Francuska
+28
Cupava
MARA
Kamilica
buby
lolipop
Struzzo
MAAKKI
dr mali pariz
catherine290505
anak
cicsa80
Mirjana
KoMetaK
BiKsi :)
Deni
Orline
maza1972
TetaSneki
megica-pegica67
maus
Jelence
Hitron-Luka
Gala
vakic
maja76
HappyGirl
alo-alo
Mirkana
32 posters
KUTAK :: KAFANICA ;) :: Putovanja svet
Strana 3 od 5
Strana 3 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Francuska
Mazo slike su fantastične
lolipop- Broj poruka : 4146
Godina : 46
Datum upisa : 15.11.2010
I MOJStruzzo ::Je l' imaš noćne fotke Pariza, Mazo? Taj grad, moj rodni grad je podjednako fascinantan noću...kad se tad nađete na njegovim ulicama, shvatite zašto ga zovu "grad svetlosti"...
buby- Broj poruka : 4093
Datum upisa : 19.11.2009
Oh koliko Parižanki na forumu! Tih difnih, mirišljavih i senzualnih, pravih žena!
I slike su fantastique!
I slike su fantastique!
Mirjana- Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009
I ti si Parižanka, Buby! Jesi li i živela tamo? Ja sam tamo provela svoje rano detinjstvo (prvih par godina života).Živeli smo u blizini Trga Republike (tamo gde je bila revolucionarna giljotina), moje prve reči su bile i francuske jer me je čuvala komšinica, stara gospođa Francuskinja.
Nažalost, danas francuski ne znam dovoljno i ne koristim onoliko koliko bih htela.
Merci....
Nažalost, danas francuski ne znam dovoljno i ne koristim onoliko koliko bih htela.
Mirjana ::Oh koliko Parižanki na forumu! Tih difnih, mirišljavih i senzualnih, pravih žena!
Merci....
Struzzo- Broj poruka : 7041
Godina : 49
Datum upisa : 27.09.2008
takodje...zivela do 6e godine...i nazalost dosla u srbiju krenula u prvi razred,ucila srpski posto ga nisam znala...u trecem dobila engleski a u 5om i ruski...francuski ne znam ni malo ...jako tuzno s'obzirom da moji roditelji koji su tamo ziveli 17 god zznaju ga perfektno i dana danas ali sa nama nije imao ko da radi.... ..eto...valjda cu opet otici tamo kad -tad...Struzzo ::I ti si Parižanka, Buby! Jesi li i živela tamo? Ja sam tamo provela svoje rano detinjstvo (prvih par godina života).Živeli smo u blizini Trga Republike (tamo gde je bila revolucionarna giljotina), moje prve reči su bile i francuske jer me je čuvala komšinica, stara gospođa Francuskinja.
Nažalost, danas francuski ne znam dovoljno i ne koristim onoliko koliko bih htela.Mirjana ::Oh koliko Parižanki na forumu! Tih difnih, mirišljavih i senzualnih, pravih žena!
Merci....
Ja vam to želim obema, pa da nas pozovete na kaficu sa kroasanima!
Mirjana- Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009
buby ::francuski ne znam ni malo ...jako tuzno s'obzirom da moji roditelji koji su tamo ziveli 17 god zznaju ga perfektno i dana danas ali sa nama nije imao ko da radi.... ..eto...valjda cu opet otici tamo kad -tad...
Ja sam bila u Parizu posle mog života u njemu par puta, nikad dugo, najviše 15 dana...zato i znam kakav je on i noću...
Bila sam i u drugim evropskim prestonicama, ali Pariz je Pariz...ipak je to moj rodni grad...
Kasnije sam u školi učila francuski kao drugi strani jezik i uvek mi je govorila profesorica da imam lep izgovor...ali su neki drugi jezici i prostori potisnuli moj francuski... Ti si, Buby, poput moje sestre koja je prvi razred (polazi se sa 6 god.) završila u Parizu u fr. školi i onda je sledeće godine krenula u prvi razred naše škole i jako je slabo znala srpski, vremenom je potisnula fran. posle učila engleski i tako skroz ga je zaboravila...Onda je pri kraju faksa upisala neki kurs francuskog i on se posle par časova bukvalno "probudio"...naravno, nije odmah znala ceo jezik, tj. gramatiku ali neverovatnom brzinom i lakoćom je prelazila preko gradiva. Eto, probaj...
Struzzo- Broj poruka : 7041
Godina : 49
Datum upisa : 27.09.2008
Evo malo nocnih slika Pariza i od mene, za sve Parizanke a i one druge
Latinski kvart nocu
Notre dame de paris
Latinski kvart nocu
Notre dame de paris
Poslednji put izmenio Metaurina dana 2/8/2011, 15:22, izmenio ukupno 5 puta
KoMetaK- Broj poruka : 7138
Godina : 51
Datum upisa : 09.01.2010
Centre Pompidou - Musée national d’art
Sacre coeur, crkva-sveto srce na Monmartru
Pogled sa platoa ispred crkve na Pariz
Poslednji put izmenio Metaurina dana 2/8/2011, 15:28, izmenio ukupno 2 puta
Crkvica na MOnmartru, ne secam se kako se zove, ali znam da je stara
Montmartre
Ja moram da priznam da sam vise ocekivala od Pariza Mozda bas zbog toga moji utisci nisu bili u trenutku najpozitivniji, mada, i vreme nam je bilo relativno lose, pa je mozda i to doprinelo losem utisku. Najvise mi se dopao Versaj, iako smo se ubili od pesacenja i proveli tamo ceo dan. Ako hocete jos slicica, dnevnih, samo recite, gledacu da ne ponavljam ono sto je vec postavljeno
Montmartre
Ja moram da priznam da sam vise ocekivala od Pariza Mozda bas zbog toga moji utisci nisu bili u trenutku najpozitivniji, mada, i vreme nam je bilo relativno lose, pa je mozda i to doprinelo losem utisku. Najvise mi se dopao Versaj, iako smo se ubili od pesacenja i proveli tamo ceo dan. Ako hocete jos slicica, dnevnih, samo recite, gledacu da ne ponavljam ono sto je vec postavljeno
Poslednji izmenio Metaurina dana 2/8/2011, 15:30, izmenjeno ukupno 1 puta
prelepe slike...ako imas vremena stavi jos nesto...i mozes npr ako ti nije tesko po neku recenicu...objasnjenje...sta je sta i gde...naravno ne moras za ajfelov toranj i kapiju ...ali za ostale i moze...da se malo podsetim..i hvala ti jos jednom
Evo Buby, ubacih nazive izmedju slika Ubacicu jos koju danas iz nekih muzeja i crkvi, kojih ovde na stranicama nema.
Jako me je oraspoložila i nasmejala ova priča na clubu o skijanju.
Pa me podsetilo da stavim koju sliku sa skijanja, ove godine u aprilu u Francuskoj u čuvenom Val' d Izeru. Bilo toliko lepo, kakav predeo, Alpi su fenomenalini, imače skijalište je na visini od 2100m do 3700m. Bilo je sunčano svih 7 dana, a lice, usne, uši gore na Suncu, bukvalno smo se mazali faktorom 50 i morali ostaviti onako belo, ne utrljano, da ne bismo izgoreli. Najbolje skijanje u mom životu. Ići ćemo još koji put, ali je jako daleko, pa nam se nemili, ali sigurno se vraćamo tamo.
Evo ga Val'd Izer
To sam ja
A ovo se zove žurka, na stazi, svi samo uleću skijama, a bend svira na krovu
A ovo je staza Cup d monde - na kojoj se skijaju takmičenja, ona što gledamo na TV, staza je inače crna da crnja ne može biti, a u pozadini je sam Val'd Izer
Ove sitne tačkice su ljudi, ogromno prostranstvo
Pa me podsetilo da stavim koju sliku sa skijanja, ove godine u aprilu u Francuskoj u čuvenom Val' d Izeru. Bilo toliko lepo, kakav predeo, Alpi su fenomenalini, imače skijalište je na visini od 2100m do 3700m. Bilo je sunčano svih 7 dana, a lice, usne, uši gore na Suncu, bukvalno smo se mazali faktorom 50 i morali ostaviti onako belo, ne utrljano, da ne bismo izgoreli. Najbolje skijanje u mom životu. Ići ćemo još koji put, ali je jako daleko, pa nam se nemili, ali sigurno se vraćamo tamo.
Evo ga Val'd Izer
To sam ja
A ovo se zove žurka, na stazi, svi samo uleću skijama, a bend svira na krovu
A ovo je staza Cup d monde - na kojoj se skijaju takmičenja, ona što gledamo na TV, staza je inače crna da crnja ne može biti, a u pozadini je sam Val'd Izer
Ove sitne tačkice su ljudi, ogromno prostranstvo
Kamilica- Broj poruka : 2615
Datum upisa : 05.07.2011
au Kami, ostadoh bez daha!
Gledal sam inače slike iz France, sa skijanja, neka naša ekipa, malo veća, iz našeg grada ide svake god. org.
Jeste milina za skijaše, jer su staze prostrane, ali te crne...ma ni zamisliti ne mogu... Meni fali prirode, valjda što nisam apsolutni zaluđenik i sposobnjaković za skijanje, pa volim da uživam u borovini...ali ovo je ledilo!
Gledal sam inače slike iz France, sa skijanja, neka naša ekipa, malo veća, iz našeg grada ide svake god. org.
Jeste milina za skijaše, jer su staze prostrane, ali te crne...ma ni zamisliti ne mogu... Meni fali prirode, valjda što nisam apsolutni zaluđenik i sposobnjaković za skijanje, pa volim da uživam u borovini...ali ovo je ledilo!
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 47
Datum upisa : 29.01.2010
Kamilice, predivne slike i predivna priroda, prosto mame, iako ja nisam poslednjih godina miljenik snega.
Au, kamilice
Ostala sam bez teksta!
Predivne fotografije, izuzetne...
Odličan vam je i aparat, kao i oko
Iako ne skijam, volela bih tamo otići, volim planinu.
Ostala sam bez teksta!
Predivne fotografije, izuzetne...
Odličan vam je i aparat, kao i oko
Iako ne skijam, volela bih tamo otići, volim planinu.
Orline- Broj poruka : 11716
Godina : 52
Datum upisa : 05.02.2009
Hvala drugarice. Slijalište Espace Killy zajedno čine Val d Izer i Tignes i ima 150k km staza. Božanstveno je, kažem vam da slike ne mogu ni upola dočarati lepotu...Ja sam bila skeptična kad smo kretali je rnema na toj visini šume-borovine, ali kad sam videla, ostala sam bez teksta, kad skijaš po glečeru i mako štapom napraviš rupu, izbija plavetnilo, tako intezivno da opija, ma fenomenalno.
Meta, bila sam i u Italiji u Livignu, pre 4 godine. Isto je lepo, ali ne ovako.
Orli, veruj mi da ima i jako puno ljudi koji ne skijaju, imaš dva voza iz podnožja koji voze do 3032m a ti imaš ogromne restorane, i ljudi leže i sunačju se i gledaju u prostrane predele i vrhove planine, divno!!! Ima jako puno gondola, pa ne morš ni u korpu da sedaš ako ti frka.
Meta, bila sam i u Italiji u Livignu, pre 4 godine. Isto je lepo, ali ne ovako.
Orli, veruj mi da ima i jako puno ljudi koji ne skijaju, imaš dva voza iz podnožja koji voze do 3032m a ti imaš ogromne restorane, i ljudi leže i sunačju se i gledaju u prostrane predele i vrhove planine, divno!!! Ima jako puno gondola, pa ne morš ni u korpu da sedaš ako ti frka.
Hvala, kami. Ma kakvi frka od visine, sela bi ja u šta 'oćeš, ja na skije ne smem
Orline- Broj poruka : 11716
Datum upisa : 05.02.2009
A što je i bitno a ne rekoh, cena - platili smo put, smeštaj u App, i ski pas za 6 dana samo 310eura po osobi!!! Cene tamo u prodavnicama su slične, osim mesa koja se kreće od 7-15eura po kg, u restoranima na stazi isto kao i na Kopaoniku!!!
Ovo je taj vrh od 3700m i to je glečer ili ti lednik
Evo ga voz
Ovo je taj vrh od 3700m i to je glečer ili ti lednik
Evo ga voz
Kami,sve je fenomenalno,i ja bih,iako ne skijam...ali volim lepe planinske predele...cena je stvarno povoljna,a doživljaj nezaboravan....
maza1972- Broj poruka : 2255
Datum upisa : 23.04.2011
Ja bih ipak vozom na vrh, kad vidim na kojoj visini ide ova kabina!
Prelepo, vredi da se ode da se makar smo uziva u predelu
Prelepo, vredi da se ode da se makar smo uziva u predelu
Wau, wau, wau, wau, ma milion puta wau! Kakva lepota, nemam reci! Dodje mi da naucim da skijam, kad ovo videh! Ja planine obozavam, obozavam, a tvoje slike deluju kao razglednice, ma kao pozadine na racunarima, ma fenomenalne su! Ali F E N O M E N A L N E!
Ja sam odusevljena!
Ja sam odusevljena!
BiKsi :)- Broj poruka : 22704
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
I opet gledam slike, na onoj jednoj sto si ti Kami, ona stena sa rupom u sebi, covece, nestvarno!
I oblaci, kao da su nacrtani na nekim slikama!
Ne mogu trenutno da docaram koliko sam odusevljena!
I oblaci, kao da su nacrtani na nekim slikama!
Ne mogu trenutno da docaram koliko sam odusevljena!
BiKsi :)- Broj poruka : 22704
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Prelepo
Ja bih sela u voz ovog trenutka
Ja bih sela u voz ovog trenutka
MARA- Broj poruka : 5394
Godina : 37
Datum upisa : 01.01.2009
Maro, sedaj u voz!!!
Biksi, dušo, ma kako se ti samo oduševljavaš, dođe mi da okačim još slika, a imam ih oko 400 i sve su kao razglednice. A ona rupa u steni je simbol skilajišta i zove se Tinjska vrata!!! Inače kompletna zona je delić Nacionalnog parka Venoise.
Biksi, dušo, ma kako se ti samo oduševljavaš, dođe mi da okačim još slika, a imam ih oko 400 i sve su kao razglednice. A ona rupa u steni je simbol skilajišta i zove se Tinjska vrata!!! Inače kompletna zona je delić Nacionalnog parka Venoise.
Strana 3 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
KUTAK :: KAFANICA ;) :: Putovanja svet
Strana 3 od 5
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu