KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

MAAKKI

+52
zoxa
bubac
Sofka
Sneza
ciklama
buby
elijana70
natalija
heart84
Milijana
viktorija
Filippa
cici
MARA
Marija86
anak
brinbili
malenaa
adriatika
jovana 77
7-patuljaka
maki79
maus
catherine290505
Republica
Tinche
vašar
Cupava
Shizika
anna
bak
ŽenoLina
nesalela
HappyGirl
Malina
Gala
maja76
Jelena*
bebko
Deni
lena
fenix
mimica
Simona
dr mali pariz
bobica83
Orline
djole42
BiKsi :)
Zoka83
Struzzo
MAAKKI
56 posters

Strana 4 od 31 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 17 ... 31  Sledeći

Ići dole

MAAKKI - Page 4 Empty Re: MAAKKI

Počalji od BiKsi :) 20/10/2010, 01:03

Ne znam da li si gledala onaj film Plan B, sa Dženifer Lopez, skorašnji, tra la la fazon? Baš me tvoja priča nešto podseti na taj film! Ona ode na vto bez partnera jer želi biti majka, do čekanja rezultata, sreće čoveka svog života, vto uspeva, a ona mu pokušava objasniti kako je trudna! Pa onda dogodovštine kako on počinje s tim da se bori, u smislu da će postati otac! Jedna presmešna scena, on se uzentao, sedi u parku, zamišljen, glava u stotinu muka, seda pored čoveka koji je u parku sa svoje troje klinčadi. Pokazuje decu ovom liku, on primećuje da najmanje dete sedi i jede kaku! Kaže ovom liku Ali dete vam jede kaku?! A ovaj će njemu, Samo opušteno, kad stignete do trećeg, već oguglate, ne opterećujete se! MAAKKI - Page 4 635297 MAAKKI - Page 4 404938 MAAKKI - Page 4 805311

Ja te udavih ali ti stvarno želim uspeh od prve! MAAKKI - Page 4 940318 Jedan dečak, pošto u Sistini samo mušku decu prave!

P.S. Bolje da su ti prijatelji optimistični, nego da te u startu ubijaju u pojam! Naravno, ne treba da preteruju, ali svakako je dobro što veruju u pozitivan ishod priče!

Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 20/10/2010, 01:12

Zaboravih reći da ti je pas presladak! MAAKKI - Page 4 275568

Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Simona 20/10/2010, 07:58

MAAKKI ::
Simona igrom nekih sudbinskih okolnosti jesam bez partnera i dugo sam razmisljala o ovoj odluci, ali kada sam shvatila da ipak imam mogucnost da probam na ovaj nacin da ostvarim svoju davnasnju zelju i postanem majka bila je steta to ne iskoristiti, a i verujem da bih se za nekoliko godina gorko kajala. Ne kazem da ce mi biti lako ali ni do sada mi nije bas bilo tako da cu ustvari ostati u istom ritmu ali se nadam naravno sa jednom mrvicom koja ce mi biti pokretac. Ne znam koliko si skontala osim toga sto nemam partnera ostala sam bez oba roditelja te posto sam jedinica stvarno nemam nikoga osim jednog malog psa koji me koliko toliko drzi u ravnotezi. love

No necu da ovaj moj dnevnik dobije ovakav ton to je sve na srecu iza mene i idem napred, radim jos ove nedelje pa cu prekinuti posto je moj posao vezan za kontakte sa ljudima bojim se da ne uhvatim neki virus a to mi bas ne treba srca1

zagrljaj

Nije ti lak put Maakoo, citala sam za smrt roditelja, to nas sve ceka ali naravno bez obzira sto to znamo uzasno je tesko kad se desi. no drzim palceve da vas uskoro bude tu jos i vise, prvo bebica a posle partner itd... Opet mislim da je najvaznija ta snaga koju si nasla u sebi da se pokrenes, a kad se kreces onda i zivot ide dalje. Ni moj zivot nije onakav kakav sam mastala da ce biti sa 16 god, pa nije ni onakav kakav sam mislila da ce biti pre godinu dana... No mislim da nije pametno grcevito se drzati nekih zamisljanja i snova i tugovati sto se ne ispunjavaju. Mnogo je bolje naci nove snove i posvetiti se njihovom ispunjavanju i uzivati u lepoti zivota kakav jeste a ne stalno kukati za onim sto nije. Stoga mi se i tvoj stav svidja jako. Znam neke zene koje su nasih godina a jos cekaju na princa a u medjuvremenu ce im sanse da budu majke sasvim iscileti. Onda ce se verovatno kajati za ovim periodom kao sto se kaju za nesto iz proslosti. Stoga mislim da je tvoje razmisljanje pravo, proslost ne mozemo izmeniti ali sadasnjost i buducnost mozemo.

Sto se okoline i objasnjavanja detetu tice, pa da i mi sa usvojenim detetom cemo biti u nekoj posebnoj situaciji. Ali ja racunam da se i svet menja nadam se na bolje i ka vecem razumevanju drugih ljudi :) A cak i da nije tako, opet smo sami sebi najvazniji i smatram da je pogresno zivot ziveti zbog okoline.
Simona
Simona

Broj poruka : 8349
Godina : 55
Datum upisa : 14.11.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Simona 20/10/2010, 12:11

Ja sam se setila gde je prica o slonovima i sloncetu... jako je lepa,koristila bi jedna takva slikovnica i za usvajanje :) Evo na sledecem linku je:

https://kutak.forumotion.com/povisen-fsh-f51/donacija-polnih-celija-reci-detetu-i-kako-ili-precutati-t582.htm
Simona
Simona

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bobica83 20/10/2010, 12:44

maki samo cu ti reci i moja tetka je isla na vto bez partnera.klinac je sad treci razred ima njega i briga je sta ce drugi da joj kazu.uzivaju i sto ona kaze imam za koga da zivim!!!!ljubim te puno...
MAAKKI - Page 4 670661
bobica83
bobica83

Broj poruka : 2140
Godina : 41
Datum upisa : 15.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od maus 20/10/2010, 14:24

Maakki srecno i veliki pozdrav!
maus
maus

Broj poruka : 14046
Datum upisa : 07.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Orline 20/10/2010, 15:26

Srećno maakko (joj koliko vas je maka, makija, uvek se bojim da ne pobrkam)
Prijatelji su ti dobronamerni, običan čovek mnisli da je VTO nešto kao operacija. Odeš da ugradiš veštački kuk i vratiš se kući sa protezom. Odeš na VTO, i vratiš se sa bebom, mali broj zna koliko je u stvari to trnovit put. ja navijam da će oni biti u pravu, Lepo je što imaš podršku, zamisli da te osudjuju zbog postupka. Ne daj Bože da ne uspe, biće oni tu, videćeš, ali ja ipak mislim da će biti u pravu Very Happy
Orline
Orline

Broj poruka : 11716
Godina : 52
Datum upisa : 05.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od MAAKKI 20/10/2010, 16:22

Shizika ::Dugujemo sebi da se zastitimo od tudjih ocekivanja.
Samo nastavi tako odlucno. napred scuro

U pravu si mislim da su njihova ocekivanja i mnogo veca nego nasa, valda zato sto smo upucene u ceo postupak,a i mogucnost da ne uspe.

Ja sada dosla sa posla uz put kupila sebi neku torbu cisto malo opustanja radi, i svratila do kume da malo procaskamo. cvet

Jos danas i sutra pijem mikroginon i onda dalje kako vec ide, hormoni pa fostimon (koji naravno jos nisam nabavila cekam da mi jave iz Madjarske).

smajli angel
MAAKKI
MAAKKI

Broj poruka : 4783
Godina : 56
Datum upisa : 08.09.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Tinche 20/10/2010, 16:30

Pisala sam jos odavno na temi za lekove, ali nece skoditi da napomenem jos jednom:

Imam cetiri pregnyla od 5000ij, rok do septembra 2011. Sve vreme mi stoje u frizideru. Ako bi ti koristili rado bi ti dala koliko ti treba da ne kupujes. Meni je zao da propadnu.
Tinche
Tinche

Broj poruka : 6399
Godina : 45
Datum upisa : 08.08.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od MAAKKI 20/10/2010, 16:38

Biksi nisam gledala film ali su mi prepricali i rekla sam sebi posto od iduce nedelje necu vise raditi, a znam da ce mi biti dosadno samo odmaranje gledanje filmova i naravno setnje sa Makijem, pogledacu i njega mora da je haos h

Simona ja kao singl nemam mogucnost usvajanja deteta, ali uvek mogu da budem hranitelj nekom malom bicu, smatram da je mnogo bolje da deca odrastaju u porodici pa i kao usvojena ili u hraniteljskim (ukoliko je naravno normalno okruzenje) nego da odrastaju po domovima zeljna ljubavi i paznje, a mislim da parovi i zene koje ne mogu iz bilo kog razloga imati svoju decu pa su primorani da usvoje pruzaju toj deci maksimalnu paznju i ljubav, a kada se to dvoje spoji to je jedan lep sklad.
Okolina je ionako puna gradskih dobrobriznika koji najbolje znaju sta je dobro za nas ostale a uglavnom sebi nisu u stanju da rese zivot i za njih me bas briga. Moram priznati da sam po tom pitanju malo zla pa se trudim o takvim osobama iskopati sto vise njihovog prljavog vesa jer jedino im na taj nacin mozes zacepiti usta. love
A i znate kako kazu svakog cuda tri dana i gotovo.
Drago mi je sto si nasla slonce d
MAAKKI
MAAKKI

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od MAAKKI 20/10/2010, 16:40

tinche ::Pisala sam jos odavno na temi za lekove, ali nece skoditi da napomenem jos jednom:

Imam cetiri pregnyla od 5000ij, rok do septembra 2011. Sve vreme mi stoje u frizideru. Ako bi ti koristili rado bi ti dala koliko ti treba da ne kupujes. Meni je zao da propadnu.

Tinche ja ne znam hocu li to koristiti za sada mi dao Suprefakt i Fostimon za cega je taj pregnyl i kada se on uzima? Rolling Eyes
MAAKKI
MAAKKI

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od MAAKKI 20/10/2010, 16:41

orline ::Srećno maakko (joj koliko vas je maka, makija, uvek se bojim da ne pobrkam)
Prijatelji su ti dobronamerni, običan čovek mnisli da je VTO nešto kao operacija. Odeš da ugradiš veštački kuk i vratiš se kući sa protezom. Odeš na VTO, i vratiš se sa bebom, mali broj zna koliko je u stvari to trnovit put. ja navijam da će oni biti u pravu, Lepo je što imaš podršku, zamisli da te osudjuju zbog postupka. Ne daj Bože da ne uspe, biće oni tu, videćeš, ali ja ipak mislim da će biti u pravu Very Happy

E bas si to dobro opisala i ja mislim da oni imaju takvo misljenje, mada ne mogu reci da mi prija ta njihova pozitivna energija i razmisljanje, moram priznati da me ni jednog momenta nisu osudili nego su me grdili sto to nisam i mnogo ranije uradila. osmeh srce
MAAKKI
MAAKKI

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Tinche 20/10/2010, 16:42

On ti se daje kao stop inekcija, 36 sati pre aspiracije. Uglavnom daju Prregnyl.
Tinche
Tinche

Broj poruka : 6399
Datum upisa : 08.08.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od MAAKKI 20/10/2010, 16:45

bobica83 ::maki samo cu ti reci i moja tetka je isla na vto bez partnera.klinac je sad treci razred ima njega i briga je sta ce drugi da joj kazu.uzivaju i sto ona kaze imam za koga da zivim!!!!ljubim te puno...
MAAKKI - Page 4 670661
o
E Bobice mene je to i nateralo da sto pre odem na postupak, dok je tata bio ziv nekako je bilo drugacije, bili nas dvoje u kuci brinuli jedno o drugom, radovali se i tugovali zajedno, a kada je i on otisao shvatila ja da nemam za koga da radim, zivim i stvaram dalje, moram da priznam da nisam od onih zena koje se lako mire sa nastalim situacijama, a i nije me zadovoljilo to da Maki i ja budemo sami. U svom mom razmisljanju prevagnulo je to da hocu tog mog malog andjela pa da svi troje budemo srecni. smajli angel
MAAKKI
MAAKKI

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od MAAKKI 20/10/2010, 16:46

tinche ::On ti se daje kao stop inekcija, 36 sati pre aspiracije. Uglavnom daju Prregnyl.

Ajde javicu ti za koji dan treba da se cujem sa doktor pa cu ga pitati i javiti uglavnom da znam da imas i hvala naravno srce
MAAKKI
MAAKKI

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od MAAKKI 20/10/2010, 16:49

Simona ::Ja sam se setila gde je prica o slonovima i sloncetu... jako je lepa,koristila bi jedna takva slikovnica i za usvajanje :) Evo na sledecem linku je:

https://kutak.forumotion.com/povisen-fsh-f51/donacija-polnih-celija-reci-detetu-i-kako-ili-precutati-t582.htm

Tinche i Rep evo vam ovde pogledajte slonce divna je prica osmeh srce
MAAKKI
MAAKKI

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lena 20/10/2010, 17:37

Samo da te pozdravim! MAAKKI - Page 4 338438
lena
lena

Broj poruka : 4087
Godina : 54
Datum upisa : 18.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bebko 20/10/2010, 17:40

Samo hrabro napred osmeh srce
bebko
bebko

Broj poruka : 3844
Godina : 49
Datum upisa : 05.03.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Republica 20/10/2010, 18:16

Makki pa to je Nabla postirala...lepa prica ...a spermic sa surlom..xxexexexe

Nabla je cudo od zhene... MAAKKI - Page 4 561840

Znash shta ako cita a ona to zna...ako ikad neshto je potrebno od mene ja cu dati.Evo pre par meseci me je drugarica iz Brazila pitala da li hocu da doniram jajnu celiju ...rekla sam da hocu.Ako ja udjem u proces ili mimo toga i ona ne nadje reshenje u Basilu gde je josh trenutno ja cu dati tu nema ni trena sumlje. MAAKKI - Page 4 490909

Poslednji izmenio Republica dana 20/10/2010, 19:39, izmenjeno ukupno 1 puta
Republica
Republica

Broj poruka : 2478
Datum upisa : 01.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Simona 20/10/2010, 18:29

MAAKKI ::

Simona ja kao singl nemam mogucnost usvajanja deteta, ali uvek mogu da budem hranitelj nekom malom bicu, smatram da je mnogo bolje da deca odrastaju u porodici pa i kao usvojena ili u hraniteljskim (ukoliko je naravno normalno okruzenje) nego da odrastaju po domovima zeljna ljubavi i paznje, a mislim da parovi i zene koje ne mogu iz bilo kog razloga imati svoju decu pa su primorani da usvoje pruzaju toj deci maksimalnu paznju i ljubav, a kada se to dvoje spoji to je jedan lep sklad.
Okolina je ionako puna gradskih dobrobriznika koji najbolje znaju sta je dobro za nas ostale a uglavnom sebi nisu u stanju da rese zivot i za njih me bas briga. Moram priznati da sam po tom pitanju malo zla pa se trudim o takvim osobama iskopati sto vise njihovog prljavog vesa jer jedino im na taj nacin mozes zacepiti usta. love
A i znate kako kazu svakog cuda tri dana i gotovo.
Drago mi je sto si nasla slonce d

Maakko,
ne znam da li si mislila zakonski nemas mogucnosti ili realno nemas mogucnosti ali ipak da reagujem ako je ovo prvo... Zakon da singl osobe mogu da usvajaju decu donet je jos pre nekoliko godina. Zakon je naravno prvi korak ali je ono sto se desava u praksi tj koliko je zakon zaziveo nesto drugo. Koliko sam ja slusala jako retko se singl osobama daju deca na usvajanje, samo onda kada se bas proceni da je to najbolji interes deteta. Kada sam ja pre jedno godinu dana gledala emisiju o tome rekli su da su do tada samo tri deteta data na usvajanje singl zenama. Takodje da im nijedan singl muskarac nije ni podneo zahtev, da li sto ne znaju da je zakon donet i da mogu da usvoje ili sto misle da bez obzira na zakon sanse su minimalne. Hraniteljstvo je medjutim mnogo realnija i ostvarivija opcija. Izgleda se inace i parovi mnogo vise prijavljuju za hraniteljstvo. To sam stekla utisak jer sam skoro bila sa muzem na medicini rada, isao na neki pregled pa sam usput pitala da li je tu pregled i za usvajanje i kolika je cena. Sestra kaze - valjda hraniteljstvo, ja: maaa neee mi hocemo da usvojimo... Ona trepce zapanjeno i procita mi cenu za hraniteljstvo pa jedva nadje usvajanje, pa sam po toj reakciji stekla utisak da je tu pregledano mnogo vise ljudi radi hraniteljstva nego zbog usvajanja...

Sad ja odoh na moje aktuelne teme, a ne vidim sta ce to tebi kad ces vec sa vto da uspes da dodjes do bebice beba

Moj metod sa dusebriznicima je drugaciji, ali na mene nekako drugi ljudi deluju tj lako primam energiju bilo pozitivnu ili negativnu. I onda mi takvi negativni likovi smetaju i samo gledam da ih iskljucim sto vise iz zivota i okruzim se onim pozitivnim. Naravno znam i ja da odbrusim ako bas ne mogu da ih se resim, ali mi je ipak najdraze ako ne moram da ih gledam da to ni ne cinim...

To - svako cudo za tri dana, vazi svakako, slazem se...
Simona
Simona

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od MAAKKI 20/10/2010, 19:32

Republica evo ispricacu ti ja svoju pricu sa doniranjem jc, sada kada sve ovo pisem i samoj mi je neverovatno sta me sve snaslo u zivotu nisam o tome do sada ni razmisljala!!!!!!

Pre nego mi se otac razboleo dobijem ponudu od jednog para da ja njima doniram jc, a oni odnosno on ce meni spermu i ja pristanem na dogovor. Krenula na sve pretrage odradila skoro sve otac se razboli i naravno sve se obustavi, ceo postupak bi se odradio u inostranstvu i oni su bili spremni da finansiraju ceo postupak i moj i njihov. Kako moje drugarice kazu ko zna zbog cega je sve to tako moralo da se odigra mozda i nije bilo pravo vreme, ali eto bila sam spremna i da doniram jc i mislim da bih i danas to uradila za meni nekog jakog dragog srca1 smajli angel
MAAKKI
MAAKKI

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od MAAKKI 20/10/2010, 19:36

Simona nisam ni znala da je kod nas dozvoljeno da sing zene usvajaju decu mada mislim da su uslovi mnogo stozi nego za bracne parove Rolling Eyes

Sto se tice hraniteljstva znam da se mnogo ljudi prijavljuje zbog novca koji se dobija od centra ili vec ko to placa, e sada pitanje je koliko se ti novci trose na sticenike Mad

Pre nego sam krenula u postupak VTO hraniteljstvo mi je bila alternativa jer jedino tako sam mogla da odrzim zdrav razum kada imam bilo kakvo resenje, ma ja volim decu i tudju a mogu misliti kako bih tek volela svoje srce srce srce
MAAKKI
MAAKKI

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Republica 20/10/2010, 19:50

Maakki, kod nas u NL nema anonimnog donatorstva.Znaci dete ima pravo da sazna poreklo ili od mame ili tate.Tako da u tom slucaju se ipak neki odlucuju za prijateljsku verziju ako se zna onda nek je od nekog koga poznajem i znam npr kakva su im decica.
Kao shto sam ti pisala ja imala ponudu od moja dva prijatelja tko sam i ja na pitanje moje prijateljice rekla isto...da.
Ona pokushava josh jednom u Brasilu i ako ne uspe doci ce ovde da pokusha josh jednom.Dugo njena prica traje.Vec 10 godina.Od njene 34 godine.Ona sama potice iz mnogobrojne porodice njih 8-moro ukupno brace i sestra.Radi puno sa decom, cak je poducavala celu shkolu mog sina Sambom za Festival ovde u NL. Svi projekti su i vezani s decom.
Cirkus, inace je zavrshila Akademiju za moderni ples ali i Cirkus vodi.
Imam ja i drugu prijateljicu Nemicu , ciji je tata poginuo na auto-putu Beograd-Nish koja isto ne mozhe jer nema desni jajnik a levi joj da oko 3 ovulacije godishnje i PCOS.Kad je cula nash razgovor koji je upravo bio za njen rodjendan i ona je pitala da li bih i za nju to ucinala ako odluci jer ona pak i nije toliko za decu, tj to je potpuno zakopala u sebi.Njoj je sada 44 godine.I njoj sam rekla naravno da ...da.
Republica
Republica

Broj poruka : 2478
Datum upisa : 01.07.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od MAAKKI 20/10/2010, 20:00

Sto se mog donatora tice on je iz Danske i anoniman je, meni licno ne smeta a trudicu se da prica o sloncetu bude sto uverljivija za bebce, tako da mozda i nece imati potrebu da ga trazi (mada sam morala potpisati papire da ga nikada necemo traziti), mada je odlluka o izboru donatora bila mnogo teska, jer kako sam navela vec jedno je imati zivog coveka ispred sebe, a nesto sasvim drugo na papiru njegove karakteristike.Rolling Eyes

Tvoja prijateljica je to mozda zakopala u sebi, ali zene su zene i to uvek kopka, ako zeli neka pozuri zbog godina, a ima tebe jednu divnu osobu koja bi to ucinila za nju. srca1

Samu donaciju jc ili sperme smatram humanim cinom jer neko ima viska, a nekome to znaci ceo zivot. beba

MAAKKI
MAAKKI

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od maki79 21/10/2010, 13:41

Maakki imenjakinjo moja, evo i mene sa zakasnjenjem da ti cestitam otvaranje dnevnika i da ti ovavto uspe i da se selis na td.
maki79
maki79

Broj poruka : 1879
Datum upisa : 15.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 4 od 31 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 17 ... 31  Sledeći

Nazad na vrh