KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ishrana bebe - Zdravi recepti

+41
Stenli
Ancica 87
Vuchica
ragaco
Ninche
bulevarka
mijaki
Marie
dr mali pariz
dacans
Tanja83
Botox
Ema78
Mirjana
anak
Shizika
bokica
heart84
Gramatika
nena beba
penelope
noja
Marija86
ZarPtica
cici
lena
Mali Princ
agata
Dunja L.
Anuska
Nefertari
maša
zoxa
Lily
Orline
Tinche
nabla
Gala
eni
Kata
maus
45 posters

Strana 4 od 8 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeći

Ići dole

bebe - Ishrana bebe - Zdravi recepti - Page 4 Empty Re: Ishrana bebe - Zdravi recepti

Počalji od dr mali pariz 27/4/2013, 23:18

Baš sam uživala čitajući Mimine,ali i receptei savete drugih drugarica.
Mi već mesec dana uvodimo texturu,i nekad ide dobro,nekad ne...
Od skoro Ivona jede kajganu od celog jajeta i Dušanovu porciju pojela,ali ne ljube jogurt,kajmak,sirko-sve šabačka mlekara,evenrualno-jogurt imlekov.
Mleko sam im uvela od pre dva meseca,ali u kaše i griz.
Njega su prihvatili,ali ono sa najviše masti-imam utisak ko šlajm da im stvara,pa sam odustala od njega i kupujem sa 2,8% masti.
Ovsena kaša-čitala sam,najbolja je za decu ovog uzrasta,pa sam nju i kupovala,ali malo ih guši,a nemam blender,već čoper,pa ne vidim svrhu da protandrljam.
Nisam davala avokado-on mi z uči interes. Nisam ni paradajz ni papriku-ne znam smem li u ovom periodu?
Kinou jesam,sa povrćem-i baš im je prijala.
Eto-heljdu nisam.
ali jedu meke pite od kora sa sirom,malo proju,slabo palentu i nju radije bez ičega.
Nismo još ni ribu.
dr mali pariz
dr mali pariz

Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

bebe - Ishrana bebe - Zdravi recepti - Page 4 Empty Re: Ishrana bebe - Zdravi recepti

Počalji od Shizika 28/4/2013, 00:01

Uff, shta bih dala da moje dijete hoce jesti kajganu! Moram joj maskirati jaje pohovanim kruhom. Rolling Eyes Pokushat cu opet za koji dan, mora da je stvar u teksturi.
Nama su za mlijeko rekli health visitors (rade za vladu) da nakon napunjene godine dana mozemo preci na kravlje i to punomasno. Navodno su svi dokazi da djecu treba shto duze hraniti adaptiranim doshli od proizvodjacha adaptiranog mlijeka. A prvenstveno se radi o problemu sa absorpcijom kalcijuma, o ph sredini i problemima s kostima u starosti. Ali to je tako vec generacijama obichaj, ne primjecujem neke alarmantne podatke iz nezavisnih izvora.
Mislim da sam ja Zrno postepeno prebacila u dobi od 14-15 mjeseci.
Kolichina soli u mlijeku je totalno zanemariva.
Ne znam koliko ima soli u slanini i kulenu? zbunjen
Shizika
Shizika

Broj poruka : 5408
Godina : 55
Datum upisa : 14.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 28/4/2013, 07:47

Upravo tako Šiz. Moji su i dalje na adaptiranom-Jv neka 4x dnevno min-id toga i dalje dva puta noću,a Dušan još više od nje-on je naš mlekadžija-mleko bi mogao stalno. Mi smo od pedijatra dobili zeleno za mleko u kašama od sedmog m.,a za kravicu u flajki tek od navršene godine.
Šiz-ja na puteru ispržim kajganu,i nekad s malo jogurta razredim.
Ovog jutra ćemo svi jaja doručkovati Very Happy
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Shizika 28/4/2013, 12:31

I mi Pariz pravimo kajganu na maslacu, ponekad muz doda izgratan blagi sir koji se tako lijepo otopi, mljac, ja bih to ochima jela a dijete pljucka. Rolling Eyes
Mislim da mozesh uvesti paprike u manjim kolichinama uz neko lakshe svarljivo povrce (mrkvu i tikvice, npr.). Za pamidore mozda da prichekash dok ne napune 10 mjeseci, cheste su alegrije na njih. Super su u raznim kombinacijama sa povrcem i mesom, moje dijete ih obozava uz tjesteninu, a svjeze nikako. Usput, mislim da se svjeze ne savjetuju prije napunjene godine dana.
A mogu se i proprzhiti (sitno nasjeckane i bez koze) pa zaliti razmucenim jajima, to se meni najvishe jelo u prvom tromjesechju, mljac! Very Happy
Shizika
Shizika

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 28/4/2013, 13:34

Šiz-pamidore? paradajz?
kako da im dajem-pelat iz konzerve?
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Shizika 28/4/2013, 21:26

Je, pamidore= paradajz= rajchice. Very Happy
Ja sam davala te iz konzerve, a naravno, mozesh i svjeze proprzhiti. Zavisi kojima vjerujesh da imaju manje pesticida, ja se uvijek time rukovodim.
Shizika
Shizika

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 28/4/2013, 23:12

hvala draga!
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Marie 1/5/2013, 00:32

Iscictala temu, dobila ideje, bravo za mame kuvarice! Da dam mali doprinos sa par recepata koje moja cucka voli:
Dok je bilo bundeve cesto je jela, mislim da nista tako slatko nije jela kao to. Najvise joj se dopadalo kada joj spremim na sledeci nacin: bundevu ocistim, oljustim, isecem na kocke, kuvam dok ne omeksa (ne treba joj puno). U isto vreme u malom loncetu skuvam kasiku pirinca. Pomesam bundevu i pirinac, dodam malo vodice u kojoj se bundeva kuvala i parce mladog neslanog sira, izmiksam stapnim mikserom.

Sad trenutno obozava:

Kuvam sargarepicu dok malo ne omeksa, dodam karfiol, kuva se kratko. Za to vreme skuvam jaje (nabavljamo domaca sa sela i jako su lepa), izdvojim zumance, pomesam sa povrcem, izmiksam, umesam kasiku jogurta.

Danas je ruckala:

Kuvala sam sargarepicu i komad junetine, pred kraj kuvanja dodala tikvicu oljustenu i isecenu na kocke, kad je omeksala sklonila sa vatre. Meso sam izmiksala sa malo vode od kuvanja, a povce samo izgnjecila viljuskom, posto smo sad u fazi da je pocela da zvace Very Happy dodala komadice sredinice od hleba, pomesala sve. Sve je smazala!

Bilo bi lepo da tema bude aktivna, mame dajte ideje za kuvanje, meni najvise nedostaje kreativnosti za dorucak, sta inace pravite deci za dorucak (uzrast od 9 do 12 meseci npr)

Pozdrav!
Marie
Marie

Broj poruka : 149
Godina : 41
Datum upisa : 04.07.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 1/5/2013, 16:12

Marie,mi za doručak imamo sledeće-
Kifla u jogurtu
kajgana od celog jajeta na puteru,sa zdenkom u sebi
pita mali zvrk-pita sa sirom od mekih kora-ko bosanske pite
7- corn milupin
palenta skuvana u vodi,posle dodat puter-malo i kajmak-fabrički
kuvana jabuka ili banana-nekuvana-sa plazmom
ovsena kaša
i probali pileće viršle-nisu oduševljeni,a ja ne insistiram
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Marie 1/5/2013, 22:04

Hvala Pariz, otprilike nam je slican jelovnik Very Happy Jedino joj nisam davala celo jaje, mada jede pitu sa sirom u kome ima belanca, nije bilo nekih reakcija. Nisam ni zdenkicu ubacivala, hvala na ideji - probacu. Palentu obozava sa pavlakom, voce sa plazmom isto, ovsenu onako, virslu pilecu joj dala da proba malo, ali isto nesto nije bila odusevljena, a sto i ti kazes - ne insistiram.
Marie
Marie

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 2/5/2013, 07:39

pa da,Marie,kao što vidiš nema tu sad nečeg novog. lol! ..i svi isto vole
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Botox 2/5/2013, 10:37

nasa danasnja kasica, taman za probu heljdino brasno.... (imamo 6 meseci i dve nedelje, sutra :) )
ovako, kolicina je za dve kasice, da odma napomenem, dobila sam nekih 300 grama....
3 susene kajsije (prvo ih namociti u vodu, bar pola sata, zatim tu vodu prosuti, naliti novu i kuvati dvadesetak minuta, tu vodu sam opet prosula), pa sipala novu vodu i u nju stavila jednu oljustenu i isecenu jabuku i trecinu il polovinu kruske, kuvati desetak minuta, skinuti s ringle....
skuvati posebno u vodi dve kasicice kukuruznog brasna i jednu kasicicu heljdinog brasna (ja prvo stavim u mlaku vodu i razmutim da ne bi bilo grudvica, pa odna skuvam, otprlike u deci vode...)
voce s malo vodice od kuvanja izmiksati, pa dodati skuvane zitarice i izmiksati (izmesati)....

pola sam mu dala da ponjupa, bas je lepa kasica, pa posto dobih vecu kolicinu, zgodno bi bilo ubaciti u teglicu i cuvati za sutra :)
Botox
Botox

Broj poruka : 4342
Godina : 38
Datum upisa : 10.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Marie 3/5/2013, 17:00

Probali zdenkicu sa kiflom - super prihvaceno Very Happy Bojana inspirisala si me da kupim avokado, nisam odavno, pa ni njoj nisam davala, sutra cemo ubaciti u vocnu kasicu. Svidja mi se i ideja sa suvim kajsijama, posto jos nema svezih, ja sam joj nekoliko puta kupovala Hippovu, pa mesala sa jabukom ili kruskom, probacemo sad kuvane suve.
Marie
Marie

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 3/5/2013, 18:33

i ja kuvam kajsiju suvu,mešam u čoperu sa jogurtom, pavlake i malo plazme mlevene
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cici 3/5/2013, 20:08

avokado moze i ovako: odokativno avokada izgnjeci se, doda kasika pavlake i malo belog luka opet izgnjeci moze malo persuna i doda u makarone.
dale ste mi ideju da probam sa suvim kajsijama i zdenku za dorucak.
nekako mi je bilo lakse kad je smeo odredjene stvari da jede. sad vec gubim ideje za dorucak i veceru.
jel ste probele sutlijas( sa ili bez mleka kuvan) i malo cimeta?
moj voli i vocni jogurt( industriski).

cici
cici

Broj poruka : 2588
Godina : 48
Datum upisa : 17.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 3/5/2013, 20:54

vidiš,sutlijaš nisam-to ne bih morala da meljem...
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Marie 4/5/2013, 00:13

Cici njam njam, kako bih smazala pastu sa tim sosom Very Happy Hvala na ideji, pravicu i njoj, samo za sada bez luka. Eto i na sutlijas me podseti, to ce joj se sigurno dopasti!
Marie
Marie

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Botox 4/5/2013, 00:27

a jel ste davale bebama mango? imam jedan divan u korpi s vocem, dozrece za dan, dva....
verovatno cu ga ja pojesti jer sam planirala prvo sljive da proba, susene, kuvacu ko kajsihe, al namocicu ih predhodnu noc.... te ga nece ni sacekati, al da znam, posto ga cesto kupim i njopam.....
Botox
Botox

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 4/5/2013, 07:44

Boki,ni avokado,ni mango nisam davala još-nešto mi nije na pameti kad sam u marketu.
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Botox 4/5/2013, 10:04

imamo piljarnicu odma ispod zgrade :) zgodno :)
Botox
Botox

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Botox 4/5/2013, 11:41

danas pojeo desetak kuvaih suvih kajsija, jedna jabuka, parce banane, sve izmiksano pa dodala i.malo.kuvane heljde... i ja sam jela :-D
Botox
Botox

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cici 4/5/2013, 23:01

Bojana, Ja sam davala, moj voli. negde pre prve godine.

Ova je isto voleo da jede: minestrone -smrznuto povrce i bata, karabatak sta ima , moze i belo. u tepsiju poredjati meso, pa poreko smrznuto povrce i zaliti neutralnom pavlakom. peci u rerni na 220.

jel ste provbale baby cufte?
drago mi je da sam pomogla yes Kupila sam mu danas zdenku. pa cu sutra da javim kako je proslo. imam i kozije mleko domace za dorucak.

Pari, ja sam i ovo pravila. skuvam spanac ili blitvu, skuvam jaje i naprvim 7corn sa vodom i dodam iseckan zelenis, iseckano jaje( celo ili zumance) moze i budnevu pecenu.
Dosta sam slanih kasica u tom uzrastu pravila sa 7cornom jel moj nije hteo sa mlekom njega nego sa vodom. Ponekad sa jogurtom, bananom i 7cornom( moze i drugo voce).
a ribu? losos, oslic?
cici
cici

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cici 4/5/2013, 23:04

dr mali pariz ::vidiš,sutlijaš nisam-to ne bih morala da meljem...

Nece da jos da zvacu seckano? ako se nevaram ja sam tada polako presla na seckano, lakse je. Ustavri srecom je on hteo tako. jeste, na moru je on napunio 8 mesci i kad smo dsoli ja sam izbacila seckalicu. Mada je voleo i baby varijantu. Ljubi ih love
cici
cici

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cici 4/5/2013, 23:05

Marie ::Cici njam njam, kako bih smazala pastu sa tim sosom Very Happy Hvala na ideji, pravicu i njoj, samo za sada bez luka. Eto i na sutlijas me podseti, to ce joj se sigurno dopasti!

Hoce sigurno osmeh srce ljubi je yes
cici
cici

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Botox 5/5/2013, 10:09

ipak mu dadodh mango da proba
skuvala jabuku, i malo manga pred kraj ubacih, banana izmiksana sa tim, dodala i koju kasiku skuvane heljde i eto.... sve je poruckao....
Botox
Botox

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 4 od 8 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu