ti je neka stjuardesa iz jata lupila minus i zacrvenela te! lol! Meni si prilično dočarala atmosferu! Rolling Eyes
lol! lol! lol!
ahahahah, pomislila isto!
dr mali pariz
dr mali pariz

Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Shizika 4/7/2012, 23:38

lol! One znaju da chitaju? Ove s kojima sam ja letila su samo gledale slike u modnim magazinima.
Cufto, nema smisla da sjednesh medju prvima jer ti dodijele mjesto do prolaza pa onda svejedno morash ustati usred guzve kad se pojavi onaj koji sjedi do tebe i prozora. Jedino ima smisla da udjesh medju prvima ako sjedishta nisu numerisana (kao npr u EasyJetu).
A to shto svi zure ne znachi da moraju biti sebichni. Prije cemo se svi smjestiti ako pomognemo jedni drugima.
Shizika
Shizika

Broj poruka : 5408
Godina : 55
Datum upisa : 14.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cufta 4/7/2012, 23:43

Shizi, svet je sebican, i takvog ga moramo prihvatiti. Kad naidjemo na izuztke, iznenadimo se i silno zacudimo. Tako, je, sta da radimo. Putovanja sa decom ni u kom vidu nisu laka, ali su lepa. Kakve su samo one tvoje sike sa onom malom plavisunkom. Dobro, Lenu je vise zanimao brat.... Vidis, i tudja putovanja nama zacine zivot
cufta
cufta

Broj poruka : 5392
Godina : 56
Datum upisa : 20.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od era 5/7/2012, 09:24

Evo da i ja podelim svoje iskustvo. Mi smo prvi put leteli za USA kad je Luca imala godinu i 7 meseci. Leteli smo Lufthansa i mogu vam reci da nemam nijednu zamerku. Na duzim letovima su pazljiviji, Nemci svoj posao odrade bez emocija ali sve po PS. Od Beograda do Minhena smo usli medju prvima, kad sam bukirala karte izabrala sam sediste za dvoje pa smo mm i ja seli odmah cim smo usli sa njom, dobili pojas, cim smo poleteli njoj su doneli paketic za decu da bira ona je izabrala neki plisani avioncic i dobila je bojice i neku bojanku da boji. Hranu nije dobila, ali nisam ni ocekivala, a let je kratak.
E sad ovaj veliki let i veliki avion su druga prica. opet smo usli medju prvima rezervisala sam sediste ispred zida dobili smo krevetac za Lucu i taj prostor je super jer ima vise mesta, ona moze i da proseta i da sedne na pod da se igra i da dremne kad joj se prispava, takodje jako je bitno da kod tih duzih letova kod kupovine karte precizirate kakva vrsta hrane ide uz koju kartu, pa sam ja za nju narucila beby porciju, tako da je dobila kasice i sokice hippove i to je bilo ok.
E najstrasniji deo je bio kad smo dosli na aerodrom jer kod Amerikanaca deca nemaju nikakvu prednost. Cekali smo u redu preko pola sata na pasoskoj kontroli, ona je prvih 15 minuta preplakala, a onda je zaspala meni u narucju, ali idijota na pasoskoj kontroli to nije uopste interesovalao i ladno je trazio da je spustim ili da je predam mm, da bi on mogao lepo da uzme otiske i sl. Tako da je put bio ok, ako se sve lepo isplanira i organizuje, ali granica je bila strasna. E da jednom se desilo da nam je avion za Minhen kasnio pa smo izgubili nas let i morali da cekamo do sutra, sto je znacilo da nismo imali ono super sediste i super mesto, pa je bilo malo komplikovanije, ali nije strasno
era
era

Broj poruka : 722
Godina : 49
Datum upisa : 26.12.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cici 5/7/2012, 13:02

Sta se radi u slucaju da beba pije adaptirano mleko, kao moja. kako da unesem 210ml vode i prah?
cici
cici

Broj poruka : 2588
Datum upisa : 17.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od era 5/7/2012, 13:48

stavis u one kesice providne i ide na posebno skeniranje, tako da onda mozes da uneses
A vodu ces dobiti u avionu ne moras da je nosis
era
era

Broj poruka : 722
Godina : 49
Datum upisa : 26.12.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh