KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Prisustvo oca na porođaju

+15
Shizika
Ema78
Akijeva
darija79
Republica
MARA
Struzzo
LaFolie
Mali Princ
dr mali pariz
Orline
Mirjana
Simona
zoxa
HappyGirl
19 posters

Strana 2 od 2 Prethodni  1, 2

Ići dole

Prisustvo oca na porođaju - Page 2 Empty Re: Prisustvo oca na porođaju

Počalji od Shizika 8/4/2013, 23:53

Ovde se savjetuje nositi banane i pica za sportiste da odrzhavash nivo energije, ne vole da jedesh neshto konkretno u toku porodjaja.
Nemoj zakljuchavati wc, narochito ako idesh sa epiduralom.
Meni se tako dopalo, prisutan si a izoliran od onog najgoreg bola.
smiledraw
Jedino me nisu pripremili na prisustvo tate mm-a. Ushetao je dok su mi noge josh bile u metalnim okvirima, doktori taman zavrshili sa ushivanjem, babice pospremaju nered. srecom sam imala poveci peshkir na donjem stomaku i skoro do koljena. Samo shto ga babica nije chetkom izgurala. Pitam muzha shta mu bi? Shocked Kazhe on:"Nije to njemu nishta, on je apotekar." A ja!?! Je li itko primjetio moje prisustvo!?! h
Shizika
Shizika

Broj poruka : 5408
Godina : 55
Datum upisa : 14.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ema78 9/4/2013, 05:50

Crna Shizika, pa tebi je stvarno bilo interesantno... Shocked

Inace, resila sam da kada odem u porodiliste, iskljucim lepo mobilni, i dok se ne saberem sama sa sobom, da se ne javljam nikome. MM nek zove dr'a, da vidi kako sam, moze da dodje kada se sve zavrsi, i to je to... Svi su nesto poceli da mi mrace, e to necu da slusam i tacka.

MM je potpuno izgubljen u vremenu i prostoru sto se moje trudnoce tice, i zaista mislim da cu se lakse poroditi ako ne bude pored mene... osim u varijanti ako mi lepo daju epidural, pa me nista ne boli i bude mi dosadno...
Ema78
Ema78

Broj poruka : 4233
Datum upisa : 23.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od zoxa 9/4/2013, 08:38

Shizika mm-su izbacili sa poslednjeg dijela jer meni su radili i redukciju posteljice i uspavali me skroz u tom momentu, prije uspavljivanja meni je bilo jedino bitno da je beba na svijetu i da je dobro.... Vidis ne bi mi smetao ni da je ostao. Hahhahh on je posle rekao da mu je tu bilo lose, dobro je sto su ga izbacili.
Sto se tice setanja sa epiduralom, ja nisam stigla do te faze, dobila epidural i jako brzo je sve bilo gotovo, maksimum 1 sat ili 1,5.
Ema i kad dobijes epidural ti sve osjetis, nema sansi da ti bude dosadno, vjeruj mi ali je lakse, punooo...

Ovdje gdje mi zivimo je normalno da je tata tu ili neko drugi, prijateljica, mama, tetka....cudno je da na porod ides sam, bez pratnje.
zoxa
zoxa

Broj poruka : 2601
Godina : 48
Datum upisa : 25.11.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lilly13 9/4/2013, 21:17

što se mene tiče ja bi mm povela na porođaj, ali kad smo jednom prilikom pričali on je rekao da to ne bi preživio i da uopšte nema želju da bude u rađaoni Crying or Very sad iako ja smatram da bi to za njega bilo jedno lijepo iskustvo. Da bi otac bio prisutan mora ispunjavati sve te uslove što ste baveli i kod nas se to plaća oko 250 eura - tako da to nije ni bilo u opticaju.
meni je na porođaju bila tetka, koja inače radi u bolnici pa su je pustili, tj bila je sa mnom do samog čina porođaja. U rađaonici budu po dvije porodilje, meni su uključili drip i prilično je boljelo, a nema nikoga (tako se bezveze osjećaš) i kad je ona ušla i stavila mi ruku na rame, ne moram vam reći kako sam se osjećala - sunce me ogrijalo. Nije ona ništa posebno radila, ali sama činjenica da je neko tu sa tobom i daje ti ako ništa drugo bar ''moralnu podršku'' puno znači- bar je meni značilo.
lilly13
lilly13

Broj poruka : 1504
Godina : 42
Datum upisa : 29.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od daca32 12/5/2014, 09:12

da li neko zna da li otac moze da prisustvuje porodjaju u Novom Sadu i koliko kosta ? hvala unapred
daca32
daca32

Broj poruka : 101
Godina : 44
Datum upisa : 28.03.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mrsbg 28/9/2014, 07:12

Ja sam prekjuč zvala Višegradsku i procedura je ista i dalje. Čisti brisevi grla i nosa, uplata od 5000 kod njih na blagajni. Ukoliko muž ne prisustvuje porođaju iz bilo kog razloga vraćaju pare. Brisevi važe 15 dana od dana davanja.
mrsbg
mrsbg

Broj poruka : 65
Datum upisa : 18.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SladZana 28/9/2014, 11:06

U Podgorici je od nedavno omoguceno prisustvo pratioca na porodjaju, na CR ne, kosta 79e i mora se proci kratka obuka i prijaviti mjesec dana pred termin porodjaja. Nadam se da cu iskoristiti mogucnosti Very Happy
SladZana
SladZana

Broj poruka : 2915
Godina : 40
Datum upisa : 23.10.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mrsbg 28/9/2014, 17:47

Ni u Višegradskoj ne može tata na carski Sad
mrsbg
mrsbg

Broj poruka : 65