Vukašin-Mrvicin mali borac
+37
Tinche
maki79
plavaptica
dragana76ns
MARA
Sneza
Vuchica
cufta
KoMetaK
caci
Mali Princ
Gramatika
buby
Orline
mamajednogprinca
cicsa80
brinbili
missile
MAAKKI
korpica
bak
medolino
Tanja83
lolipop
djole42
Milijana
maus
BiKsi :)
dr mali pariz
Nefertari
makababy
Shizika
lena
cici
key
Mirjana
Mrvica
41 posters
Strana 6 od 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Vukašin-Mrvicin mali borac
srecan vam seti mali rogendancic
caci- Broj poruka : 4530
Godina : 43
Datum upisa : 22.01.2009
Vule, sad si već veliki! [Only admins are allowed to see this image]
Gramatika- Broj poruka : 4085
Godina : 51
Datum upisa : 16.03.2011
Mrvo porastao tvoj decak
Srecan 6'i mesecdancic.
Ljubim vas
Srecan 6'i mesecdancic.
Ljubim vas
MARA- Broj poruka : 5394
Godina : 37
Datum upisa : 01.01.2009
Veliki decace, srecan ti 6. mesecdancic!! Uzivaj u najboljem-aminom mleku!
Ostala hrana nigde pobeci nece,a mleko iz sike hoce! [Only admins are allowed to see this image]
Ostala hrana nigde pobeci nece,a mleko iz sike hoce! [Only admins are allowed to see this image]
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 47
Datum upisa : 29.01.2010
Hvala drage moje. Tanja, sad si mi bas pomogla. I ja tako nekako sam napravila plan, s tim sto mi imamo 5 obroka dnevno, jer Vukasin spava od 22-08. Pa od sutra pocinjem sa slanim obrokom oko 12 i slatkim oko 18 a ostalo sisanje. Inace, ja njemu moram odrediti kolicinu, jer jede koliko god ima u flasici, ili koliko god da mu dam kasikicom.
Mirka, meni bas odgovara ovde sto ste mi pomogli oko hrane
Inace, danas moj sin ceo dan vice deda
Bice da ce mama zadnje reci
Pa sta da se radi. Pozdravljam vas sve...
Mirka, meni bas odgovara ovde sto ste mi pomogli oko hrane
Inace, danas moj sin ceo dan vice deda
Bice da ce mama zadnje reci
Pa sta da se radi. Pozdravljam vas sve...
Mrvica- Broj poruka : 3108
Godina : 44
Datum upisa : 04.12.2010
Vukasine srecan 6. mesec
maus- Broj poruka : 14046
Datum upisa : 07.12.2007
mrvka u pravu si,nisam skapirala da dojis(ko ce sve da pohvata)
pa vi ste vec veliki...SAMO NAPRED...
pa vi ste vec veliki...SAMO NAPRED...
makababy- Broj poruka : 626
Godina : 42
Datum upisa : 18.10.2011
Vukasine, lutko lepa, srecan ti 6-ti mesendancic!
Vuchica- Broj poruka : 3208
Godina : 48
Datum upisa : 09.04.2012
I rece deda, i rece tata a mama nista
Mrvica ::I rece deda, i rece tata a mama nista
Bravo za prve reci Jos malo ce i mama reci. Topices se Mrvo od miline
maus- Broj poruka : 14046
Datum upisa : 07.12.2007
[Only admins are allowed to see this image]bravo za prve reci [Only admins are allowed to see this image]
dragana76ns- Broj poruka : 4182
Datum upisa : 12.11.2010
Vukašine, bravo! [Only admins are allowed to see this image]
Gramatika- Broj poruka : 4085
Datum upisa : 16.03.2011
Mrvice, kad pude poceo da zove mama, onda ce te zvati po milion puta, nista ne brini!
KoMetaK- Broj poruka : 7138
Datum upisa : 09.01.2010
Mrvice, iscitah ceo dnevnik i prepoznah tu i sve Anine momente u razvoju. Vukasin je pravi dasa, neka vam je zdrav i srecan. Super za prve reci, bas je pozurio mala bistrica.
plavaptica- Broj poruka : 1463
Godina : 50
Datum upisa : 07.07.2011
Za prve reci
Ako je prvo rekao deda, dobice batu
Ako je prvo rekao deda, dobice batu
cici- Broj poruka : 2588
Datum upisa : 17.02.2010
Pa je l tata ponosan?Mrvica ::I rece deda, i rece tata a mama nista
Što kaže Meta, kad krene, biće non-stop Uvek se setim moje mame sa nas četvoro. Kad prebaci od jednom i kaže:"Mama,mama,mama,mama! Glava mi puca od dozivanja! Imate li koga drugog da davite sem mene?"
Bravo Vule
Mirjana- Broj poruka : 10482
Datum upisa : 30.05.2009
Kako ste vas dvoje?
Saljem poljupcice
Saljem poljupcice
medolino- Broj poruka : 2604
Godina : 37
Datum upisa : 26.01.2011
Danas smo bili kod pedijatra. Vukasin ima 8.350 gr, napredovao je oko 800 gr za manje od mesec dana, dr kaze da je to puno. Nije strasno nego da smanjimo kolicinu kasice koje pravimo da mu se ne bi razvalio stomacic pa ce biti muke. I dalje da sisa, pa za sada jede Milupinu rizu i kukuruz, kuvanu jabuku, a popodne mu skuvam krompir, sargarepu, tikvicu, karfiol i meso. Izmedju sisa. Za sada ostajemo na tome, s tim da mu za mesec dana uvedem jogurt i kiselo mleko.
A da, hemoglobin mu je na kontrolnom vadjenju krvi bio 103 pa nam je dr prepisala sirup gvozdja koji mu dajem posle ne mlecnog obroka. Kako je gadan, ja mu ga sipam u malo sokica posle slane kasice i on sve popije. Tako cemo dva meseca pa ponovo vadjenje krvi. Ja se nadam da cemo i s hranom poboljsati jer sad jede povrce i meso.
Inace nas tamo znaju sestre jer im se smeskamo svaki put, doduse kad god mu se neko obrati on nabaci osmeh od uva do uva. Sve bez tona. A jedino kad se mm i ja glupiramo onda ono smejanje sa cikom. I pedijatru i njenoj pripravnici se smejao, i dok su mu slusale pluca i pregledale grlo. Tako mi je bio divan danas, kao veliki decak, sedeo kod mene u krilu, one ga slusaju, ja mu podigla bodic, stomacic ispao preko pelene, a on samo vija njihov pogled ne bi li im se nasmejao. Dok je dr pricala sa mnom oko hrane, on je isto poceo svoju pricu, pa je ona zena morala sve glasnije i glasnije, na kraju su se nadvikivali.
Bocu je stoicki podneo, ni suze nije pustio, to je moj decak.
A da, hemoglobin mu je na kontrolnom vadjenju krvi bio 103 pa nam je dr prepisala sirup gvozdja koji mu dajem posle ne mlecnog obroka. Kako je gadan, ja mu ga sipam u malo sokica posle slane kasice i on sve popije. Tako cemo dva meseca pa ponovo vadjenje krvi. Ja se nadam da cemo i s hranom poboljsati jer sad jede povrce i meso.
Inace nas tamo znaju sestre jer im se smeskamo svaki put, doduse kad god mu se neko obrati on nabaci osmeh od uva do uva. Sve bez tona. A jedino kad se mm i ja glupiramo onda ono smejanje sa cikom. I pedijatru i njenoj pripravnici se smejao, i dok su mu slusale pluca i pregledale grlo. Tako mi je bio divan danas, kao veliki decak, sedeo kod mene u krilu, one ga slusaju, ja mu podigla bodic, stomacic ispao preko pelene, a on samo vija njihov pogled ne bi li im se nasmejao. Dok je dr pricala sa mnom oko hrane, on je isto poceo svoju pricu, pa je ona zena morala sve glasnije i glasnije, na kraju su se nadvikivali.
Bocu je stoicki podneo, ni suze nije pustio, to je moj decak.
Čestitah na jutrima, a sad mi je već i jasnije zašto je dr rekla da smanjite hranu.
Mrvo, kad si mu beše uvela dohranu, tj. nemlečnu hranu?
Ja sam odlepiška od dvoumljenja. Dva dana sam mu davala jabuku i odustala. Samo sisamo, a i ja brinem zbog gvožđa.
Vule na dijeti
Dakle zavodi, priča, nadvikuje se Mrvo, kad si mu beše uvela dohranu, tj. nemlečnu hranu?
Ja sam odlepiška od dvoumljenja. Dva dana sam mu davala jabuku i odustala. Samo sisamo, a i ja brinem zbog gvožđa.
Ljubac za velikog i lepog decaka! [Only admins are allowed to see this image]
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 47
Datum upisa : 29.01.2010
Bravo za velikog momka
A koja je to kolicina kasice, ako treba da smanjite? Ja posto ne dojim, pa znam tacnu zapreminu mleka koju Ana popije to bude priblizno isto kao i zapremina kasice koju pojede, nisam razmisljala o tome da ce kasicom da joj se "razgazi" stomak
A koja je to kolicina kasice, ako treba da smanjite? Ja posto ne dojim, pa znam tacnu zapreminu mleka koju Ana popije to bude priblizno isto kao i zapremina kasice koju pojede, nisam razmisljala o tome da ce kasicom da joj se "razgazi" stomak
plavaptica- Broj poruka : 1463
Godina : 50
Datum upisa : 07.07.2011
Miro, ja sam mu uvela sa 4.5 meseci. Pocela sa jabukom, ali kupovnom kasicom jer je ona ipak skroz izblendirana. Oni su navikli samo na mleko pa im je i sam ukus drugaciji a kamoli odmah pasirano viljuskom . To je moje misljenje, i on lepo prihvatio. pa onda sve ostalo. Sada mu kuvam jabuku i pritisnem viljuskom, i pojede sve.
Ptico, nama je rekla 120-150 ml slane kasice a ja sam njemu davala pa sigurno oko 180-200, kako kad, zavisi koliki mi bude krompiric ili sarga, ili karfiol, ja sve to po malo stavim, skuvam, pa u blender, ali vidim po cinijici u kojoj mu dajem, kad sam danas spremila 130 da je bilo vise znatno ono sto sam mu pre davala. Isto sam spremili, pa ostatak sklonila. I opet je pojeo isto kao sto je jeo i pre toga i bio sit sve do dojenja pre spavanja, znaci 3.5 sata.
Ptico, nama je rekla 120-150 ml slane kasice a ja sam njemu davala pa sigurno oko 180-200, kako kad, zavisi koliki mi bude krompiric ili sarga, ili karfiol, ja sve to po malo stavim, skuvam, pa u blender, ali vidim po cinijici u kojoj mu dajem, kad sam danas spremila 130 da je bilo vise znatno ono sto sam mu pre davala. Isto sam spremili, pa ostatak sklonila. I opet je pojeo isto kao sto je jeo i pre toga i bio sit sve do dojenja pre spavanja, znaci 3.5 sata.
Slatke kasice nam je rekla da ne preterujemo, mada mu ja ni ne dajem nego samo kuvanu jabuku. Kupovne, tj breskvu, kajsiju, sargarepu mu ubacim mozda jednom nedeljno da malo razbijemo. A soka samo 50 ml dnevno, mada mu ja dam manje, tek toliko da popije sirup.
Mrvo, nisam mu ja davala kašicu, već sok. Prvi dan par kapi u čaj, a drugi dan čist, isceđen sok iz jabuke. Svidelo mu se, ali je imao tri puta za redom stolicu, pa sam htela da malo pauziram pa da ponovim. U međuvremenu mm naleti na tekst o alergijama i intoleranciji na hranu u kom piše da se to dešava kad se prerano krene sa nemlečnom hranom. Zato sam odustala.
Mislila sam da krenem sa punih pet i dve nedelje, pošto je rođen ranije. Onda skontam da je najbolje da čekam 6. Posle nekog vremena se opet setim gvožđa i tako u krug. Razbijam glavu, ne znam šta da radim.
Mislila sam da krenem sa punih pet i dve nedelje, pošto je rođen ranije. Onda skontam da je najbolje da čekam 6. Posle nekog vremena se opet setim gvožđa i tako u krug. Razbijam glavu, ne znam šta da radim.
Strana 6 od 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu