KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/

+68
Julka
Summer2018
micam
alisa
BiKsi :)
mamadabudem
Amna84
Bobaue
anapetrovic
Mimi12
sanja369
Aleksa75
MaloMorgen
Sirijus
BabyBear
libra35
sunny.tp
noja
winni
ariadne69
Ninani
ana78
LaFolie
Stenli
ShareLove
pempy
Tangerine
Bubica28
ivka
belgrado
maza1972
lolipop
Mirjana
missile
pegaz
MAAKKI
JocY
maki79
kristina33
KoMetaK
zova
simona68
7-patuljaka
Simona
lilikan
nena beba
djole42
dr mali pariz
bak
Struzzo
catherine290505
majahope
lisy
HappyGirl
uporna
Masha UK
rikikiki
Orline
anibla
black magic woman
tanja68
bokica
Anuska
Mini
zabica
vremejezabebe
nabla
Lily
72 posters

Strana 12 od 16 Prethodni  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Sledeći

Ići dole

Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/ - Page 12 Empty Re: Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/

Počalji od noja 8/2/2016, 13:08

Alina kad ti je visok e2 pokazuje neke ciste. Amna probaj uporedo da sa ginekologom i rezultatima ispratis stanje jajnika za mesec dana idi na kontrole i UZ
noja
noja

Broj poruka : 6242
Godina : 44
Location : tamo gde Dunav teče
Datum upisa : 24.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/ - Page 12 Empty Re: Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/

Počalji od alisa 8/2/2016, 15:29

Noja nemam ja ciste.... Nikad im nisam ni bila sklona.... a i u decembru i januaru mi je vise puta radjen ultra zvuk i sve je cisto.... setaju mi hormoni zbog pof-a
alisa
alisa

Broj poruka : 1753
Godina : 44
Datum upisa : 01.06.2010

Nazad na vrh Ići dole

Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/ - Page 12 Empty Re: Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/

Počalji od Amna84 29/2/2016, 18:35

Evo da javim,da sam do sad dobila odgovor od tri klinike cekam jos na jednu a onda krecem sa istrazivanjem-uporedjivanjem ...
Pronatal ,kratak odgovor 4500
Unica,jako opsiran i detaljan odgovor sa garancijama celija i embriona.. 4900,sa jos prilicno dosta nadoplate.
Evo odgovora od Unice..
Poštovana,

zahvaljujemo Vam na poverenju sa kojim se našoj klinici obraćate. Moje ime je Ana Horg i ja sam IVF koordinatorka.

Pre nego što Vam pružim detaljnije informacije o procesu lečenja, dozvolite mi da Vam samo ukratko predstavim našu kliniku.


Lečenjem pomoću doniranih jajnih ćelija se bavimo od 2003. godine i naša klinika je klinika sa najdužom tradicijom u Češkoj republici. Najviše akcentujemo kvalitet zdravstvene nege i rado ćemo pomoći i Vama.

S radošću Vas obaveštavamo, da je klinika Unica stupila u partnerstvo sa renomiranim McGill Reproductive Centre, vrhunskim centrom najvišeg svetskog kvaliteta, koji spada pod montrealski univerzitet McGill. Cilj ovog partnerstva je dostizanje najboljih mogućih rezultata u oblasti asistirane reprodukcije. Više informacija ćete naći na našoj internet stranici http://www.unica.cz/


Terapiju sa doniranim jajnim ćelijama je moguće započeti odmah, bez čekanja.
Početak lečenja zavisi prevenstveno od Vašeg menstrualnog ciklusa i od Vaših želja i mogućnosti.

Da bi izbor donatorki bio što kvalitetniji, klinika raspolaže posebnim donatorskim centrom, gde se povrh zakonskih kriterijuma procenjuju i psihički i intelektualni nivo donatorke. Zahvaljujući tome možete sami da izaberete svoju donatorku od više mogućih, a to na osnovu njenog stepena obrazovanja, interesovanja, karaktera, izgleda i studijskog ili radnog usmerenja.

Naši kriterijumi izbora donatorki su stroži od zakonskih mera Češke republike. Donatorke su starosti od 20 do 29 godina, nisu pušači, ne smeju da imaju višak kilograma i imaju minimalno srednju stručnu spremu. Neposredno pre punkcije jajnika je svaka donatorka ponovo testirana, kako bi se isključilo postojanje infekcija.

Zahvaljujući optimalnoj starosti donatorki pri stimulaciji se dobija oko 8 - 14 jajnih ćelija. Nakon oplodnje se u zavisnosti od kvaliteta spermatozoida do 5. dana kultivacije razvije 3 do 6 blastocisti.

Ukoliko su sprematozoidi kritičnog kvaliteta, služimo se metodama selekcije kao što su MACS, PICSI ili IMSI. Ove metode povećavaju verovatnoću da će izabrani spermatozoidi biti zdravi.

Imamo mogućnost kultivacije embriona u specijalnom inkubatoru EmbryoScope, gde su embrioni praćeni specijalnom mikrokamerom. Tako procenjujemo celokupan razvoj sve do 5. dana.
http://www.unica.cz/sr/assisted-reproduction/overview-of-methods
Ova tehnika omogućava izbor zdravog embriona na osnovu morfokinetike, što u današnje vreme donosi najveću moguću uspešnost. Čak 65 % pacijentkinja zatrudni već nakon prvog embriotransfera.


Po želji para se u matericu prenesu jedan ili dva embriona a preostali mogu da se zamrznu – krioprezerviraju. Za krioprezervaciju na -196 stepeni koristimo najnoviju metodu vitrifikacije. Ova metoda je najsenzitivnija i nakon odmrzavanja omogućava preživljavanje čak 95 % ćelija. Time se šansa da se zatrudni pri krioembriotransferu (KET) približava uspešnosti svežeg transfera.

Nakon transfera svežih embriona je šansa za ostvarenje trudnoće 60 %. 40 % žena ne zatrudni nakon prvog transfera. U tom slučaju je moguće sprovesti krioembriotransfer (KET), pri čemu je šansa za ostvarenje trudnoće u slučaju KET 40 % (tj. 16 % od ukupnog broja). Ukupna, tzv. kumulativna uspešnost dakle dostiže 60 + 16 = 76%.

Garantujemo trudnoću najkasnije u trećem svežem ciklusu. Ukoliko se to ne desi, pacijentkinja dobija naredni ciklus besplatno. Nakon 4. ciklusa zatrudni 97 % pacijentkinja. Međutim, uvek postoji mali procenat žena, koje ne zatrudne.


Priprema i lečenje su u najvišoj meri komforni. Osim lekara na raspolaganju Vam je i Vaša koordinatorka, odnosno ja, koja govori Vaš maternji jezik i između ostalog Vam može pomoći pri pronalaženju smeštaja ili pri organizovanju prevoza sa aerodroma.

Za početak lečenja su nam potrebni podaci o stanju Vaše štitne žlezde, tj. nivo TSH, i podaci o medikamentima koje eventualno koristite. Od Vašeg partnera nam je potreban aktuelni spermogram i rezultat serološkog ispitivanja, a od oba partnera krvna grupa. Pri lečenju pomoću doniranih jajnih ćelija druga ispitivanja uglavnom nisu potrebna.

Pre početka transfer-ciklusa potrebno je da Vam se dovoljno dopuni nivo estrogena. To se postiže tronedeljnim uzimanjem tableta estrogena. Na taj način usklađujemo Vaš menstrualni ciklus sa ciklusom Vaše donatorke. Potpuna sinhronizacija je osnov uspeha. Na estrogenizaciju se nadovezuje transfer-ciklus u užem smislu, koji se završava embriotransferom. Trajanje čitavog procesa je 6-7 nedelja, ale ne morate naravno sve ovo vreme provesti u Brnu. Neophodne su dve posete - na dan oplodnje jajnih ćelija, radi davanja uzorka sperme, i 5 dana kasnije na dan embriotransfera. Parovi uglavnom dolaze na otprilike nedelju dana, mada postoji i mogućnost da dodjete odvojeno na obe posete, ukoliko Vam obaveze ne dozvoljavaju drugačije.


Detaljniji opis celog procesa:

1. Od 5. dana menstrualnog ciklusa počinjete da pijete tablete estrogena Divinа.
2. Putem maila nam javljate datum uzimanja prve tablete Divinа. Zajedno sa Vama biramo donatorku i odmah Vam šaljemo plan lečenja sa konkretnim terminima.
3. Vaš lekar Vam 10. ili 11. dan uzimanja Divinа-tableta meri visinu sluzokože u materici. Molimo Vas da nam rezultate pošaljete mailom. Na osnovu tog merenja Vam prema Vašim potrebama odrešujemo količine estrogena pre transfera i odmah dobijate precizan raspored uzimanja tableta.
4. U skladu sa evropskom direktivom naše državne ustanove zahtevaju testiranje sperme na postojanje infekcija na dan predavanja spermatozoida. Testiranje mora da bude sprovedeno u laboratoriji akreditovanoj od strane čeških državnih organa. Uzimanje krvi i testiranje infekcija košta EUR 95,-.


U našoj klinici je moguće izabrati tip lečenja u zavisnosti od individualnih zahteva i planova svakog para.
· EKSKLUZIVNA NEGA - € 5900

ü Priprema donatorke

ü Priprema pacijentkinje-primaoca

ü Konsultacije sa lekarom u toku ciklusa, ultrazvuk tokom lečenja

ü Laboratorijske metode – infekcije partnera, spermogram, ICSI, AH

ü Kompletan set lekova sve do termina testa trudnoće

ü EmbryoScope

ü VIP logistička nega

ü Garancija min. 8-14 jajnih ćelija· PREMIUM NEGA - € 4900

ü Priprema donatorke

ü Priprema pacijentkinje-primaoca

ü Konsultacije sa lekarom u toku ciklusa, ultrazvuk tokom lečenja

ü Laboratorijske metode – spermogram, ICSI, AH

ü Garancija min. 8-14 jajnih ćelija· NEGA SA ZAJEDNIČKOM DONATORKOM - € 3500

ü Priprema donatorke

ü Priprema pacijentkinje-primaoca

ü Konsultacije sa lekarom u toku ciklusa, ultrazvuk tokom lečenja

ü Laboratorijske metode – spermogram, ICSI, AH

ü Garancija min. 4-6 jajnih ćelijaU prilogu Vam šaljem i dokument sa detaljnijim cenovnikom, gde ćete naći sve potrebne informacije.

Trudnoća pomoću donirane jajne ćelije je za svaki par veoma zahtevna i teška odluka. O ovoj problematici bi trebalo ozbiljno diskutovati i ni jedno pitanje ne bi smelo da ostane bez odgovora. Zbog toga postoji mogućnost dolaska na konsultaciju pre početka lečenja. Prilikom konsultacije se mogu zamrznuti spermatozoidi i u tom slučaju nije neophodan ponovni dolazak radi davanja spermatozoida na dan punkcije jajnika donatorke. Moguće je doći tek na sam embriotransfer.

Konsultacija sa ultrazvučnim merenjem materice košta EUR 145,- a eventualno zamrzavanje spermatozoida košta EUR 350,-. Ako Vam konsultacija nije potrebna, Vaše lečenje možemo da koordiniramo putem maila a lekove da Vam pošaljemo poštom. Ova vrsta lečenja je u Češkoj republici moguća do 50 godina starosti pacijentkinje.


Nadam se da sam Vam za početak pružila dovoljno informacija. Ukoliko imate neka dodatna pitanja u vezi sa lečenjem, molim Vas ne ustručavajte se da pitate, rado ću Vam odgovoriti.


Ukoliko se odlučite za lečenje na našoj klinici, vrlo rado ćemo Vam pomoći da se Vaša želja za detetom ostvari.


Srdačan pozdrav,
Amna84
Amna84

Broj poruka : 1022
Datum upisa : 15.02.2015

Nazad na vrh Ići dole

Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/ - Page 12 Empty Re: Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/

Počalji od Amna84 29/2/2016, 19:57

Evo i komplet cjenovnik

Cenovnik je važeći od 1. 4. 2015.

EKSKLUZIVNA NEGA € 5900

Cena obuhvata
Pripremu donatorke
Kompleksna nega i priprema donatorke uključujući:  Monitoring stimulacije donatorke i aspiracija jajnih ćelija  Lekove za stimulaciju donatorke  Kompenzaciju za donatorku
 Mogućnost izbora donatorke - pacijentkinja bira izmedju tri ponudjene donatorke, odabrane na osnovu želja pacijentkinje.
Pripremu pacijentkinje - primaoca  Konsultacije sa lekarom tokom ciklusa lečenja, ultrazvuk tokom ciklusa lečenja (početak ciklusa uz asistenciju lekara, koji se sastoji od kratke konsultacije, UZ, sondiranja, predavanja plana lečenja)  Kompletan paket lekova sve do termina testa trudnoće, poslat na adresu pacijentkinje - primaoca, uključujući down-regulaciju
Laboratorijske metode  Test na HIV, hepatitis B, C i sifilis za partnera prilikom punkcije jajnika donatorke  Analiza sperme partnera  Fertilizacija pomoću metode ICSI  Produžena kultivacija embriona i monitoring embriona u EmbryoScopu  Asistirani hatching  Embrio transfer
Ostale nestandardne procedure  VIP logistička nega - u slučaju neočekivanog logističkog problema kod pacijentkinje ili individualne reakcije pacijentkinje-primaoca (npr. krvarenje u transfer ciklusu), Unica pokriva troškove vezane sa tim.
Garancije  minimalno 8 – 14 zrelih jajnih ćelija  3 - 6 embriona (u zavisnosti od kvaliteta spermatozoida)  kumulativna uspešnost u jednom IVF ciklusu 76%  4. IVF ciklus besplatno ukoliko se trudnoća ne ostvari tokom prethodnih svežih ciklusa OD
Institut za reproduktivnu medicinu Barvičova 53, 602 00 Brno CZ www.unica.cz
The UNICA, spol. s r.o. company has been registered at South Moravian Regional Court, Section C 3990 Registered Place: Barvicova 53, CZ-60200 Brno, Czech Republic 2 Company ID 449 60 867
Cena ne obuhvata
Vitrifikacija preostalih embriona + godinu dana čuvanja ............................................................................ € 300 Vitrifikacija do 2 pejete …. Svaka dodatna pejeta (2 jajne ćelije/embriona)
Svaka dodatna godina čuvanja ........................ € 100 -1 godina/160 - 2 godine/190 - 3 godine/220 - 4 godine/250 - 5 godina
Ciklus sa transferom kriokozerviranih embriona (KET) .............................................................................. € 970
Ostale procedure koje ne spadaju u cenu
PICSI ............................................................................................................................................................. € 270
MACS ........................................................................................................................................................... € 420
PICSI + MACS................................................................................................................................................ € 560
IMSI .............................................................................................................................................................. € 400
TESE ............................................................................................................................................................. € 650
ISMT ............................................................................................................................................................. € 220
Donirana sperma ......................................................................................................................................... € 300
Krioprezervacija sperme (uključujući 1 godinu čuvanja) ............................................................................. € 350
PGD aCGH od ............................................................................................................................................ € 1.800 from € 2.950

PREMIUM NEGA € 4900
Cena obuhvata
Pripremu donatorke
Kompleksna nega i priprema donatorke uključujući:  Monitoring stimulacije donatorke i aspiracija jajnih ćelija  Lekove za stimulaciju donatorke  Kompenzaciju za donatorku
 Mogućnost izbora donatorke - pacijentkinja bira izmedju tri ponudjene donatorke, odabrane na osnovu želja pacijentkinje.
Pripremu pacijentkinje - primaoca  Konsultacije sa lekarom tokom ciklusa lečenja, ultrazvuk tokom ciklusa lečenja (početak ciklusa uz asistenciju lekara, koji se sastoji od kratke konsultacije, UZ, sondiranja, predavanja plana lečenja)
Institut za reproduktivnu medicinu Barvičova 53, 602 00 Brno CZ www.unica.cz
The UNICA, spol. s r.o. company has been registered at South Moravian Regional Court, Section C 3990 Registered Place: Barvicova 53, CZ-60200 Brno, Czech Republic 3 Company ID 449 60 867
Laboratorijske metode  Analiza sperme partnera  Fertilizacija pomoću metode ICSI  Asistirani hatching  Embrio transfer
Garancije  minimalno 8 – 14 zrelih jajnih ćelija  3 - 6 embriona (u zavisnosti od kvaliteta spermatozoida)  kumulativna uspešnost u jednom IVF ciklusu 76%  4. IVF ciklus besplatno ukoliko se trudnoća ne ostvari tokom prethodnih svežih ciklusa OD
Cena ne obuhvata
Test na HIV, hepatitis B, C i sifilis za partnera prilikom punkcije jajnika donatorke ..................................... € 95
Produžena kultivacija embriona i monitoring embriona u EmbryoScopu .................................................. € 580
Vitrifikacija preostalih embriona + godinu dana čuvanja ............................................................................ € 300 Vitrifikacija do 2 pejete …. Svaka dodatna pejeta (2 jajne ćelije/embriona)
Svaka dodatna godina čuvanja ........................ € 100 -1 godina/160 - 2 godine/190 - 3 godine/220 - 4 godine/250 - 5 godina
Ciklus sa transferom kriokozerviranih embriona (KET) .............................................................................. € 970
VIP logistička nega - u slučaju neočekivanog logističkog problema kod pacijentkinje ili individualne reakcije pacijentkinje-primaoca (npr. krvarenje u transfer ciklusu), ........................................................................ € 350
Ostale procedure koje ne spadaju u cenu
PICSI ............................................................................................................................................................. € 270
MACS ........................................................................................................................................................... € 420
PICSI + MACS................................................................................................................................................ € 560
IMSI .............................................................................................................................................................. € 400
TESE ............................................................................................................................................................. € 650
ISMT ............................................................................................................................................................. € 220
Donirana sperma ......................................................................................................................................... € 300
Krioprezervacija sperme (uključujući 1 godinu čuvanja) ............................................................................. € 350
PGD aCGH od ............................................................................................................................................ € 1.800

NEGA SA ZAJEDNIČKOM DONATORKOM € 3500
Cena obuhvata
Pripremu donatorke
Kompleksna nega i priprema donatorke uključujući:  Monitoring stimulacije donatorke i aspiracija jajnih ćelija  Lekove za stimulaciju donatorke  Kompenzaciju za donatorku
napomena: pacijenti dele donatorku sa drugom pacijenktinjom-primaocem. Pacijentkinja-primalac unapred dobija opis donatorke napomena: uglavnom ne ostaju embrioni za vitrifikaciju, pa tako ne postoji ni mogućnost KET ciklusa prilikom nege sa zajedničkom donatorkom. Ova vrsta lečenja je pogodna samo za paciente sa dobrim rezultatom spermograma.
Pripremu pacijentkinje - primaoca  Konsultacije sa lekarom tokom ciklusa lečenja, ultrazvuk tokom ciklusa lečenja (početak ciklusa uz asistenciju lekara, koji se sastoji od kratke konsultacije, UZ, sondiranja, predavanja plana lečenja)
 Usually 2 embryos, depending on sperm quality  40% success rate of one cycle (fresh egg transfer only)
Laboratorijske metode  Analiza sperme partnera  Fertilizacija pomoću metode ICSI  Asistirani hatching  Embriotransfer
Garancije  minimalno 4 zrele jajne ćelije  garancija 2 embriona u slučaju upotrebe donirane sperme  Uglavnom 2 embriona, u zavisnosti od kvaliteta spermatozoida  40 % uspešnost u jednom ciklusu (samo prenos svežih embriona)
Institut za reproduktivnu medicinu Barvičova 53, 602 00 Brno CZ www.unica.cz
The UNICA, spol. s r.o. company has been registered at South Moravian Regional Court, Section C 3990 Registered Place: Barvicova 53, CZ-60200 Brno, Czech Republic 5 Company ID 449 60 867
Cena ne obuhvata
Test na HIV, hepatitis B, C i sifilis za partnera prilikom punkcije jajnika donatorke ..................................... € 95
Vitrifikacija preostalih embriona + godinu dana čuvanja ............................................................................ € 300 Vitrifikacija do 2 pejete …. Svaka dodatna pejeta (2 jajne ćelije/embriona)
Svaka dodatna godina čuvanja ........................ € 100 -1 godina/160 - 2 godine/190 - 3 godine/220 - 4 godine/250 - 5 godina
Ciklus sa transferom kriokozerviranih embriona (KET) .............................................................................. € 970
VIP logistička nega - u slučaju neočekivanog logističkog problema kod pacijentkinje ili individualne reakcije pacijentkinje-primaoca (npr. krvarenje u transfer ciklusu), ........................................................................ € 350
Ostale procedure koje ne spadaju u cenu
PICSI ............................................................................................................................................................. € 270
MACS ........................................................................................................................................................... € 420
PICSI + MACS................................................................................................................................................ € 560
IMSI .............................................................................................................................................................. € 400
TESE ............................................................................................................................................................. € 650
ISMT ............................................................................................................................................................. € 220
Donirana sperma ......................................................................................................................................... € 300
Krioprezervacija sperme (uključujući 1 godinu čuvanja) ............................................................................. € 350
PGD aCGH od ............................................................................................................................................ € 1.800
Amna84
Amna84

Broj poruka : 1022
Datum upisa : 15.02.2015

Nazad na vrh Ići dole

Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/ - Page 12 Empty Re: Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/

Počalji od Amna84 29/2/2016, 20:11

Da li je neko radio donaciju u ovoj klinici ,Unica ?
Amna84
Amna84

Broj poruka : 1022
Datum upisa : 15.02.2015

Nazad na vrh Ići dole

Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/ - Page 12 Empty Re: Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/

Počalji od Amna84 11/3/2016, 17:41

Sto se tice kinderwunschklinik dr.loimer , imaju i oni sada dozvoljenu donaciju jajnih celija..
Novost je da smo juce na razgovoru saznali da je ipak donacija u Austriji anonima.
Kosta 7200 i tu spada apsolutno sve..Pitali smo kako je tako malo informacija o tome ..rekla je da ne smiju to bas tek tako reklamirati.
I pitali smo je da li je istina da se mora ponaci donatorka kao sto pise u zakonu i da se djetetu mora sa 15 godina reci,rekla je da oni imaju dovoljno jajni celija???
A sto se tice djeteta,mozes mu po zakonu od 14-te godine reci, tj od tad tek smijes i reci ..Ali i ne moras ako tako odlucis ,zakon te ne moze natjerati da kazes..
Identitet darovateljice ostaje otvoren ako djete nekad sazna istinu i pozeli stupiti u kontakt..
Nije nam htjela reci puno detalja,vec moramo napraviti termin u Welsu ,to cemo sigurno uraditi.
Jako male sanse su da cemo ovdje to raditi ,ali otici na razgovor ce mo sigurno ..
Sve cu vam onda napisati..
Amna84
Amna84

Broj poruka : 1022
Datum upisa : 15.02.2015

Nazad na vrh Ići dole

Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/ - Page 12 Empty Re: Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/

Počalji od lela1984 14/3/2016, 10:09

Pisi,Ama,i mene zanima za Austriju,na pr.

lela1984

Broj poruka : 3640
Datum upisa : 01.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/ - Page 12 Empty Re: Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/

Počalji od Amna84 14/3/2016, 13:47

Lela,nema se puno sta pricati,odlucili smo da ne idemo ovdje na razgovor..Jer sama cinjenica da po zakonu ostaje otvoren identitet donatorke nama ne odgovara.
Jer onda ovdje se svugdje vodi da je donirana celija..I ovdje po zakonu nije dozovoljeno uskladjivanje bolje ociju,visine ,itd.. :-(
:-(
A nekao vise vjerujemo da je Ceska daleko ispred svih..
Sjecas se djevojke i Svicarske sto je radila u Spanij donaciju,pisala je na forumu..
Amna84
Amna84

Broj poruka : 1022
Datum upisa : 15.02.2015

Nazad na vrh Ići dole

Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/ - Page 12 Empty Re: Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/

Počalji od lela1984 14/3/2016, 13:56

A onda definitivno ne.
Nisam razumela da je identitet otvoren.
Pa,ja sam zbog tog Cesku i birala vec 2 puta.
To mi je jedino bitno u celoj prici,obostrano zasticen identitet.
Ostalo mi je manje bitno.
Ok,hvala na info.

lela1984

Broj poruka : 3640
Datum upisa : 01.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/ - Page 12 Empty Re: Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/

Počalji od Amna84 14/3/2016, 17:23

Da ,da nazalost..Od 14-15 godine djete ima pravo da zna,ako mu odlucis reci,prije ne smijes..
A kad sazna,onda moze da dojde do te zene jer njen identitet ostaje otvoren ako djete kad zatrazi da sazna ko mu je bioloska majka..Ona jedino nema obavezu uzdrzavanja.
Amna84
Amna84

Broj poruka : 1022
Datum upisa : 15.02.2015

Nazad na vrh Ići dole

Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/ - Page 12 Empty Re: Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/

Počalji od lela1984 14/3/2016, 18:19

Eine Katastrophe!
Kakvo,bre pricanje,to nikako.
Uzas.

lela1984

Broj poruka : 3640
Datum upisa : 01.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/ - Page 12 Empty Re: Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/

Počalji od Lily 16/3/2016, 03:18

...Dobro jutro...svima... Laughing

Zaboravila sam kako da se sluzim alatkama,za pisanje...ne znam kako da citiram izvod iz vasih postova...neverovatno..

Drage dame,
I,sta ste odlucile?
Naravno,ja sam za RF(rusku federaciju),ali i Cesku(ovde,sa dobrom selekcijom).
Vrlo je moguc i pad cene u Avi, Altra bila malcice jeftinija.
Zbog pada rublje,treba videti,a  i da nije,moj stav bi bio isti.
Na pocetku teme,pisala sam kakve sam utiske imala o klinikama, i kako sam na nekoliko svela izbor,kada je CZ u pitanju.

Hajde,ja vec za fakultet spremam dete Very Happy


Obratila bih se na nekoj chat temi.
Dotle,nisam ni jedno drago bice zaboravila,koje je bilo sa mnom.
Lily
Lily

Broj poruka : 706
Datum upisa : 22.03.2009

Nazad na vrh Ići dole

Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/ - Page 12 Empty Re: Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/

Počalji od lela1984 16/3/2016, 13:24

Ja Rusiju ni ne uzimam u obzir nesto,preskupi su.
Ceska opet opcija.
Ali,ima vremena.

lela1984

Broj poruka : 3640
Datum upisa : 01.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/ - Page 12 Empty Re: Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/

Počalji od bak 16/3/2016, 14:17

Lily lepo je videti te opet cvet Chat teme slabo, nova neka generacija, samo servisne informacije, svi (skoro) po sistemu pokupi sta ti treba i bezi. Kafane zamrle, skoro. Bice bolje
bak
bak

Broj poruka : 6802
Godina : 47
Location : Zemun
Datum upisa : 25.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/ - Page 12 Empty Re: Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/

Počalji od libra35 16/3/2016, 14:23

Lily napisi nam tvoje iskustvo....tvoje impresije u vezi donacije i tvog deteta...koliko ima sada godina?💜💜💜💜
libra35
libra35

Broj poruka : 385
Datum upisa : 12.09.2014

Nazad na vrh Ići dole

Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/ - Page 12 Empty Re: Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/

Počalji od Lily 18/3/2016, 01:10

Nency(nena bebe),
Sada vidoh pp,iz 2011.(!!!).
Ne mogu da otvorim.Mislim da je zbog mobilnog sa koga pišem,ne reaguje tach...Šta da kažem...sorry,sorry.
Bak,hvala na pozdravu!Shvatam...ok,zaista,proslo je mnogo vremena i godina.
Logična je i smena generacija.
Tako sam i ja bila deo jedne generacije...moćne, mozda i neponovljive.
hm...servisne informacije,kažeš...itd.
(Telefon mi ne pruža potrebnu preglednost, i prilično otežano se snalazim)..Ko zna,mozda i treba tako,na ovako,krajnje delikatnim temama.
To je moje mišljenje.
Muka mi je kada se setim svojih postova:
direktnost,iskrenost,euforicnost,preterana spontanost...Opet,to je bio zamajac,koji mi je kao nasušni hleb trebao,tada.


Koliko sam uspela da procunjam,po temama,shvatila sam da su devojke iz "ove generacije",ipak,sudeći po tome da znaju nik name,još sa onog drugog foruma,dovoljno mogle da proprate sve ključne cikluse.
Ja vam tu energiju,sada,ne mogu preneti...žao mi je.
Ali,imate info na ovim temama,sasvim dovoljno.
Jeste Rusija skupa.Očito je bila i Španija,kako sam pročitala,sa ove ili susedne teme.
No,ja bih postavila ovako stvari:otkud tamo na DE?
Jer,ja sam još onda pretrazivala sajtove medicin.turizma,odakle su se mogle pribaviti info,ne samo o ceni,vec i uspešnosti!
Stvarno,ni jedan me link nije odveo u Španiju!?
Naprotiv,za ovu vrstu IVFa,svi putevi su vodili ka Češkoj,Rusiji,Poljskoj...i,def.prema statistikama,ove države to i jesu.

Zašto sam se,uopšte,javila,posle toliko godina?
Prvo,nije zabranjeno,jel Shocked
Drugo,to je moje pravo da se isključim.Možda je to bio pravi,poslednji trenutak.
(Sve čitati i "izmedju redova" Wink
I,da ne nabrajam...osećam se anatemisano,nekako...u odredjenom kontekstu...
Niti mogu,ubuduće,da se javljam.Kao nekada.
Pre svega,iz čistih praktičnih,objektivnih okolnosti.
Ali,nesto me usmerilo ka Kutku.
Naišla na ove,aktuelne,postove...i javila se.

I,još ovo,ovde Laughing Čisto,kao "uvodna reč" Wink
Happygirll,
Ako ti se,svojevremeno,nisam zahvalila što si moju temu,zauvek,sklonila,to činim sada!
Hvala ti!Postupila si baš profesionalno.Neću širiti pricu,bar ne ovde i večeras Laughing


Lily
Lily

Broj poruka : 706
Datum upisa : 22.03.2009

Nazad na vrh Ići dole

Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/ - Page 12 Empty Re: Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/

Počalji od Lily 18/3/2016, 01:48

Inicijalni povod javljanja,jesu postovi devojaka na poslednjih par stranica.
Mislim,dodjes posle 100god.,i naidjes na flesove iz perioda(iduće god.od mog prvog posta u vezi sa IVF DE biće 10godina...leti vreme...čudo)kada sam tragala,raspitivala...pa,te još i neko pomene u afirmativnom smislu...Jeste,bas mi je to izuzetno bilo drago!!!
Devojke,same ćete sebi biti podrška,jer,nema priče o tome sa spoljnim svetom...uglavnom,tako je.
Setite se nas pametnih,obrazovanih,snažnih,upornih žena,i gurajte-do kraja!
A,sta bi ste da vam se drugo kaže?
Libra,iz razumljivih razloga,ne mogu govoriti o uzrastu svog deteta.Svakako,u uzrastu smo kada su aktuelne fore,stosovi,zezanje..tipa,podbocimo se,leva ruka na struk,pa onda kaze"seko,seko,a kako se ti ono zoveš"(??!)i,potom ludilo od smejanja...ili kreveljenje,kao npr."deeevooojkeee,hajdemoooo na ruuucaaak" sunny
I,sta mislite,kakve su impresije?
Ja sam sasvim obična,kao i svaka mama...
Kako bi,drugačije,moglo biti?
Krucijalna,suštinska stvar je da(morate verovati,drugog načina da vas ubedim nemam)
Dakle,dakle,i po čitava kalendarska godina prodje,a ja i ne pomislim na "moj slučaj"!!!!!
Zbog toga,zaista,nema mesta dumanju!
Vaše je da se koncentrisete na početak!
Meni je Unica bila ok,Repromeda,Reprofit...Ali,"krala"sam svaku info,a posle do fizičkog iscrpljivanja "sekcirala".
Mislim da vi za tim nemate potrebe.
Ima ovde too much info.
Konačno,intuicija,udružena sa čistom statistikom,mora da rezultira pozitivnim ishodom.
U Avi su prema info sa  ff foruma,bili na blizu 50%.
I,ja sam odlučila,zacrtala,uspela.
A,posle,reći će te hvala trudnickim hormonima,koji vas vrate u vremeplov...podmlade,prosto da vam kolegenice zavide...Yes!
Vratite staru figuru,socijalno prihvatljive("oh,gle,ima dete").
CV lepše tako izgleda...haha...
Nisam mogla da odolim.
Laku noć,hrabro,...pa,mozda,još koji put,ovih dana.
Pozdrav svima!
Lily
Lily

Broj poruka : 706
Datum upisa : 22.03.2009

Nazad na vrh Ići dole

Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/ - Page 12 Empty Re: Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/

Počalji od Amna84 20/3/2016, 22:29

Sta je sa tom klinikom u Rusiji,ja nista o tome ne znam..Kako se zove, koja je cijena.. Dajte mi ime pa cu ja malo da istrazim
Amna84
Amna84

Broj poruka : 1022
Datum upisa : 15.02.2015

Nazad na vrh Ići dole

Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/ - Page 12 Empty Re: Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/

Počalji od alisa 20/3/2016, 22:58

Amna imas na prethodnim stranicama, Lili je tamo isla na donaciju
alisa
alisa

Broj poruka : 1753
Godina : 44
Datum upisa : 01.06.2010

Nazad na vrh Ići dole

Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/ - Page 12 Empty Re: Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/

Počalji od Amna84 21/3/2016, 15:49

lol! lol! lol! Alisaaa,a da za promjenu das odgovor..Ti si jako stroga uciteljica lol! lol!
Kad uhvatim vremena citacu :-)
Amna84
Amna84

Broj poruka : 1022
Datum upisa : 15.02.2015

Nazad na vrh Ići dole

Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/ - Page 12 Empty Re: Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/

Počalji od alisa 21/3/2016, 16:19

Pa nisam sigurna.... morala bi i ja da se vracam sad unatraske da nadjem.... Ja sam ovu temu par puta iscitala od pocetka do kraja, ne samu ovu nego sve vezane za fsh,amh i pof.... zato znam da ima....
alisa
alisa

Broj poruka : 1753
Godina : 44
Datum upisa : 01.06.2010

Nazad na vrh Ići dole

Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/ - Page 12 Empty Re: Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/

Počalji od alisa 21/3/2016, 16:23

Evo ti Amna.... http://www.avapeter.com/ .... mislim da je to ta klinika
alisa
alisa

Broj poruka : 1753
Godina : 44
Datum upisa : 01.06.2010

Nazad na vrh Ići dole

Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/ - Page 12 Empty Re: Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/

Počalji od alisa 21/3/2016, 16:30

Inace sve je na prvoj strani ove teme ( procitaj mozda ce ti znaciti) .... sad sam pogledala a kliniku sam nasla na googlu
alisa
alisa

Broj poruka : 1753
Godina : 44
Datum upisa : 01.06.2010

Nazad na vrh Ići dole

Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/ - Page 12 Empty Re: Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/

Počalji od Amna84 21/3/2016, 20:53

Hvala Alisa, pocetkom prosle godine sam i ja iscitala te teme (amh,fsh,pof..ali tad sam odbijala da citam ista vezano za donaciju..
Sad sam krenula ali ,nekako puno sporije nego one teme..ne znam.... samo skupljma sve ,obavim i onda stavim na cekanje,
Hvala ti
Amna84
Amna84

Broj poruka : 1022
Datum upisa : 15.02.2015

Nazad na vrh Ići dole

Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/ - Page 12 Empty Re: Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/

Počalji od Amna84 21/3/2016, 21:49

gledala sam sad stranicu,,ne znam meni je nekako totalno psihis da gledam one slike djece i da biram...ja i mm smo gledali i zakljucili da je totalno mi bolesno da biram djete ...ne znam svak ima svoje ja sam se bas dotukla sa onim slikama
Amna84
Amna84

Broj poruka : 1022
Datum upisa : 15.02.2015

Nazad na vrh Ići dole

Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/ - Page 12 Empty Re: Donacija jc- klinike/ info, logistika, iskustva/

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 12 od 16 Prethodni  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu