Danas sam kuvala...
+35
korpica
tanjica
ninica2
nacKa
lolipop
senka
tuli
Struzzo
JocY
Mali Princ
Tanja83
laKole
racili
buby
Orline
missile
MARA
nesalela
maus
cicsa80
BiKsi :)
mijaki
maza1972
MAAKKI
Tinche
bobica83
Cranberry
Mirjana
Kamilica
Botox
Cupava
dragana76ns
noja
Mrvica
dr mali pariz
39 posters
KUTAK :: KAFANICA ;) :: Kuhinja :: Arhiva
Strana 39 od 40
Strana 39 od 40 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40
Re: Danas sam kuvala...
:))))
e to samo sa grizom ima da probam i ja :)jel si griz stavila preko visanja kasnije ili si ga ukuvala sa filom?
hvala tebi sto si pitala jer ja zaboravim nekada napisati i takve stvari, sad sam tamo na receptu dodala i to kao savet...
p.s. onu pitu s piletinom sto sam pravila od prhkog testa, tu ide nekih kao 150 grama brasna, ja sam sigurno stavila 80 do 100 grama brasna vise... kad ima manje brasna a vise masnoce, onda hoce da se tako 'topi'
...
e to samo sa grizom ima da probam i ja :)jel si griz stavila preko visanja kasnije ili si ga ukuvala sa filom?
hvala tebi sto si pitala jer ja zaboravim nekada napisati i takve stvari, sad sam tamo na receptu dodala i to kao savet...
p.s. onu pitu s piletinom sto sam pravila od prhkog testa, tu ide nekih kao 150 grama brasna, ja sam sigurno stavila 80 do 100 grama brasna vise... kad ima manje brasna a vise masnoce, onda hoce da se tako 'topi'
...
Botox- Broj poruka : 4342
Godina : 38
Datum upisa : 10.04.2011
Djevojke kufarice, svaka cast!!!!!
Kod nas danas ceska kuhinja, ne spremam nista od tih jela cesto pa da se pohvalim, piletina sa vrhnjem i mljevenom paprikom, prilog knedle. Knedle kupujem gotove i totalno sam zaljubljena u njih. Iskreno sam sumnjala u ovu kombinaciju, sad mi je zao sto nisam prije isprobala.
Kod nas danas ceska kuhinja, ne spremam nista od tih jela cesto pa da se pohvalim, piletina sa vrhnjem i mljevenom paprikom, prilog knedle. Knedle kupujem gotove i totalno sam zaljubljena u njih. Iskreno sam sumnjala u ovu kombinaciju, sad mi je zao sto nisam prije isprobala.
Poslednji izmenio zoxa dana 22/3/2012, 15:47, izmenjeno ukupno 1 puta
zoxa- Broj poruka : 2601
Godina : 48
Datum upisa : 25.11.2008
zoxa, predivno izgleda, moze recept?
i kakve su knedle, jel ima neki recept i za njih popsto ovde nema sanse da ima da se kupe?
i kakve su knedle, jel ima neki recept i za njih popsto ovde nema sanse da ima da se kupe?
zoxa, izgleda divno, ne sumnjam u ukus!
kako cu put Praga za koji dan, meracim se na knedlicke:-)
tvoja slicica me je podsetila
kako cu put Praga za koji dan, meracim se na knedlicke:-)
tvoja slicica me je podsetila
mijaki- Broj poruka : 2537
Datum upisa : 25.04.2011
danas, gulas sa pilecim mesom i testenine
desert - tiramisu iz kesice
javljam kako je ispalo
desert - tiramisu iz kesice
javljam kako je ispalo
Bojana hvala!!! Mijaki hvala, javi se da kafenisemo :) ili jos bolje na gulas sa knedlama i pivo :)
Recept naravno moze. Kao prvo knedle na prvu izgledaju kao hljeb ali su drugacije, dizano tijesto koje se kuha. Mogu se posle spremanje spremiti u frizider ili zamrzivac i koristiti kasnije, zagrijavaju se isjeceni na kolutove iznad pare ili u mw u plasticnoj kesi.
Recept nadjoh vec preveden i to je to slaze se sa ceskim receptima
http://www.coolinarika.com/recept/ceske-knedle-by-mary-kay/
Samo sto oni ovdje koriste kifle, koje su suhe, najbolje od dva tri dana. 2 kifle na 400 gr brasna, ostalo po receptu.
Piletina:
2 glavice crvenog luka, isjeci na kockice, preprziti na maslacu, dodati piletinu oko 500 gr i prziti uz stalno mijesanje ( ja dodala i jednu rendanu mrkvu, nije po receptu) Kad meso i luk dobiju lijepu boju, dodati 2 kasike mljevene slatke paprike (po zelji i malo cili paprike) kratko promijesati i podliti vodom, tako dinstati dok meso ne bude gotovo. Gotovo meso izvaditi a sos procijediti i propasirati ili ubaciti u blender. Ponovo vratiti sos na vatru, sa strane pomijesati slatko vrhnje oko 150 ml ( to sam radila od oka) + 2 kasike kiselog vrhnja i jednu kasiku gustina, sve skupa skuhati u srednje gust sos. Po zelji zaciniti, so, biber vegeta, moze se dodati i jedna kasika kecapa... ja sam na svoju ruku na kraju dodala i malo persuna i jedno cesno bijelog luka.
Umjesto vode moze se podlijevati i temeljcom i jos ubaciti lovor koji na kraju izbacis. Tako bi bilo jos ukusnije ali ja nisam imala lovor ni temeljac pa ni kocku... Umjesto maslaca moze se koristiti i ulje. Prijatno!!!
Uz sve ovo pivo obavezno!
Recept naravno moze. Kao prvo knedle na prvu izgledaju kao hljeb ali su drugacije, dizano tijesto koje se kuha. Mogu se posle spremanje spremiti u frizider ili zamrzivac i koristiti kasnije, zagrijavaju se isjeceni na kolutove iznad pare ili u mw u plasticnoj kesi.
Recept nadjoh vec preveden i to je to slaze se sa ceskim receptima
http://www.coolinarika.com/recept/ceske-knedle-by-mary-kay/
Samo sto oni ovdje koriste kifle, koje su suhe, najbolje od dva tri dana. 2 kifle na 400 gr brasna, ostalo po receptu.
Piletina:
2 glavice crvenog luka, isjeci na kockice, preprziti na maslacu, dodati piletinu oko 500 gr i prziti uz stalno mijesanje ( ja dodala i jednu rendanu mrkvu, nije po receptu) Kad meso i luk dobiju lijepu boju, dodati 2 kasike mljevene slatke paprike (po zelji i malo cili paprike) kratko promijesati i podliti vodom, tako dinstati dok meso ne bude gotovo. Gotovo meso izvaditi a sos procijediti i propasirati ili ubaciti u blender. Ponovo vratiti sos na vatru, sa strane pomijesati slatko vrhnje oko 150 ml ( to sam radila od oka) + 2 kasike kiselog vrhnja i jednu kasiku gustina, sve skupa skuhati u srednje gust sos. Po zelji zaciniti, so, biber vegeta, moze se dodati i jedna kasika kecapa... ja sam na svoju ruku na kraju dodala i malo persuna i jedno cesno bijelog luka.
Umjesto vode moze se podlijevati i temeljcom i jos ubaciti lovor koji na kraju izbacis. Tako bi bilo jos ukusnije ali ja nisam imala lovor ni temeljac pa ni kocku... Umjesto maslaca moze se koristiti i ulje. Prijatno!!!
Uz sve ovo pivo obavezno!
Poslednji izmenio zoxa dana 22/3/2012, 15:49, izmenjeno ukupno 1 puta
odlicno zoxa, jako mi se svidja, biti ce isprobano :)
ako mi dete bude Prasko, a nadam se da hoce, mesice mu mama knedlicke!
a kada se rodi samo pivom i Bekerovkom ce da se zaliva!
a kada se rodi samo pivom i Bekerovkom ce da se zaliva!
Griz sam sipala u prokuvane visnje kada sam ih sklonila sa vatre (oko 100 gr) i onda se to u rerni lepo ukuvalo i zgusnulo. Ja bas nisam nesto iskusna sa testima pa nisam znala da li smem da eksperimentisem sa brasnom, a izgledalo je kao da treba jos da se doda. I da, upravu si, tacno mi je izgledalo da se topi jer ima previse masnoce, ali sledeci put ima da bude savrsenoBojana86 :::))))
...
Zoxa, secam se tih knedli, jela sam ih kao dete u jednom ceskom hotelu i jos ih pamtim, sad si me podsetila na to
Xena- Broj poruka : 654
Datum upisa : 17.05.2011
Zoxa sve pohvale, zaista, tanjir je kao u restoranu
Xena, šta ti kombinuješ?
Meni se krčka gulaš! I konačno sad pravim Tiramisu, ali sa kupila smesu dr Oerker, i šta sad? Samo nju umiksam i to je fil, jel? Ili ide još nešto?
Xena, šta ti kombinuješ?
Meni se krčka gulaš! I konačno sad pravim Tiramisu, ali sa kupila smesu dr Oerker, i šta sad? Samo nju umiksam i to je fil, jel? Ili ide još nešto?
Kamilica- Broj poruka : 2615
Godina : 46
Datum upisa : 05.07.2011
U bre, al ste vredne!!
Meni ostalo ručka od juče.
Nego...šta htedoh
da, Botox, šta beše krompir na suvo?? I vidi je sad, trudna pa oslabila sa kuhinjom, sad krkaj one mesice i jače hrane ;)p.s. držim palčeve, za sutra beše?
Zoxić, čini mi se da si već postavljala ovakvo jelo. Viđala te knedlice, nisam znala da su tako ukusne. Lep mi tvoj tanjir.
Nutri, ta musaka je o*d*l*i*č*n*a!! Pravim je i volim!!
Meni ostalo ručka od juče.
Nego...šta htedoh
da, Botox, šta beše krompir na suvo?? I vidi je sad, trudna pa oslabila sa kuhinjom, sad krkaj one mesice i jače hrane ;)p.s. držim palčeve, za sutra beše?
Zoxić, čini mi se da si već postavljala ovakvo jelo. Viđala te knedlice, nisam znala da su tako ukusne. Lep mi tvoj tanjir.
Nutri, ta musaka je o*d*l*i*č*n*a!! Pravim je i volim!!
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Datum upisa : 29.01.2010
Evo recepta i ovdje http://www.coolinarika.com/recept/piletina-sa-paprikom-i-knedlama/
Zene fala!!!
Pari postavljala sam gulas sa govedjim mesom knedlama, sasvim nesto drugo ali isti prilog. Dugo sam knedlikama odoljevala ali smo se opasno navukli na njih i na cesku kuhinju uopste. U principu se koriste uz sve sto je na saft, uz sto bih ja ranije koristila rizu, pire krompir ili neku tjesteninu. Kod nas za sad samo uz tipicna ceska jela.
Steta ako ih nisi probala.
Botox zeno, pa cestitam, nisam znala, laku i bezbriznu trudnocu zelim!!!!!
Zene fala!!!
Pari postavljala sam gulas sa govedjim mesom knedlama, sasvim nesto drugo ali isti prilog. Dugo sam knedlikama odoljevala ali smo se opasno navukli na njih i na cesku kuhinju uopste. U principu se koriste uz sve sto je na saft, uz sto bih ja ranije koristila rizu, pire krompir ili neku tjesteninu. Kod nas za sad samo uz tipicna ceska jela.
Steta ako ih nisi probala.
Botox zeno, pa cestitam, nisam znala, laku i bezbriznu trudnocu zelim!!!!!
:)
videcemo, ako sve bude ok, onda za vikend jos jedan testic, a od nedelje beticu, dogovorili smo se sem virtuelnog sveta nikome nista ne govoriti, ionako je sve to jako malo , tek 4+0, a i ko zna sta sve moze da se desi... pu pu :)
nego, nasuvo s krompirom ti je testo s krompirom, mi tako kazemo nasuvo s makom, nasuvo s grizom...
videla sam da mnogi to zovu i grenadir mars (grenatir mars), i nema mesa al je jako ))) hihi
pomesas skuvanu testeninu s barenih krompirom i isprzenim lukom u vise ulja i aleve paprike u to dodato (msm, u to ulje i luk) i so po ukusu, moja baka j mesila testo za to s kuvanim krompirom bas, al ko ce to sad raditi, mrsko mi...
inace ja ne znam jel to normalno tako rano da se coveku stalno spava? Jutros mi dragi kaze da sam hrkala dva sata ko manijak, nikad me nije tako cuo, kaze horor zato sam vam i 'oslabila ' s kuhinjom, nesto sam ko prebijena macka :/
eto...udavih vas
videcemo, ako sve bude ok, onda za vikend jos jedan testic, a od nedelje beticu, dogovorili smo se sem virtuelnog sveta nikome nista ne govoriti, ionako je sve to jako malo , tek 4+0, a i ko zna sta sve moze da se desi... pu pu :)
nego, nasuvo s krompirom ti je testo s krompirom, mi tako kazemo nasuvo s makom, nasuvo s grizom...
videla sam da mnogi to zovu i grenadir mars (grenatir mars), i nema mesa al je jako ))) hihi
pomesas skuvanu testeninu s barenih krompirom i isprzenim lukom u vise ulja i aleve paprike u to dodato (msm, u to ulje i luk) i so po ukusu, moja baka j mesila testo za to s kuvanim krompirom bas, al ko ce to sad raditi, mrsko mi...
inace ja ne znam jel to normalno tako rano da se coveku stalno spava? Jutros mi dragi kaze da sam hrkala dva sata ko manijak, nikad me nije tako cuo, kaze horor zato sam vam i 'oslabila ' s kuhinjom, nesto sam ko prebijena macka :/
eto...udavih vas
Nasuvo s krompirom obožavam, super je, a odavno nisam jela...
e kami, to je jedno od retkih jela bez mesa gde ovaj moj mesozder ne kuka za sniclom
juce bile one cuftice od prosa koje volimo oboje
al paz' njega bisera, sta mi kaze
"mozes ti staviti slobodno tu vise mesa..."
naravno objasnim mu da kad bi u te cufte islo pola kile mesa i 20 grama prosa, to vise ne bi bile cufte s prosom...
cu, on meni kad lupi tako neki 'savet' hahahahha, e...
pojeo je dva tanjira paradajz corbice danas i prepun tanjir nasuva i zelene salate plus
i kaze, "taman sam se najeo"
sta taman, ja bih pukla na pola da tolko pojedem...
a da, juce mi je rekao i da sad moram za dvoje da jedem
dovoljan je bio jedan pogled da mu isteram tu glupost iz glave
naravno objasnim mu da kad bi u te cufte islo pola kile mesa i 20 grama prosa, to vise ne bi bile cufte s prosom...
cu, on meni kad lupi tako neki 'savet' hahahahha, e...
pojeo je dva tanjira paradajz corbice danas i prepun tanjir nasuva i zelene salate plus
i kaze, "taman sam se najeo"
sta taman, ja bih pukla na pola da tolko pojedem...
a da, juce mi je rekao i da sad moram za dvoje da jedem
dovoljan je bio jedan pogled da mu isteram tu glupost iz glave
Ahahaha, sve mi je jasno, imam jednog takvogBojana86 ::e kami, to je jedno od retkih jela bez mesa gde ovaj moj mesozder ne kuka za sniclom
Aha! valjda ću sad zapamtiti...znam da ste već spominjale to nasuvo -a ustvari taj atribut zbog nemanja mesa u tom jelu ...tu nije baš toliko suvo
Uh kakvu smo pizzu sad ubili...gasim jelenkom pucam od zdravlja!
Uh kakvu smo pizzu sad ubili...gasim jelenkom pucam od zdravlja!
ja sam danas ukrckala gulas (piletina, luk, aleva paprika, kari, biljni zacin, biber, malo ljutih papricica, jedan svez paradajz sitno iseckan i sve to zalila sa malo vode i krckala 1,5h)....u kombinaciji sa testeninom...
tiramisu Dr.Oetker probala (kami, samo umiksas smesu sa 200ml hladnog mleka), iskreno ne moze da se uporedi ukus sa onim u kome se koristi mascarpone...
ipak nije lose kada treba nesto zgotoviti na brzaka
kami danas prepisujemo jedna od druge, he, he
tiramisu Dr.Oetker probala (kami, samo umiksas smesu sa 200ml hladnog mleka), iskreno ne moze da se uporedi ukus sa onim u kome se koristi mascarpone...
ipak nije lose kada treba nesto zgotoviti na brzaka
kami danas prepisujemo jedna od druge, he, he
Zene ja bas ne stizem da kuvam stalno sam na poslu i napolju sredjujem dvoriste, ali vasa jela su odlicna, mogla svaki dan kod druge na rucak
Bojana ja sam odvtela unazad ne znam ni sama koliko strana da vidim gde pise da si radila test i da si trudna (naravno nisam nasla), mnogo se radujem zbog tebe
Bojana ja sam odvtela unazad ne znam ni sama koliko strana da vidim gde pise da si radila test i da si trudna (naravno nisam nasla), mnogo se radujem zbog tebe
MAAKKI- Broj poruka : 4783
Godina : 56
Datum upisa : 08.09.2010
mijaki ::kami danas prepisujemo jedna od druge, he, he
sta kuvate danas
posto nisam spavala od pola 5, razmisljala sam tako dokona sta mi se jede, al smislila nisam jos
a volela bih otici do pijace pre podne
hm... jede mi se neko lagano varivo od povrca , to znam, al sta od mesa jesti... ?!
posto nisam spavala od pola 5, razmisljala sam tako dokona sta mi se jede, al smislila nisam jos
a volela bih otici do pijace pre podne
hm... jede mi se neko lagano varivo od povrca , to znam, al sta od mesa jesti... ?!
kad si ribu spremala poslednji put?
Neku dinstanu junetinu, ili piletinu?
eto ideje
Neku dinstanu junetinu, ili piletinu?
eto ideje
pre neki dan...
bice onda pilence... tnx
bice onda pilence... tnx
danas krompiraca po bojaninom receptu...odoh u nabavku slaninice i kobasicica!
ima jos gulasa od juce ali to je za mene, jer mm ne jede rucak od juce
uz to salatica naravno, a slatkis cu da kupim u poslasticarnici!
cmokic
ima jos gulasa od juce ali to je za mene, jer mm ne jede rucak od juce
uz to salatica naravno, a slatkis cu da kupim u poslasticarnici!
cmokic
po obicaju nista od mog planiranja, vratila se sa pijace
bice danas pecena rebra iz rerne s krompirom (ovaj put nasla sam bas lepa mesnata rebra, bez one slaninicuge )
i karfiol uzela, pa cu napraviti onu gustu corbu od njega, nismo je davno jeli, a volimo
bice danas pecena rebra iz rerne s krompirom (ovaj put nasla sam bas lepa mesnata rebra, bez one slaninicuge )
i karfiol uzela, pa cu napraviti onu gustu corbu od njega, nismo je davno jeli, a volimo
Strana 39 od 40 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40
Similar topics
» Danas sam kuvala...
» Danas sam kuvala...
» Danas sam kuvala...
» Danas sam kuvala...
» Danas sam dragom...
» Danas sam kuvala...
» Danas sam kuvala...