KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kako se nosite s problemom steriliteta

+100
Jerapetra
BiKsi :)
Zensko pero
mimi85
alisa
Padobranka
sunny.tp
Nessi
Bobac
fight&faith
NikolaMaja
Dora1
Sirijus
tatjanica
Ica1171
nbeograd
MalaSaJuga
KoMetaK
Ema78
Vecka
luckystar74
Tebi
ChillyVilly
JocY
kockicaaa
insomnia
menora72
bak
Arya
Erata
zvoncica36
Ambra
hocukusurnecuzvaku
Niny
neca73
leptirko82
tetreb
hany
Star77
laKole
Dacaa
melany
ivi
Veca77
Vuchica
Struzzo
MAAKKI
HappyGirl
red
Dionisia
djole42
3023456
OKacica
M.
Marija86
Bebironcic
korpica
Republica
Gramatika
bebko
Mali Princ
nacKa
lilya
lilly13
dra00
maza1972
rada78
Orline
Jejaaa
Divina
maus
Andjelina
pegaz
missile
fenix
darija79
LaFolie
maji
Mirjana
Deni
heart84
anak
cerise
cicsa80
Shizika
Simona
lolipop
Cupava
Gala
Jelena*
Milijana
anna
dr mali pariz
suzeto
lasa
Jelence
zalosna_sova
Kata
Agata27
Sami
104 posters

Strana 14 od 25 Prethodni  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 19 ... 25  Sledeći

Ići dole

Kako se nosite s problemom steriliteta - Page 14 Empty Re: Kako se nosite s problemom steriliteta

Počalji od Struzzo 28/11/2012, 11:20

Simona ::od toga kako se mi postavljamo najviše zavisi i kakve ljude srećemo, šta govore ili šta mi od toga čujemo...

isto važi i za usvajanje...
Ja priznajem da sam jako teško podnosila nemanje dece ali to niko osim bliskih ljudi nije znao, primećivao jer sam imala odlične odbrambene mehanizme...
Struzzo
Struzzo

Broj poruka : 7041
Godina : 49
Datum upisa : 27.09.2008

Nazad na vrh Ići dole

Kako se nosite s problemom steriliteta - Page 14 Empty Re: Kako se nosite s problemom steriliteta

Počalji od lilya 28/11/2012, 11:43

Simona ::Fightandfaith,
tvoj muž je imao sjajan stav f

Ja baš često kad čitam komentare na ovoj i nekim drugim temama pomislim da nisam nikad tako doživljavala stvari i zaključim - sve je to u glavi. Odnosno od našeg stava zavisi da li problem steriliteta i nemanja dece shvatamo na taj način - drugačiji pa šta ili kao tragediju ili negde izmedju toga... A onda opet od toga kako se mi postavljamo najviše zavisi i kakve ljude srećemo, šta govore ili šta mi od toga čujemo...

Potpisujem yes
lilya
lilya

Broj poruka : 4742
Godina : 48
Datum upisa : 07.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Simona 28/11/2012, 13:57

Struzzo ::
Simona ::od toga kako se mi postavljamo najviše zavisi i kakve ljude srećemo, šta govore ili šta mi od toga čujemo...

Slažem se što se nas odraslih tiče. Ali bar meni je usvajanje složenije zbog predrasuda kojima mogu biti izložena usvojena deca. Kad vto postupak uspe i dete se rodi tu je pretpostavljam sa najvećim delom predrasuda i zluradih komentara i kraj a u usvajanju borba sa njima tek počinje kao i razne dileme šta je najbolje za dete/decu. Moj stav ne mora biti najbolji i za Vilenjaka i uvek postoji mogućnost da ga pogrešno savetujem/usmerim a on tek treba da prodje kroz obdanište, školu i da dodje do toga da može da bira koga vidja...
Simona
Simona

Broj poruka : 8349
Godina : 56
Datum upisa : 14.11.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tetreb 28/11/2012, 16:50

E ja kad se danas ne struših na poslu Shocked Koleginica me pitala:"Jao nemoj da se ljutiš a ja moram nešto da te pitam -Jel vi imate neki problem kad ne rađaš?" h Ja MOLIM ukočenaa a ona će meni" pa kao znaš ima neka zena u Obrenovcu podvezuje žene koje imaju problem pa reko da ti kažem"
Ja hvala niste trebali nemam problem sve je ok samo trenutno imamo druge planove nešto za inostranstvo pa čemo sačekati"-planove zaista i imamo ali ne mogu da verujem da me žena to pitala, pa svekrva me ne pita,majka niko -STRAŠNO
tetreb
tetreb

Broj poruka : 671
Godina : 44
Datum upisa : 09.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od OKacica 28/11/2012, 17:12

tetreb ::E ja kad se danas ne struših na poslu Shocked Koleginica me pitala:"Jao nemoj da se ljutiš a ja moram nešto da te pitam -Jel vi imate neki problem kad ne rađaš?" h Ja MOLIM ukočenaa a ona će meni" pa kao znaš ima neka zena u Obrenovcu podvezuje žene koje imaju problem pa reko da ti kažem"
Ja hvala niste trebali nemam problem sve je ok samo trenutno imamo druge planove nešto za inostranstvo pa čemo sačekati"-planove zaista i imamo ali ne mogu da verujem da me žena to pitala, pa svekrva me ne pita,majka niko -STRAŠNO

Nazalost takvih ima koliko hoces...
Mene je pre pitala neka budala, vicuci da je svi cuju:"A jeeeeeeli, STA vi cekate?". Ja u fazonu, da joj odgovorim jer je budala kazem :"Cekamo autobus", a ona meni ;"Pa pazite da ne zakasnite na njega...".

Ja u soku... Samo sam se okrenula i otisla, sta reci...
OKacica
OKacica

Broj poruka : 1352
Datum upisa : 13.06.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Star77 28/11/2012, 17:45

Strasnoooooo, e to je upravo ono o cemu sam pricala, niko blizak tebi nece uraditi nesto namjerno da te povrijedi, ali kako se izboriti protiv takvih budala? Sve je to u redu, imas stav, ignorises, pokazujes svojim ponasanjem da si iznad toga, ali kad ostanes sam, negdje u dubini duse, zaboli...iako znas onu " ne gledaj sta ti je neko rekao, neko ko ti je rekao"..
Star77
Star77

Broj poruka : 980
Godina : 47
Datum upisa : 23.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tetreb 28/11/2012, 18:34

Pa da ALI NAJGORE ko je ONA da me pita uopše i šta NJU briga kadaću i gde ću i s kim ću da osnivam porodicu ali imaš debile koji prosto vole da gledaju tuđe stvari uzas.
Nikad me nije zanimalo ko se skim zabavlja a kamoli ko će i kad da pravi bebu ne razmišljam o takvim stvarima.
A još jedna provala ranije nešto me srela školska drugarica i sva bila u fazonu nikako da se uda baš opterećena i udala se prošle godine konačno,rodila bebu sve super.Srela me u apoteci i saopštava mi novosti ja reko divno čula sam već a ona meni "A ti ono beše nemaš još dece a kad si se udala" bez odgovora sa moje strane naravno-i nastavlja dalje "ja vidiš nisam htela da se udajem dok ne ostanem trudna"-ništa joj nisam odgovorila
tetreb
tetreb

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od fight&faith 28/11/2012, 21:32

Stvarno strašno ... sa kakvim stvarima mi još treba da se borimo. Sećam se da su mi prvih nekoliko godina na poslu često postavljali slična pitanja, komentarisali, dobronamerno svetovali, ali sad posle više od 10 godina i to je utihnulo. Više niko ništa ne pita...odustali su. Shocked Ne znam kako to da tumačim ... možda su digli ruke.

fight&faith

Broj poruka : 1852
Datum upisa : 17.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Struzzo 28/11/2012, 22:03

[quote="Simona"]
Struzzo ::

Slažem se što se nas odraslih tiče. Ali bar meni je usvajanje složenije zbog predrasuda kojima mogu biti izložena usvojena deca. Kad vto postupak uspe i dete se rodi tu je pretpostavljam sa najvećim delom predrasuda i zluradih komentara i kraj a u usvajanju borba sa njima tek počinje kao i razne dileme šta je najbolje za dete/decu. Moj stav ne mora biti najbolji i za Vilenjaka i uvek postoji mogućnost da ga pogrešno savetujem/usmerim a on tek treba da prodje kroz obdanište, školu i da dodje do toga da može da bira koga vidja... [/quot

I mislila sam na nas odrasle. Još uvek zato što je Struzzolino mali polazim iz moje pozicije...kad on poraste i počne da se klupko odmotava, tj. počne priča o usvajanju, pa o hraniteljima , ženi koja ga je rodila itd, kad bude pričao što sad ne čini, onda će se i udvostručiti, utrostručiti tačke gledišta...on i njegov stav, njegove reakcije biće mi bitnije od mojih. U svakom slučaju, trudiću se da bude samopouzdan.

Tetreb, prema takvima nemoj biti slaba...jer to im najviše prija..Odgovori joj, kulturno ali oštro "zašto to vas zanima" i tome slično...Ljudi su najpre prosti, nevaspitani potom bezobrazni i zluradi i takve ne treba štedeti, niti prema takvima biti snishodljiv.
Struzzo
Struzzo

Broj poruka : 7041
Godina : 49
Datum upisa : 27.09.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od hany 28/11/2012, 22:25

Stru slazem se s tobom,da su ljudi prosti i nevaspitani bezobrazluku njihovom nema kraja, meni je pre neki dan jedna baka rekla ma dobra si ti, samo nekako mi zao kad neko nema dece affraid , ne znam da li joj zao mene ili mm Shocked , ja joj lepo kazem kako je nama lepo ovako i da zelimo jos da uzivamo pre dece, a ona ce meni na to a kad ces onda da imas dece Very Happy
nemam reči
hany
hany

Broj poruka : 2048
Datum upisa : 14.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 28/11/2012, 23:01

Okačice, takvima samo kažeš, pa ako propustimo autobus, uhvatićemo taksi, i kez na lice! lol!

Zajebancija, da prostite na izrazu, uvek pomaže, i nama samima sa sobom kad ostanemo, a i u odnosu sa drugima, probajte, i nemojte mnogo sve primati k srcu! Znam da je teško, sve smo ranjive na ovom polju, al izdignite se iz tih situacija, budite jače!

Kad rodite dete, onda će vas pitati kad ćete drugo, pa kad će treće, pa što ne ide u vrtić ili ide, i tako u nedogled! Kako se nosite s problemom steriliteta - Page 14 561840

Inače mi je omiljeno to pitanje, šta čekate?!
Te predlažem da razradimo priču o mogućim odgovorima, npr: Mom mužu se ustvari ne diže, nije vam ispričala komšinica Mileva, nemoguće da još uvek ne znate! lol! I da od svega ovoga napravimo dobro zezanje! Ajmo, budite kreativne, time ćete i sebe oraspoložiti, a time i na svoju psihu pozitivno uticati! Posle glasamo za najoriginalniji odgovor, pa koja sakupi najviše glasova, ta devojka prva ostaje trudna! Kako se nosite s problemom steriliteta - Page 14 561840

P.S. Ima ljudi koji bi voleli da imamo decu, a samo nas površno poznaju, sigurna sam u to, i ne mislim da nas bukvalno žale, bar ja to tako ne gledam i ne osećam oko sebe, nego, eto, voleli bi da i mi postanemo roditelji! A ima naravno i onih koji likuju, mada ja uvek polazim od one da ljudi pitaju, ne iz loše namere, nego što su plitki, neobavešteni, radoznali, nemaju preča posla, i tako to, znam da razumete šta htedoh reći!

Ja sam trenutno u nekoj ok fazi, da budem iskrena, i nek potraje dok ne dobijem dete, neću da se žalim! lol! Biće, kako mora biti!

Uzdravlje i evo malo dobrih vibri, da podelim s dragim mi drugaricama!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Broj poruka : 22704
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od hany 28/11/2012, 23:06

b mm je jednom kolegi odgovorio na pitanje sta cekate " ne znam ja to da radim'' a i kad me pitaju sta cekam otkud im to da cekam :)
hany
hany

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od melany 29/11/2012, 07:17

jaooo hany, ovo je fenooomenalno  b ....pa ja od sada ima samo to da odgovaram f
melany
melany

Broj poruka : 14
Datum upisa : 19.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od melany 29/11/2012, 07:22

fightandfaith ::Stvarno strašno ... sa kakvim stvarima mi još treba da se borimo. Sećam se da su mi prvih nekoliko godina na poslu često postavljali slična pitanja, komentarisali, dobronamerno svetovali, ali sad posle više od 10 godina i to je utihnulo. Više niko ništa ne pita...odustali su. Shocked Ne znam kako to da tumačim ... možda su digli ruke.

i mene na poslu prestali da pitaju...pa vala i neka su digli ruke, vazno da mi nismo Wink
melany
melany

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od hany 29/11/2012, 07:39

mene prestali ali pronadje se po koja budala, recimo rodjaka mi jedna neki dan prica kako je najbitnije u zivotu imati dete ma bez deteta nista affraid , a pri tom toliko problema ima sa sinom, a pazi pa ti govoris nekom ko nema dece najbitnije je dete, pre bi me to bas pogodilo ali sad prosto imam zelju takvim ad odgovorim bezobrazno bas kao i sto oni bezobrazno postave pitanje
hany
hany

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od melany 29/11/2012, 08:00

ljudi su ludi...nisu zadovoljni svojim zivotima pa im drago da vide da nije samo kod njih zapelo...cudo!
treba da im se kaze da ne gube vreme i da naprave jos neko ako je u zivotu dete najbitnije Mad
melany
melany

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od hany 29/11/2012, 08:45

ha ha bas tako
hany
hany

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tetreb 29/11/2012, 09:03

Struzzo potpuno si u pravu ali najgore što se ne nadaš i to me pogodi i zaboli u dubini duše i blokiram ne znam šta da im odgovorim u trenutku.
tetreb
tetreb

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od fight&faith 29/11/2012, 12:54

Meni je najgore bilo kada mi je svojevremeno moj ginekolog (inače zaposlen u držanvnoj bolnici) rekao da zaboravim na posao i stručna usavršavanja nego da rađam decu kako znam i umem (ne znam šta je pod tim podrazumevao, jer je znao da na tome radimo već godinama), jer će mi jednog dana prići obična seljanka i reći: "MA DŽABE TI SVE KAD NEMAŠ ĐECE". I pri tome je mislio da će ta imaginarna seljanka imati puno pravo da mi tako nešto kaže, kao da sam nešto skrivila ...

fight&faith

Broj poruka : 1852
Datum upisa : 17.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Simona 29/11/2012, 14:25

Joj strašno za tog ginekologa... Meni je najstrašnije kad ljudi koji imaju stručnost i obrazovanje pa trebalo bi valjda i neku širinu nastupaju sa pozicije predrasuda. Tako se meni desilo u Vilenjakovom vrtiću da psihološkinja koju prvi put vidim, tek ga upisujem, komentariše da nam je vreme za drugo dete... Mislim valjda neko ko je završio psihologiju ne bi trebalo da razmišlja o tome da se deca radjaju jer je neko vreme, da ne pricam da bez obzira što upisujem dete u vrtić to ne znači valjda da treba da razmatra sva naša porodična pitanja... Inače ja se slažem sa Bixi, najbolje je okrenuti na neku šalu. Tako dok sam ja bila neudata sa ostalim prijateljima sam se slatko smejala šta odgovaramo kad nas ljudi pitaju kad ćemo u brak. Najdraži odgovori su nam bili "naproleće" ili "u subotu" (misli se na neko proleće i na neku subotu tj znatiželjnicima se uvek tako odgovara, dešavalo se da i sami počnu da se smeju a onda i ne pitaju više). Možda bi se i za nemanje dece moglo primeniti nešto slično. Inače ja najčešće ne uzvraćam nešto nisko, to mi se čini spuštanje na nivo tog koji mi se obraća, već mi je bolje da kažem - "da, da jesu deca smisao" (i kad nisam imala sina) ili sad za drugo dete "ne znam, videćemo, možda, jeste lepo je kad ljudi imaju više dece". To nekako čini mi se više spreči dalji razgovor o toj temi nego kada bi se ja sad upustila u bilo kakvo objašnjavanje...
Simona
Simona

Broj poruka : 8349
Godina : 56
Datum upisa : 14.11.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Star77 1/12/2012, 19:27

Strasno, ne zna covjek da li da se smije ili da place...krajnja poenta je da nije bitno koliko je neko obrazovan ili ne, bitno je koliko je bezobziran ili ne...Mene je prije par mjeseci jedna komsinica vidjela kako se setam sa djecom od moje sestre, i kako joj prilazim da se kulturno javim, jeli, ona meni," joooooooooj, Boze, tuge, kad te tako vidim..." i ona faca, kao da je vidjela najvecu jadnicu na svijetu...ostala sam bez teksta, pravila se da je nisam cula, lijepo joj se javila, i to je bilo poslednji put da je cula od mene pozdrav...ja ne znam drugacije da se borim s tim, osim da se sklonim...
Star77
Star77

Broj poruka : 980
Godina : 47
Datum upisa : 23.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od LaFolie 2/12/2012, 00:32

ja uvek kazem SLEDECE GODINE :)

sto je najgore, to i mislim Very Happy
LaFolie
LaFolie

Broj poruka : 3412
Datum upisa : 20.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od hany 2/12/2012, 00:43

Very Happy
LaFolie ::ja uvek kazem SLEDECE GODINE :)

sto je najgore, to i mislim Very Happy
hany
hany

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od OKacica 2/12/2012, 16:07

Biksi :) ::Okačice, takvima samo kažeš, pa ako propustimo autobus, uhvatićemo taksi, i kez na lice! lol!

Biksi, svaka cast kako si lepo setila!!! Ja sam se skamenila na bezobrazuk i mozak mi je jednostavno stao, tako da sam se samo okrenula i otisla i izbegavala tu osobu koja je posle jurila da se "druzi", ali sto se mene tice to druzenje je osudjeno na propast lol! !

OKacica
OKacica

Broj poruka : 1352
Datum upisa : 13.06.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ema78 2/12/2012, 20:27

Moram da se vratim na ovu temu... danas sretnem komsinicu, ne zna da sam trudna, a i nemam nameru da joj kazem, i pocne ona da mi prica kako je bolje biti mlada majka , nego strara i sl, sta cekamo, ako se lecimo, da menjamo lekara i sl ...Pri tom je zena obrazovana, radi kao marketing menadzer, ima oko 5o godia i cerku od 15'16... ja je belo gledam i kazem joj kulturno, sve u svoje vreme, bice, a ona se ne zaustavlja... na kraju sam joj rekla da cu njoj prvoj da javim...tad je ucutala.. A dok sam cekala betu prisla mi je nema zena na ulici, ja sa psima, da me pita samo imam li dece, i kako mislim da cuvam dete i kuce... kada sam rekla da nemam dece, odgovorila mi je da su ljudi koji imaju pse ludi...Jos uvek me takve stvari zabole, bas bas...ja nikad nikog nisam pitala bilo sta na tu temu, a ako sam nesto komentarisla uvek je bilo u fazonu - da vam se beba desi kada vas dvoje to pozelite...
Ema78
Ema78

Broj poruka : 4233
Datum upisa : 23.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 14 od 25 Prethodni  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 19 ... 25  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu