KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kupanje i nega bebe

+30
heart84
lilly13
mijaki
ZarPtica
plavaptica
agata
misica
Ema78
cici
Orline
Marija86
penelope
bobica83
dragmilk
Mirjana
Shizika
Tanja83
dr mali pariz
Mrvica
Minkica
Tinche
maša
Sami
buby
Milijana
MARA
Gala
michael
Jelence
Hitron-Luka
34 posters

Strana 2 od 4 Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeći

Ići dole

bebe - Kupanje i nega bebe - Page 2 Empty Re: Kupanje i nega bebe

Počalji od Mirjana 24/6/2012, 22:22

Dragmilk, a da li su vam curele pelene? Laughing
Sve me je sramota, ali udaviću vas pitanjima ovih dana! lol!
Mirjana
Mirjana

Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dragmilk 24/6/2012, 22:37

U ovih 5 meseci, jednom se desilo da je pelena procurela, ali ocigledno je bila fals, tj s njom nesto nije bilo u redu. Desavalo se da prodje ispod pelene, na unutrasnjoj strani butine, ako se pelena ne namesti dobro ili na pocetku, kad nemas pojma koliko smes da zategnes pelenu. Posto smo mi stavljali siroki povez uprljale bi se tetra i svedska pelena, izuzetno retko i odelce
dragmilk
dragmilk

Broj poruka : 1292
Godina : 49
Datum upisa : 31.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bobica83 24/6/2012, 22:57

Mirka i nama su curele pelene kad smo uzeli one hugis ili kako god a rekli su nam je su pamucne pa smo se mi ipak vratili na pampers i ok su!
Sto se kupanja tice chicco sampon i kupka u jednom ono veliko pakovanje i taje nam po 6mes.a kupamo se svaki dan jer mislim da ne bi zaspao a znam i po sebi bolje spavam ipak!
bobica83
bobica83

Broj poruka : 2140
Godina : 41
Datum upisa : 15.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od penelope 24/6/2012, 23:34

Kod nas je slicno kao kod Bobice-po savetima raznih ljudi smo se kupali svaki drugi-treci dan, ali smo vec posle par nedelja promenili na svaki dan bas zbog spavanja. Sada se u 21h kupamo, sisa i odmah u krevetic. Malo se vrti 5-10 minuta i onda zaspi.
Ja i dalje koristim Merimin obican sapun za bebe.
Od pelena Pampers, nikada nisam ni isprobavala druge. Desavalo se pre da procuri malo sa strane kod butine i uprlja se siroki povoj ili bodi,ali nista strasno,mo's misliti. Wink
penelope
penelope

Broj poruka : 329
Godina : 43
Datum upisa : 07.06.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mirjana 25/6/2012, 00:05

Hm....znači treba ipak staviti mušemicu ispod čaršava Rolling Eyes
Dobro. Što se mora, nije teško!
Mirjana
Mirjana

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Milijana 25/6/2012, 04:10

Kod mene je kao kod Draagmilk, s tim sto sam ja to na svoju ruku, nisam se savetovala. Nikada decu nisam kupala svaki dan. lenku sada tusiram jer se ona znoji i prlja, ali se to vrlo cesto desava i nekoliko puta u toku dana Rolling Eyes Milenu svaki drugi-treci dan. Kupam ih sapunom Niveinim ili Chicco, mada sam jedno vreme imala i Seba Med i cini mi se da je bio najbolji, onako kremast. Kosu im perem isto Chicco-vim samponom, mada sam dobila i neki Bekolino i nema neke razlike.
Pelene koristim iskljucivo Babylove iz DM-am jer mi Lenka ima osip od Pampersa.

Milijana

Broj poruka : 5167
Datum upisa : 01.12.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mirjana 25/6/2012, 10:21

Ja sam za bolnicu kupila Pampers, jer su mi tako rekli. Kad dođemo kući, koristićemo one koje tetka kupi Laughing Rekla mi je da su najbolje neke iz DM-a i da će ih ona kupiti čim stigne u Su. Verovatno su to te o kojima i ti govoriš.
Mirjana
Mirjana

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dragmilk 25/6/2012, 16:55

Mislim da, bar na nasem trzistu, najmanju pelenu, 1, ima samo Pampers, bar mi se tako cini, a i najrasprostranjeniji je, pa zato u bolnici traze Pampers
dragmilk
dragmilk

Broj poruka : 1292
Godina : 49
Datum upisa : 31.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mirjana 25/6/2012, 17:00

Verovatno si u pravu. Videćemo Wink srca srca
Mirjana
Mirjana

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od MARA 25/6/2012, 23:03

Mi se kupamo svaki dan ali apsolutno svaki,osim kad smo negde u gostima i ne mozemo tamo ili kad negde idemo pa zakasnimo.
Kupam ih Mustela kupkom i kosu Mustela samnponom.
Za guzu koristimo pavlovicevu mast a pelene u ocetku pampers aktiv beby sad pampers premium care i s ovim sam prezadovoljna
MARA
MARA

Broj poruka : 5394
Godina : 37
Datum upisa : 01.01.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Marija86 26/6/2012, 08:20

MI nikada nismo koristili Pampers 1 nego odmah broj 2..i u porodilistu su nam rekli da njima odgovaraju vise dvojke ..
Koristimo samo Premium Care od ostalih se ojede..kada je ovako toplo kupamo se svaki dan,a zimi ne..I koristimo NIvea babi sampon Very Happy
Marija86
Marija86

Broj poruka : 1794
Godina : 38
Datum upisa : 23.09.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Milijana 26/6/2012, 12:38

Joooj covece, vidi koliko iskustva i sve razlicito... meni se Lenka osipa od Pavlovicece, a Milena ne. A Lenki sam jednom kupila Premium care i bacila pola pakovanja. Imala je tada dva meseca i ne znam da li je jednom kakila a da iz te pelene nije izcureo ce sadrzaj. Nama u porodilistu nisu precizirali koje pelene da ponesemo. Stavljaju one koje doneses, a ja pre mislim da je "PAMPERS" rec koja je usvojena za sve jednokratne pelene, pa se koristi i za ostale, a ne samo kad se misli na njih... Ja i ove koje koristimo iz DM-a (jeste Miro, to su te) zovemo Pampers, a one se zovu Babylove.
E, inace, DM poklanja besplatno pakovanje svojih pelena br.2, samo treba da odnesete kopiju izvoda iz maticne knjige rodjenih za bebu i postajete clan njihovog kluba pa dobijate i neke popuste...
A i oni imaju br.1, samo se retko nalazi u radnjama.

Milijana

Broj poruka : 5167
Datum upisa : 01.12.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mirjana 26/6/2012, 13:05

Mili, upravo to htedoh da kažem juče, pa ne znam zašto ne rekoh. Tako su nekada papirne maramice svi zvali Paloma, pa koje god marke da su lol!
Ali dobro, meni su prošli put rekli da ne mogu biti u nanulama u bolnici. Dakle, to su drvene papuče koje sam kupila isključivo zbog bolnice i videlo se da čistije ne mogu biti (bele), a oni mi rekli da kažem mm-u da mi donese sobne papuče.
Zato ja sada, kao svaki pravi bukvalista, postupam po naređenju, da mi ne bi opet nešto iskomplikovali. Rekli su Pampers, dobiće Pampers!
Mirjana
Mirjana

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Marija86 26/6/2012, 13:17

Nama su uzeli i Pavlovicevu i veliko pakovanje vlaznih maramica..a sto se tice pelena svako vece 8 komada su uzimali...po meni nema sanse da je jedna beba toliko potrosila nego sigurno ima onih koji nista ne donesu a moraju obuci bebe Rolling Eyes
Marija86
Marija86

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mirjana 26/6/2012, 13:39

Ovde traže dva pakovanja vlažnih maramica, jednu pavlovićevu i pakovanje pampersa. Ja sam kupila pakovanje od 33 kom. Valjda će to biti dovoljno za tih 6 dana.
Mirjana
Mirjana

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Marija86 26/6/2012, 13:42

Mislim da ti nece biti dosta ali ako neko uvek moze da ti donese jos nije problem..meni je mm doneo isto to od 33 komada jos jedno mi smo bili isto 6 dana Wink
Marija86
Marija86

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 9/10/2012, 21:52

Mi smo prvi mesec koristili pampers premium care. Posto nam je babica dolazila svako vece, svako vece su kupani,a od kozmeytike smo tad koristili becolino kupku,pavlovic i jekoderm.
Danas koristimo papmpers, jer ih imamo,ali sam ja licno prezadovoljna sa eavy baby. Od punog prvog meseca za kupanje samo i iskljucivo sebamed baby sapun,pavlovic i jekoderm.Sad ,kad je hladnije, naizmenicno decu kupamo.
dr mali pariz
dr mali pariz

Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mrvica 16/10/2012, 11:32

Marija86 ::MI nikada nismo koristili Pampers 1 nego odmah broj 2..i u porodilistu su nam rekli da njima odgovaraju vise dvojke ..
Koristimo samo Premium Care od ostalih se ojede..kada je ovako toplo kupamo se svaki dan,a zimi ne..I koristimo NIvea babi sampon Very Happy

I mi apsolutno isto
Mrvica
Mrvica

Broj poruka : 3108
Godina : 44
Datum upisa : 04.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mirjana 16/10/2012, 12:02

Mirjana ::Ovde traže dva pakovanja vlažnih maramica, jednu pavlovićevu i pakovanje pampersa. Ja sam kupila pakovanje od 33 kom. Valjda će to biti dovoljno za tih 6 dana.
Nije mi bilo dovoljno 33 Laughing
Cvrle trenutno nosi 4ku affraid pampers. Jednostavno toliko piški, da mu često iscuri sadržaj po pidžamici. Zato uvek koristimo veći pampers i problem je rešen.
Ne znam da li vi presvlačite decu noću,a? Ja knjiški, ništa ne pipam ako nije baš neophodno. Uglavnom, noću ne kaki, pa to valjda nije neki problem.
Nikada nismo imali problem s guzom, u smislu da se ojeo i sl.
Kupamo se svako veče, a letos smo znali i po dva puta u toku dana da se okupamo. Dok smo bili u gostima pak, znalo je da prođe i po tri dana bez kupanja. Ništa mu nije falilo, samo ja imam utisak da lepše spava kad je okupan. Možda zato što sam tako naučena..a i sama više volim da se istuširam pre spavanja.
Mirjana
Mirjana

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bobica83 16/10/2012, 12:44

Mi se kupamo svako vece nema sanse da ce zaspati ako se ne okupa,sav se uzvrpolji,place pa makar samo guzu,rucice i lice! Znam da zbog ekcema koji ima ne savetuju kupanje svako vece jer se koza susi ali mi ga namazem dobro i nema problema! Od kozmetike chicco kupka i sampon,poslednje vreme se mucumo sa ojedom pa koristimo cinkov sprej i bolje je! Sto se ekcema tice rodjen je sa njim imao ga je na trecini desne noge ali smo odma krenuli sa masnim kremama i ima jedna krema koja nam sad pomase skroz pravi se i nije ni malo jeftina ali je zato nama dosta pomogla!
ljubav
bobica83
bobica83

Broj poruka : 2140
Godina : 41
Datum upisa : 15.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Tinche 16/10/2012, 13:36

I ja batu kupam svako vece. To nam je ritual koji on obozava jer ga voda jako opusta. Usput i sam zubice opere. . .
Naravno da preskacemo kada nismo u mogucnosti iz nekog razloga.
Da bi sacuvali prirodnu zastitnu masnocu koze koristim jako malo kupke, dve tri kapi svega.
Takodje zbog pise i prevlacenja kozice mora "pod vodu" jer mu se tada kozica razmeksa. Jos uvek mi kuka, dusa, kada to radi "na suvo".
Tinche
Tinche

Broj poruka : 6399
Godina : 45
Datum upisa : 08.08.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Orline 1/11/2012, 17:09

Čime ste mazale guzu i prepone protiv ojeda?
Ja mog Miša nisam smela ispočetka kupati svaki dan, samo pod slavinom sestra, jer je imao granulom na pupku koji su lapisirali nekom hemikalijom, pa ne sme voda u dodir sa njom. Onda sam morala češće koristiti vlažne maramice, jbt ko ih izmisli...Sad ga kupamo, perem mu guzu svaki put kad se ukaki (više puta dnevno, skoro pri svakom presvlačenju. Ali u preponici ima linijicu koja mi liči na napuklu kožu. Nije crveno, ne curi, ali ne bih da se pogorša. Inače ima baš baš osetljivu kožu.
Jedna sestra koja je dolazila privatno par dana zbog granuloma pupka je govorila pavlovićeva samo na guzu, ne u prepone, da ne vlaži koža. A ova iz DZ preporučuje neku kremu na bazi cink oksida, koju sad i mažem, a inače pavlovićevu i u prepone. A ako namažem taj cink oksid, da li preko i pavlović. Joooj, kakva ja pitanja postavljam Laughing
Interesuju me vaša iskustva. Vidim pariz koristila jekoderm, ali ne znam je li u tu svrhu. Imam i sudokrem. Ili samo pavlovićevu. Koristim mustelin sapun, on bi trebalo da je blag.
Mršica mali, samo da ga podgojim malo, ovako mu ona koža tankaaa...stomačić je dobio, valjda će i nogice uskoro da se popune, ona mudašca mu došla velika spram butinica Razz.

Imam i mustelino mlijeko za tijelo, sve dobila u kompletu, ali bih ja još ostal ana sapunu i vodi. Jeste li vi mazale celo telo ispočetka i čime posle kupanja?
Orline
Orline

Broj poruka : 11716
Godina : 52
Datum upisa : 05.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cici 1/11/2012, 19:46

Ja sam mog dasu kupala svako vece, to radi i danas sem u izuzetnim situacijama kad se skitamo a on zaspi usput pa ga ne budimo vec samo presvucem u pidzamu i stavim u krevetac.
Ori,ako mazes sudokrem nemoj nista preko tj sta god da namzase mazi samo jedno. Meni je sudokrem bio dobar ali sam ga koristila posle 3m. Do tada samo pavlevicevu svuda ali u tankom sloju.
Ja ga celog izmasiram pavlovicevom od glave do pete i spava ko beba Razz
Mustelini proizvodi su odlicni ali za mene preskupi. bih ti ja preporucila da ih menjas da mu se koza ne navikne na samo jedno. Mi smo koristili samo bebi sapun.
cici
cici

Broj poruka : 2588
Datum upisa : 17.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 1/11/2012, 20:11

Orli, vec sam pisala.
jekodermom i dan danas mazemo im lica i glave,a telo pavlovicevom, i sve super. Do skoro kupali sebamed sapunom cele, ali skup mi i brzo ga trosimo,a sad su vec stariji,pa ih kupam chiccovim sapunom,a glavice niveinom kupkom, kreme isto.
Protiv ojeda meni ni becutan sa cinkoksidom ni takva nivea, niti sudo...niste do cinkoksid kreme pravljene u apoteci. Ta im je resavala crvenilo u roku od dana.
Vodi racuna, amda verovatno i sama znas da ga ne umivas, tj. ne peres glavicu sa sapunom koji ima glicerin...kao sto je chiccov,npr.
dr mali pariz
dr mali pariz

Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Orline 1/11/2012, 21:22

Hvala Very Happy
Ma znam da si pisala, pariz, ali verovatno u svom dnevniku, ili ja umorna prevideh ovde...Dok ti ne zatreba, ne upamtiš Wink

Glavicu perem mustelinim spaunom, kao i telo, mislim da nema glicerina.
Ali da me ubiješ nisam čitala kad sam otpakivala prvi dan kad je došla sestra, ona reče da je OK.
Cici, jeste skupa jako ta kozmetika, ali ja sam dobila sapun, kupku i šampon za glavu od drugarice. Mada još uvek samo koristim sapun.
Orline
Orline

Broj poruka : 11716
Godina : 52
Datum upisa : 05.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 2 od 4 Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeći

Nazad na vrh