Mala materica
+9
Erata
JELENAR
Ema78
menora72
pegaz
key
Orline
BiKsi :)
ninica2
13 posters
KUTAK :: STERILITET :: Ženski sterilitet
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Mala materica
Da li je neko imao takvu dijagnozu???
Nadam se da nisam pogresila sto sam otvorila novu temu,ali treba mi pomoc pa da ne zatrpavam ostale teme...
Nadam se da nisam pogresila sto sam otvorila novu temu,ali treba mi pomoc pa da ne zatrpavam ostale teme...
ninica2- Broj poruka : 1841
Godina : 45
Datum upisa : 26.08.2011
Re: Mala materica
Ninice, meni je dr jednom rekla to isto, ja se prenerazila, situ me isprepadala, kao mala vam je materica, ne znam kako će ovo biti zbog trudnoće, bla, bla, bla. Ja se naravno ubedačim. Kasnije sam drugu dr pitala na pregledima kakva mi je materica, je li mala, ona raskolači oči, pa meterica se širi, ja kažem da znam, a ona mi reče, materica vam je lepa, pravilnog oblika i ništa se ne sekirajte! Tako da probaj time da se ne opterećuješ! Samo ćeš bez razloga sebe nervirati!
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 43
Datum upisa : 09.05.2010
Hvala Biksi pile skakutavo,meni su i pre govorili da mi je materica mala ali kao ova drk niko u fazonu ako se oplodi nesto i ubace ko zna dali ce se zakaciti eto da mi na vreme kaze da se ne nadam puno..E to me je dotuklo mada ne dam se ja pokusavam da budem sto smirenija pred postupak koji ne znam kada je al cekam pismo...Ovo sam postavila da vidim iskustva drugih i za dalje ako nekome zatreba u buduce
Hvala draga
Hvala draga
Ninice, ne brini se, ima mnogo žena male materice pa iznesu trudnoću normalno. Pitanje i šta nazvati malom matericom. Ja nekako ne mogu da zamislim da je jetra čoveka od dva metra iste veličine kao čoveka od metar i šestedeset. Ako si ti sitne gradje, ne može ni materica da bude kao kod žene od metar i osamdeset i kukovima kao remorker.
Ja navijam da ti uskoro poraste do želuca, svima u inat
Ja navijam da ti uskoro poraste do želuca, svima u inat
Orline- Broj poruka : 11716
Godina : 52
Datum upisa : 05.02.2009
Hahahaha Orline crkoh od smeha do zeluca,ma ja se mislim kako da je razvucem
Kazu da imaju odredjene mere ja sam niska jakooo 140 ali normalno gradjena
skladno...E valjda je poenta u tim razmerama materice,jedino se nadam da ako uspe VTO da ce materica da se siri jer kazu da kad je mala da moze da bude ne elasticna i da se plod ne razvija pravilno.A ova drk je rekla da mozda nece ni da se zakaci ali nju izbacujem iz glave
Kazu da imaju odredjene mere ja sam niska jakooo 140 ali normalno gradjena
skladno...E valjda je poenta u tim razmerama materice,jedino se nadam da ako uspe VTO da ce materica da se siri jer kazu da kad je mala da moze da bude ne elasticna i da se plod ne razvija pravilno.A ova drk je rekla da mozda nece ni da se zakaci ali nju izbacujem iz glave
Metar i četrdeset Pa ti si prava džepna Venera
Nije ni čudo što ti materica mala. Nadam se da je elastična. Znam da se trudnoće iznesu i u jednom rogu dvoroge materice. Mislim da bi ti veći problem bio da si krupna kao ja a imaš malu matericu.
Nije ni čudo što ti materica mala. Nadam se da je elastična. Znam da se trudnoće iznesu i u jednom rogu dvoroge materice. Mislim da bi ti veći problem bio da si krupna kao ja a imaš malu matericu.
Orline- Broj poruka : 11716
Godina : 52
Datum upisa : 05.02.2009
A dzepna venera mi je drugo ime salim se pa ne znam moja svekrva je imala dvorogu matericu pa rodila dva sina eno jedan mi svaki dan kida zivce pa valjda ce i moje cedo da se zakaci u malo gnezdo pa nekako da gura nogicama i rasiri samo da dodjem do toga
Ninice,ja sam imala tu dijagnozu od strane vise lekara...dr.Goca mi je rekla da to nece biti problem za trudnocu i da se materica siri....i eto,tu su se smestili moji blizanci,gurali se i izdrzali do 32 ned.i 6 dana. i nisu bili bas tako mali,sin 1900g,a cerka 1750g.
key- Broj poruka : 1448
Godina : 46
Datum upisa : 10.07.2008
Key draga hvala ti puno na odgovoru,smirila si me i dala vetar u ledja i puno mi znaci! za tebe i male vragolane
Zdravo... I ja imam malu matericu, tzv "hipogonadizam", ali rekli su mi da to nije veliki problem za trudnoću (bar što se tiče materice) ali pri tom su mi i jajnici smanjeni... Inače radili su mi i laparoskopiju. Meni je jedan dr rekao da je materica mišić i da se normalno širi u trudnoći. Inače već 10 godina pijem tablete. Da li je i kod tebe slična situacija ili je samo materica u pitanju?
pegaz- Broj poruka : 694
Datum upisa : 27.12.2011
Draga Pegaz tek sad vidim tvoju poruku,moja dijagnoza je hipoplastik tako nekako tj mala jajnici su normalni...A zasta pijes tablete?Kod mene su zapuseni jajovodi i radila sam laparaskopiju vise puta bez uspeha ...
Tablete koje pijem su kontraceptivi koji nadoknađuju hormone, i inače bez njih nemam menstruaciju a laparoskopija je pokazala da nemam svoje jajne ćelije ali eto i za to ima leka samo se treba boriti...
Pegaz zelim ti kao i sebi da uspemo u ovome,samo treba verovati i biti uporan
e sad mi lakse ...evo da se i ja upisem sa ovom dijagnozom
znachi nista strasno idemo dalje
znachi nista strasno idemo dalje
menora72- Broj poruka : 857
Godina : 51
Datum upisa : 18.01.2012
Zdravo menora72... dobro došla... i meni je materica 5 cm a normalna je 7 cm... ali ne brini sve će se to popraviti... srećno
hvala ti Pegaze
ne brigam sad vishe , vidim da to i nije tako bas neuobicajeno
ne brigam sad vishe , vidim da to i nije tako bas neuobicajeno
menora72- Broj poruka : 857
Godina : 51
Datum upisa : 18.01.2012
hej devojke, evo i mog doprinosa... meni su pre nekoliko godina konstatovali da imam malu matericu i policisticne jajnike, i upasili me do neba. A onda sam promenila dr i covek mi je lepo objasnio- ne gleda se materica vec debljina endometrijuma i kolicina estrogena. koliko god ja je nesto malo, ako ima cime da se stimulise, moze da naraste. ja zaista imam fizicki malu matericu, ali imam normalnu debljinu endometrijuma i normalnu kolicinu estrogena, tako da prema mom dr nema razloga za brigu. elem, i moja sestra ima malu matericu, pa je ostala trudna bez problema. jedno je mala materica, koja je funkcionalna, a drugo je hipoplasticna ili nerazvijena. to je problem, koji se verovatno resava na neki nacin, ali mislim da nas ginekolozi ponekad bezrazlozno plase.
Ema78- Broj poruka : 4233
Datum upisa : 23.04.2012
Cao Ema i dobrodosla,hvala sto si to podelila sa nama,moja dijagnoza je hipoplastic uterus(mala materica),ali i meni je dosta lekara reklo materica je misic koji se siri pa se nadam da je to ok,i da cu jednog dana uspeti u VTO i imati svoje cedo,sto zelim svim devojkama
jel zna neko nesto o zavaljenoj materici ?
JELENAR- Broj poruka : 39
Datum upisa : 24.10.2012
Koliko znam, to je neuobicajen polozaj materice, ali nije nista patoloski. KOd zena koje imaju zavaljenu matericu teze dolazi do oplodjenja, pa se preporucuju ili odredjene poze tokom , ili iui. Mada, znam par devojaka koje su i sa tom metodom ostaletrudne najnormalnije.
Kažu jastuk pod guzu nakon odnosa i ležanje nekih pola sata. :-)
Erata- Broj poruka : 2458
Datum upisa : 21.06.2012
Ili, ko moze sveca... pa sad nemojte da vezbate...
Nasla sam neki tekst slucajno,pa cu ga ubaciti ovde ko zna mozda pomaze!
Nerazvijena maternica
Žene s nerazvijenom maternicom ne mogu zanijeti. Da maternica postane normalna, treba piti slijedeći čaj: kadulje, mrtve bijele koprive, vršike borovice - od svakog po 2 žlice. Sve dobro promiješati i od te mješavine staviti 2 žlice u 300 g vode; ostaviti da stoji 3-6 sati. Nakon toga kuhati 2-3 minute, zatim pustiti poklopljeno da stoji 10 minuta. Nakon toga ocijediti i natašte piti po šalicu, a preko dana poslije jela svaki sat po malu kavenu šalicu. Osim gornjeg čaja preporuča se kupanje u mlakoj vodi u koju je razmućena ilovača na 20 litara vode 2-5 kg ilovače, zemlje koja je barem 60 cm ispod površine zemlje.
Nerazvijena maternica
Žene s nerazvijenom maternicom ne mogu zanijeti. Da maternica postane normalna, treba piti slijedeći čaj: kadulje, mrtve bijele koprive, vršike borovice - od svakog po 2 žlice. Sve dobro promiješati i od te mješavine staviti 2 žlice u 300 g vode; ostaviti da stoji 3-6 sati. Nakon toga kuhati 2-3 minute, zatim pustiti poklopljeno da stoji 10 minuta. Nakon toga ocijediti i natašte piti po šalicu, a preko dana poslije jela svaki sat po malu kavenu šalicu. Osim gornjeg čaja preporuča se kupanje u mlakoj vodi u koju je razmućena ilovača na 20 litara vode 2-5 kg ilovače, zemlje koja je barem 60 cm ispod površine zemlje.
Strana 1 od 2 • 1, 2
Similar topics
» Embrio transfer- implantacija (usadjivanje) i materica
» Mala buvica NADJA
» KASIA - moja mala zlata
» Mala velika pitanja oko usvajanja
» IUI (Inseminacija)
» Mala buvica NADJA
» KASIA - moja mala zlata