Antitela rubelle
+10
BiKsi :)
ananana
ivi
heart84
liki
vašar
catherine290505
lolipop
dr mali pariz
Jelica
14 posters
Strana 1 od 1
Antitela rubelle
Drage devojke, da li je neko radio antitela rubele...ja jesam sve zivo za rzzo, pa sam dobila rezultate koji su ok, a sto se rubele tice: antitela igm su negativna , a antitela igg su pozitivna...Koliko sam shvatila, ova moja pozitivna su znak da sam prelezala ove boginje...sto nije slucaj(bar se ne secam ni ja niti moji roditelji)...ne znam da li je neko imao ovakav slucaj...sta znaci to...znam da nemam rubeolu trenutno :-), tako da kako pise na nekim med.sajtovima svi koji su ga prelezali imaju ta igg pozitivna, tj. imuni su na tu bolest...Nadam se samo da na rzzo-u je to ok?
PLS, AKO NEKO ZNA , NEKA PISE...
PLS, AKO NEKO ZNA , NEKA PISE...
Jelica- Broj poruka : 742
Godina : 49
Datum upisa : 18.12.2010
Re: Antitela rubelle
i ja sam ih imala pozitivna,i to znači da su preležana-što je bolje za buduću trudnicu.Ne brini.
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 45
Datum upisa : 29.01.2010
Mali Pariz, puno hvala...nadam se da si imala i uspesnu trudnocu...
I kod mene isti slučaj, to je još i prednost,ne brini se.
lolipop- Broj poruka : 4146
Datum upisa : 15.11.2010
Devojke, puno vam hvala, stvarno mi je lakse ... malo me brinulo...gde idete na vto? ako dobro razumem ove postreplay...nova sam...
Jelica ::Mali Pariz, puno hvala...nadam se da si imala i uspesnu trudnocu...

dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Datum upisa : 29.01.2010
:-(, bila si 3 puta na vto? gde? hoces opet? ... Mene ceka tek prva i svesna sam da ne mozda nece biti i poslednja...
Jelice i kod mene je to bio slucaj, kao sto ti Pari rece- to je bolja varijanta.
catherine290505- Broj poruka : 5953
Godina : 42
Datum upisa : 02.08.2009
Super, stvarno ste me smirile...thanks!
Jelice,kao mala si verovatno kao i vecina,vakcinisana protiv rubeole (MMR vakcina),pa zato imas antitela iako nisi odbolovala.U svakom slucaju,dobra si,ne brigaj.
vašar- Broj poruka : 1680
Godina : 43
Datum upisa : 28.09.2010
Ma ne brini nista,i ja sam radila torch,i pozitivna su mi antitela Igg na CMW,i rubelu,a ostalo Herpes ,toksoplazma ,bar virus su negativni i moram da se pazim od njih.
liki- Broj poruka : 321
Datum upisa : 02.11.2010
Jaooo ljudi, sta sve necemo uraditi zbog ove trudnoce...nisam znala ni da postoji ta toxoplazma, a vidim da uopste nije neka naivna bolest. Uzas.
Hvala vam
Hvala vam
Zanima me da li su ovi rezultati uredu
Rubella IgG rezul 32 refer. vredn. negativno <10.00
pozitivno >10.00
Rubella IgM rez 15.6 refer. vredn. negativno <20.00
granicno 20.00 - 25.00
pozitivno >25.00
Rubella IgG rezul 32 refer. vredn. negativno <10.00
pozitivno >10.00
Rubella IgM rez 15.6 refer. vredn. negativno <20.00
granicno 20.00 - 25.00
pozitivno >25.00
heart84- Broj poruka : 3091
Godina : 39
Datum upisa : 31.10.2010
Heart84 dobri su ti rezultati, Igg ti je pozitivan i to je znak da si prelezala Rubelle i da imas antitela u sebi, koja te stite od infekcije!!

ivi- Broj poruka : 322
Datum upisa : 31.01.2011
Hvala Ivi sad mi je lakse

heart84- Broj poruka : 3091
Godina : 39
Datum upisa : 31.10.2010
Devojke upomoc
ocajna sam, vise stvarno nemam snage!
Digla sam danas nalaze na viruse, ne znam ni sta pise, samo kada sam videla velikim slovima OBAVESTENJE-da se javim,... i kada sam otisla kazu da nemam antitela na rubeolu i da moram da primim vakcinu a da posle nje ne smem ostati trudna najmanje 6 meseci
ili da ne primim vakcinu ali da se u prva 3 meseca strogo cuvam ljudi a posebno male dece da je ne bi dobila, jer ona ostavlja posledice na plod
A ne znam ni da li mogu proci komisiju u tom slucaju da ne primim vakcinu??

Digla sam danas nalaze na viruse, ne znam ni sta pise, samo kada sam videla velikim slovima OBAVESTENJE-da se javim,... i kada sam otisla kazu da nemam antitela na rubeolu i da moram da primim vakcinu a da posle nje ne smem ostati trudna najmanje 6 meseci

A ne znam ni da li mogu proci komisiju u tom slucaju da ne primim vakcinu??

ananana- Broj poruka : 1028
Datum upisa : 04.07.2011
Ananana, ja bih primila vakcinu, u narednih 6 meseci živela zdravo, šetala, kulirala, psihički se spremala, pa onda krenula u postupak! Zašto rizikovati, ne vidim razlog?! Zamisli ostaneš trudna i zakačiš virus, daleko bilo, zato pamet u glavu, nisi mala, a ni malo prošla, te pravac na vakcinaciju! Ne verujem da bi komisiju prošla, nije ni njima to u interesu. Pa posle uradiš vto i mirno trudnuješ dane!
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 43
Datum upisa : 09.05.2010
U pravu je Bixi, ni ja nemam antitela na rubeolu, ali nisam imala vremena za vakcinaciju, a ti imas.
Samo kod mene je cudno jer sam ja cak i vakcinisana (imam u vakcinacionom kartonu).
Samo kod mene je cudno jer sam ja cak i vakcinisana (imam u vakcinacionom kartonu).
Deni- Broj poruka : 1741
Datum upisa : 08.05.2010
Deni a sto ti nisi imalavremena?
Ja isto nemam vremena, jer na zalost spadam u rizicnu grupu i pod hitnim postupkom moramostati trudna,zato i pokusavaju svim silama i na insemenaciju do Vto, jer sam imala konizaciju,... Moram hitno ostati trudna tako kazu doktori.
ne znam, ako mi verujete ja sam toliko umorna, placem svaki dan jer vise nemam snage, sada jos i ova rubeola, ne znam sta cu. Dve godine se pripremam za VTO i uvek mi nesto nadju i moram da odlozim na 6 meseci a za to vreme dobijem nesto drugo,...
Ne znam sta da radim, idem u ponedeljak na uz kod dr.Bjelice da vidi hocemo raditi insemenaciju pacu mu reci za rubeolu, ako kaze da moram da se vakcinisem, uradicu kako kaze.
Jako sam tuzna
Hvala vam beskrajno na podrsci i savetima
Ja isto nemam vremena, jer na zalost spadam u rizicnu grupu i pod hitnim postupkom moramostati trudna,zato i pokusavaju svim silama i na insemenaciju do Vto, jer sam imala konizaciju,... Moram hitno ostati trudna tako kazu doktori.
ne znam, ako mi verujete ja sam toliko umorna, placem svaki dan jer vise nemam snage, sada jos i ova rubeola, ne znam sta cu. Dve godine se pripremam za VTO i uvek mi nesto nadju i moram da odlozim na 6 meseci a za to vreme dobijem nesto drugo,...
Ne znam sta da radim, idem u ponedeljak na uz kod dr.Bjelice da vidi hocemo raditi insemenaciju pacu mu reci za rubeolu, ako kaze da moram da se vakcinisem, uradicu kako kaze.
Jako sam tuzna

Hvala vam beskrajno na podrsci i savetima

Nisam imala vremena, jer sam tako odlucila :))
Ali, meni niko u Jevremovoj nije insistirao da se vakcinisem, a da ti ne kazem da mi u Genesisu ove analize nisu ni trazili, tako da sam tek sad kad sam skupljala papire za fond otkrila ovo.
Ali, meni niko u Jevremovoj nije insistirao da se vakcinisem, a da ti ne kazem da mi u Genesisu ove analize nisu ni trazili, tako da sam tek sad kad sam skupljala papire za fond otkrila ovo.
Deni- Broj poruka : 1741
Datum upisa : 08.05.2010
Ananana nemoj draga stvarati sebi toliki pritisak. Konsultuj se sa svojim doktorom za VTO pa vidi. Nemoj biti tuzna, znam da su ti rekli odmah da ostajes trudna ali kao sto i same znamo ne ide to bas kao po narudzbi i kad su oni to zamislili. Imaj vere da ce sve biti onako kako treba. Glavu gore, sad treba da budes jaka i stalozena. Sve mi ovde znamo kako je kad ti neka vest padne tesko, i znam, i da si umorna, i da se pitas sto bas sve nedace na tebe idu, ali od toga nemas nista. Ja kad mi dodju takvi trenutci kazem sebi da moram da imam srce lava. Sad ti moje srce lava virtuelno saljem da bude malo tvoje i da budes hrabra.

JocY- Broj poruka : 2090
Godina : 47
Datum upisa : 20.01.2010
Jocy ne znam kako da ti zahvalim
stvarno si mi ulepsala dan, puno ti hvalaaa
Pokusacu da se ne nerviram, ali mi se sve skupilo. Prvo sam bila zdrava, nista mi nije bilo, ali od trudnoce nista, a sada odjednom sve moguce bolesti imam,a one sto nemam sam trebala da imam sve kako netreba.
Pitacu dr.Bjelicu u ponedeljak pa kako on kaze, videcemo.

Pokusacu da se ne nerviram, ali mi se sve skupilo. Prvo sam bila zdrava, nista mi nije bilo, ali od trudnoce nista, a sada odjednom sve moguce bolesti imam,a one sto nemam sam trebala da imam sve kako netreba.
Pitacu dr.Bjelicu u ponedeljak pa kako on kaze, videcemo.

Davne '91 godine ja trudna i znam da nisam prelezhala Rubeole.Pitam mamu i ona kazhe nisi sine ...cuvaj se.E sad u kuci shkolsko dete Mikijeva polusestra dolaze drugarice ja bezhim od njih a one za mnom heheheh.
Nekako smo pregurali ta tri meseca .Jer tada mislish da mi je neko predlozhio ili da li je uopshte i bilo ovoh testova na Rubeolu.
A sada blizha 2008 godina druga trudnoca standardna procedura ovde u NL da kad si trudan uradish testove na anti tela , pa Rubeolu,Aids,Hepatitis i ne mogu se setiti shta josh.to je bila 7 nedelja.
I ja u toku trudnoce u 8 nedelji dobijem neki osip po nogama,odem kod lekara alegrija.U medjuvremenu dobijem rezultate kad ono IGg Rubeola pozitivna.Jojjjj ja zovi shta je sad ovo???
Oni ne sve je OK vrednosti pokazuju da ste prelezhali Rubeolu.Molim???
I tako ja nesigurna zovi mamu opet.Ma nisi dete da se ja secam.Jesi zaushke,varicela to i sama znash (znam jer sam ih prelezhala sa 17 godina), pa kozice ali Ruibeole nisi.
Tog leta ja kuci u Beogradu i uzmem svoj stari karton od rodjenja.I nadjem na jednom mestu pisanje dr. Plecash najbolje doktorke ikada, promene na kozhi mozhe usloviti Rubeole .Ali tada je bila i terapija sa antibioticima jer sam imala upalu sinusa.Da li je zbog toga reakcija po kozhi bila slabija i neprimetna ...ne znam.Ali eto antiitela ne lazhu.
A eto citam sada da dosta vas isto se ne seca da je prelezhalo a ima antitela....
Nekako smo pregurali ta tri meseca .Jer tada mislish da mi je neko predlozhio ili da li je uopshte i bilo ovoh testova na Rubeolu.

A sada blizha 2008 godina druga trudnoca standardna procedura ovde u NL da kad si trudan uradish testove na anti tela , pa Rubeolu,Aids,Hepatitis i ne mogu se setiti shta josh.to je bila 7 nedelja.
I ja u toku trudnoce u 8 nedelji dobijem neki osip po nogama,odem kod lekara alegrija.U medjuvremenu dobijem rezultate kad ono IGg Rubeola pozitivna.Jojjjj ja zovi shta je sad ovo???

Oni ne sve je OK vrednosti pokazuju da ste prelezhali Rubeolu.Molim???
I tako ja nesigurna zovi mamu opet.Ma nisi dete da se ja secam.Jesi zaushke,varicela to i sama znash (znam jer sam ih prelezhala sa 17 godina), pa kozice ali Ruibeole nisi.

Tog leta ja kuci u Beogradu i uzmem svoj stari karton od rodjenja.I nadjem na jednom mestu pisanje dr. Plecash najbolje doktorke ikada, promene na kozhi mozhe usloviti Rubeole .Ali tada je bila i terapija sa antibioticima jer sam imala upalu sinusa.Da li je zbog toga reakcija po kozhi bila slabija i neprimetna ...ne znam.Ali eto antiitela ne lazhu.
A eto citam sada da dosta vas isto se ne seca da je prelezhalo a ima antitela....

Republica- Broj poruka : 2478
Godina : 54
Datum upisa : 01.07.2009
devojke moj nalaza je ovakav------RUBELLA igg 69 poz.......ref vred neg <10,poz> 20 RUBELLA igm 3,8poz..............ref vred neg <2,5...poz>3,5-----------------kazite mi cure ,o cemu se radi,kako sad igm poz ,kad sam pre 2 god to radila za prvu vto i cini mi se bila neg ....? jel treba da brinem , a spremam papire za vto polako...

sareni leptir- Broj poruka : 3884
Godina : 47
Datum upisa : 27.04.2012
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|