KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Chat

+56
Erata
fight&faith
agata
winni
neca73
lenjivica
MAAKKI
bulevarka
nina :)
saska1
tuli
bak
Bjanka
Anavi
anak
medolino
Ema78
daxi011
missile
vremejezabebe
Lily
nena beba
saška
lena
Anuska
bebko
dra00
LaFolie
Botox
Gramatika
heart84
KoMetaK
lilya
dragana76ns
Xena
Kamilica
JocY
jaca*caca
nacKa
Struzzo
bokica
lolipop
laKole
Shizika
Simona
dragmilk
Orline
BiKsi :)
djole42
dr mali pariz
nabla
senka
maus
maza1972
Mirjana
nebuloza
60 posters

Strana 28 od 37 Prethodni  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 32 ... 37  Sledeći

Ići dole

Chat - Page 28 Empty Re: Chat

Počalji od Bjanka 8/8/2012, 20:12

OK. hvala!!E pa eto, onda mi ciklus traje 30 dana...
Cula sam za to merenje glukoze. Ja nemam policisticne jajnike, a insulinsku rezistenciju cu proveriti. Skoro sam proveravala nivo secera u krvi i to mi je ok. A inace imam problematican metabolizam.
Naci cu caj,mora ga biti negde u BG-u
cveće
Bjanka
Bjanka

Broj poruka : 480
Godina : 48
Datum upisa : 13.07.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laKole 8/8/2012, 20:20

nemam ni ja policistične jajnike, ali imam ir. zato sam i savjetovala da to provjeriš. glukoza na tašte sama po sebi ništa ne znači, bitno je kakva je nakon jela, kao i insulin.
ma mora se naći negdje u tolikom bg i čaj od virka!
što se tiče dužine ciklusa, druga luteinska faza (nakon ovulacije) je najčešće konstantna - traje 14 dana. od folikularne faze (do ovulacije) uglavnom zavisi dužina ciklusa - ako je npr. 12 dc, ciklusi traju 26 dana, a ako je 16 dc traju 30. porazgovaraj malo sa dr o tome.
ff
laKole
laKole

Broj poruka : 1553
Datum upisa : 16.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bjanka 8/8/2012, 20:23

Vaziiiiiiiiiiiiiiiiiiii popricacu vec u utorak!! Tebi hvala na smernicama...
ff
Bjanka
Bjanka

Broj poruka : 480
Godina : 48
Datum upisa : 13.07.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od LaFolie 8/8/2012, 21:17

hej Lakole, zeno zmaju, da li imas ideju kako se radi FET kod zena sa produzenim ciklusima? Obzirom da necu imati stimulaciju, kako se zna kada da se vrati embrion?
cvet
LaFolie
LaFolie

Broj poruka : 3412
Datum upisa : 20.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laKole 8/8/2012, 21:33

joj lafolie, nađe mi pitanje na koje ne znam odgovor. yes
ja još nisam stigla do et, sve što se dešava poslije toga - još nisam savladala. Embarassed
pretpostavljam da će te pratiti uz i čekati da endometrij dostigne odgovarajuću debljinu (možda uključiti i estrofem za debljanje). e sad, pitanje je šta se dešava sa ovulacijom - da li je blokiraju ili ipak indukuju nekako da bi preveli endometrij u proliferativnu fazu, uz obaveznu th utrogestanom?
nadam se da će se naći neko ko će znati odgovor.
u svakom slučaju, želim ti uspjeh. yes
laKole
laKole

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od LaFolie 8/8/2012, 22:23

cvet hvala Lakole
LaFolie
LaFolie

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 9/8/2012, 09:28

Lafe, daće ti estrofem kao pripremu i diferelin i pregnil, a prethodno kontracepciju, a otićićeš na par ultrazvukova, da vide kakva je debljina enda, meni se čini da su mi 20. dan vratili, endo bio 8mm, a mislim da su trebali sačekati još koji dan, jer isto imam produžene cikluse. U Le svima rade po šemi, ne znam da su nekome vratili mimo tog 20. dana (čini mi se da je 20., ubij me, al nisam sigurna). Ima negde tema o FET-u, pa probljaj kutkom. Lolipop će ti objasniti kako rade iz prirodnog ciklusa, kod mene su sve montirali! lol! Mada, s obzirom na tvoje cikluse, verovatno će i tebe morati da montiraju! Laughing

Hevo teme https://kutak.forumotion.com/t1309-priprema-za-fet-embriotransfer-zamrznutih-embriona?highlight=postupak+iz+zamrznutih+embriona

Broj poruka : 22704
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od LaFolie 9/8/2012, 09:54

A ja pitala doktorku, kaze da dodjem 11dc kad resim, i da ce mi bez ikakve stimulacije vratiti blastu :) Sad cu ja da se dohvatim kasike, da se ugojim, ima odmah da prorade hormoni lol!
LaFolie
LaFolie

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Orline 9/8/2012, 13:01

Nebuloza, drago mi je da si dobro. I da ima rezerve i fore Very Happy
Orline
Orline

Broj poruka : 11716
Godina : 52
Datum upisa : 05.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nebuloza 11/8/2012, 08:21

LaFolie, kroz estrofem ti vjerovatno ciklus nece biti tako dugacak..sretno!!

Orli, hvala draga. mada se bojim da ce se ovo 'dobro' stanje svaki tren promijeniti. paranoja je jaca nego razum lol!
vidim da lijepo napredujete, kako se osjecas?
nebuloza
nebuloza

Broj poruka : 317
Godina : 51
Datum upisa : 18.06.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od jaca*caca 23/8/2012, 12:37

Pozdrav curke.
Uh,ovde se svašta izdešavalo,neću ni da pokušavam da uhvatim sve konce. Čitala sam samo lepe stvari,nove trudnice,nove bebe, Very Happy
Malko se odmaralo,malko putovalo,i približava se jesen polako,mada ovo avgustovsko sunce greje li greje.
Mene čeka peti pokušaj polovinom septembra,i baš mi frka strašno,kao nikad do sad.Nemam vere ,i ono što sam ranije gutala sve moguće vitamine ,suplemente,medove,trave,sam batalila preko leta,opustila se skroz,čak sam i pušila na moru,jer mi bio ćef,jer mi došlo,jer sam bila opet "normalna",pila Mitos uz ručak i bilo super...Prvih pet dana,dok nisam opet počela da vidim samo kofice i lopatice za pesak No
Joj ne znam šta ću,opet ćemo da probamo postupak sa klomifenom,ali ono što mi predstavlja najveći problem je kako sebe psihički da pripremim.
Koliko puta je dosta? lol!
jaca*caca
jaca*caca

Broj poruka : 599
Godina : 47
Datum upisa : 02.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Struzzo 23/8/2012, 12:56

Eh, to samo ti znaš...to koliko je dosta...nekom je to 1-2, nekom 4-5 ili 10 ili 20...vrlo individualno...Ja sam se kao ti osećala tupo i zasićeno dugo, dugo i taman sam skupila snage za nov postupak - doživela sam najveći neuspeh - spontani...I ove godine sam sve odlagala, premišljala se....sad kad mi se desio Struzzolino, kad pomirišem njegovu kosicu, vidim mu osmeh čim se probudim znam da ću sigurno ponovo pokušati.
Ljubim i grlim!
Struzzo
Struzzo

Broj poruka : 7041
Godina : 49
Datum upisa : 27.09.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od jaca*caca 23/8/2012, 13:35

Da,da,u pravu si skroz,to ono kao prag bola,neko ima viši,neko niži...A ako VTO nije bol,onda ne znam šta je,mislim neuspešan VTO...
Joj Struzzolino,taj mali vragolan,čitala sam njegove dogodovštine i uživala,uživala u tvojoj posvećenosti i ljubavi koju imaš za njega. Divni ste zagrljaj
jaca*caca
jaca*caca

Broj poruka : 599
Godina : 47
Datum upisa : 02.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laKole 23/8/2012, 20:42

jaca*caco, baš te dugo nije bilo.
dobro nam se vratila! cvet
laKole
laKole

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Simona 23/8/2012, 21:02

Slazem se sa Struzzo. Kod mene je samo suprotna reakcija kad vidim Vilenjaka, kad ga pogledam sasvim mi je dosta jedno dete, i zbog srece a i zbog napora koji deca iziskuju. Sto se poredjenja tice mislim da poredjenje sa bolom bas nije tacno sasvim. Nije samo stvar u tome koliko mozemo da izdrzimo pokusaja nego i kako gledamo na zivot, sta su nam prioriteti, smisao... Ja znam zenu koja je petnaest godina pokusavala da dobije dete i imala niz vto pokusaja i uspela je, ima sina. Meni je to cak i iz ove perspektive nezamislivo. Dete jeste velika sreca i srecna sam sto ga imam ali mi je zivot bio itekako smislen i bez deteta i sad trenutno sam skroz posvecena njemu ali to je trenutno i dalje imam niz planova i snova van deteta. Pretpostavljam da ta poznanica nije videla smisao u zivotu bez deteta i stoga je tolike godine provela u vto pokusajima... Mada mislim da ne treba da se zaboravi da kad se dete rodi tek onda nam je potrebna snaga i psihicko i fizicko zdravlje kako bismo to dete odgajili tako da i to bi mislim trebalo da se uracuna u "kalkulaciju" kad se procenjuje broj pokusaja...
Simona
Simona

Broj poruka : 8349
Godina : 56
Datum upisa : 14.11.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Struzzo 24/8/2012, 12:57

Simona ::Slazem se sa Struzzo. Kod mene je samo suprotna reakcija kad vidim Vilenjaka, kad ga pogledam sasvim mi je dosta jedno dete, i zbog srece a i zbog napora koji deca iziskuju. Sto se poredjenja tice mislim da poredjenje sa bolom bas nije tacno sasvim. Nije samo stvar u tome koliko mozemo da izdrzimo pokusaja nego i kako gledamo na zivot, sta su nam prioriteti, smisao... Ja znam zenu koja je petnaest godina pokusavala da dobije dete i imala niz vto pokusaja i uspela je, ima sina. Meni je to cak i iz ove perspektive nezamislivo. Dete jeste velika sreca i srecna sam sto ga imam ali mi je zivot bio itekako smislen i bez deteta i sad trenutno sam skroz posvecena njemu ali to je trenutno i dalje imam niz planova i snova van deteta. Pretpostavljam da ta poznanica nije videla smisao u zivotu bez deteta i stoga je tolike godine provela u vto pokusajima... Mada mislim da ne treba da se zaboravi da kad se dete rodi tek onda nam je potrebna snaga i psihicko i fizicko zdravlje kako bismo to dete odgajili tako da i to bi mislim trebalo da se uracuna u "kalkulaciju" kad se procenjuje broj pokusaja...
Simona,
kako neuspešna vantelesna nije bol? Pogotovo kad sama VTO uspe pa se nešto izjalovi..
uostalom, ne samo fizička (sećam se tvog podnošenja terapije, alergije itd)..
taj fizički deo me se nikad nije ticao, mogu neverovatan bol, za druge ljude nestvaran da otrpim (takvog sam i sina dobila-on ne plače kad padne ili kad ga neko dete udari)...ali onaj psihički deo, ulo
žene emocije, očekivanja (ma koliko da si racionalna) pa zatim razočaranje, kad se svi snovi u koje s e uljuškaš sruše u jednom trenu kao kula od karata...tako jednostavno...kako to da se drugačije nazove nego bol?

Poslednji izmenio Struzzo dana 24/8/2012, 13:43, izmenjeno ukupno 1 puta
Struzzo
Struzzo

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Struzzo 24/8/2012, 13:37

Nestade vrlo dug post o prioritetima, velikoj želji i smislu...
Ja sam za ovih 7 godina braka kao intelektualka gradila svoju karijeru, napredovala, radila na sebi, živela neko vreme u inostranstvu, kao hedonista putovala, posetila neke destinacije o kojima sam maštala, radila šta god mi je palo na pamet...ali nisam bila srećna ni zadovoljna bar ne do kraja i onako istinski kao sad kad spavam samo 2 sata i od 7h ujutru po ovom nevremenu sam stalno u pokretu i pored šporeta da ima raznovrsnih kuvanih jela...moj život je dobio nove boje, nove zvukove, dodire...dobio je smisao za kojim sam toliko tragala.
Razumem žene koje izgaraju da dodju do istog....
Struzzo
Struzzo

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Orline 24/8/2012, 13:53

Struzzo, patosira me sa ovim poslednjim postom.

Bila sam zadovoljna svojim životom, ali jedva čekam da osetim to o čemu pričaš.
Orline
Orline

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Orline 24/8/2012, 13:53

De si Jaco, de si caco Very Happy
Nedostajala si mi lol!
Orline
Orline

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od djole42 24/8/2012, 13:59

Koliko puta....kad je dosta......
I meni se priblizava definitivno poslednji postupak......nema uzbudjenja ....nema nikakvih emocija.....ne mogu se naterati da odradim potrebne analize.....
Sve češće razmišljam o tome šta bi mi dete oduzelo......u smislu -idem kad hoću i gde i kad mi padne na pamet.....pitam se da li sam nenormalna ili to moja podsvest pravi odbranu od neuspeha.....
A onda prošli vikend bila do Pirota,sestra je poslala ćeru za Srbiju (18 meseci) jer tamo nema ko da je čuva ....dva dana sam bila sa njom i trećeg bila sigurna da ću pokušavati dok ne stignem do cilja ....

Danas više ne znam .....danas se već pitam zašto više mučim sebe ?
djole42
djole42

Broj poruka : 6359
Godina : 53
Datum upisa : 15.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od missile 24/8/2012, 14:02

Struzo, i ja mislim da je neuspešna vto veliki bol - u duši. Svaki fizički bol u toku procesa sam podnela sa zadovoljstvom, i opet ću, nije mi ni malo žao novca koji smo dali, iako znamo da je otišao u pogrešne ruke (baš smo sinoć razgovarali o doktorima mm i ja). Ali kada sam čula glas sestre kako izgovara beta 0,2, osećaj je bio kao da me je nožem u srce ubola, iako sam uveliko imala menstruaciju i znala da nije uspelo. Drugi put kada su mi saopštili negativnu betu, ja nisam poverovala.
Život mi jeste ispunjen i bez deteta, i na poslu i privatno. Muž i ja smo svesni da ćemo se odreći i komoditeta i mnogih naših rituala i da će nam se život okrenuti naopačke kad dete najzad bude došlo (biološlo ili usvojeno, svejedno je), ipak, ono nedostaje. Crying or Very sad
U mojim godinama biću srećna i jedno da imam, ali da je sve bilo drugačije...
missile
missile

Broj poruka : 8014
Godina : 54
Datum upisa : 24.10.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od missile 24/8/2012, 14:05

djole39 ::Koliko puta....kad je dosta......
I meni se priblizava definitivno poslednji postupak......nema uzbudjenja ....nema nikakvih emocija.....ne mogu se naterati da odradim potrebne analize.....
Sve češće razmišljam o tome šta bi mi dete oduzelo......u smislu -idem kad hoću i gde i kad mi padne na pamet.....pitam se da li sam nenormalna ili to moja podsvest pravi odbranu od neuspeha.....A onda prošli vikend bila do Pirota,sestra je poslala ćeru za Srbiju (18 meseci) jer tamo nema ko da je čuva ....dva dana sam bila sa njom i trećeg bila sigurna da ću pokušavati dok ne stignem do cilja ....

Danas više ne znam .....danas se već pitam zašto više mučim sebe ?

Ja ponekad pomislim - nemam dete, nemam. Pa šta! Ali to se ja samo tešim. Pokušavaću dok imam jc za oplodnju. Kasno smo krenuli sa celom vto pričom, 5 god su nas zamajavali razni doktori (msm nazovi doktori), ali nema veze. idemo dalje.
missile
missile

Broj poruka : 8014
Godina : 54
Datum upisa : 24.10.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Struzzo 24/8/2012, 14:29

[quote="orline"]De si Jaco, de si caco Very Happy
/quote]

A ja ovakve postove volim....a znam vrlo dobro koliko si intelektualna....ali širina, smisao za humor, vedar duh ne mora da ima veze sa intelektom.

Videćete drage...niko nije rekao da je lako..ima trenutaka kad se ti lično osećaš anulirano i kao servis za mleko, doručak, ručak, užine, upišane pelene i ostalo ali onda čujete božansku muziku kad vam andjeoskim glasićem kaže "mama" i priljubi se uz vas kao mače i onda sve za boravite i lebdite, lebdite....

Djoleee...ne daj se draga moja....je l' neumesno pitati te kakav je tvoj stav o usvajanju...

Poslednji put izmenio Struzzo dana 24/8/2012, 14:43, izmenio ukupno 2 puta
Struzzo
Struzzo

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Orline 24/8/2012, 14:37

Ih, stru Embarassed Chat - Page 28 191975

Da, djole se nikad nije izjasnila. Ja se sećam, stru, da je tvoj muž bio više za to zagrejan, kod mene je obrnuto bilo, samo što moj nikad nije promenio mišljenje. Mada..ko zna, da ovaj postupak sad nije uspeo, možda i bi. Sve više mu je nedostajao dečiji smeh u kući.
Orline
Orline

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od djole42 24/8/2012, 14:45

Nije neumesno pitati ....pisala sam o tome na temi
https://kutak.forumotion.com/t1259p15-mala-velika-pitanja-oko-usvajanja

Divim se svima vama koji ste postali roditelji usvajanjem ,ja bih jako volela da usvojimo ali imam strah ...(mozete pročitati na temi ) i bojim se da ga neću prevazići ....
djole42
djole42

Broj poruka : 6359
Godina : 53
Datum upisa : 15.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 28 od 37 Prethodni  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 32 ... 37  Sledeći

Nazad na vrh