KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Prague fertility centre - dr. Sonja Lazarovska

+42
BiKsi :)
micam
ljikaca
NikolaMaja
Zensko pero
mimi85
beauty queen
TrebamNaDijetu
Hobbes
Sirijus
Lenaaa
Strumfeta78
alisa
dzenica
Mimi12
Jerapetra
Amna84
sanja 73
Sofija Veks
sanja369
Hugolina
Vanilla
mamadabudem
lela1984
Iva79
PalcicaBg
Nevena77
aurora
Magnolie
Erata
MaloMorgen
JocY
noja
kiki5
annci
ganedina
tatjanica
Dora1
Tebi
lenjivica
bak
ata
46 posters

Strana 5 od 16 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Sledeći

Ići dole

Prague fertility centre - dr. Sonja Lazarovska - Page 5 Empty Re: Prague fertility centre - dr. Sonja Lazarovska

Počalji od Amna84 2/3/2016, 17:02

Malo Moregen,moram da ti kazem da i nisi bas u pravu.
Evo zasto,ove cijene koje mi imamo su daleko povoljnije od naprimjer cijena na njemackoj verzij (za savabe)i li ako se negdje podudaraju imamo bar jedn ili dvije pogodnosti ukljucene u cijeenu dok svabe placaju sve ekstra,,
Ja sam bas pitala po kom bi cjenovniku bi ja placala i rekala mi je da bi ja placala po cjenovniku za EX JU ,a da ja imam pasos Eu kao moj MM placali bi po cjenovniku za svabe ..To znaci da oni vec imaju i za nas cjenovnik.Da sam vidis cjenovnik od Unice ili Bratislave,pogledaj stavila sam i taj cjenovnik, ide na 4900 bez zamrzavanja,bez PICIS itd, sve dodatno ..
Amna84
Amna84

Broj poruka : 1022
Datum upisa : 15.02.2015

Nazad na vrh Ići dole

Prague fertility centre - dr. Sonja Lazarovska - Page 5 Empty Re: Prague fertility centre - dr. Sonja Lazarovska

Počalji od MaloMorgen 2/3/2016, 17:30

Amna84, nazalost, moram da ti kazem da sam bas u pravu. Ja znam i cijene u eurima, za Svabe, sto smatram da ni to nije u redu, imati cjenovnike po drzavljanstvu, rekoh to vec, ali to Svabe moraju da pitaju ili da se izbore za manje cijene ili da placaju bas takve. Meni ne treba niko da cini uslugu, navodno, sto se cijena tice, ako je nesto transparento i stoji kao cjenovnik, onda ja to i smatram cjenovnikom. To znaci, evo primjer neka budu Svabe, za njih su vece cijene, jer smatraju da oni imaju vise pare. Tako i jeste, ali ti si stavio svoje cijene, po toliko prodajes robu i nevazno je onda kome je prodajes, da li taj ima novaca ili ne. I za nas su vece cijene, jer smatraju, to je logicno, da mi koji dolazimo vec u Prag, imamo lovu i mogu da nam naplate vise. Poznate su mi i druge klinike, koje imaju astronomske cifre, ali nas obicne smrtnike sa manjim novcanikom, ne mogu ni zanimati te klinike, jer je to sto traze, perverzija. Pfc vazi kao klinika koja ima odlicne strucnjake, ljude od rijeci, a samim tim i postene, ovo zadnje kod mene vise ne vazi. Znaci, vazi kao klinika strucnjaka i ujedno jos sa cijenama koje nisu astronomske, cak smo i smatrali da nam izlaze u susret i da nam daju povoljnije cijene od Ceha. Jedna ozbiljna klinika ima svoje cijene, vaze za sve, nema cjenovnika putem email-a i ne pravi razliku. Obrazlozenje da je cjenovnik za Cehe, a za druge nije, sto nigdje nije navedeno, za mene nije u redu. Dr. Lazarovska je popularnija medju nasim ljudima, nego medju Cesima, ne morate ni da odete u kliniku da bi to zakljucili, pogledajte samo koliko korespondenata imaju za nase ljudi. I onda ne dozvoljava upravo nama da placamo po cjenovniku koji je nakacen. U mom je interesu bilo da odem kod njih, a ne da ih kritikujem bez razloga, niti da pisem hvalospjeve o bilo kome, za mene je ovo kulturna laz i isto tako uzimanje novca. Njima je jasno da ce ljudi prihvatiti i vece cijene, jer su oni na glasu na kojem jesu, pa boze moj, moze im se. Ja sam  iznijela istinu o razlikama o cijenama, i neadekvatnom odbijanju od strane klinike,a svako za sebe ima pravo da smatra ovo ispravnim ili ne, da prihvati uslove ili ne. Ja jako cijenim tudja izlaganja, puno mi pomazu na mom putu ka cilju, nije mi cilj neopravdano, niti da ocrnim, a ni da pohvalim neciji postupak, samo rekoh ovo, kao moje prvo iskustvo sa njima.
MaloMorgen
MaloMorgen

Broj poruka : 148
Datum upisa : 20.09.2015

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bak 2/3/2016, 18:12

Malo Morgen hvala na obavestenju i istrazivanju. Na zalost, malo sta mozemo tu da uradimo Mad osim da im svi, pojedinacno ukazemo na nepravilnost, pa ako uvaze. Mada....
bak
bak

Broj poruka : 6802
Godina : 48
Datum upisa : 25.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bak 2/3/2016, 18:14

A kako je za placanje karticama? Oni moraju skinuti iznos u krunama? Kod njih evro nije zvanicna valuta? Nije valjda da je taj iznos u krunama veci od onog na cenovniku? Ima li neko licno iskustvo?
bak
bak

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od alisa 2/3/2016, 18:32

Ovo je stvarno bezveze ako je tako.... jedino opravdanje koje mogu da smislim jeste mozda da su te cene za ceske drzavljane takve jer im to pokriva osiguranje pa otuda i niza cena.... jer cini mi se da i nase osiguranje placa dosta nizu cenu privatnim klinikama od onoga sto oni naplacuju sami inace
alisa
alisa

Broj poruka : 1753
Godina : 46
Datum upisa : 01.06.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Amna84 2/3/2016, 18:49

Pa dobro svako ima svoje misljenje.Imas ti donekele i pravo ali.....
Ja licno mislim da sa ovim cine uslugu zenama sa Ex Yu prostora...
Ako uzmes u obzir da se u drugim klinikama cijena krece oko 6000e ,to su klinike koje imaju tu jednaku cijenu za sve ,neovisno od Ex Yu ili Svabi ..Al dobro ...
Vise me sada zanima ovo placanje kod njih sto je Bak pitala...
Amna84
Amna84

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od MaloMorgen 3/3/2016, 13:58

Alisa i moje mile,

nas cesko osiguranje ne treba da interesuje, jer to nema veze sa cjenovnikom koji je u nacionalnoj valuti. Ali, evo, reci cu vam i o ceskom osiguranju kako funkcionise. U Ceskoj zenama osiguranje placa tri pune vantjelesne i cetvrtu, ako prethodne tri nisu uspjele i ako je zena mladja od 40 godina, znaci do 39 godina. Cesko osiguranje placa punu cijenu klinike koje odaberu, znaci, placa IVF sa punom stimulacijom, ono sto oni moraju da doplate je ICSI. To znaci, da doplate 3000-12000 ck ceskih kruna, zavisno od cijene klinike. Ovo je daleko bolje nego sto placa srpski fond, jer kod nas te imate pravo na postupak u privatnim klinikama, te nemate. Kod nas su dva postupka i do skoro nije se imala prilika ni da zamrznete preostsle embrione, sto je u Ceskoj odavno standard. I sve ovo opet nema nikakve veze sa zdravstvenim osiguranjima, drzavljanstvom i ostalim praznim pricama koje servira Pfc Prag. Bak je odlicno zakljucila, kako je moguce naplacivati vece cijene mimo regularnog cjenovnika u krunama. Oni nama naplacuju vise jer misle da im se moze i vjerovatno je tako, jer se niko do sada nije bunio. Oni drugi argument nemaju, osim serviranja price da niste Ceh, sto je diskriminacija i sto nemate cesko osiguranje, koje takodje nema veze sa visinom cijena. Pfc Prag je taj koji konstruise svoje cijene i moze da ih ponudi svima, sto bi trebalo ili ne, kao sto je slucaj sa nama i ostalima. Pfc Prag ne posjecuju ni Njemci, ni Austrijanci, mozda neki nekad zaluta, ali to je rijetkost. To tvrdim sa sigurnoscu, jer zivim u Njemackoj, aktivna sam i na njihovim forumima kao i na nasim i oni nisu ni culi za njih. Oni idu u Pronatal, Reprofit, Stetin. Rumuni, ako idu, idu u Madjarsku, Italijani su u Italiji. Elem, ostajemo u velikoj vecini, potpisujem i ispred Ceha, mi, iz Srbije, Bosne, Hrvatska sada znatno manje i glavni smo igraci u Pfc Pragu. I nemamo pravo na regularne cijene i jos prodaju price o osiguranju i drzavljanstvu, kao zaglupljenim osobama sa posebnim potrebama. Samo deset zena da napise mail korespodentu i nakaci mail Dr.Lazarovske i izrazi zelju za placanjem u ceskoj valuti pod cijenama koje nude na sajtu, mozda bi poceli i da razmisljaju. A, kamoli nas 50 ima ovde najmanje. A u valuti placamo svakako, samo daleko vise.Ako hocete, poslacu vam cjenovnik jedne postene klinike, kao primjer, koja ima cijene u svojoj valuti, kao i eurima, ali u istoj razmjeri. To je normalno, a ovo je otimanje. Ovo je samo primjer kako cijene nemaju veze sa osiguranjem. Ja cu Pfc Prag-u svakako napisati mail, samo moram ovdje na forumu da pronadjem Sonjin email.Volim vas puno !

Poslednji put izmenio MaloMorgen dana 3/3/2016, 14:10, izmenio ukupno 3 puta
MaloMorgen
MaloMorgen

Broj poruka : 148
Datum upisa : 20.09.2015

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Amna84 3/3/2016, 14:04

Da vas pitam je li ikome koordinator bila Ksenija ?

Ja sam jako brzo dobila odgovore..
Amna84
Amna84

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Amna84 3/3/2016, 14:15

Evo jos neki detalja koje sam ja dobila danas od Ksenije,jakoo brzo odgovara :-)

Kako se pripremiti za dolazak u PFC – korisne informacije:
1. Nalazi

Molimo da prije dolaska u kliniku pripremite kopije medicinskih nalaza. Kopije ćemo zadržati u vašem kartonu u klinici, originale ostavljamo vama.

2. Suglasnost oba partnera

S obzirom da se prema češkom zakonu liječiti može samo partnerski par (koji ne mora biti oženjen), potrebno je da oba partnera potpišu PFC dokument o suglasnosti sa liječenjem ovdje u klinici.

Ukoliko žena dolazi sama (npr. na transfer zamrznutih embrija), mora o tome informirati Koordinatora koji će joj poslati PFC suglasnost koju par mora zajedno potpisati i notarski ovjeriti kod javnog bilježnika. Samo uz donešenu notarski ovjerenu suglasnost, žena sama može pristupiti liječenju i embrio transferu.

3. Odjeća

Prije punkcije jajnih stanica ili embrio transfera dobiti ćete kod nas papuče i haljinu. Ništa dodatno ne trebate ponijeti sa sobom.

4. Termini liječenja

Iako vaše liječenje planiramo i mjesecima unaprijed, točno vrijeme (sat) dolaska u kliniku znati ćemo tek jedan dan ranije. Datum dolaska ćete znati ranije, no točno vrijeme fizičkog dolaska javiti će vam vaš Koordinator jedan dan ranije. Hvala na strpljenju, ovaj pristup je potreban jer se broj pacijenata dnevno mijenja ovisno o broju pacijenata i njihovoj dinamici liječenja.

5. Plaćanje postupka

Embrio transfer (prijenos embrija u maternicu) je zadnji korak u liječenju. Ukupan iznos liječenja mora biti plaćen ili primljen na račun klinike do dana embrio transfera.

Plaćanje je moguće gotovinom (EUR), karticama (MasterCard, Maestro, Visa) ili putem PFC profakture prije samog dolaska u u Prag.

Ako planirate platiti karticama, molimo da svoju banku obavijestite o planiranom plaćanju u inozemstvu kako bi bili sigurni da nemate aktivne dnevne/tjedne limite.

Bez primljene ukupne uplate na dan transfera embrija, pacijentica nažalost neće biti u mogućnosti pristupiti embrio transferu.

Nadamo se da ćemo sa korisnim savjetima olakšati planiranje vašeg liječenja i pomoći da se fokusiramo na uspjeh.
Amna84
Amna84

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Amna84 3/3/2016, 14:16

Šaljem i teskt o donaciji jajnih ćelija koji je za naše parove pripremila dr. Sonja Lazarovska.

Donacija je zakonom regulisan postupak, anoniman za obe strane, Vas i donatorku. Prema češkom zakonu donatorke jajnih ćelija moraju zadovoljavati sledeće kriterije:

1. 18-34 godina

2. Normalno genetsko testiranje (bez pojave naslednih bolesti, normalan broj hromosoma - kariotip i odsutnost mutacije gena za cističnu fibrozu)

3. Negativni testovi za spolno prenosive bolesti: serološki testovi za HIV, hepatitis B i C, sifilis

4. Uredan ginekološki pregled i negativni citološki nalaz brisa grlića maternice

5. Uredan internistički pregled

6. Psihičko i mentalno zdrave

Donatorke su najčešće studentice (18-24 godine) ili mlade majke na porodiljnom dopusutu (25-34 godina), donacija je doborvoljna i anonimna.

Sa strane pacijentkinje, buduće majke, bitno je da je zdrava i da nema rizika za trudnoću. Zato se planiraju, sa Vašom doktorkom, standarni testovi pre dolaska u Prag:

- kompletan internistički pregled EKG, krvna slika, biohemijske analize, urinokultura, pregled srca i pluća sa zaključkom da je žena sa internističkog gledišta zdrava i da nema ozbiljnih hroničnih oboljenja kao ni familijarnu sklonost prema trombozi

- pregled materice,endometriuma i jajnika na ultrazvuku,

- briseve kojima se otkrivaju specifične infekcije (Chlamydie,Mykoplazma i Ureaplazma)

- preventivni citološki PAP test sa grlića materice -krvnu grupu i rh faktor je potrebno uraditi kod oba partnera.

-kod žena starijih od 45 godina potreban je i mamogram

Kod muškarca su neophodni testovi za prenosne bolesti: HBsAg(žutica B), HCV(žutica C), HIV (AIDS) i VDRL (sifilis).

Postupak donacije jajnih ćelija ukratko će izgledati ovako:

1. Imamo vaše podatke: lične podatke, krvne grupe, karakter ciklusa, informacije na temelju kojih ćemo za Vas pripremiti odgovarajuću donatorku

2. Planiraćemo sinhronizaciju ciklusa izmedju Vas i donatorke, Vaši ciklusi moraju biti paralelni. Donatorku ćemo prilagoditi Vašem ciklusu, i Vi ćete primiti detalje o postupku i terapiji koju morate uzimati. O svemu ćete obavestiti svog ginekologa.

3. Kod nas morate biti na dan kada se kod donratorke radi apsiracija jajnih ćelija

4. Dobijene jajne ćelije oplodjuju se spermatozoidima supruga (ICSI metodom http://www.pragueivf.com/sr/metode-lijecenja/icsi/) i embrioni se razvijaju 2-5 dana izvan tela, nakon cca 3 dana embrioni se vraćaju kod Vas u matericu, boravak u Pragu još jedan dan, i možete planirati put kući.

Postupak možemo planirati za period koji Vama najviše odgovara, zavisno o Vašem ciklusu. Moguće je plan za vas napraviti u komunikaciji telefonom i e-mailom i u saradnji sa vašim ginekologom. Kad dodjte na postupak IVF s donacijom jajnih ćelija, biće dovoljno da boravite u Pragu 5-7 dana. Sa smeštajem možemo Vam pomoći, saradjujemo s hotelima i apartmanima koji za naše parove daju povoljnije uslove.

Cena postupka je 4,600 Eur, a u cenu je uključena i kryokonzervacija (zamrzavanje vitirfikacijom) preostalih embriona nakon transfera. Ukoliko prvi put ne bismo uspeli, ili biste želeli da dodjete za 1 godinu po drugo dete, cena transfera zamrznutiih embriona je 600 eur.
Za sva ostala pitanja, stojim Vam na raspolaganju.
Amna84
Amna84

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Amna84 3/3/2016, 14:25

Ovo su njeni odgovori na mojih 10 pitanja ,pa mi je onda dodala i dva pdf fokumenta :-)

1.Priblizno za 2mjeseca mozemo isplanirati Vas dolazak na postupak, Vi mozete sami odabrati mjesec.
2. Sve se planira po datumima, znat cete i tocan tjedan, kada ce biti punkcija donatorke,
samo konkretan datum njene punkcije ce se znati tek nakon njenog ultrazvuka, ali tamo imate uvijek najmanje dan
na putovanje.
3. Cijena je 4600 eura. To znaci da je 4500eura donacija, 100 eura STD (po zakonu se mora uzeti krv suprugu kod nas).
U slucaju da zelite PICSI, doplacuje se 200 eura. ICSI je u cijeni. Za PICSI se mozete odluciti sami, ili mozemo ostaviti
da u laboratoriju oni odluce po izgledu spermograma. Za nas je bitno da se nadje jedna dobra spermija za jednu jajnu stanicu.
4. Na dan punkcije se uplacuje akontacija 2000 eura, ostatak na dan transfera. Ili mozete na dan punkcije uplatiti sve.
Platiti mozete u gotovini u eurima, karticom (samo pazite na limit i proviziju banci) ili prevodom na nas racun.
5. Pretrage koje trebate uraditi ce pisati na Vasem planu za pripremu. Plan za pripremu mozemo uraditi kada nam popunite
sve podatke u upitnicima i kada se na portalu upisete u nas sistem.
6. Transfer embrija je 2,3,ili 4ti dan od punkcije. Punkcija se racuna kao dan nula. Produzena kultivacija se dodatno placa.
7. Za Embriogen i LAZT sami odlucujete, to su dodatne metode koje mogu poboljsati implantaciju. To je samo na Vama da li
je zelite doplatiti. Embriogen je sasvim na Vama a za LAZT se jos mozete posavjetovati sa nasim doktorom embriologom
prije transfera da li ga preporucuje ili nema potrebe.
8. Mi uvijek garantiramo pacijentima da imaju jedan svjezi transfer a jedan zamrznut. U slucaju da nebi bilo za zamrzavanje a Vi ne zatrudnite
od svjezeg, tada bi Vam jos domrznuli embrija od druge donatorke.

9. Da suprugu ce uzeti krv, koja se po zakonu mora uzeti. Cijena 100 eura.
10. Sa strane pacijentkinje, je bitno da je zdrava i da nema rizika za trudnocu.
Zato se planiraju, sa Vasim doktorom, standarni testovi prije dolaska u Prag, nalazi ne smiju biti stariji od 6mjeseci

Sve nalaze ponesite sa sobom u kopijama, kod Vas doktori trebaju dati misljenje da li je sve u redu.

kompletan internisticki pregled EKG, krvna slika, urinokultura, pregled srca i pluca sa zakljuckom
da je zena sa internistickog gledista zdrava i da nema ozbiljnih hronicnih oboljenja kao ni familijarnu sklonost prema trombozi
- pregled materice,endometriuma i jajnika na ultrazvuku,
- briseve kojima se otkrivaju specificne infekcije (Chlamydie,Mykoplazma i Ureaplazma)

Potrebno je uraditi i testove za spolno prenosne bolesti oba partnera : Hepatitis B i C, HIV i VDRL (sifilis).
Amna84
Amna84

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bak 3/3/2016, 14:29

MaloMorgen, kada dodje vreme da se s njima dopisujem, ja cu to sigurno uciniti... I dalje me zanima, ako oni u krunama skidaju novac sa kartica, koji iznos skidaju? Ili skidaju u evrima, po ovom "balkanskom" cenovniku? Nemem pojma da li mogu u evrima, kod nas ne moze, npr. A u Ceskoj su sve cene u krunama koliko ja znam. Nije se pre moglo u prodavnicama i sl placati u evrima. Kako onda u klinici moze?

Amna, kad se vec dopisujes priupitaj za ovo. Mislim, nemam nikakvu nameru da nosim kes sa sobom, nikad to ne radim

Ima li ko od zena slip iz klinike da pogleda kako joj je naplaceno?
bak
bak

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Erata 3/3/2016, 15:15

Mi smo platili u kesu, u evrima. Kada smo se dopisivali, poslali su mi cenovnik. U medjuvremenu su cene povecane, ali su nam oni naplatili po starom cenovniku i time smo ustedeli 600 evra. Takodje, rekli su da ne moramo placati cuvanje embriona za par meseci, ako dodjemo na FET. Prema nama su bili korektni i cene su im bile kao u Srbiji. Mislim da ne treba da se bavite cenovnikom koji nam je ponudjen, vec da tu energiju usmerite ka cilju. A cilj je beba. U ovoj borbi se cesto osecamo ljuti, prevareni, zanemareni...i to je normalno, jer ovo je ljuta borba i nazalost puno kosta. Kosta emocija, nadanja, iscekivanja, poraza, padova, novca...Bilo koja klinika i izabrani tim su tu na putu za ostvarenje naseg cilja. Klinika ima puno, zato mozemo da biramo, a tesko mozemo ispravljati ako nam se nesto ne dopada, ili u nesto sumnjamo. Cinjenica je da ima i jeftinijih klinika, ali nemaju tolikog uspeha kao PFC. Samo na ovom forumu imamo desetine beba iz ove klinike. Zelim vam puno uspeha i cuvajte snagu i zivce za ono najvaznije. Nemojte se trositi na nebitne stvari. Svima vam od srca zelim da uspetesa PFC kao sto smo mi.
Erata
Erata

Broj poruka : 2458
Datum upisa : 21.06.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Amna84 3/3/2016, 19:20

Erato,bas citam forum i prosl sam dio kad si ih tri put pitala za cijene,hoce li ostati stare,jer si ti stizala u vrijeme kad su dosle nove..
Hvala na onako fin napisanom izvjestaju :-)
Potpuno si u pravu
Amna84
Amna84

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Tebi 4/3/2016, 01:13

Koliko ja vidim nema tu neke znacajne razlike u cenama. Svakako na kraju prodjete jeftinije po cenama koje nama daju.Mi jos ne mozemo da shvatimo gde su nam dali popust ali je bilo skoro 300e manje nego smo mi racunali.
Nisu nam naplatili zamrzavanje sperme, nekoliko uz koje smo uradili van planiranog postupka VTO, ne placa se posebno monitoring embriona ni kultivaciju do stadijuma blatocista, kad su nam nudili donaciju sperme i nju su nam dali u ceni postupka bez doplate,ne placate posebno zamrzavanje embriona,ISCI dobijate u ceni postupka do 10 embriona ( a ne ko Cesi do 2 )sve dobijete u datoj ceni.Pored tih 300e nisu nam obracunali ni nekih jos dodatno 450e koje smo shvatili gde su omanuli pa smo prijavili :)
Tebi
Tebi

Broj poruka : 656
Godina : 39
Datum upisa : 20.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Amna84 5/3/2016, 00:44

Slazem se sa Tebi ...

Nego, ja polako prikupljam nalaze...Da li neko uskoro planira za Prag..Ovako sama lutam na ovoj temi ..
Sta su vama konkretno trazili od nalaza za vas ? Je li to sve dobijem kod ginekologa,ili idem i urologu?
Malo mi je tesko jer ovdje nema lutanja po laborima i da sam zahtjevas..
Amna84
Amna84

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od noja 6/3/2016, 00:10

Uspesnost klinike je najvaznija stavka kao i placanje .Sonja ima dosta uspeha  sa zenama iz Srbije i  koje su bile ovde na forumu , ne one zene sto su se javile tek kad su krenule u Prag vec zene koje su pokusale u vise nasih klinika a imale uspeh u Pragu kod Sonje . Kombinacija Sonja /Kopitovic za nase zene . Veliki strucnjaci i prostupacniji za nas uopste kontakt . Pratim teme 5g
noja
noja

Broj poruka : 6242
Godina : 46
Datum upisa : 24.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dora1 6/3/2016, 10:15

Devojke, koji je Sonjin mejl? Nema ga na sajtu.
Dora1
Dora1

Broj poruka : 906
Datum upisa : 08.08.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dora1 6/3/2016, 10:23

Erata ::Mi smo platili u kesu, u evrima. Kada smo se dopisivali, poslali su mi cenovnik. U medjuvremenu su cene povecane, ali su nam oni naplatili po starom cenovniku i time smo ustedeli 600 evra. Takodje, rekli su da ne moramo placati cuvanje embriona za par meseci, ako dodjemo na FET. Prema nama su bili korektni i cene su im bile kao u Srbiji. Mislim da ne treba da se bavite cenovnikom koji nam je ponudjen, vec da tu energiju usmerite ka cilju. A cilj je beba. U ovoj borbi se cesto osecamo ljuti, prevareni, zanemareni...i to je normalno, jer ovo je ljuta borba i nazalost puno kosta. Kosta emocija, nadanja, iscekivanja, poraza, padova, novca...Bilo koja klinika i izabrani tim su tu na putu za ostvarenje naseg cilja. Klinika ima puno, zato mozemo da biramo, a tesko mozemo ispravljati ako nam se nesto ne dopada, ili u nesto sumnjamo. Cinjenica je da ima i jeftinijih klinika, ali nemaju tolikog uspeha kao PFC. Samo na ovom forumu imamo desetine beba iz ove klinike. Zelim vam puno uspeha i cuvajte snagu i zivce za ono najvaznije. Nemojte se trositi na nebitne stvari. Svima vam od srca zelim da uspetesa PFC kao sto smo mi.

Apsolutno sa slažem sa tobom. Oduševili su me, pored profesionalnosti i ljudskosti koja je jako važna kad smo u ovom procesu, i time što su vodili računa da ne uzmemo veću dozu Gonala i da bacimo bez potrebe, a samim tim je to ušteda za nas, već su tačno natempirali doze tj. ampule i baš bili pažljivi u tome. To je kod nas retkost, kod nas je parola što više platiti, znam iz ličnog iskustva. Ja još imam vremena do bete, danas mi je 10. dan od et-a ali ako ne daj Bože nekim slučajem ne uspe, opet bih kod njih išla! Vrede svaku paru.
Dora1
Dora1

Broj poruka : 906
Datum upisa : 08.08.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Amna84 6/3/2016, 19:21

Dora1 ::Devojke, koji je Sonjin mejl? Nema ga na sajtu.

Ja sam sinoc iscitavala ovu temu i pronasla ovaj mail na temi lazarovska@pragueivf.cz
Amna84
Amna84

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Magnolie 16/3/2016, 09:33

Pozdrav zene, mollim vas za dvije informacije. Vidim da ste sve upucene :) Ja sam prosle godine radila VTO u PFC sada trebam da platim cuvanje embriona za narednu godinu.
1. Da li postoji ikakav drugi nacin placanja osim preko banke uplatnica i to? mozda preko interneta ili paypala?Ja sam z BiH.

2. Kako ide postupak sa zaledjenim embrionima? Kako ide priprema? KOliko kosta samo taj embriotransver i jel to sve sto se placa? KOliko dana da planiramo? Da li je to sve sto u klinici moram obaviti kada budemo isli na fet?

Molim Vas da mi pomognete oko ovih informacija, ne treba mi jos uvijek , ali da znam kako da planiram. vidim da ste razradila fino sve teme pa sigurno znate i za ovo moje :) Hvala puno i sretno vam u postupku. CMokaaa

Magnolie

Broj poruka : 37
Datum upisa : 18.02.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mimi85 16/3/2016, 09:54

Draga magnolie fet kosta 600eura, na klinici treba da ste samo taj jedan dan... A od analiza traze briseve, ureaplazma, mikoplazma, hlamidija. Posalju ti oni semu na osnovu UZ koji im posaljes ili da te neko u Srbiji sprema. Ugl priprema bude estrofem&utrogestan.
mimi85
mimi85

Broj poruka : 3352
Datum upisa : 03.11.2015

https://mimainmiraculousadventure.blogspot.com/

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Magnolie 16/3/2016, 10:15

eh super, hvala puno na informacijama. Samo da znamo planirati i finansije i psihu :) Puuuno srece vam zelim. D avam se ostvari najveca i najljepsa zelja kao sto se nama ostvarila, hvala Bogu. Uz pomoc ovog foruma sam i dosla do bitnih informacija koje su, sigurno, bile jako korisne  i zasluzne za nas uspjeh. Hvala vam do neba osmeh srce osmeh srce osmeh srce

Magnolie

Broj poruka : 37
Datum upisa : 18.02.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mimi85 16/3/2016, 10:36

osmeh srce
mimi85
mimi85

Broj poruka : 3352
Datum upisa : 03.11.2015

https://mimainmiraculousadventure.blogspot.com/

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Amna84 18/3/2016, 22:53

Magnolije,pogledaj stranicu prije imas sve u detalje o cijenama za FET i nacinu placanja,to su moji mejlovi od prije sedmicu dvije ,sto sam dobila iz klinike ..evo kopirala sam ti ovaj dio :
Plaćanje je moguće gotovinom (EUR), karticama (MasterCard, Maestro, Visa) ili putem PFC profakture prije samog dolaska u u Prag.

Ako planirate platiti karticama, molimo da svoju banku obavijestite o planiranom plaćanju u inozemstvu kako bi bili sigurni da nemate aktivne dnevne/tjedne limite.
Amna84
Amna84

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 5 od 16 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu