KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Azoospermia

+91
Lucija85
lalojedac
**lady**
gage33
missile
dzonivajsmiler
mikan
kockicaaa
Erata
DMANA
cvjela
nina :)
boki82
sareni leptir
Bebironcic
mala zeka
ella1309
Gramatika
ddeki
wladika
JocY
merce
gabrielle25
alo-alo
korpica
Gogo
seka81
dra00
Diksica
senka
pegaz
grudva
tvinki
Mirjana
dragmilk
Malena88
ciklama
noja
Maza
Mali Princ
charlyy
uplasena
LaFolie
KoMetaK
Dejan-T
Vesela
Likoli
Milijana
wulf
vašar
Shizika
Deni
lolipop
cicsa80
anak
maja.e
BiKsi :)
JacaKg
anna
heart84
Željica
tuzna
daco
Gala
Marija86
malenica
Orline
djole42
baksuzi
ana78
nelab
Republica
marija26
bak
bobica83
dr mali pariz
Zoka83
Kockica
maja76
eni
Jelena*
tanjica
dina
NINA1
beban
brinbili
nena beba
nabla
duolite.blagunja
Hitron-Luka
HappyGirl
95 posters

Strana 39 od 40 Prethodni  1 ... 21 ... 38, 39, 40  Sledeći

Ići dole

Azoospermia - Page 39 Empty Re: Azoospermia

Počalji od Lucija85 12/11/2013, 15:49

Lalojedac sigurno ce sve biti ok! Nemoj da ocajavate... Samo budite strpljivi i docicete do vase bebe! Mozda vas i iznenadi! Ko zna!?!? Ali ako su hormoni i genetika ok, mozda malo samo da promenite nacin zivota (hrana, pice, manje telefoniranja, manje internete i svih tis s.anja sto zrace, manje mesa...) vise sporta, vise smeha, ljubavi i beba ce sama doci... Videces!!!

Lucija85

Broj poruka : 13
Datum upisa : 02.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Alicee 1/12/2013, 14:45

Pozdrav svima,

ja sam nova na forumu...citala sam veliki broj vasih razgovora,i odlucila da se prikljucim..problem nam je isti kao i kod vecine vas...godinu i po nisam ostajala trudna,pa smo odlucili da saznamo o cemu se radi...doktor mi je preporucio da mm uradi spermogram s obzirom da su moji nalazi uredu.I kad je uradio,rezultati loši..Nema ni jednog spermatozoida,urolog kaze azoospermia.Posto je to veliki udarac za nas,trenutno nismo u stanju da razmisljamo ni o cemu...pa ako neko moze da mi napise prijedlog odakle da krenemo?Sta prvo da radimo?Svjesni smo da prvo treba da se priberemo,pa eto ako neko ima neki savjet...?Hvala svima...

Alicee

Broj poruka : 12
Datum upisa : 01.12.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od djole42 1/12/2013, 21:30

Dobrodošla Alicee,
Prvo što vam treba je dobar urolog .
Jedan nalaz azoo ne znači da je azoo...
Moj suprug je imao recimo 4x azoo a izmedju smo lutali od 3-4 komada pa do 2 miliončeta ....

Znači jedan rezultat ne znači definitivnu dijagnozu ....
Ovde
https://kutak.forumotion.com/f8-muski-sterilitet prošetaj ,iščitaj teme i videćeš puuuno slučajeva gde je bilo azooo a sad su tikeri trudnjački ili bebeći Very Happy 

Glavu gore ...dobar urolog i krenite sa analizama .

Srećno !
djole42
djole42

Broj poruka : 6359
Godina : 52
Datum upisa : 15.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Alicee 1/12/2013, 22:23

Hvala puno,nadam se da ce biti tako...Za sad smo razmisljali posjetiti neku privatnu kliniku za dalje konsultacije,msm cim prikupimo malo hrabrosti...Citali smo dosta o nekoj Bahceci klinici u Sarajevu s obzirom da smo iz Bosne,pa nam je to najbliza...ukoliko je neko u skorije vrijeme bio kod njih ili neku drugu da nam preporuci? Znam da vec ima ovdje pisano al procitala sam neka iskustva i po pet puta,pa vise ne znam ni sta sam citala :$

Alicee

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ema78 1/12/2013, 23:03

Alicee, c 

Prvo potvrdite dijagnozu. Ako zaista jeste azo, treba videti zasto je to tako. I, pregrupisite snage sto pre, pa u borbu. Sto pre "napadnete" problem, pre cete ga resiti. SRecno!!!
Ema78
Ema78

Broj poruka : 4233
Datum upisa : 23.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 2/12/2013, 01:00

Alicee, dobrodošla i što pre se ostvarili u ulozi roditelja. Kao prvo nek tvoj dragi uradi hormone, štitna žlezda, testosteron, lh, fsh, ultrazvuk uglavnom rade urolozi kad se ode kod njih na konsultacije, al imajte odradjene njegove hormone. Ponovite spermogram za mesečak dana opet, recimo. Onda kod urologa da se vidi da li se nečim stanje može popraviti. Mi smo krenuli od azoo, i došli do toga da zamrznemo odredjen broj da imamo za vantelesnu. U više navrata al smo uspeli. Moj suprug je po preporuci dr sa klinike u Leskovcu uzimao proxeed, i zahvaljujući njemu smo došli do tih spermića. Nekome proxeed nije uopšte pomogao, već situaciju napravio gorom. Dakle, sve je individualno. Imaš ovde temu na muškom sterilitetu kako popraviti spermogram, pa nek tvoj dragi krene sa vitaminom e (od natural wealtha isključivo), i možeš mu smućkati med sa semenkama kojekakvim, ima i to na gorepomenutoj temi. Seme suncokreta neslano i oljušteno da jede svaki dan po čašu. Može da uzima piskavicu da mu melješ, čaj od ovsa neljuštenog, sve to neće da škodi, samo bi moglo pomoći dok ne dodjete do urologa i mišljenja šta dalje. Glavu gore, najteže je suočiti se, kad ohladite glave, u akciju. Urolog će vas uputiti šta i kako dalje! Srećno! Ne gubite samo nadu!

Broj poruka : 22697
Godina : 43
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Alicee 2/12/2013, 16:39

Hvala Ema,Biksi :) Eh ovako,sto se tice poboljsanja spermograma,msm ukoliko je moguce...da li je vama doktor,urolog il sl.preporucivao ili propisivao lijekove ili ste to po slobodnom izboru uzimali?

Alicee

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ema78 2/12/2013, 16:46

Alicee, mm nema azo, vec tezi oblik asa, a terapiju je prepisao moj ginekolog u saradnji sa urologom. Medjutim , mm nije hteo to da pije, pa smo se nagodili da uzima zink, vit c i vit E, opet po preporuci lekara. Za ostalo, javice ti se devojke koje imaju iskustva sa azo, ali ako pocne da koristi prirodne preparate, to mu skigurno nece skoditi. Lekove, u pravom mislu te reci, mora da prepise lekar.

Najcese se ide kod urologa,cija je subspecijalnost andrologija.
Ema78
Ema78

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Alicee 2/12/2013, 17:07

Bas mi je drago da sam se prikljucila forumu,lijepo je cuti pozitivne komentare,savjete i lijepe zelje,probudi se neka nada :) Odmah iduce sedmice cemo pocet vadit nalaze,pa kad ih prikupimo,zakazat cemo konsultacije u ovoj klinici u Sarajevu sto sam vec pomenula...nadam se da ce uskoro neko napisat iskustva sa ovom klinikom..Poozz :)

Alicee

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ema78 2/12/2013, 17:41

Alicee, ima na ovom forumu puno tema koje bi mogle da ti budu interesantne. Pridruzi nam se, lepo nam je druzenje ovde.
Ema78
Ema78

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 2/12/2013, 22:55

Alice, mi smo na svoju ruku prirodne preparate, proksid nam je prepisao dr na klinici u Le. Vitamine i cajeve odmah mozes, a nakon razgovora sa urologom, on ce predloziti mozda i neke hormonske injekcije, lekice, otom potom!

Broj poruka : 22697
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cicsa80 4/12/2013, 16:46

Alicee, skupite hrabrost sto pre i pocnite da resavate problem-kork po korak. Jedan spermogram ne znaci apsolutno nista, to bi ti svaki dr rekao. Mi smo pre ravno godinu dana bili na klinici u Sa(Bahceci). Ako imate nameru da idete tamo, neka muz uradi sve hormone, kariotip i mikrodelecije Y hromozoma, briseve. To ce vam sigurno traziti pa da ne gubite vreme i novac na kraju krajeva. Raspitajte se kad dolazi dr Emre da upadnete na konsultacije da cujete njegovo misljenje. Ako tamo odete, znaj da ste u sigurnim i pravim rukama. On je jedan od vodecih urologa u Evropi, divan je, nije mrgud, otvoren i direktan tako da ti kaze realno stanje ali je i covek iznad svega.
Imajte na umu da je svaki problem resiv. Borba sa sterilitetom je teska i tokom iste treba sacuvati zdrav razum i zdravlje jer nista nije vrednije od toga. Stojim ti raspolaganju. cvet 
cicsa80
cicsa80

Broj poruka : 2716
Datum upisa : 23.01.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Lucija85 16/12/2013, 09:47

Moram i ovde da javim da sam sinoc dobila mejl od dr Rama iz Sarajeva iz klinike Bacheci, gde me je obavesti da ce u nedelju 22.12.2013. Odrzati besplatne konsultacije. U pitanju je klinika Todorovic iz Novog Sada, a ja sada ne znam da li mogu i broj telefona da ostavim

Lucija85

Broj poruka : 13
Datum upisa : 02.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cicsa80 18/12/2013, 14:38

Da ne gubimo vreme, stavljam kontakt ordinacije.
0665567263
Bulevar Oslobodjenja 48/I, Novi Sad, Srbija
+381 21 442 645
+381 21 677 91 20
+381 21 677 91 21
cicsa80
cicsa80

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lalojedac 14/1/2014, 21:28

Gde ste devojke? kako napreduje borba? mi sutra radimo spermogram posle peruvian maca, i nadam se nekom cudu da ima bar nekoliko spermatozoida jer mi je vise muka od 0! drzite palceve i javljam kad budu rezultati stigli. Ima i neka mesavina sa medom koja kazu da je dobra,mi smo to jeli pre par godina i nista nije delovalo ali sad razmisljam da napravim ponovo. Imate na internetu recept. Moramo da budemo jake i da verujemo u uspeh.

lalojedac

Broj poruka : 9
Datum upisa : 28.10.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lalojedac 18/1/2014, 18:33

evo samo da javim da i ovaj put nismo nista uradili, jos jedan lek u nizu koji nam nije pomogao! No 

lalojedac

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cicsa80 18/1/2014, 19:45

Lalojedac, sta bi sa onim dr urologom? Pisala si da ste cekali da se vrati iz Amerike.
cicsa80
cicsa80

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lalojedac 18/1/2014, 20:36

jesam ali nazalost on je u penziji,bas sutra treba da pitamo za njega ako moze ipak da pogleda nase rezultate pa da odemo do Bg. Za sad ne postoi lek koji nismo probali, zaista nam treba urolog koji je cudotvorac.

lalojedac

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Malena88 19/1/2014, 00:20

Evo i mene sa novostima. Pre neki dan smo suprug i ja bili kod dr Svetlane Vujovic koja je endokrinolog, u nadi da cemo konacno da dobijemo neku terapiju. Dr je pregledala sve suprugove rezutate (koji u inace OK) i predlozila da uradimo kod nje ponovo UZ testisa, posto na nalazu koji mi imamo samo pise da je uredan, a nigde ne pisu dimenzije testisa. Uradi ona UZ i merenje kad ono desni testis je manji, ona misli da je muz imao neku prehladu ili tako nesto u pubertetu. Bune je i hormoni LH i FSH koji su u referentnim vrednostima, ali su ipak blizi donjoj granici. I tako nam ona predlozi da odradimo slobodni testosteron (nikad ga muz nije radio, jer ga niko nije ni trazio), LH, i FSH, pa da 3 dana prima Pregnil 5000 i da cetvrti dan uradi samo slobodni testosteron. Ako dobro reaguje na tu terapiju, primace je 4 ili 6 meseci. Sve u svemu ja sam jako srecna sto je muz konacno dobio neku terapiju, posto su nas svi moguci dr slali na biopsiju, jer drugo resenje nisu imali. Mene sad zanima da li je neciji muz koristio ovu terapiju i da li je dala rezultate? Na netu sam procitala da je ovo standardna terapija koju uglavnom primaju svi azoo muskarci.... Veliki pozdrav svim trudnicama i NAMA buducim mamama!
Malena88
Malena88

Broj poruka : 66
Godina : 35
Datum upisa : 02.11.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cicsa80 19/1/2014, 21:37

Malena, mm je primao jednom nedeljno (po uputu urologa) i t je skocio, bili smo na dobrom putu ali smo ga zeznuli jer smo po preporuci endokrinologa uzeli jos neke tablete i on padne. Nemojte nista na svoju ruku uzimati osim onoga sto kaze Vujovicka. Ona je sjajna. Biopsija je poslednje sto treba uraditi. Srecno!

lalojedac, zasto ne napises mail u Bahceci kliniku u Sarajevu? Posalji im skenirane rezultate i pitaj sta dr Emre kaze o vasem slucaju.
cicsa80
cicsa80

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Malena88 20/1/2014, 14:39

Cicsa. mm je vec radio i punkciju (nista isu nasli) i biopsiju doduse u dijagnosticke svrhe, tu su kao nesto nasli, kazu postoji spermatogeneza i sve tako nesto okolo idi mi, dodji mi, ali nista nije zamrznuto, jer nisu imali gde. U izvestaju ne pise ni koliko je spermatozoida nadjeno, ni kakvi su ni nista. Mislim da uzorak tj. tkivo detaljnije obradjuju klinike kod kojih mogu nadjeni spermatozoidi i da se zamrznu, a ovi ne. Postavila sam ja ranije na forumu nas izvestaj sa biopsije... A, posto niko sad nema pojma sta da radi s nama, oni normalno opet predlazu biopsiju i to ovog puta multiple. To je bilo pre 2 god i nama se ta opcija nije svidela, pa smo odustali i cekali. Sad sam se ja opet aktivirala na forumima i tako odemo kod dr Svetlane. To sto je ona predlozila mi je nekako bolja opcija nego biopsija. Nzm, sta da mislim i sta da radim, plasim se da ne donesem pogresnu odluku... Savetujte, pisite....  usne
Malena88
Malena88

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lalojedac 20/1/2014, 20:50

cicsa kako to mislis da im posaljem mail? ne znam nista o tome,zar ima ko to hoce tako da pogleda i kaze,bez naplate? ovaj urolog nije opet tu...a ko je ta Vujovicka?

lalojedac

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Malena88 20/1/2014, 23:04

Dr Svetlana Vujovic je endokrinolog. Suprug i ja smo kod nje otisli u nadi da cemo KONACNO da dobijemo neku terapiju i dobili smo je. E sad,da li ce to da da neke rezultate,videcemo.
Malena88
Malena88

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cicsa80 22/1/2014, 18:19

Lalojedac, preori i precesljaj celu ovu temu, obrni sve forume i nase i strane(ako ne znas neki jezik imas google trans.) i salji skenirane nalaze klinikama. Tebe nista ne kosta da posaljes a oni ce, ako budu hteli, odgovoriti i dati misljenje.
Ovoj klinici mozes pisati. Ja jesam, dr video nalaze i dalje je teklo....

Malena, ako ste krenuli jednim putem-drzite ga se i ne skrecite. Svaka odluka doneta hladne glave je prava. Probajte sve sto mozete jer vam sutra nece roviti crv da ste nesto propustili ili niste uradili(bar smo mi tako). Ides dalje i ne grize te sumnja. Koliko god zvucalo glupo i otrcano ovo sto cu reci-jeste tako. Mlada si...25godinica...eeeeeeeeej. Medicina napreduje i ko zna sta ce se desiti za 5,6god. Ko zna sta ce sve otkriti. Ne kazem da se treba prepustiti i cekati ali treba gledati i malo drugacije. Koliko god da je azoo tezak, ima i gore od toga. Neki muskarci i nemaju spermu... Glave gore a resenja uvek ima.  ff 
cicsa80
cicsa80

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lalojedac 22/1/2014, 20:31

poslusala sam vas i poslala dr Emreu mail i ladno su mi odgovorili i rece mi da za nasu azzo ima resenja i da ako hocu mogu da zakazem konsultacije kad dolazi. E sad, nisam u toku da li dolazi kod nas,kad i u koji grad,i koliko kosta konsultacija i pregledi?

lalojedac

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 39 od 40 Prethodni  1 ... 21 ... 38, 39, 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma: