KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dnevnik Vuka smotuljka <3

+37
medolino
Mrvica
cici
Tanja83
cufta
Mali Princ
bebko
Mirjana
bokica
Zoka83
HappyGirl
lena
KoMetaK
brinbili
bobica83
dragana76ns
nesalela
maja76
Shizika
Nefertari
Sami
MARA
catherine290505
lolipop
djole42
buby
dr mali pariz
Tinche
Simona
BiKsi :)
Milijana
Sneza
bak
Cupava
maus
caci
gagax81
41 posters

Strana 2 od 15 Prethodni  1, 2, 3 ... 8 ... 15  Sledeći

Ići dole

Dnevnik Vuka smotuljka <3 - Page 2 Empty Re: Dnevnik Vuka smotuljka <3

Počalji od Milijana 18/11/2011, 22:32

Evo ja cu da ti kazem da sam ja pustala da sa mojim detetom radi ko sta hoce lol! Moja svekrva, koja zivi u istoj zgradi sa nama nije imala dozvolu da nosi svoje prvo unuce (sina od mog devera) i ja se secam koliko je patila za tim. Ja sam je pustala da je nosi koliko zeli i ona je to radila po 2 sata ujutru i 2 sata uvece. Onda dodje moja sestra, pa je i ona malo nosa, pa moja majka, pa moja tetka, pa strina mm-a.... kad se sve sabere, ja sam je najmanje uzimala, ali Lenka se NIKAD nije navikla na ruke. Uspavljivala se sama sve do pre mesec dana kad je iznenada podivljala, ali evo vec nekih 10 dana se vratila u normalu i opet se sama uspavljuje. Savete sam prihvatala SVE za sve sto me je buniolo, probala jedno, drugo, trece.... pa nesto ce da upali. Ja sam isla logikom da niko ne zeli zlo mom detetu i iskreno, svi smo bili zadovoljni yes

Milijana

Broj poruka : 5167
Datum upisa : 01.12.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sneza 19/11/2011, 13:32

Što se tiče saveta, ja sam uvek vikala dobro a radila kako mislim da treba. Čim kažeš da tako ne misliš odmah neki sukob. Od početka moja deca spavaju tj uspavljuju se tako što ih stavim u krevetić i one same se uspavljuju. Sad legnu na pod, uzmu dudu i to je znak da su pospane pa ih samo odnesem na spavanjac
Sneza
Sneza

Broj poruka : 1823
Godina : 48
Datum upisa : 30.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od gagax81 20/11/2011, 09:23

Evo da se javimo. Bila nam je patronazna sestra juce, napredovali smo 280 gr. Ja sam naravno bila presrecna. Very Happy I dalje nam ostaje da sikimo po 7 min. i 60ml dohrane a obrok oko ponoci da povecamo na 90 ml da bi duze spavali. Pokusali smo juce ali nam nije uspelo, nije se nikako mogao razbuditi, a jos smo u 22h povratili sve sto smo pojeli pa sam se zabrinula Rolling Eyes
Sad se patimo, malo-malo pa bi da jede a ja ne bi bas da ga hranim na svakih sat vremena po malo. Kaze patronazna da moram do mesec dana da ga budim na svaka 3h. Jel to mleko uopste stigne da se svari za 2h (posto nam sam obrok traje sat vremena)? A i uglavnom nece odma ni da zaspi pa taman kad treba da rucka ponovo, on se onda uspava. Uf!
Jel ima neko iskustva sa ovakvim stvarima? Snezo, koliko vremena je tvojim devojcicama trebalo da se uspavaju?
gagax81
gagax81

Broj poruka : 692
Godina : 43
Datum upisa : 25.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Milijana 20/11/2011, 10:50

Bas sam juce mislila na vas i pitala se kako ste prosli. Je l to za nedelju dana toliko napredovao?
Gago, ja mislim da je on jos mnogo mali da bi popio 90 ml, mislim da je Lenka toliko pila tek sa mesec - mesec i po dana. Drugo, rano je da produzava spavanje, posebno ako slabo napreduje. Lenka se sama budila na tri sata da jede po 60 ml, a uspavljivala se brzo, osim ako je nisu mucili grcevi, onda bi stenjala neko vreme.
To sto je sve povratio nije nista neuobicajeno i nama se to desilo nekoliko puta... jednostavno mu nije prijalo ili se prejeo.

Milijana

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od gagax81 20/11/2011, 13:17

Da, za nedelju dana smo dobili 280gr. jer prve dve nedelje nismo ni gram dobili. Joj nisam pametna vise. Poceo je da jede u 10:30h, zavrsio u 11:30h, vilenio do 13h i sad je zaspao a treba za pola sata da jede opet!!! c I sta sad?! Ne mogu da ga razbudim... Sad cu ga pustiti da odspava koliko hoce pa kad se probudi bice gladan. Nocas ga nisam budila ali se sam probudio posle 3 sata.
gagax81
gagax81

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 20/11/2011, 17:11

Medić, baš je lepo napredovao! [Only admins are allowed to see this image]
dr mali pariz
dr mali pariz

Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Milijana 20/11/2011, 18:35

Pa gago, to je odlicno napredovanje. Ni ja ga eto sad ne bih budila... preskoci po nekad budjenje, kad je situacija kao ta danas, ali postuj u glavnom do prve kontrole, pa ces videti za dalje. Vama je zutica problem i kad to prodje, posle ga nemoj vise dirati, sam ce se on buditi da trazi kad je gladan.

Milijana

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od gagax81 21/11/2011, 09:15

Jeste odlicno, treba jos da nadoknadimo one 2 nedelje sto se nismo ni grama ugojili, do prve kontrole. Jel je prosek oko 200 gr. nedeljno?
Prva lepo prospavana noc! Very Happy Od juce poslepodne ga nisam vise budila nego sam pustila sam da se probudi. Sinoc u 23:30 je ponjupao 90 ml kao od sale i lepo mi pajkio do 3:30h. Jutros je malo kenjkao, nije opet odma zaspao pa cu sad videti kad ce se probuditi. Malo mi je samo problem sto ne znam koliko mi posisa pa ne znam koliko dohrane da mu dajem. Ja se posle sisanja iscedim pa se trudim da mu sledeci obrok dam da sisa, pa to moje mleko pa ako treba jos onda mu naprvaim vestaka. Nadam se da cemo se uskoro uskladiti. A cini mi se i da nas je zutica prosla yes
Muci nas stomacic, stalno se grci. Pije onaj Hipp-ov caj sa kormoracom ali je pitanje koliko to pomaze mada jedva iscevci 20ml dnevno. To je bas malo. Kupili smo i termofor pa mu malo grejemo stomacic, nesto ce ga valjda smiriti.
gagax81
gagax81

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od maus 21/11/2011, 09:46

Bravo za prvu lepo prespavanu noc radost Polako, svakim danom ces biti sve sigurnija i sve ce biti lakse i lakse.
Nadam se da ce ga grcici zaobici u sirokom luku.
ljubav
maus
maus

Broj poruka : 14046
Datum upisa : 07.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od gagax81 21/11/2011, 12:52

Jel zna neko nesto efikasno protiv grceva? Stavljamo mu termofor da mu greje stomacic ali malo nam pomaze. Sad sam mu skuvala caj od kima, kazu da moze da se da umesto jednog obroka?! Ne znam koliko je to pametno?
gagax81
gagax81

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od maus 21/11/2011, 13:24

Sad ne znam da li caj od kima moze da zameni obrok, ali sam cula da caj pomaze i ublazava grcice. Bilo bi najbolje da ga nosis kada ima grceve, sa dlanom na njegovom stomacicu, kao da pliva i da mu nezno pricas i pevas.
maus
maus

Broj poruka : 14046
Datum upisa : 07.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sami 21/11/2011, 22:13

Istog sam mišljenja kao i maus yes
Nažalost sve to malo ublaži bol dok ne prođe tih 3 mjeseca dječica se baš muče duše malene.
Nego sretno otvaranje RD i da samo lijepo pišeš u njemu, sličice su extra angel
Sami
Sami

Broj poruka : 4068
Godina : 49
Datum upisa : 20.11.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od gagax81 23/11/2011, 08:56

Evo malo da se javimo! Bolje spavamo, malo bolje ruckamo ali smo jos uvek lenji pa moramo da se budimo u toku ruckanja. Kad siki pojede 60 dohrane (30ml mog mleka i 30ml Bebelac-a) a nocu kad ne siki onda ruckamo opet mojih 30ml i 60ml Bebelac-a. Spavamo 3-4 sata, kako kad i muce nas grcevi. Probali smo caj od kima i kormoraca ali slabo pomeze jer ni ne pije puno (jedva 20-30ml dnevno). Grejemo mu stomacic i sad smo kupili Espumisan kapi pa cemo videti. Jako se grci ali mogu da se pohvalim da junacki sve to podnosi (pu,pu... da ga ne ureknem).
Eto toliko za sada, bice i slikica uskoro.
gagax81
gagax81

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od gagax81 23/11/2011, 19:44

Evo slicice

[Only admins are allowed to see this image]
gagax81
gagax81

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Milijana 23/11/2011, 22:16

Joooj balavce jedan mali love love love
Gago, Lenki je protiv grceva pomogao onaj engleski sirup Nurse Harveys sirup koji se daje tek od mesec dana. E sad, do skoro ga nije bilo po apotekama, a ne znam kakva je situacija sada.

Milijana

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od caci 24/11/2011, 09:39

medicuuu maliiiii osmeh srce osmeh srce osmeh srce
A avatar angel
I mi smo koristili Nurs harvis yes
igra za napredovanje igra
caci
caci

Broj poruka : 4530
Datum upisa : 22.01.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nefertari 26/11/2011, 01:17

Vuce bubo lenja srecno otvaranje ovog prelepog dnevnika!
Gago grcevi ce proci vrlo brzo videces nema tu nesto specijalno od cega ce oni prestati, nesto od svega toga ih moze malo ublaziti, e sad posto se vi trudite da dobijete na kilazi jer prve dve nedelje niste ja mu ne bi davala nista sem sike i ad jer mu je to sad najpotrebnije i to goji od cajeva nece dobiti ni gram. Momenta zvan ne nosaj dete jer ces ga naviknuti na ruke je po meni yoyalno netacan, svaka beba voli da se nosi, ali cim ojaca propuzi i prohoda nema sanse da ce hteti da se nosa, gledam po mom sinu nosila sam ga kad god je on hteo a i ja, a sad nema sanse da ga uzmem, ne da mi i da hocu.
Nefertari
Nefertari

Broj poruka : 3133
Godina : 40
Datum upisa : 04.08.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od gagax81 26/11/2011, 07:00

Nef, meni je problem sto ja nemam puno mleka. Kad mi ne sisa i kad se iscedim jedva dobijem 40-50ml. Uglavnom iscedim 30ml. pa mu to dam na flasicu, pa onda sikimo i na kraju mu dam dohranu jer je gladan. Caj popije jedva 30 ml za ceo dan. E sad za grceve smo poceli da mu dajemo Espumisan pa su mu malo blazi grcevi tj lakse prducka Laughing A za nosanje, naravno kad place i kad je nervozan da ga nosamo i ljuljuskamo ali ne zelim da ga stalno tako uspavljujem i da mi je stalno na rukama.
I bio sam buba lenja prve 2 nedelje sad vise nisam pa je mama progledala lol!
gagax81
gagax81

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Tinche 26/11/2011, 15:04

[Only admins are allowed to see this image]

Bravo za prduckanje!!!
I ja sam uvek bila za to da se dete ne navikava da stalno bude na rukama!
Zna se kada siki i mazi se, a kada je vreme za spavanje spustis ga u krevetac i dovidjenja! Ako tako radis od pocetka tako ce i kasnije raditi. A i nocu kada se probudi nece traziti da se nosa da bi zaspao opet...vec ce se sam uspavati.
Tinche
Tinche

Broj poruka : 6399
Godina : 45
Datum upisa : 08.08.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Shizika 26/11/2011, 23:43

Sretno otvaranje najljepsheg dnevnika! cvet
Djevojke su vec navele sve shto donekle pomaze sa grchevima, drz' te se hrabro.
osmeh srce
Shizika
Shizika

Broj poruka : 5408
Godina : 55
Datum upisa : 14.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od gagax81 27/11/2011, 11:04

Zdravo drugarice! Evo nas da se javimo!
Bila nam juce patronazna, napredovali smo 250gr. ove nedelje tj. 530gr. od otpusta kuci. Sad imamo 3720gr. i dugacki smo 56cm (porasli smo 7 cm). Ja sam naravno presrecna i nadam se da cemo nastaviti lepo da rastemo.
Grceve za sada dobro podnosimo, Vuk je bas hrabar i dobro podnosi bol (pu,pu,pu... da ga ne ureknem). Videcemo da li ce i sledecu vakcinu podneti dobro kao i prve dve. Malo je jutros bio kenjkav, spava mu se a ne moze da zaspi od grceva. Sad ga vise ne budim na svaka 3 sata nego ga pustim da se sam probudi kad je gladan. Uglavnom je to na 3-4 sata. Nocu rucka u ponoc pa oko 4h i onda oko 7h. Ja sam zadovoljna! Jedva cekam da jos malo poraste pa da se malo gnjavimo i igramo. Sad se samo gledamo.
Juce ga je patronazna okupala i malo je negodovao (probudila ga pa je bio nervozan) ali kad ga taja kupa uvek je miran i ne skida pogled sa njega! Obozavam ga, poruckala bih ga koliko mi je sladak!

Milijana zaboravila sam da ti odgovorim da je mm trazio taj sirup ali ga nema.

Ljubimo vas sve puno, puno, puno! I hvala vam sto nam svratite! love
gagax81
gagax81

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Milijana 27/11/2011, 11:40

E pa Gago, odlicno sto sve ide lepo i sad samo mozes da uzivas sa svojim sincicem osmeh srce
A koliko je taj dasa poraso???? Svaka cast as

Milijana

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od gagax81 27/11/2011, 12:09

Od otpustanja iz porodilista napredovali smo 530gr i porasli smo 7 cm.
Sad je dasa imao punomasan obrok lol! Malo je sikio i sad je poruckao 60ml maminog mleka. Svi srecni i zadovoljni Very Happy
gagax81
gagax81

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 27/11/2011, 12:21

Bravo!

Broj poruka : 22697