KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Torba za porodiliste

+28
Niny
zvoncica36
sareni leptir
Stenli
Smrdica
Ema78
plavaptica
cufta
MIRKA85
mijaki
cici
lilly13
dr mali pariz
penelope
Orline
lena
Marija86
Mirjana
mamaK
MARA
caci
BiKsi :)
buby
Sneza
Tinche
Milijana
maus
nena beba
32 posters

Strana 4 od 4 Prethodni  1, 2, 3, 4

Ići dole

Torba za porodiliste - Page 4 Empty Re: Torba za porodiliste

Počalji od Mirjana 8/12/2012, 14:32

lol!
Što se tupfera tiče, meni su trebali, ali sam ih lepila na spavaćice, jer brus nisam nosila.
Mirjana
Mirjana

Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od plavaptica 9/12/2012, 15:57

cufta :: A sto se porodilista i beba tice, tu je mm i bio i sada je bolji od mene. Samo javite, stize!!!!
yes yes yes Isto
Ja sam ponela samo spavacicu, dokumenta i neophodne analize. Sve ostalo je mm donosio po potrebi, cak je bio u fazonu da me zove po sto puta dnevno da me pita da li ovo ili ono da donese, mislim na hranu, a spavacice mi je redovno svakog dana donosio cistu, a ovu sto sam imala na sebi nosio na pranje. Ma bas je zablistao, a i bio je prepoznatljiv po cuvenom termosu sa kafom, bez toga nije smeo da se pojavljuje.
plavaptica
plavaptica

Broj poruka : 1463
Godina : 50
Datum upisa : 07.07.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ema78 21/3/2013, 00:29

Mijaki, ja sam kod kuće bila ostavila 3 "rezervne opreme" i to u kesama. Iste sam zatvorila, a na njima nalepila brojeve 1, 2 i 3. Kod sebe u notesu sam imala zapisan sadržaj svake od njih i samo kaže mm-u:"Donesi mi dvojku." Nema šta on tu da razmišlja.

Pocela sam polako da citam iskustva vezano za porodjaj, i moram da priznam da mi se ovo najvise dopalo. MM je prilicno pogubljen po pitanju nekih stvari, i nema sanse da prepustim sudbini da on zablista. Ne znam kakava je situacija u NF po pitanju tih kesa, ali , meni ne smeta da nosim njihove spavacice, papuce i sl... Kako sad stvari stoje, i ja cu da spakujem kese sa brojevima, da ne razmisljamo ni on, a ni ja...

Inace, gledala sam zvanicni spisak sa sajta NF, deuje prilicno sturo, ali, ako je to sve sto treba, milina...

Nego, ako ima nekog ko se poradjao u NF u skorije vreme, nek napise sta je sve bilo potrebno...
Ema78
Ema78

Broj poruka : 4233
Datum upisa : 23.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Smrdica 31/10/2014, 07:11

Posto se ova tema utisala da li bi se mogla javiti neka mamica sto se porodila ili sprema za porodjaj u Narodnom Frontu sta je sve potrebno poneti u porodiliste?Hvala unapred
Smrdica
Smrdica

Broj poruka : 293
Godina : 41
Datum upisa : 04.01.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Stenli 31/10/2014, 07:37

Ja sam se porodila u nf, ponela dokumentaciju, mrezaste uloske, papuce, solju, spavacicu, carape, tel i higijenu za sebe. Posle mi mm doneo pelene, maramice za bebe, ogrtac i sta mi je jos bilo potrebno.
Stenli
Stenli

Broj poruka : 533
Datum upisa : 21.04.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Smrdica 31/10/2014, 07:41

Hvala puno Stenli :) da li su trazili tetra i svedske pelene za bebe?I koliko pampersa tteba posto i ja nosim blizance pa da znam da pripremim...hvala
Smrdica
Smrdica

Broj poruka : 293
Godina : 41
Datum upisa : 04.01.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sareni leptir 31/10/2014, 07:55

A kako i sta sve treba za visegradsku u bg, tj kc bg za porodiliste?!
sareni leptir
sareni leptir

Broj poruka : 3884
Godina : 48
Datum upisa : 27.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Stenli 31/10/2014, 08:31

Ja sam im pampers donosila po pakovanje, oni traze kada potrose. Obicne pelene ti ne traze, ali meni je mm donosio po par kom, jer nemaju uvek da ti daju ciste, a trebalo mi je kada mi donose bebe na podoj.
Stenli
Stenli

Broj poruka : 533
Datum upisa : 21.04.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od zvoncica36 31/10/2014, 08:45

Stenli ::Ja sam se porodila u nf, ponela dokumentaciju, mrezaste uloske, papuce, solju, spavacicu, carape, tel i higijenu za sebe. Posle mi mm doneo pelene, maramice za bebe, ogrtac i sta mi je jos bilo potrebno.
Ja sam nosila i peškire. Obavezno Pavlovićevu mast za bebe. Nadam se da sam malo dopunila Stenlijev spisak.

zvoncica36

Broj poruka : 2090
Datum upisa : 23.02.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od zvoncica36 31/10/2014, 08:47

Na sajtu NF stoji šta vam je potrebno za porodilište. Ja nisam nosila obične pelene za bebu. Samo Pampers pelene,vlažne maramice i Pavlovićeva. S tim da je moj bebac ogroman rođen pa su mi rekli da odmah krenem sa Pampers 3 pelenama.

zvoncica36

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ema78 31/10/2014, 23:18

Smrdica ::Posto se ova tema utisala da li bi se mogla javiti neka mamica sto se porodila ili sprema za porodjaj u Narodnom Frontu sta je sve potrebno poneti u porodiliste?Hvala unapred

Iz ove perspektive, nikako ne prepustaj stvari slucaju,pogotovu ne tm...Salu na stranu, treba ti sve sto se tice licne kozmetike plus peskiri,neke stare papuce koje ces posle baciti, bade mantil, ali neki tanak, jer je tamo ipak toplo. MOja topla preporuka su i mikroklizme.

Za bebu traze vlazne maramice, jednokratne pelene i pavlovicevu. Ukoliko planiras da dojib bebu mozda treba da razmislis o "silikonkama", tj silikonkim bradavicama, mada se nadam da ti nece trebati.

U sustini, sve sto ti treba imaju u onoj bezobrazno skupoj prodavnici u holu.

I da, PINCETA !!! Laughing
Ema78
Ema78

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Niny 3/11/2014, 12:56

Što se tiče NF, za bebu je potrebno sledeće: pelene Pampers, pavlovićeva i vlažne maramice. Ponesite i tetra pelene, par komada i neku benkicu, jer je tamo uvek nestašica, a beba se pokvasi kad ručka ili popiški pelene dok se presvlači, pa onda treba njih da jurite da donesu, a to zna da potraje.

Za mame: pribor za ličnu higijenu, mrežasti ulošci, nekoliko pakovanja, peškiri neki manji, voda, plazmica, papuče, brus i tupfere sam nosila, jer mleko curka non stop, linolin za bradavice. Ja sam bila duže u bolnici, pa sam oblačila i svoju spavaćicu.

Mislim da sam sve pomenula :)
Niny
Niny

Broj poruka : 3309
Godina : 46
Datum upisa : 16.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ema78 4/11/2014, 14:12

ja nisam nosila benkice, jer sam bila u aprtmanima, i bebe su umotavali kao kifle, jer to i nije bas baby friendly program. Grudi u brus nisam mogla da udenem, nikako i ni na koji nacin jer su bile ogromne...imala sam onaj za dojilje, al dzaba...

E da, meni su doneli i pumpicu, jer sam imala mnogo mleka, pa sam morala povremeno malo da izvucem...
Ema78
Ema78

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od JednaSova 7/12/2014, 08:52

Prepisujem sve sto je Niny navela, sto se NF tice. Bila sam na odeljenju carskih rezova i sve mi je to trebalo.
Jedino sam napravila propust jer sam ponela 20 Pampers pelena, a dnevno ode oko 8 kom, pa su mi moji doneli celo pakovanje. Znaci, ponesite manje pakovanje Pampers pelena. Wink
JednaSova
JednaSova

Broj poruka : 245
Godina : 50
Datum upisa : 11.12.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SladZana 7/12/2014, 12:04

Ja bih dodala zvake, nas su pustali prvih 48h kada ne smije nista da se jede i pije posle CR da zvacemo ako nam je lakse, i vlazne maramice sam trosila kao luda.
SladZana
SladZana

Broj poruka : 2915
Godina : 40
Datum upisa : 23.10.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ema78 8/12/2014, 16:11

he, he , koje razlike...
U Podgorici 48h nema klope posle cr, u NF 24 h, a na zapadu se krka odmah... dobro ne bas peceno prase, ali neke lagane varijante da...

Sori, morala sam off topic !!
Ema78
Ema78

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od zvoncica36 8/12/2014, 17:55

Ema78 ::he, he , koje razlike...
U Podgorici 48h nema klope posle cr, u NF 24 h, a na zapadu se krka odmah... dobro ne bas peceno prase, ali neke lagane varijante da...

Sori, morala sam off topic !!
E što nisam bila tada na zapadu. U Frontu platiš apartman da bi te izgladnjivali. Strane državljanke muslimanske veroispovesti su tražile ribu. Mi nismo upoznate sa tim da tamo možeš da tražiš šta ti se jede. Mada kad dođe red za jelo posle cr ode ti kući, a do tad čaj i najjeftiniji keks za velike pare. Offff topicccc

zvoncica36

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ema78 8/12/2014, 19:21

E da, kad smo kod klope i torbe za porodiliste... neka cokolada nije na odmet...ili nesto slicno tome !!!
Ema78
Ema78

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tiramisu 12/11/2016, 22:13

Mame blizanaca, sta nositi duplo a sta ne. Da nema neka neki gotov spisak a da joj je ostao u kompu. Za front,CR naravno.
tiramisu
tiramisu

Broj poruka : 922
Godina : 45
Datum upisa : 01.12.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od maki011 22/5/2018, 09:06

Da li ima neka sveza porodilja iz N Fronta da napise sta je sve nosila u bolnicu?

maki011

Broj poruka : 2
Datum upisa : 26.03.2018

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 4 od 4 Prethodni  1, 2, 3, 4

Nazad na vrh

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu