KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Prvi znaci trudnoće

+70
Lole
cimi
katarina.petrovic3
HappyGirl
minja82
joksi123
Enny1987
Ema78
sandy23
ticolina
MalaSaJuga
ivanicasale
millena1987
maki79
Miljanaaa
Sofija Veks
MARA_90
KoMetaK
Katica88
dzasmin84
3pa4
almir.husejnbasic.7
ragaco
bundevica
bojana25
ivanica32
dali
zvrktrk
Erata
Vuchica
marina1111
ljubicica1
JocY
djole42
nina :)
Klarica
SoJa
Pufnica3
strunfeta
Endzi
zvoncica36
ninica2
maravanja
Marta654
oliva
tetreb
sareni leptir
BiKsi :)
fmala
Unki
emilie
vero
korpica
leptirko82
anaiurosub
OKacica
marizela
Lenche28
Tinche
pcelamaya
lana del rey
lenabeograd
neca73
Gramatika
makicaaa
SladZana
najsladja84
noja
hany
bak
74 posters

Strana 8 od 16 Prethodni  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 12 ... 16  Sledeći

Ići dole

Prvi znaci trudnoće - Page 8 Empty Re: Prvi znaci trudnoće

Počalji od Klarica 11/10/2013, 12:34

Tetreb as ljubav d 
Klarica
Klarica

Broj poruka : 522
Datum upisa : 28.02.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tetreb 11/10/2013, 13:49

Klarice moja draga ljubav ljubav ljubav ljubav 
tetreb
tetreb

Broj poruka : 671
Godina : 44
Datum upisa : 09.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 11/10/2013, 18:34

tetreb ::Iz prirodnih radova beta =1324 sreca sreca sreca sreca sreca 
jooš ne mogu da verujem
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaa, najezih se od glave do pete, kakva vest, to tetrebka, pernata drugarice, ma ulepsala si mi dan! Sve cestitke, nek ti trudnoca protekne bezbrizno, lako, skolski! bravooooooooooooo!igra igra igra igra igra igra igra igra igra igra

Broj poruka : 22697
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od fmala 11/10/2013, 22:06

Iju, kakve lepe dogadjaje propustih ovde! Cestitam, devojke, zelim vam divne trudnicke dane!
fmala
fmala

Broj poruka : 1989
Datum upisa : 25.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nina :) 11/10/2013, 22:17

cestitam tetreb zelim ti skolsku trudnocu

Broj poruka : 5182
Godina : 49
Datum upisa : 06.07.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tetreb 13/10/2013, 16:18

nina draga vučem te jako za nosić najače hvala na čestitkama.
Biksi draga drugarice ja ne mogu jos sebi da dođem eto......,hvala draga na lepim zeljama uzivaj ti meni
tetreb
tetreb

Broj poruka : 671

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od djole42 13/10/2013, 17:45

Ooooooooooooooooo Tetrebice nek je sa srećom ,nek bude laganica ,školska trudnoća !

likeit likeit likeit likeit likeit likeit 
djole42
djole42

Broj poruka : 6359
Godina : 53
Datum upisa : 15.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Pufnica3 14/10/2013, 15:46

Drugari,imam jedno pitanjce..meni je beta bila 934 nakon 48h 2414 doktorica kaže da je to ok..i da sam negde u šestoj nedelji trudnoće..danas mi je sekret postao rozlikast,da li je to ok,tj normalno?

Pufnica3

Broj poruka : 6
Datum upisa : 28.09.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od fmala 14/10/2013, 15:52

Pufnice, je l ti radila dr ultrazvucni pregled? Mozda je samo neki kapilarcic, ali se svako krvarenje na pocetku trudnoce (iako ne mora biti nista strasno) potrebno ispratiti. Ako nisi radila uzv, sad bi vec trebala.
fmala
fmala

Broj poruka : 1989
Datum upisa : 25.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od JocY 14/10/2013, 15:56

Da ne bi zatrpavale temu pitanje mozes postaviti ovde https://kutak.forumotion.com/t742-trudnieka-pitanja-za-brze-odgovore
Tu je veca verovatnoca da ce trudnice primetiti poruku i brze ti odgovoriti yes
JocY
JocY

Broj poruka : 2090
Godina : 48
Datum upisa : 20.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ljubicica1 4/11/2013, 00:37

Pozz svima.ja sam nova ovde.muz i ja smo poceli da radimo na bebi kada su mi bili plodni dani,a trajali su od 2!-26.oktobra.trebala bih dobiti 9 sad menstruaciju,ali videcemo.citala sam ovde dosta o prvim simptomima.nesto od toga mi se dogadja.ali ne znam da li simptom moze biti ubrzano lupanje srca.vec sedam dana najmanje mi stalno ubrzano kuca i jako se zamaram.to meni inace bude 3-4'dana pred menstruaciju ali to bi onda bilo tek za nekoliko dana.test jos nisam uradila.ne znam kad bi bilo najbolje da ga uradim.inace,imam vec sina iz prvog braka i sad zelimo bebicu :)))

ljubicica1

Broj poruka : 4
Datum upisa : 28.10.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 5/11/2013, 20:43

Ljubičice, želim ti da vidiš dve crtice, još je rano, jer može da bude i ovako i onako, znaš i sama, najbolje je da uradiš beta hcg iz krvi tog 9.11. Držim fige!

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ljubicica1 6/11/2013, 09:24

Hvala puno :)
Juce sam uradila test ali poslepodne i vidi se jedna mal plava crtica ali slabo.mada sam ga ja rano uradila jer 9.bih,inace,trebala dobiti mengu.sad moram nekako izdrzati jos 2-3 dana dok ga ponovo ne uradim.javim ja...

ljubicica1

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 10/11/2013, 14:27

djjevojcica ::cao. Zadnju menstruaciju sam imala 20.10, je li moguce da vec osjecam simptome trudnoce
Još je rano za simptome, naročito ako dobijaš na 28 dana. Ako se i nešto dešava, tj. ako se jajna ćelija spojila sa spermićem, onda se tek sada ugnježdjuje. A simptomi nastaju nek nekoliko dana nakon što se embrion ugnjezdi, pred očekivanu menstruaciju, uglavnom, ili kasnije.

Ljubičice, nadam se da si ponovila test juče, i da je druga crta mnogo vidljivija!

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ljubicica1 10/11/2013, 14:45

Sad mi nista vise nije jasno.Juce ujutro uradim test sa prvim jutarnjim urinom i opet se videla druga crtica.bila je tanka ali ipak vidljivija od one pre.Naravno,nisam mogla da izdrzim pa juce oko podneva kupim ja onaj digitalni kad ono minus.kupim posle jos jedan i on opet negativan.juce sam trebala dobiti ali jos nisam.od juce ujutro boli stomak kao da cu svakog trena dobiti.tako me,inace,boli samo kada tek procurim,pa taj dan.imam sve simptome kao da cu dobiti.od juce ujutru je par puta bilo na wc papiru posle piskenja kao puknut kapilar krvavi i tako i jednom od jutr.da li je neko imao slicnu situaciju.

ljubicica1

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od OKacica 10/11/2013, 14:49

Ljubicice, draga, uradi beta HCG, nemoj sebe muciti sa testovima sa urinom. Beta je najpouzdanija.
OKacica
OKacica

Broj poruka : 1352
Datum upisa : 13.06.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 10/11/2013, 14:52

LJubičice, može da se desi da je biohemijska trudnoća, krene, pa ode uz ciklus, al se i dalje nadam da je kod tebe sve ok. Kao što ti reče okačica, odradi beta hcg iz krvi u prvoj laboratoriji, to ti je sigurica, da znaš na čemu si. Navijam da je sve ok.

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od marina1111 15/11/2013, 18:47

zdravo e ovako j vec neko vrijeme imam bolove u stomaku jako jako bolne grudi i natecene idem non stop na wc i imam mucninu za par dana mi treba stici mega ali bih zeljela da mi neko kaze da je mogucnost da sam trudna jer mi to traje vec neko vrijeme mozda 2 tjedna hvalla

marina1111

Broj poruka : 11
Datum upisa : 15.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od leptirko82 15/11/2013, 19:24

Moze biti i PMS. Ako ti okasni, uradi test ili betu HCG iz krvi. Simptomi trudnoce nisu isti kod zena, neke ih cek i nemaju. Srecno i da ciklus ne dodje!
leptirko82
leptirko82

Broj poruka : 2897
Godina : 42
Datum upisa : 30.04.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od marina1111 15/11/2013, 21:32

ali nikada nisam imala tako nesto ali opet vam hvalla na pomoci...i da nova sam ovdje i jako dugo citm vase kom..i jako ste super Very Happy nadam se da ce biti ono najbolje Very Happy

marina1111

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ema78 15/11/2013, 22:17

Marina, dobrodosla !!!

Nemoj da se mucis, odi do laboratorije i izvadi krv. Sigurno, brzo i pouzdano. Rezultati stizu za par sati.

Srecno!!!
Ema78
Ema78

Broj poruka : 4233
Datum upisa : 23.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od marina1111 15/11/2013, 22:24

hvalla na savjetu super ste!!!!! <3

marina1111

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 15/11/2013, 23:52

Marina, sasvim je moguce da si trudna, drzim fige! Btw, dobrodosla!

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vuchica 1/12/2013, 22:25

http://www.prva.rs/sr/Zivot/zivot/story/26792/Prvi+simptomi+trudno%C4%87e.html

Prvi simptomi trudnoće

Za neke žene, najraniji simptomi trudnoće se pojavljuju u prvih par nedelja nakon začeća. Ali i pre nego što vam preskoči ciklus, možete da posumnjate, ili da se ponadate da ste trudni. Simptomi trudnoće mogu da variraju u intenzitetu, učestalosti i trajanju. Navedeni spisak ranih simptoma trudnoće su samo vodič. Mnogi rani simptomi trudnoće mogu da budu veoma slični simptomima pred ciklus.

Osetljive i natečene grudi
Vaše grudi mogu da budu prvi pokazatelj trudnoće. Toliko rano, da samo dve nedelje nakon začeća, hormonske promene mogu da učine vaše grudi osetljiviljim, golicljivijim ili otečenjiim. Mogu da vam stvore i osećaj težine i punoće.
Umor
Umor se takođe kotira jako visoko kada se govori o ranim simptomima. Tokom rane trudnoće, nivo progesterona se podiže. U dovoljno velikoj količini, progesteron vas uspavljuje. U isto vreme, smanjen nivo šećera u krvi, smanjen krvni pritisak i povećana krvna produktivnost mogu da se udruže i isisaju vam energiju tokom trudnoće.
Blago krvarenje ili grčenje
Nekada mala količina vaginalnog krvarenja je jedan od prvih simptoma trudnoće. Poznatije kao implantorno krvarenje, dešava se kada se oplođena jajna ćelija veže za ivicu materice - oko 10 ili 14 dana nakon oplodnje. Ova vrsta krvarenja se uglavnom javlja ranije, tačkastije je i svetlije boje od normalnog menstrualnog krvarenja i ne traje toliko dugo. Neke žene doživljavaju grčeve u stomaku u ranijoj trudnoći. Ovi grčevi su slični menstrualnim.
Mučnina sa ili bez povraćanja
Jutarnja mučnina, koja može da vam se godogi u bilo koje doba dana ili noći, je jedan od najklasičnijih simptoma trudnoće. Mučnina deluje na brz skok nivoa estrogena, koji dovodi do sporijeg pražnjenja stomaka. Trudnice imaju pojačano čulo mirisa, tako da neki mirisi hrane, parfema ili dima cigartea, mogu da izazovu mučnine u ranijoj trudnoći.
Odbojnost prema hrani/Želja za hranom
Kada ste u drugom stanju, može da vam se desi da okrećete glavu od neke hrane, kao na primer prženih namirnica. Želja za hranom je takođe normalna pojava. Kao i većina ostalih simptoma trudnoće, ove preferencije u hrani mogu da se pripišu hormonalnim promenama, naročito u prvom tromesečju, kada su hormonalne promene najdrastičnije.
Glavobolje
U ranoj trudnoći, povećan protok krvi uzrokovan hormonalnim promenama može da izazove česte, blage glavobolje.
Konstipacija
Konstipacija je još jedan od ranih simptoma trudnoće. Povećan nivo progesterona uzrokuje da hrana sporije prolazi kroz creva, što dovodi do zatvora.
Promene raspoloženja
Naviranje hormona u vašem telu u ranoj trudnoći može da vas učini neobično emotivnom i plačljivom. Promene raspoloženja su takođe uobičajene, naročito u prvom tromesečju.
Nesvestice i vrtoglavice
Kako se vaši krvni sudovi šire i krvni pritisak pada, možete da osetite malaksalost i vrtoglavicu. U ranoj trudnoći, nesvestica može biti uzrokavana niskim nivoom šećera u krvi.
Povišena osnovna telesna temperatura
Vaša osnovna telesna temperatura je oralna temperatura u momentu čim se ujutru probudite. Ova temperatura se blago povećava nakon ovulacije i ostaje na tom nivou sve do vašeg sledećeg cikljusa. Ukoliko ste vodili računa o vašoj telesnoj temperaturi kako biste utvrdili kada vam je ovulacija, njen stalni rast duže od dve nedelje može da znači da ste u drugom stanju.
Vuchica
Vuchica

Broj poruka : 3208
Godina : 48

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SladZana 8/12/2013, 22:34

Drugari trebala sam juce ili danas da dobijem, uradila sam nekoliko testova, neki su neg. a neki bledo pozitivni...sjutra cu ici da dam betu ali mi se to ne radi, posle biohemijske i agonije sa betom...
SladZana
SladZana

Broj poruka : 2915
Godina : 40
Datum upisa : 23.10.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 8 od 16 Prethodni  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 12 ... 16  Sledeći

Nazad na vrh