KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zapisi iz srecnog doma <3<3<3

+30
bobica83
JAmajka
Sofija Veks
maus
PalcicaBg
Erata
Orline
dragmilk
ragaco
pcelica
KoMetaK
LaFolie
bulevarka
missile
buby
Stenli
SladZana
hocukusurnecuzvaku
nina :)
zoxa
bak
BiKsi :)
ninica2
MAAKKI
Niny
SoJa
Struzzo
Vuchica
leptirko82
fmala
34 posters

Strana 11 od 11 Prethodni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11

Ići dole

Zapisi iz srecnog doma <3<3<3 - Page 11 Empty Re: Zapisi iz srecnog doma <3<3<3

Počalji od fmala 25/7/2014, 09:46

Dovukoh se do neta pre nekloliko dana, ali sam tek sad stigla da zvirnem i na forum. U Nisu smo, najzad u civiizaciji. Obozavam selo, ali ovog puta uopste nismo bili u prilici da odemo cak ni do banje, na kupanje, jer sam imala stalno neka glupa krvarenja, i nakon mesec dana sam konacno dobila pravi ciklus. Osim toga, nisam htela da mrcvarim dete po vrucinama, samo smo par puta odjurili na sat-dva do obliznjeg gradica u nabavku i po vakcine, i to je sve. Zato ni sa Sojom nisam uspela da se vidim, bas mi krivo, al idem ja u to selo bar dva puta godisnje, pa ce biti prilike.. Elem, bas se uzeleh grada. Evo me, landram kao nikad do sada, sve se bojim, smrsacu Very Happy
Spremamo se za more, idemo za nedelju dana. Rezervisali smo i smestaj u Kolasinu za usput, da se odmorimo, pa da nastavimo ujutru. Nije nam zurba, bicemo ionako do 17. avgusta.
Boris jos uvek jede jedan obrok dnevno, nekoliko puta sam mu dala dva, ali nije neopodno, pa ga ne forsiram, jer taj jedan pojede bas puno. Ovih dana cemo uvesti zumance. Ako mozete, napisite mi kada ste vi davale zumance detetu i kako..
Milan se smorio na selu najstrasnije, pretvorio se u dadilju i kucu pomocnicu, sunce moje, sve mi je pomagao!
Ja pisem novi komad, nesto sto mi zadaje glavobolje najstrasnije, ali znam da kad se odcepi, uzivacu u pisanju, i to na moru. A najlepse je sto nam tamo dolazi i tata, pa ce da preuzme decu, da ja mogu da radim i da se malo odmorim, jer sam dosta potegla do sada..
Inace, beba mi je savrsena, ne mogu da se zalim ni na sta. Spava od 7-8 navece do 7-8 ujutru. Na selu je vec u 7 bio u krevetu, ovde sam uspela da ga pomerim na 8.. Nocu sisa par puta, na moru cu da pocnem da mu dajem vodu nocu, umesto sisanja, planiram da mu ostavim samo onaj podoj oko ponoci, i do ujutru nista. Danju sisa na 3-4 sata, i uspeva da bude budan jedva sat i po, razredjivacu mu spavanje tek kad stignemo kuci, jer mi se ne isplati da mu menjam sada kad ce na moru imati opet neki novi rezim. Mada, mi inace na plazu idemo u 6 ujutru, oduvek, i vec oko 10 smo u sobi, ako se kome kupa, odjuri, otpliva i vrati se, nema przenja na jakom suncu. Tek posle 4 idemo opet.
E da, Boris je poceo da drzi flasicu sam, po malo sedi, dok ga drzimo, i oslanja se na noge, dosta je cvrst. Noge ne vadi iz usta Very Happy Svaki dan sa bratom glda crtane, miran je kao bubica, srecom, i Milan jos voli, pa bas uzivaju, ima i slika..
I za kraj, slicice..
[Only admins are allowed to see this image]

Ljubimo vas puno!
fmala
fmala

Broj poruka : 1989
Datum upisa : 25.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 25/7/2014, 11:20

Kakav slatkis!  srca srca srca 

Slika sa lukom!  lol! 

Vidim i on je fasciniran prstima!

Super je sto landrate i sto cete na more, valjda ce i Milanu biti zanimljivije!

Ja sam zumance uvela posle meda, prvo cetvrtinu tvrdog kuvanog dva dana, pa napravila pauzu koji dan, pa onda polovinu dva dana *ja pravim kasice za dva dana, pa stoga tako :), pa onda opet sacekala jedno sedam dana, pa skuvala i dala mu celo zumance, naravno, ispasirano sa povrcem. Taj dan kad je zumance stiglo na red celo, taj dan je bio bez mesa, samo povrce i zumance. Tako mi je i dr rekla.

Uzivajte. LJubac za sve.

Broj poruka : 22697
Godina : 43
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od fmala 25/7/2014, 11:21

Bixi, a kad si uvela med?
fmala
fmala

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 25/7/2014, 11:24

Ahahhah, posle mesa!  lol! Sa sest ipo racunaj, otprilike.

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SladZana 25/7/2014, 11:48

Drugari nedostajete. Javite se ako budete imali volje bar za usputnu kaficu  ljubav 
SladZana
SladZana

Broj poruka : 2915
Godina : 40
Datum upisa : 23.10.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od fmala 25/7/2014, 12:10

Bixo, mi smo poceli sa pilecim, svakih par dana, lagano, a tata mi vrca med ovih dana, pa sam kontala da mu dam, ne znam da l je prerano sa pet i po?

Sladzo, proci cemo kroz Podgoricu, pa odosmo u Boku, nema sanse da nagovorim tatu da stajemo, al ako ti silazis dole. mozda nesto uspemo da organizujemo..
fmala
fmala

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SladZana 11/8/2014, 17:42

Drugari ja mirujem zbog grlica, ali se nadam da uzivate u Mlecanima  Very Happy sunny 
SladZana
SladZana

Broj poruka : 2915
Datum upisa : 23.10.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Niny 11/8/2014, 17:51

Drugari,bas ste slatki :) Boris je prelepa beba, jos uz to je i miran i spavka lepo, milina.
Samo uzivajte. Cmok
Niny
Niny

Broj poruka : 3309
Godina : 46
Datum upisa : 16.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 14/8/2014, 11:17

Nadam se da uzivate.
Med nisam davala i necu sigurno tako rano, pre godine dana ne planiram nista slatko da mu uvodim, dovoljno je voce sasvim, s moje tacke gledista. Znam da je Maus uvela Ani med rano bas, i da nije imala nikakvu alergijsku reakciju.

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od fmala 25/8/2014, 09:15

Ola, drugari! Nikako da se javimo, naputovali smo se ovog leta cak i za moj ukus previse! Elem, na kraju stigosmo i da 17 dana provedemo u Crnoj Gori, bili smo u Kolasinu jednu noc, cisto da skratimo put i odremamo, pa onda u Krasicima do kraja. Nisam imala potrbe ni za kakvim obilascima okolnih mesta, otisla sam samo do tog Oblatnog jednom, prenerazila se da ni tu nigde hlada nema i vratila se na jednu jedinu plazu u Krasicima koja ima 3 drveta ispod kojih mozes da se sakrijes. Srecom, mi volimo da smo na plazi u cik zore, pa je jedno od ta tri drveta svakog dana bilo nase, ali iskreno zalim sve ostale koji su morali da se cvrlje na crnogorskom suncu. Ove godine definitivno obecah sebi da vise nikad necu letovati u CG, ne znam ni do sada sta mi je bilo, kad mi je Hrvatska na par sati odavde.. Sve u svemu, bilo nam je lepo, malo mesto, mirno, nema tri kafica i tri male prodavnice, naravno, nema ni postu, o zdravstvenim ustanovama da ne govorim, al srecom, nisu nam ni trebale, pili smo probiotik i pazili se. Cene su previsoke, usluga nikakva, nista na sta nismo navikli.. Ali, smestaj nam je bio extra, mozda zato sto smo bili kod tatinih prijatelja, koji su nas izgotivili do kraja, hvala im do neba. Inace, pricaju ljudi na plazi da je smestaj u tom mestu bas povoljan da cela porodica moze da letuje i za 15-20 eura dnevno, pa eto, ako kome treba ta informacija, da je napisem. Takodje, vratili smo se avionom, otvorena je linija Tivat-Banja Luka, nikad se odmornija, ni odmorna, vratila s odmora nisam, kao sada. Vredi svaki dinar!!! Bili smo tamo u avgustu i kacili super vreme i toplu vodu, mada, za tolko dana nije ni vazno ako te stigne nevreme par dana. Izbudalila sam vec posle sedam, vec sam se odavno bila uzelela svoje kuce (dva i po meseca sam bila odsutna), a i cupkala sam zbog nekih angazmana i rokova, jer na moru nista nisam uspevala da pisem. Boris je bio savrsen, spavao je po 12 sati nocu i do 5 puta dnevno, mm77 ga je cuvao dok plivam, a plivala sam za sve pare, ne bih li skinula makar dva kila, i drago mi je da jesam, jer nas je ovde docekao potpuno poplavljen bazen, pa nit Milan trenira, niti ja mogu ici kako sam planirala, kazu i dva meseca moze da potraje takva situacija. Sto se tice ishrane, drugi obrok smo uveli tek po dolasku kuci. Ujutru voce, popodne slane kasice koje sama spremam. Juce smo pokusali sa graskom, budio mi se nocas, mislim da mu nije odgovarao, pa cemo ohladiti malo i pokusati opet za mesec dana. Inace jede svasta.. U vezi onog meda, BIKSI, napisala si "meda", umesto "mesa" verovatno, u prethodnom postu, pa sam te zato pitala. Od mesa smo jeli pilece i telece, probali smo zumance, za sada je sve ok. Oko mleka se dvoumim, Milanu sam uvela kravlje oko 6. meseca, naravno, kao dodatak kasicama, jer sam ga dojila, mislim da cu i Borisu, mozda za nekih mesec dana, kada mu uvedem veceru, pa mu budem pravila one mlecne muckalice.. Donosi mi zena domace mleko, pa cu mu razredjivati u pocetku to, dok se navikne. Oko mene su svi izrodili decu i niko nije pravio cokolino sa adaptiranim mlekom, gledaju me kao budalu kad ih pitam, majke mi. A iskreno, i ja sam istog misljenja, al reko', da proverim, vec sam bila psoumnjala da sam Milana dozivotno upropastila sa kravljim.. Inace, ovaj vrtiguz je magistrira izlazenje iz svih vrsta lezaljki, iz kolica, jos samo iz kreveca nije shvatio kako da izadje Very Happy Srecom, budan je jos uvek samo po sat i po vremena, pa uspevam da ga sacuvam :) 74-orka mu je knap, ogroman je, nismo se merili odavno, ovih dana cemo u savetovaliste..
Sto se Milana tice, on je maximalno iskoristio leto i prilicno se raduje skoli. Kupili smo knjige, pribor, skoro sve sto treba, tako da nemamo nekih obaveza. Peti razred, veliki momak.. Poceo je da trenira atletiku, mozak mi je popio da ga pustimo, al kad srede bazen, nastavice i plivanje, to je bio nas uslov, videcemo kolko ce da izdrzi sa oba..
I tako.. To je rezime letovanja, od sad smo kuci i mnogo smo srecni, javljacemo se cesce, svakako, izmedju razmenjivanja postom Panini slicica Very Happy Ako neko menja, nek se javi, hahahah, nista me ne pitajte, odvukla sam dete kad je trebalo da se menja, sad vadim fleke, po ceo dan se dopisujem s kolekcionarima i saljem po dve slicice postom i virkam u sanduce, k'o 96-e, umesto da pisem ono za sta sam angazovana. Uzas :)
Evo slicica sa mora:
[Only admins are allowed to see this image]
fmala
fmala

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Niny 25/8/2014, 10:22

Fmala, drago mi je da ste se nauživali i nalutali, čak i brčkali  osmeh srce osmeh srce osmeh srce Milanče je sada spreman za školu  Very Happy  Boris je ko med, vidim da se i on kupao? Meni se čini da je voda bila jako tolpa u CG, iako nisam bila tamo godinama pre ove, ali mi je nekako ostalo u pamćenju da je ledena.
Poljubac za tebe i tvoje lepe dečake
Niny
Niny

Broj poruka : 3309
Godina : 46
Datum upisa : 16.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od LaFolie 25/8/2014, 11:13

divan izvestaj i jos lepse slike!!!!! bas sam uzivala dok sam gledala, zao mi je sto nismo presekli da odemo na more!
Koliko sada ima kilograma mali dasa?
I ja se zlopatim sa kilogramima, jedva sam skinula 5 od porodjaja i sada sam na odmoru 2 vratila Sad((((
LaFolie
LaFolie

Broj poruka : 3412
Datum upisa : 20.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od fmala 26/8/2014, 12:32

Nini, ja mislim da jos samo to more privlaci turiste tamo, sve ostalo je (za moj ukus) ispod svakog standarda.. A i more je sve prljavije..

Lafe, jos nije kasno da odete na nekoliko dana, kazu da je za bebe septembar savrsen! Borisa nismo merili, uskoro cemo, ali ima preko osam sigurno..

A sto se killlogama tice, kod mene je krenulo samo polako, ali ovim tempom bi mi trebalo sest godina da smrsam, tako da cu morati da se bacim na treninge i dijetu, nema mi druge! Za sad jako puno hodan, izbegavam hranu koja extremno goji i preskocim poneki obrok, kad znam da cu svakako imati mleka dovoljno, posto sad jede dva cvrsta obroka dnevno..
fmala
fmala

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 26/8/2014, 14:00

Dobro se vratili skitare jedne! Drago mi je da vam je bilo lepo i da ste se odmorili! Boris je kao secer! Veliki decko!
Mi tek idemo za dve nedelje, polako pripremam, pa ako imas kakav savet, ti cvrljni koju, znacilo bi mi. Jesi li mu probiotik svaki dan davala? Kako je reagovao na slanu vodu? Je li trpao pesak u usta i tako to? lol!
Ja se kanim da pocnem Arsi griz i palentu da dajem, al ne znam sa cim da kuvam, da li kravicu da razblazim, ili sa vodom da probam?!

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od fmala 26/8/2014, 15:32

Bixo, nisam mu davala probiotik, ali sam ga ja pila, apotekarka je rekla da ako ga dojim nema potrebe, jer prima preko mene, a on je kao dojena beba inace zasticen, prilicno. Pocla sam da ga pijem dan pred put, pa smo ceo jedan dan putovali, tako da ispada da sam ocela dva dana pre nego sto smo stigli na more. Pili smo Milan i ja, svi oko nas su povracali i imali proliv, mi nismo, ni beba. Muz je pio nekih pet dana na sred morovanja, isto je prosao ok. Savet nemam, sem Eucerin 50, oko nas su se svi mazali svacim i bili ko rakovi, mi smo bebu mazali ovim i nije izgoreo, a kupao se. Odusevljen je bio vodom, mi smo ga prvo pustili nad vodom da je gleda, onako, visio nam je, i kad je hto da je dohvati, spustili smo ga to je bilo to - ljubav na prvi dodir, a i liz, posto svet trenutno opipava jezikom, koristio je svaku priliku da lizne i naguta se slane vode. Ja sam ubedjena da je to zato sto mu nista ne solim, pa dete jedva docekalo nesto sto nije bljutavo lol!
A sto se palente tice, ja je uvek kuvam na vodi, i za nas, pa odozgo sipam pavlaku, a jos je bolji kacamak od kukuruznog brasna, isto na vodi, samo mu treba malo vise vremena, ali je zdraviji, jer je od celog zrna. A sto se griza tice, pa zar nije on od zabranjene gluteske penice? Ma meni sve to ide na zivce, mislim da cu sve detetu da dam kao sto je moja baba davala deci, popara, brate, svi smo je jeli, niko umro nije! A kravicu i ne moras da razblazujes, to ti je ionako sama voda. Kupi onu punomasnu, ako vec nemas domace mleko, ali ako imas, nemoj da se dvoumis uopste. I da, maslinovo ulje obavezno, ono je zakon, a moze vec od 6 meseci, ako mu nisi do sada dala.
fmala
fmala

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lenabeograd 7/9/2014, 19:38

Jao Kako je porastao , milance kao secer , A ti si mi prelepa

lenabeograd

Broj poruka : 1921
Datum upisa : 26.02.2013