Gde ste se porodile, priče sa porođaja,gde cete se poroditi?
+54
BabyBear
saska1
MalaSaJuga
Simona
Ancica 87
Mimi12
aleksandra1804
Vilhelmina
Sofija Veks
makica1984
Ninana
fight&faith
bundevica
zvoncica36
Klarica
ivka
Vecka
dragmilk
*AIDA*
noja
LaFolie
hocukusurnecuzvaku
Januar
lilly13
KoMetaK
zoxa
nena beba
Botox
mijaki
Ema78
Mrvica
Milijana
7-patuljaka
Ankica Milicevic
maus
liki
buby
cici
Nefertari
agata
Lily
bokica
lena
Shizika
Tinche
tuli
catherine290505
dragan
maza82
HappyGirl
Gala
era
MARA
maki82
58 posters
KUTAK :: TRUDNOĆA I POROĐAJ :: Porođaj
Strana 4 od 8
Strana 4 od 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Gde ste se porodile, priče sa porođaja,gde cete se poroditi?
Tangerine, izmedju muza i epi, biram epi, ovaj moj bi se zanesvestio odmah...
Ema78- Broj poruka : 4233
Datum upisa : 23.04.2012
Znam da mnoge žene dele tvoje mišljenje, ali ja se više bojim izdiranja, vređanja i psovanja medicinskog osoblja nego porođajnih bolova... Valjda sam previše čitala Majku hrabrost i Krugolinu Borup. A uprkos tome što sam uglavnom dobro prošla tokom boravka u bolnici, imala sam i jedno neprijatno iskustvo sa jednom sestrom na Kontroli fertiliteta pa se svakako osećam sigurnije kad je muž tu. A i on se složio.
Tangerine- Broj poruka : 354
Godina : 38
Datum upisa : 25.08.2012
Tangerine ::ali ja se više bojim izdiranja, vređanja i psovanja medicinskog osoblja nego porođajnih bolova...

Tinche- Broj poruka : 6399
Godina : 44
Datum upisa : 08.08.2009
Sve to stoji, ali zaista mislim da su se vremena promenila, slazem se sa Tincetom.
U svakom slucaju, ukoliko neko bude neprijatan prema meni, necu mu ostati duzna. U takvim trenucima, ja mogu da se pravdam suzenjem svesti usled straha, bola itd, a medicinsko osoblje moze da popije disciplinsku, jer ja nemam nameru da bilo kome dozvolim vredjanje. Takodje, ne volim da se mm petlja, jer zna da bude... pa malo " prenaglasen"..., a i ja bolje znam kako funkcionise taj sistem...
A za sve ove godine, ni u jednoj bolnici nisam imala neprijatnih iskustava koja nisam mogla da resim. Tu i tamo sam naletela na neke neprijatne osobe, ali sve se resilo uz osmeh. Iskustvo iz Betanije ne racunam, ali to mi je bio nauk, da lepo pokazem zube...a zaista imam lepe zube...
U svakom slucaju, ukoliko neko bude neprijatan prema meni, necu mu ostati duzna. U takvim trenucima, ja mogu da se pravdam suzenjem svesti usled straha, bola itd, a medicinsko osoblje moze da popije disciplinsku, jer ja nemam nameru da bilo kome dozvolim vredjanje. Takodje, ne volim da se mm petlja, jer zna da bude... pa malo " prenaglasen"..., a i ja bolje znam kako funkcionise taj sistem...
A za sve ove godine, ni u jednoj bolnici nisam imala neprijatnih iskustava koja nisam mogla da resim. Tu i tamo sam naletela na neke neprijatne osobe, ali sve se resilo uz osmeh. Iskustvo iz Betanije ne racunam, ali to mi je bio nauk, da lepo pokazem zube...a zaista imam lepe zube...

Žene su različite, neka je osetljivija u određenim okolnostima od neke druge... nekoj je podrška muža u porođajnoj sali nepotrebna... zato je dobro što imamo izbor. Moj izbor će definitivno biti da muž bude prisutan.
Evo izvjestaj od mene!
Porodih se u porodilistu Podoli u Pragu, institut za majku i dijete 17.05.
U cetvrtak navece sam jos puhtala i cekala da se nesto desi a nista se nije desavalo, jedino me mucila kiselina, toliko da mi se povracalo.
Legla sam sa flasom kisele vode pored kreveta
Oko 4:30 me probudio nagon za povracanjem, medutim ne povratih ali mi je pukao vodenjak bukvalno na wc solji.
Probudim mm-a a njegova reakcija bila je " jel' stvarno"
Onda smo probudili baku a ona je rekla " sto ce vam doktor" posto joj je mm rekao da odosmo kod dr.
Tako da ja ispadoh naj pribranija, dopakovala sam stvari za porodiliste, ukljucila masinu za sudje(bilo mi mrsko navece) i krenusmo oko 5h.
U 5:45 sam vec bila prikacena na ctg na prijemnom u bolnici.
Kontrakcije sam imala neredovne i bezbolne. Voda je curkala, otvorena sam bila samo 2 cm.
Poslase nas u porodnu salu, dodijelise mi porodnu asistenku i ostavise mene i mm same.
Za sat ili pola se asistenkinja pojavila i poslala mm-a na kafu da bi odradila pripremu, tj klistir ovaj put sa Yal gelom, koji je za te stvari super, ne boli nije mi uopste tesko palo kao na prvom porodjaju, tada sam imala obicnu vodu.
U medjuvremenu su se kontrakcije pojacavale a vrijeme izmedju skracivalo, otvarala sam se polako, oko 9-10 krece akcija i jaki bolovi. Beba je bila jako visoko i jos nije bila dobro namjestena za porod.
Kad sam trazila epidural, rekose mi da je anesteziolog zauzet. a bolovi ne popustaju...
Mm mi je pomagao da ustanem, masirao ledja dok sam ja bila na lopti...pomagao otici do tus kabine, posto je asistenkinja ulazila i izlazila kao vjetar...vise je bila odsutna nego prisutna.
U nekom momentu krecu extra jake kontrakcije i ona nam je ponudila analgetik protiv bolova koji sam prihvatila, dobih ga kroz infuziju i jos mi je dala nesto za otvaranje jer jos nisam bila otvorena dovoljno. Ne znam sta mi dade ali ja sam mislila da cu poludjeti od bolova a mm-a sam vidjela maglovito...
Dosla je dr. Mardesic, interesanto je da je to kcerka dr. Mardesica sa Pronatala.
U momentu se ni ne sjecam svega ali tu negdje krece akcija i jakiii bolovi, govore mi da je rano za guranje da jos moram prodisavati a meni muka kidaju me bolovi i naponi....
Hrabrili su me, pomagali sa prodisavanjem, jasno se sjecam jedino bola i da sam govorila da necu izdrzati...
Uglavnom kad me naizad pustila da guram, uz dvije kontrakcije Bjanka je bila na svijetu.
Sledeca kontr.posteljica.
Dadose mi je na grudi a ja od bolova nisam mogla ni reagovati i od bunila od onih lijekova....
Rekose mi da me je cica malo povrijedila jer je imala ruku ispred lica, nisu me sjeckali. Dr je to za cas sredila, unutrasnji sav, tri, navodno, mene uopste nije boljelo.
Cicu su vagali 3710 gr i 50 cm, ocjena 10,10,10
Umotase je kao kiflicu i dadose tati.
E da tata je presjekao pupcanu vrpcu, ja se toga ne sjecam ali mm je jako ponosan.
Tata se zaista drzao odlicno, pomoc i podrska velika. Rasplakao se i ovaj put kad je nasa Bjanka zaplakala. A meni se sad place jer sam bila drvena i maglovito se sjecam odnosno imam prekide....
Neda se porediti porod sa epiduralom i bez njega, jojjj i sad mi je krivo i ljuta sam sto mi ga ne dadose
U telefonu imam slicice porodne sale, prije poroda, naravno, pa ih kacim kad ih prebacim.
Da, zaboravih napisati da smo i muziku imali ali ne sjecam se sta nam je sviralo
Porodna sala

Porodih se u porodilistu Podoli u Pragu, institut za majku i dijete 17.05.
U cetvrtak navece sam jos puhtala i cekala da se nesto desi a nista se nije desavalo, jedino me mucila kiselina, toliko da mi se povracalo.
Legla sam sa flasom kisele vode pored kreveta

Oko 4:30 me probudio nagon za povracanjem, medutim ne povratih ali mi je pukao vodenjak bukvalno na wc solji.
Probudim mm-a a njegova reakcija bila je " jel' stvarno"
Onda smo probudili baku a ona je rekla " sto ce vam doktor" posto joj je mm rekao da odosmo kod dr.
Tako da ja ispadoh naj pribranija, dopakovala sam stvari za porodiliste, ukljucila masinu za sudje(bilo mi mrsko navece) i krenusmo oko 5h.
U 5:45 sam vec bila prikacena na ctg na prijemnom u bolnici.
Kontrakcije sam imala neredovne i bezbolne. Voda je curkala, otvorena sam bila samo 2 cm.
Poslase nas u porodnu salu, dodijelise mi porodnu asistenku i ostavise mene i mm same.
Za sat ili pola se asistenkinja pojavila i poslala mm-a na kafu da bi odradila pripremu, tj klistir ovaj put sa Yal gelom, koji je za te stvari super, ne boli nije mi uopste tesko palo kao na prvom porodjaju, tada sam imala obicnu vodu.
U medjuvremenu su se kontrakcije pojacavale a vrijeme izmedju skracivalo, otvarala sam se polako, oko 9-10 krece akcija i jaki bolovi. Beba je bila jako visoko i jos nije bila dobro namjestena za porod.
Kad sam trazila epidural, rekose mi da je anesteziolog zauzet. a bolovi ne popustaju...
Mm mi je pomagao da ustanem, masirao ledja dok sam ja bila na lopti...pomagao otici do tus kabine, posto je asistenkinja ulazila i izlazila kao vjetar...vise je bila odsutna nego prisutna.
U nekom momentu krecu extra jake kontrakcije i ona nam je ponudila analgetik protiv bolova koji sam prihvatila, dobih ga kroz infuziju i jos mi je dala nesto za otvaranje jer jos nisam bila otvorena dovoljno. Ne znam sta mi dade ali ja sam mislila da cu poludjeti od bolova a mm-a sam vidjela maglovito...
Dosla je dr. Mardesic, interesanto je da je to kcerka dr. Mardesica sa Pronatala.
U momentu se ni ne sjecam svega ali tu negdje krece akcija i jakiii bolovi, govore mi da je rano za guranje da jos moram prodisavati a meni muka kidaju me bolovi i naponi....
Hrabrili su me, pomagali sa prodisavanjem, jasno se sjecam jedino bola i da sam govorila da necu izdrzati...
Uglavnom kad me naizad pustila da guram, uz dvije kontrakcije Bjanka je bila na svijetu.
Sledeca kontr.posteljica.
Dadose mi je na grudi a ja od bolova nisam mogla ni reagovati i od bunila od onih lijekova....
Rekose mi da me je cica malo povrijedila jer je imala ruku ispred lica, nisu me sjeckali. Dr je to za cas sredila, unutrasnji sav, tri, navodno, mene uopste nije boljelo.
Cicu su vagali 3710 gr i 50 cm, ocjena 10,10,10
Umotase je kao kiflicu i dadose tati.
E da tata je presjekao pupcanu vrpcu, ja se toga ne sjecam ali mm je jako ponosan.
Tata se zaista drzao odlicno, pomoc i podrska velika. Rasplakao se i ovaj put kad je nasa Bjanka zaplakala. A meni se sad place jer sam bila drvena i maglovito se sjecam odnosno imam prekide....
Neda se porediti porod sa epiduralom i bez njega, jojjj i sad mi je krivo i ljuta sam sto mi ga ne dadose

U telefonu imam slicice porodne sale, prije poroda, naravno, pa ih kacim kad ih prebacim.
Da, zaboravih napisati da smo i muziku imali ali ne sjecam se sta nam je sviralo

Porodna sala

Poslednji izmenio zoxa dana 26/5/2013, 13:10, izmenjeno ukupno 1 puta
zoxa- Broj poruka : 2601
Godina : 47
Datum upisa : 25.11.2008
Ihh, Zoxa, najvaznije je da je sve u redu, ja sam i sa epiduralom imala rupe u sjecanju,
kao da sam zbog nedostatka bola prespavala dio porodjaja. Ja se nashe muzike itekako sjecam (osim koja je tochno pjesma bila dok sam gurala
), zamisli da se babica druzila sa bandom kad su svi bili mladi! 
Junak si ti
, to kad daju indukciju bash ode van kontrole i bude strava bolno.

Junak si ti

Shizika- Broj poruka : 5408
Godina : 54
Datum upisa : 14.03.2010
Zoko vazno je da ste pregurali i to,i eto najlepseg poklona.
Super za muza koji je i ovog puta bio pored tebe.
E takve sam ja bolove imala nekih sat ipo pre epidurala sa Vukom i po meni nisu mi ga ni trebali dati toliko kasno,sat vremena pre porodjaja.Molila sam ih vec posle 15 min tih bolova ali i meni rekose beba je visoko,slabo se otvarate,ne smemo toliko rano dati epidural.Sa spinalnom sam definitivno bolje prosla.
Super za muza koji je i ovog puta bio pored tebe.
E takve sam ja bolove imala nekih sat ipo pre epidurala sa Vukom i po meni nisu mi ga ni trebali dati toliko kasno,sat vremena pre porodjaja.Molila sam ih vec posle 15 min tih bolova ali i meni rekose beba je visoko,slabo se otvarate,ne smemo toliko rano dati epidural.Sa spinalnom sam definitivno bolje prosla.
MARA- Broj poruka : 5394
Godina : 36
Datum upisa : 01.01.2009
Da konacno dodam svoje iskustvo...
Porodila sam se u Narodnom frontu,i sve u svemu bilo je sjajno!!! Sam porodjaj je bio veoma brz, nista me nije bolelo( hvala bogu na epiduralu), osoblje sasvim korektno. Posle sam bila u apartmanima, i po meni vrede svakog dinara.
E sada, imam zamerke, koje su vise organizacionog tipa, ali se nadam da ce nekom pomoci.
Prvo, odmah posle porodjaja, umesto da me posle ona dva sata odmah spuste u sobu, ola sata sam lezala u hodniku izmedju porodjajne sale i izlaza, dok su sredjivali porodiliste.Sa jedne strane je bilo ok, barem sam se nadisala svezeg vazduha, doduse sa primesama nafte, ali ajde.
Drugo, dva dana, u apartmanima nije bilo tople vode, ma ni mlake, tako da mozete misliti moj sok kada je prvi put trebalo da se istusiram, onako sokirana od porodjaja, anestezije i sl... Trece, po meni je potpuno neprihvatljivo da sestre koje se bave bebama, u pet ujutru, imaju duge spicaste nokte, jake parfeme i da se ponasaju kao da su dosle na zurku, a ne u neonatloski blok.
I trece, osim krompira i mesa,i kupus salate, postoji jos jeftine, a zdrave hrane...
Sve u svemu, meni je sve u vezi sa rodjenjem Perta bilo carobno i lepo, i sledeci put opet idem u NF i apartmane. Jeste da kostaju, ali, imala sam par problema sa kojima bih se jako tesko izborila da sam bila u obicnoj sobi. Da je srece pa da ti apartmani budu standardna usluga.
Porodila sam se u Narodnom frontu,i sve u svemu bilo je sjajno!!! Sam porodjaj je bio veoma brz, nista me nije bolelo( hvala bogu na epiduralu), osoblje sasvim korektno. Posle sam bila u apartmanima, i po meni vrede svakog dinara.
E sada, imam zamerke, koje su vise organizacionog tipa, ali se nadam da ce nekom pomoci.
Prvo, odmah posle porodjaja, umesto da me posle ona dva sata odmah spuste u sobu, ola sata sam lezala u hodniku izmedju porodjajne sale i izlaza, dok su sredjivali porodiliste.Sa jedne strane je bilo ok, barem sam se nadisala svezeg vazduha, doduse sa primesama nafte, ali ajde.
Drugo, dva dana, u apartmanima nije bilo tople vode, ma ni mlake, tako da mozete misliti moj sok kada je prvi put trebalo da se istusiram, onako sokirana od porodjaja, anestezije i sl... Trece, po meni je potpuno neprihvatljivo da sestre koje se bave bebama, u pet ujutru, imaju duge spicaste nokte, jake parfeme i da se ponasaju kao da su dosle na zurku, a ne u neonatloski blok.
I trece, osim krompira i mesa,i kupus salate, postoji jos jeftine, a zdrave hrane...
Sve u svemu, meni je sve u vezi sa rodjenjem Perta bilo carobno i lepo, i sledeci put opet idem u NF i apartmane. Jeste da kostaju, ali, imala sam par problema sa kojima bih se jako tesko izborila da sam bila u obicnoj sobi. Da je srece pa da ti apartmani budu standardna usluga.
Ja sam jos daleko od porodjaja i tek cu se vratiti na ovu temu da je iscitam, ali badjoh nesto sto zelim da postavim ovde da se sacuva i ne zatrpa na jutrima.Ja bi, ako se moze, izabrala ovakav porodjaj, ali posle svega sto prodjemo da dodjemo do trudnoce, sumnjam da bi se neka od nas odlucila za ovakav porodjaj, ipak da podelim jer je prelepo i preemotivno!
http://vimeo.com/m/76081923
http://vimeo.com/m/76081923
KoMetaK- Broj poruka : 7138
Godina : 50
Datum upisa : 09.01.2010
Ufff jeste lijepo i emotivno ali ja bih opet u bolnicu.
Draga moze i u okviru bolnice da se ima privatnost, to je sad trend ovdje kod nas. Porodilja i pratnja, maksimalno im svrati babica a dr samo ako je potreba. Napravis porodni plan i trazis da ga se drze, recimo porodjaj u kadi, bez anelgetika, bebu da ti daju prvo na prsa... Aroma terapija u toku poroda... Ili sta vec hoces...tata sijece pupcanu vrpcu...muzika... Ovdje je nekoliko bolnica koje koje imaju akcenat bas na privatnosti i alternativnim metodama porodjaja. Vjerujem da IT ne zaostaje nego su cak ispred.
Bolnica je bolnica, u slucaju bilo cega tu je dr... Iz mog iskustva, na prvom porodjaju sam ja trebala dr intervenciju a na drugom beba.
Zato sam apsolutno protiv poroda kod kuce.
Za privatnost u okviru porodilista, za tatu u porodu i za epidural!!
Draga moze i u okviru bolnice da se ima privatnost, to je sad trend ovdje kod nas. Porodilja i pratnja, maksimalno im svrati babica a dr samo ako je potreba. Napravis porodni plan i trazis da ga se drze, recimo porodjaj u kadi, bez anelgetika, bebu da ti daju prvo na prsa... Aroma terapija u toku poroda... Ili sta vec hoces...tata sijece pupcanu vrpcu...muzika... Ovdje je nekoliko bolnica koje koje imaju akcenat bas na privatnosti i alternativnim metodama porodjaja. Vjerujem da IT ne zaostaje nego su cak ispred.
Bolnica je bolnica, u slucaju bilo cega tu je dr... Iz mog iskustva, na prvom porodjaju sam ja trebala dr intervenciju a na drugom beba.
Zato sam apsolutno protiv poroda kod kuce.
Za privatnost u okviru porodilista, za tatu u porodu i za epidural!!
zoxa- Broj poruka : 2601
Godina : 47
Datum upisa : 25.11.2008
I ja sam za bolnicu, mada pročitah da pančevačko porodilište nudi ovako nešto kao što ovaj snimak pokazuje. Hrabrost je odlučiti se za ovakav porodjaj. Moj muž bi se onesvetio u ovom bazenu sto posto, nije ovo za svakoga, treba na ovome dugo raditi, imati jačinu i želudac jak, bar što se muških tiče. Mada bi se moj muž onesvestio i u bolnici da prisustvuje porodjaju, nekako sam ubedjena. :) Gledala sam i strani snimak, isto je sve, mislim da je Hepi stavljala na sajtu, pršti od emocija i dirljivo je, al iz mog ulga gledanja deluje opasno. Mada se ugao često može i promeniti! :)
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 42
Datum upisa : 09.05.2010
moj muž ovo ne bi preživio, iako bi ja voljela.
Bilo bi divno kd bi ovako nešto moglo da se organizuje i u bolnicama ali to je ovde utopija
Bilo bi divno kd bi ovako nešto moglo da se organizuje i u bolnicama ali to je ovde utopija

lilly13- Broj poruka : 1504
Godina : 41
Datum upisa : 29.11.2010
Moram da kazem da se moj raspilavio totalno kad je video snimak, ali sam sigurna i ja da bi bio pogubitis u takvom trenutku. Posto je u it nezamislivo da se zena poradja bez muza, moj dragi se sprema psihicki za taj cin, ali sam sigurna da ce se opruziti u jednom trenutku po podu!
On od T 36.6 mre, a o krvi i da ne pricam!

KoMetaK- Broj poruka : 7138
Godina : 50
Datum upisa : 09.01.2010
To ti kažem, i zamisli ti se porodjaš kod kuće, u bazenu, bolovi, tenzija, emocije, ledilo, a muž opružen na podu, i babica mu ukazuje pomoć! Ne ide!

BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 42
Datum upisa : 09.05.2010
A da investirate u opremanje poda nekim super mekim materijalom, da mogu kao ljudi da se onesveste...mislim stvano nema smisla da se muce na porodjaju !!!
Inace, da dodam jos jedno iskustvo sa porodjaja... iako je sve sto se toga tice bilo savrseno, 4 meseca posle se ispostavilo da sam fasovala neku bolnicku bestiju, mada veci je propust sto to nije otkrivno na vreme nego sto je imam. Nista strasno, ali opet nije morala da se odomaci...

Inace, da dodam jos jedno iskustvo sa porodjaja... iako je sve sto se toga tice bilo savrseno, 4 meseca posle se ispostavilo da sam fasovala neku bolnicku bestiju, mada veci je propust sto to nije otkrivno na vreme nego sto je imam. Nista strasno, ali opet nije morala da se odomaci...
nzm...gledala odavno i strani snimak..i sad ovaj prvo sam u soku sto vidim da pise novi sad...koliko god da mi je u jednom momentu bilo dirljivo...toliko mi sa druge strane sve ovo nekako "grozno" i to masiranje na kuhinjskoj radnoj ploci...ma sve...neka hvala,ne daj Boze nesto krene po zlu a ti u bazenu
daleko smo mi od ovih stvari...mada mi je poradjaj u vodi lepa stvar,to ima i u nasim bolnicama i to mi je odavno tj dok sam bila mladja bila zelja,misleci to je tako lako..legnes i samo izleti...sad sam vise za to dajte mi total i probudite me posle

buby- Broj poruka : 4093
Godina : 44
Datum upisa : 19.11.2009
Molila bih za iskustva iz Višegradske, mene će najvjerovatnije porađati dr Jelena Dukanac. Ja htjela kod dr Ljubica ali on više ne porađa u Višegradskoj samo u Jevremovoj. Ima li neko iskustva sa dr Dukanac. Malo sam čitala po internetu iskustva su kao i za svakog doktora podjeljena. U ponedeljak idem na pregled kod nje pa ceo se i dogovoriti da li će biti cr ili prirodno.
Januar- Broj poruka : 32
Datum upisa : 05.01.2013
Januar,mojoj najboljoj drugarici je Dr Dukanac radila carski rez u avgustu i ona je prezadovoljna,možeš je naći na odeljenju visokorizičnih trudnoća u Višegradskoj.
hocukusurnecuzvaku- Broj poruka : 1595
Datum upisa : 03.11.2012
Hvala hocukusurnecuzvaku, bila sam na pregledu u Jevremovoj rekla je da najvjerovatnije radimo carski u prvoj polovini januara, nešto ranije od termina jer su blizanci. Inače na mene je ostavila super utisak. Prijatna i šta god da sam pitala lijepo mi odgovorila.

Januar,baš mi je drago,držim pesnice i navijam da sve prođe glatko

hocukusurnecuzvaku- Broj poruka : 1595
Datum upisa : 03.11.2012
Hvala, uz mnoštvo mojih dijagnoza jedino se u Boga uzdam da ce sve proći o.k.
Ja sam se na kraju porodila u Zemunskoj, bez epidurala i bez muža. Prisustvo muža nije dozvoljeno, a epidural košta 500€, legalno.
Ekipa u sali mi je bila FENOMENALNA. Sve pohvale i preporuke. Sestre posle porođaja užas. Svaka vodi svoju politiku, ogovaraju se međusobno pred pacijentkinjama, drske su i nadmene, kad im tražiš nešto protiv bolova -- prave se blesave, itd.
Sve u svemu, imala sam brz i ne tako bolan prirodni tj. vaginalni porođaj. Jedva sam čekala da odemo kući zbog odvratnih sestara.
Ekipa u sali mi je bila FENOMENALNA. Sve pohvale i preporuke. Sestre posle porođaja užas. Svaka vodi svoju politiku, ogovaraju se međusobno pred pacijentkinjama, drske su i nadmene, kad im tražiš nešto protiv bolova -- prave se blesave, itd.
Sve u svemu, imala sam brz i ne tako bolan prirodni tj. vaginalni porođaj. Jedva sam čekala da odemo kući zbog odvratnih sestara.
Evo ja se porodila pocetak 33 nedelje. U bolnici Medigroup. Iznenada pukao vodenjak, rodila mog Jovana i moju Mariju. Trenutno su na institutu za neonatologiju. Dusice moje rodjene sa 1740 i 1600. Roditelji sa slicnim iskustvima javite se da izmenimo iskustva.
Nek su ti živi i zdravi! Pilići mali.
Strana 4 od 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
KUTAK :: TRUDNOĆA I POROĐAJ :: Porođaj
Strana 4 od 8
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|