KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Korak po korak na putu do bete +

+67
hocukusurnecuzvaku
noja
Sofija Veks
zvoncica36
dragana76ns
nadalica
Nataly17
Ninche
djole42
lenabeograd
Strumfeta78
Endzi
fmala
SannI-AlL
nina :)
JocY
InNaturaVeritas
Afrodita
JednaSova
insomnia
boni m
tulumba
sandrolina
Struzzo
mijaki
ninica2
sareni leptir
Simona
KoMetaK
neris8
bak
Erata
OKacica
Petkana
ivanicasale
missile
ariadne69
annci
PalcicaBg
karakaca
Star77
najdi10
MAAKKI
jjjJelenajjj
Ninana
saska1
d77
Vuchica
fight&faith
mamadabudem
aleksandra b
Mili
minceeeee
leptirko82
anasrce
SladZana
ChillyVilly
Vilhelmina
SoJa
lelas
Smrdica
Niny
jelena*mama2andjela*
ragaco
BiKsi :)
Likoli
jovanka.draskic
71 posters

Strana 38 od 40 Prethodni  1 ... 20 ... 37, 38, 39, 40  Sledeći

Ići dole

Korak - Korak po korak na putu do bete + - Page 38 Empty Re: Korak po korak na putu do bete +

Počalji od Nataly17 28/4/2014, 18:56

Obecavam!
Nataly17
Nataly17

Broj poruka : 499
Datum upisa : 21.05.2012

Nazad na vrh Ići dole

Korak - Korak po korak na putu do bete + - Page 38 Empty Re: Korak po korak na putu do bete +

Počalji od Star77 28/4/2014, 18:57

Nataly, bice to sve dobro...sad krece prava zurka u lab-u :) Navijamo jaaaakooooo :)
Star77
Star77

Broj poruka : 980
Godina : 47
Datum upisa : 23.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nataly17 28/4/2014, 18:59

:3 :3 : *
Nataly17
Nataly17

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od KoMetaK 28/4/2014, 19:11

Nataly, za lepu zurku u labu i da se obe mrvice lepo razvijaju!  igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice 

Brbljivi leptiricu, za aspiraciju sutra!! Pitaj dr. za taj kikiriki puter, nisa mni ja nikad cula za njega da je dobar. 5 brazilskih oraha, casu cedjene narandze ili cedjeni mix cvekla, narandza, sargarepa i jabuka - to je ono sto sam ja uzimala, ali od kad sam saznala za trudnocu.  igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice 

Saska, za histero sutra!!! Gde bese radis, u Genezisu ili Betaniji? Sva sam pogubljena, sorry! Mozda se i mi sretnemo u postupku!  Very Happy  igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice 

Navijam i za ostale curice, ne pohvatah konce!  Embarassed  igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice 
KoMetaK
KoMetaK

Broj poruka : 7138
Godina : 51
Datum upisa : 09.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nataly17 28/4/2014, 19:22

KoMetak, ja sam ananas jela svaki dan zbog endometrijuma i plan mi je da prekinem od transfera. A od vitamins pijem vitamin E, cink, bevipleks, L-arginin, selen, koenzim Q10, kalcijum, mg i D vitamin i omegu. Nisam sigurna sta cu da nastavim da pijem. Da li znas nesto o tome?
Nataly17
Nataly17

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sareni leptir 28/4/2014, 19:26

kometa ,tako i mislim da sve pitam doktorku ,mada sam ja kupila taj kikiriki puter bey aditiva i  konyervansa .u predh postupcima ga nisam nikad koristila ,valjda nece faliti nista od 1 teglice ,
sto se tice mixa ,nista ne mogu do et da muckam jer nisam u svom stanu ,pa nema skoro nista od aparature ovde .
prosli proces sam svako jutro naste srca koristila cedjenu narandzu .
sareni leptir
sareni leptir

Broj poruka : 3884
Godina : 48
Datum upisa : 27.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sareni leptir 28/4/2014, 19:33

Nataly17 ::KoMetak, ja sam ananas jela svaki dan zbog endometrijuma i plan mi je da prekinem od transfera.  A od vitamins pijem vitamin E, cink, bevipleks, L-arginin, selen, koenzim Q10, kalcijum, mg i D vitamin i omegu. Nisam sigurna sta cu da nastavim da pijem. Da li znas nesto o tome?
a  koliki ti je endo ?
sareni leptir
sareni leptir

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od saska1 28/4/2014, 19:52

Nataly biće to sve super navijam jako da se pridružiš ovim našim trudnicama uskoro  radost radost radost radost radost radost radost radost radost radost radost radost 

Leptiriću srećno sutra na aspiraciji da budu ćelije dobre i kvalitetne  igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice 

Meta radim sutra u Genesisu ,možda se i sretnemo u junu.
Meni je dr rekla radićemo histero pa za mjesec dana vto međutim sestra kad me zvala kaže da nastavim piti mikrogonin i posle histero tj do 5.5 pa mi ništa nije jasno zašto da ga pijem kad smo se dogovorile da ćemo raditi kratki protokol bez kontacepcije a još nisam dobila ni šemu vjerovatno ću sutra ,tako da ću tražiti da mi radi u junu jer moram bar mjesec dana pre početi sa aspirinom i pronizonom.Uostalom sutra ćemo se sve dogovoriti a moram još spuštat i tsh i on mi je sad 3,16.Moram ga spustit da bude ispod 1.Eto to su moji planovi a vidjećemo sutra hoće li ih dr uvažiti. Very Happy 
saska1
saska1

Broj poruka : 2530
Datum upisa : 04.10.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nataly17 28/4/2014, 20:11

Endo je bio prekhuce 10.
Nataly17
Nataly17

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sareni leptir 28/4/2014, 20:31

i moj je prekjuce bio 11m ..ja mislim da on vise ne raste .dobar je i 10mm ne brini .
 saska ,mozda se i vidimo u genesisu sutra ako radis tamo histerokopiju ?
 slusja dokorku a sutra ces sve saznati ,zasto mora mikroginon.taman ces dotle da spustis tsh .veruj mi da moras smiriti nerve ,ja sam vec pisala o tome -ranije .i jao je bitno kulirati da se nei homroni uzrujali .  kopiracu nesto zanimljivo..

Zdrave promene u ishrani na početku trudnoće biće od koristi i vama i bebi. Pročitajte naše savete...

Prva dva meseca    

Kada otkrijete da ste trudni, počećete da razmišljate drugačije. Uostalom, to je sjajno vreme za donošenje odluka. Naravno, postoji mnogo načina da poboljšate ishranu i obezbedite vašoj bebi hranljive sastojke i energiju koja joj je potrebna.

Hrana koja je potrebna vama
Mnoge buduće mame brinu kako će da izgledaju tokom trudnoće. S obzirom da vaše energetske potrebe rastu veoma malo, budite vođeni apetitom, nemojte da podlegnete nagovaranju da jedete više nego što je potrebno. U tom periodu,kalcijum je veoma važan i za vas i za vašu bebu. Zato ga neizostavno uključite u ishranu: pijte mleko i jogurt, jedite sir, sveže voće i povrće. Zdrave preporuke
Briga o telu podrazumeva prestanak pušenja, ako to već ranije niste učinili. Pušenje tokom trudnoće dovodi do rađanja deteta manje porođajne težine, ali i dugoročno slabi bebino zdravlje. Takođe može da dovede do komplikacija, poput pretećeg pobačaja
Redovno vežbanje (plivanje, pešačenje...) i vođenje aktivnog života će vam pomoći da se izgradi mišićni tonus, a vaša težina održi na odgovarajućem nivou.

Drugi mesec donosi mnoge promene u telu, uključujući jutarnju mučninu. Hrana bogata proteinima i ugljenim hidratima može da vam pomogne. Uzimajte koštunjave plodove, jogurt, tvrdo kuvana jaja, mršavo meso - te namirnice su dobar izvor proteina. Takođe konzumirajte pečeni krompir, pirinač, povrće, žitarice - da biste telu obezbedili ugljene hidrate. Takva hrana prevenira nizak nivo šećera u krvi, koji uzrokuje mučninu. Morate da pijete dosta tečnosti, jer ćete poprilično da je gubite ukoliko povraćate. Ako se osećate umorno i iscrpljeno tokom dana, uradite hematološke analize (anemija, odnosno malokrvnost, najčešći je uzrok umora).

Užine i napici
Potrebno je da popijete osam velikih čaša vode dnevno. Ako osećate umor, za užinu uzmite voće ili razblažen voćni sok.

Folati i folna kiselina
Folati (folna kiselina je sintetička verzija) se prirodno nalaze u raznim namirnicama. Međutim, ponekad je potrebno da se doda i malo sintetičke folne kiseline (400 mikrograma), kako bi se prevenirao neurološki deficit kod bebe, posebno u prvom trimestru. Hranu bogatu folatima treba jesti tokom čitave trudnoće: cveklu, braon pasulj, blitvu, spanać, dinju, narandže, avokado, šparglu.

Šta može da vam pomogne ako vas muči:

■ Mučnina i povraćanje    
- Jedite krekere pre ustajanja.
- Ustanite iz kreveta polako.
- Grickajte limun, ili udišite miris presečenog limuna.
- Uzimajte nekoliko malih obroka, da želudac ne bi ostao dugo prazan.
- Jedite supu i uzimajte drugu tečnost između obroka, a ne za vreme obroka.
- Izbegavajte masnu i prženu hranu koja se teško vari i može da prouzrokuje mučninu.
- Izbegavajte začinjenu hranu.
- Pijte čaj od đumbira i nane.

■ Umor
- Jedite redovno.
- Konzumirajte zdravu hranu da biste otklonili umor.
- Za užinu uzmite složene ugljene hidrate, koji obezbeđuju energiju nekoliko sati. Čokolada i keks, kao i gusti sokovi, izazivaju kratkotrajnu eksploziju energije, ali ubrzo nakon toga možete da osetite glavobolju.
- Jedite žitarice, vlakna, voće, povrće, mlečne proizvode. 
- Nemojte da ukidate so, osim ako doktor nije drugačije preporučio.
- Nemojte da pijete previše kofeinskih napitaka, zbog njih možete da dehidrirate. Bolje pijte razblažene bistre sokove, veliku čašu hladne vode ili mleka.Zdrave promene u ishrani na početku trudnoće biće od koristi i vama i bebi. Pročitajte naše savete...

Prva dva meseca    

Kada otkrijete da ste trudni, počećete da razmišljate drugačije. Uostalom, to je sjajno vreme za donošenje odluka. Naravno, postoji mnogo načina da poboljšate ishranu i obezbedite vašoj bebi hranljive sastojke i energiju koja joj je potrebna.

Hrana koja je potrebna vama
Mnoge buduće mame brinu kako će da izgledaju tokom trudnoće. S obzirom da vaše energetske potrebe rastu veoma malo, budite vođeni apetitom, nemojte da podlegnete nagovaranju da jedete više nego što je potrebno. U tom periodu,kalcijum je veoma važan i za vas i za vašu bebu. Zato ga neizostavno uključite u ishranu: pijte mleko i jogurt, jedite sir, sveže voće i povrće. Zdrave preporuke
Briga o telu podrazumeva prestanak pušenja, ako to već ranije niste učinili. Pušenje tokom trudnoće dovodi do rađanja deteta manje porođajne težine, ali i dugoročno slabi bebino zdravlje. Takođe može da dovede do komplikacija, poput pretećeg pobačaja
Redovno vežbanje (plivanje, pešačenje...) i vođenje aktivnog života će vam pomoći da se izgradi mišićni tonus, a vaša težina održi na odgovarajućem nivou.

Drugi mesec donosi mnoge promene u telu, uključujući jutarnju mučninu. Hrana bogata proteinima i ugljenim hidratima može da vam pomogne. Uzimajte koštunjave plodove, jogurt, tvrdo kuvana jaja, mršavo meso - te namirnice su dobar izvor proteina. Takođe konzumirajte pečeni krompir, pirinač, povrće, žitarice - da biste telu obezbedili ugljene hidrate. Takva hrana prevenira nizak nivo šećera u krvi, koji uzrokuje mučninu. Morate da pijete dosta tečnosti, jer ćete poprilično da je gubite ukoliko povraćate. Ako se osećate umorno i iscrpljeno tokom dana, uradite hematološke analize (anemija, odnosno malokrvnost, najčešći je uzrok umora).

Užine i napici
Potrebno je da popijete osam velikih čaša vode dnevno. Ako osećate umor, za užinu uzmite voće ili razblažen voćni sok.

Folati i folna kiselina
Folati (folna kiselina je sintetička verzija) se prirodno nalaze u raznim namirnicama. Međutim, ponekad je potrebno da se doda i malo sintetičke folne kiseline (400 mikrograma), kako bi se prevenirao neurološki deficit kod bebe, posebno u prvom trimestru. Hranu bogatu folatima treba jesti tokom čitave trudnoće: cveklu, braon pasulj, blitvu, spanać, dinju, narandže, avokado, šparglu.

Šta može da vam pomogne ako vas muči:

■ Mučnina i povraćanje    
- Jedite krekere pre ustajanja.
- Ustanite iz kreveta polako.
- Grickajte limun, ili udišite miris presečenog limuna.
- Uzimajte nekoliko malih obroka, da želudac ne bi ostao dugo prazan.
- Jedite supu i uzimajte drugu tečnost između obroka, a ne za vreme obroka.
- Izbegavajte masnu i prženu hranu koja se teško vari i može da prouzrokuje mučninu.
- Izbegavajte začinjenu hranu.
- Pijte čaj od đumbira i nane.

■ Umor
- Jedite redovno.
- Konzumirajte zdravu hranu da biste otklonili umor.
- Za užinu uzmite složene ugljene hidrate, koji obezbeđuju energiju nekoliko sati. Čokolada i keks, kao i gusti sokovi, izazivaju kratkotrajnu eksploziju energije, ali ubrzo nakon toga možete da osetite glavobolju.
- Jedite žitarice, vlakna, voće, povrće, mlečne proizvode. 
- Nemojte da ukidate so, osim ako doktor nije drugačije preporučio.
- Nemojte da pijete previše kofeinskih napitaka, zbog njih možete da dehidrirate. Bolje pijte razblažene bistre sokove, veliku čašu hladne vode ili mleka.

sareni leptir
sareni leptir

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od KoMetaK 28/4/2014, 20:36

Nataly, super ti je endo, a za ove preparate mislim da je bolje da se konsultujes sa dr-om. Mislim da ti nista vise osim folne i nekog komplexa vitamina koji ti da dr ne treba (ne uzimam u obzir ostalu terapiju koju dobijes od dr). Koliko znam ovi suplementi koje si uzimala mogu da poboljsaju kvalitet jc i vise ti ne trebaju. Vit. D, kalcijum, selen, beviplex i omegu mozda mozes i da nastavis, ali mislim da je bolje uzimati sve kroz neki multivitamin za trudnice. Meni je Kopitovicka dala nesto na F, ne secam se vise, ali znam da je za trdunice, ima ga 1 i 2, 1-za prvi trimestar, 2-do kraja trudnice, ali nema sanse da se setima naziva.

Saska, visi sutra sa KOpitovickom za tu kontracepciju, jer mislim da ti ne treba da je koristis zbog mutacija. Ja sam histero radila bez okntracepcije, isto i postupak, pusti sta sestre pricaju. Plus, kontracepcija dize TSH ocas posla, meni bar, a ima jos mnogo cura kojima podigne zacas. Tako da vidi to sutra sa njom, obavezno. Mislim da je najbolje da prestanes da ih pijes posle histero, da ti se TSH spusti brze. Moguce da je previdela tvoje mutacije kad ti je dala kontraceptive, ili su sestre to na svoju ruku, ali definitivno mi koji imamo mutacije treba da izbegavamo kontracepciju u sirokom luku.

KoMetaK
KoMetaK

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SladZana 28/4/2014, 20:38

Ja osim folne pijem MamaVit, ima sve i svasta u sebi.
SladZana
SladZana

Broj poruka : 2915
Godina : 40
Datum upisa : 23.10.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nataly17 28/4/2014, 20:42

Hvala Leptiricu. Jedva cekam da primjenjujem te savjete za umor i mucninu.
Valjda je ok endo. Ne znam da li se deblja vise od toga ali znsm da sam u jednom postupku pila estrofem ali je njegova debljina bila nikakva. Jedva 7 cini mi se. Tako da si vjerovatno u pravu.
Nataly17
Nataly17

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nataly17 28/4/2014, 20:51

Sjajna si Kometak na odgovorima. Uzecu neki komplex vitamina: prenetal ili mamavit.
Nataly17
Nataly17

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od saska1 28/4/2014, 20:56

Meta hvala na savjetu svakako ću vidjeti to s njom.
saska1
saska1

Broj poruka : 2530
Datum upisa : 04.10.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od KoMetaK 28/4/2014, 21:07

Setih se, ja sam uzimala Femibion 1 kompleks vitamina, mada verujem da moze i bilo koji drugi, proverite samo sta koliko cega ima.

Femibion Zdrava trudnoća 1 sa Metafolin - om ispunjava specifične potrebe žena u reproduktivnom periodu, od trenutka planiranja, do kraja 3. meseca trudnoće. Femibion Zdrava trudnoća 1 sadrži folnu kiselinu, Metafolin- aktivni oblik folne kiseline koju organizam može odmah da koristi, 9 esencijalnih vitamina i jod.

Kome je namenjen Femibion Zdrava trudnoća 1?
- Ženama koje planiraju trudnoću
- Trudnicama do kraja 3. meseca trudnoće

Zašto se preporučuje Femibion Zdrava trudnoća 1 sa Metafolin-om?
Folna kiselina (vitamin B9) tj. njen aktivan oblik, neophodna je za pravilan razvoj ploda. Folate, aktivne oblike folne kiseline, organizam obezbeduje iz namirnica (spanać, brokoli, pomorandžin sok itd). Međutim, preporučen dnevni unos folata od 400 pg nije moguće obezbediti isključivo putem ishrane (prosečan unos je oko 50%).

Tokom trudnoće povećava se potreba za folatima.

Folna kiselina predstavlja neaktivan oblik koji organizam može da koristi tek kada je enzimi pretvore u biološki aktivan oblik, metilfolat (Metafo- lin). Svaka druga žena ne može u potpunosti da pretvara folnu kiselinu u aktivan oblik.

Femibion Zdrava trudnoća 1 sadrži biološki aktivan oblik folata, Metafolin:
- Koji organizam može odmah da koristi
- Obezbeđuje organizmu optimalan nivo folata neophodan za pravilan razvoj ploda (od samog početka)

Značaj unošenja folata u prvom tromesečju trudnoće:
- Sprečavanje nepravilnosti u formiranju neuralne cevi + smanjenje rizika za pojavu urođenih srčanih mana
- Smanjenje rizika za nastanak urođenih deformacija urogenitalnog sistema smanjenje broja spontanih pobačaja

Značaj joda u toku trudnoće:
- Nedostatakjoda tokom trudnoće predstavlja jedan od uzroka nastanka mentalne zaostalosti i cerebralne paralize

Vitamin BI2 - neophodan je za optimalno delovanje folata.

Vitamini B, B2, B6, C, E - održavaju zdrav tok trudnoće i pravilan razvoj ploda.

Ne sadrži laktozu i gluten!

KoMetaK
KoMetaK

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sareni leptir 28/4/2014, 21:09

Nataly17 ::Hvala Leptiricu. Jedva cekam da primjenjujem te savjete za umor i mucninu.
Valjda je ok endo. Ne znam da li se deblja vise od toga ali znsm da sam u jednom postupku pila estrofem ali je njegova debljina bila nikakva. Jedva 7 cini mi se. Tako da si vjerovatno u pravu.
i moj je ranije bivao oko 7,5 mm ..ali vidim da je sada stigo do 11mm i to i se svidja .estrofen je dobar ,moja ga drugarica dobila jer joj je endo oko 8mm bio ,a to znaci da nije zadovoljavajuci .
 doktori predlazu femibion 1,prenatal  au zadnje vreme ujem da je aktuelan i elevit.ja sam ranije svasta koristila od vitamina ,a sad sam samo folnak uzimala ,i ranije dok nisam znala za IR ,sam uzimala med sa polenom ,propolisom .sada ni to ne koristim ,.ukoliko bude trudnoce ,a mora je biti-ja cu uzimati elevit ,femibion ili pregnacy plus ,pitacu doktorku svakako kad za to dodje vreme .
 meni je elezovic reko da ne smeta nista kontracepcija nama koje imamo mutacije i da se moze uzimati ako je to deo protokola samo .ali pretpostavljam da kontracepcija remeti hormone pa tako i tsh.pitaces kopitovicku sve ,ali sve je mozes pitati .ja sam se bas sa osobljem lepo ispricala a takodje i sa kopitovickom uvek.

p.s evo i ja da dodam sta sadrzi elevit ,mada ja mislim da postoji tema o vitaminima trudnica .
Elevit Pronatal sadrži:
12 vitamina 
Vitamin A3600 IE (1080 mcg)
Vitamin B1   1,6 mg
Vitamin B2  1,8 mg
Vitamin B6  2,6 mg
Vitamin B12  4,0 µg
Vitamin C   100 mg
Vitamin D3 500 IE
Vitamin E   15 mg
Biotin  0,2 mg
Folna kiselina  0,8 mg 
Nikotinamid   19 mg
Pantotenska kiselina  

10 mg
3 mineralne tvari

Kalcij125 mg
Magnezij   100 mg
Fosfor  125 mg

4 elementa u tragovima
Željezo  60 mg
Bakar   1 mg
Mangan   1 mg
Cink   7,5 mg

Elevit Pronatal sadrži optimalnu količinu folne kiseline (0,8 mg), željeza (60 mg) te svih ostalih vitamina, mineralnih tvari i elemenata u tragovima, važnih za tijelo u tom razdoblju.

Elevit Pronatal sadrži laktozu, ali ne sadrži gluten.

Tisak članka
sareni leptir
sareni leptir

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nataly17 28/4/2014, 21:57

Koliko se sjecam imamo dvije aspiraciije sjutra?
Nataly17
Nataly17

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sareni leptir 28/4/2014, 22:02

Rolling Eyes  zbunjen  zbunjen  zbunjen ?
sareni leptir
sareni leptir

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nataly17 28/4/2014, 22:06

Mora da sam za drugu pogrijesila ili sam je nekom naslutila....
Nataly17
Nataly17

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sareni leptir 28/4/2014, 22:11

kada ti javljaju za embrione ,jel ti rekli nesto
sareni leptir
sareni leptir

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nataly17 28/4/2014, 22:29

Sjutra do 12
Nataly17
Nataly17

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nataly17 28/4/2014, 22:33

Znace se sjutra sve po tiome kako su se podijelili.. A sigurna sam da ce biti sve ok
Nataly17
Nataly17

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 28/4/2014, 22:40

Gde li nam je dr laKole, nema je baš dugo? Volela bih da nam javi vest da je trudna!

Saška, srećno sutra na histero, pa da se uskoro radujemo s tobom!

Broj poruka : 22704
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od JednaSova 29/4/2014, 00:07

boni m ::joj drage moje isprepadala me jedna poznanica...kaze retko kome iz prve uspe vto h 
ja koliko znam to nema nekog pravila.......
ljubim sve i pratim i ako ne pisem cesto

Nemoj da slusas razne price... ja imam 40 godina i uspela mi je vto iz prvog pokusaja. Nema pravila i sve je moguce.

Veliki pozdrav za sve  love 
JednaSova
JednaSova

Broj poruka : 245
Datum upisa : 11.12.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 38 od 40 Prethodni  1 ... 20 ... 37, 38, 39, 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu