Torba za porodiliste
+28
Niny
zvoncica36
sareni leptir
Stenli
Smrdica
Ema78
plavaptica
cufta
MIRKA85
mijaki
cici
lilly13
dr mali pariz
penelope
Orline
lena
Marija86
Mirjana
mamaK
MARA
caci
BiKsi :)
buby
Sneza
Tinche
Milijana
maus
nena beba
32 posters
KUTAK :: TRUDNOĆA I POROĐAJ :: Porođaj
Strana 2 od 4
Strana 2 od 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Torba za porodiliste
Bas je mala mili 300 e sta je to
Kad vidis i nije skupo eto skoro su komentarisale na temu jevremova da ce kod njih porodjaj kostati 5000 e pa kad uporedis i nije mnogo.Mislim sto se usluge i svega tice isplati se poradjati se za te pare,naravno ako za to postoji mogucnost.
Sto se ne poradjam u drzavnom,hmmmm tesko pitanje
Tamo su mi vodili prvu trud tamo se porodila,prezadovoljna sam,tamo je V pedijatar,e sad mm ne zeli da odvaja decu i da se sad npr porodim ovde kod nas,kaze ako je imalo za jednog imace i za drugog
Mozda se nekad i preselimo da zivimo u Sk,na tu temu odavno razmisljamo na sta je moj dr rekam da napustite srbiju-nikako....
Kad vidis i nije skupo eto skoro su komentarisale na temu jevremova da ce kod njih porodjaj kostati 5000 e pa kad uporedis i nije mnogo.Mislim sto se usluge i svega tice isplati se poradjati se za te pare,naravno ako za to postoji mogucnost.
Sto se ne poradjam u drzavnom,hmmmm tesko pitanje
Tamo su mi vodili prvu trud tamo se porodila,prezadovoljna sam,tamo je V pedijatar,e sad mm ne zeli da odvaja decu i da se sad npr porodim ovde kod nas,kaze ako je imalo za jednog imace i za drugog
Mozda se nekad i preselimo da zivimo u Sk,na tu temu odavno razmisljamo na sta je moj dr rekam da napustite srbiju-nikako....
MARA- Broj poruka : 5394
Godina : 37
Datum upisa : 01.01.2009
Sneza ::
nek mi uzmu i gaće.
buby- Broj poruka : 4093
Godina : 45
Datum upisa : 19.11.2009
Pa u odnosu na celu cifru je malaMARA ::Bas je mala mili 300 e sta je to
Milijana- Broj poruka : 5167
Datum upisa : 01.12.2009
najljubaznije molim trudnice koje su pohadjale školu za trudnice u Novom Sadu, ili sveže porodilje koje su raspoložene i imaju vremena za to, da mi napišu šta se nosi u porodilište. Da li je spisak sa sajta Betanije i dalje aktuelan?
Spisak stvari za udobniji boravak na Klinici za ginekologiju i akušerstvo
Dokumentacija
- overena zdravstvena knjižica
- lična karta
- krvna grupa i Rh faktor
- rezultati testa na žuticu (HbS Ag)
- rezultati analize vaginalnog sekreta, krvi i urina, ne stariji od 14 dana
- koprokultura
- medicinska dokumetacija vezana za trudnoću, kao i rezultate ultrazvučnih i ginekoloških pregleda
- rezultat poslednje analize krvi i urina
- pacijentkinje kod kojih će trudnoća verovatno završavati "carskim rezom" treba da imaju laboratorijske nalaze: vreme krvarenja i koagulacije, PTT, urea, kreatinin, mokraćne kiseline i ŠUK.
Stvari za majku
- pribor za ličnu higijenu
- spavaćice (2)
- papuče
- peškiri (2)
- mrežasti ulošci (3 pakovanja)
- bade mantil
Stvari za bebu
- odelce
- tetra pelene (5)
- pelene za jednokratnu upotrebu (10)
- benkice (2)
- veći peškir
Stvari za izlazak iz bolnice
za majku
- donji veš,
- odeća,
- cipele,
- čarape
za bebu
- benkica
- tetra pelene
- kapica
- odelce / zeka
- jastuk za iznošenje
- pelene za jednokratnu uporebnu (1)
unapred hvala
Spisak stvari za udobniji boravak na Klinici za ginekologiju i akušerstvo
Dokumentacija
- overena zdravstvena knjižica
- lična karta
- krvna grupa i Rh faktor
- rezultati testa na žuticu (HbS Ag)
- rezultati analize vaginalnog sekreta, krvi i urina, ne stariji od 14 dana
- koprokultura
- medicinska dokumetacija vezana za trudnoću, kao i rezultate ultrazvučnih i ginekoloških pregleda
- rezultat poslednje analize krvi i urina
- pacijentkinje kod kojih će trudnoća verovatno završavati "carskim rezom" treba da imaju laboratorijske nalaze: vreme krvarenja i koagulacije, PTT, urea, kreatinin, mokraćne kiseline i ŠUK.
Stvari za majku
- pribor za ličnu higijenu
- spavaćice (2)
- papuče
- peškiri (2)
- mrežasti ulošci (3 pakovanja)
- bade mantil
Stvari za bebu
- odelce
- tetra pelene (5)
- pelene za jednokratnu upotrebu (10)
- benkice (2)
- veći peškir
Stvari za izlazak iz bolnice
za majku
- donji veš,
- odeća,
- cipele,
- čarape
za bebu
- benkica
- tetra pelene
- kapica
- odelce / zeka
- jastuk za iznošenje
- pelene za jednokratnu uporebnu (1)
unapred hvala
mamaK- Broj poruka : 5
Datum upisa : 08.07.2011
niko?
pretpostavljam da je onda to to
pretpostavljam da je onda to to
mamaK- Broj poruka : 5
Datum upisa : 08.07.2011
Mislim da je na taj spisak nemoguće nešto dodati! Možda pribor za higijenu, ali to već i sama znaš.
Mirjana- Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009
Ženske, pošto smo pretrpale Makin dnevnik, da vam rečem ovde.
Kupila sam kod KIneza za 250din, plastične...tj. gumene papuče za bolnicu koje mirišu na jagodu, a ne na gumu. Jako su meke i udobne. Nigde nisu lepljene, već pravljene "izjedna" tako da se svakako neće raspasti za vreme boravka u bolnici. Evo kako izgledaju
E sad pitanje. Kupila sam 10kom jednokratnih mušemica, tj. podpelena za mene. Da li je to dovoljno ili da kupim još?
Kupila sam kod KIneza za 250din, plastične...tj. gumene papuče za bolnicu koje mirišu na jagodu, a ne na gumu. Jako su meke i udobne. Nigde nisu lepljene, već pravljene "izjedna" tako da se svakako neće raspasti za vreme boravka u bolnici. Evo kako izgledaju
E sad pitanje. Kupila sam 10kom jednokratnih mušemica, tj. podpelena za mene. Da li je to dovoljno ili da kupim još?
MIro meni nije bilo dosta potrosila sam oko 20 posto sestre stalno menjaju prva dva dana..a dolaze da te peru dva puta na dan bar je tako bilo kada sam ja bila...
Marija86- Broj poruka : 1794
Godina : 38
Datum upisa : 23.09.2010
Nama u "Misovicu" nisu dali nista da donosimo sem higijene, dakle ni museme za krevet, ni papuce, ni spavacicu... Museme mi nisu bile ni potrebne. Sve zavisi kako je u sub. porodlistu, kakav sistem.... A uvek se moze i dokupiti i doneti u bolnicu, zar ne? Sta kaze Penelope?
lena- Broj poruka : 4087
Godina : 54
Datum upisa : 18.02.2010
leno ne mogu da verujem nama su govorili fali vam ovo ovo neka neko donese bas su rigorozni tj.sirotinja nista nemaju osim benkica za bebe
Marija, "Dragisa Misovic" je malo bgd. porodiliste, komplet renovirano pre nekoliko godina. U hodniku su uvek kolica sa cistim spavacicama, roze ogrtacima i cistom posteljinom. Uzimas kad i sta hoces. Na zalost, sve se to u medjuvremenu znatno pohabalo i pocepano je dosta. Tamo smes samo u kesi da doneses osnovnu higijenu, toalet papir i peskire. A posto je baby-friendly program, od pocetka je beba pored tebe, ustajanje odmah, nema ko da te pere i sl., sve sama......
Pa, čini mi se da je Penelope rekla da mi trebaju mušemice. A i moja cimerka u bolnici, koja se spremala za CR ih je imala kod sebe. Znam jer sam je pitala šta nosi sa sobom u šok sobu, i rekla mi je - telefon, vodu, keks, toalet papir, mušeme...ne znam da l reče još šta
Valjda će mi se Penelope javiti..mada mislim da mi je negde već rekla. Moraću da pročešljam po starim porukama.
Valjda će mi se Penelope javiti..mada mislim da mi je negde već rekla. Moraću da pročešljam po starim porukama.
da da ja sam pricala za cr...u sok sobi je tako a posle sve sama osim sto naravno ne brines o bebi inace sam se porodila u NS.
Da iskopiramo ovde iz makababy dnevnika?
Ajd ja ću večeras ili sutra...lenština me tera u krevet
Ajd ja ću večeras ili sutra...lenština me tera u krevet
Orline- Broj poruka : 11716
Godina : 52
Datum upisa : 05.02.2009
Evo me!
Trebaju te podloge, kako da ne, i to dosta. Nama su u skoli za trudnice rekli da kupimo 5, a da ponesemo 2 i, ako bude bilo potrebe (a kao verovatno nece), da nam muz donese ostatak.
Ja sam ponela 5 i sutradan ujutru posle porodjaja, sestra je rekla da mi istog momenta neko donese jos, mada sam ja ranije videla kako se brzo trose, tako da je muz vec donosio, punu kesu, bar 20. Nisam potrosila sve, ali 15 sigurno jesam.
Posle kada predjes na odeljenje, menjas kad ti hoces.
Neke cure ih nisu ni ponele, nisu znale da treba, tako da su bile bez njih taj prvi dan dok im neko nije doneo, pa je sve islo na carsafe i sestre su im stalno menjale te carsafe.
Mogla bih da napisem spisak koji su nam izdiktirali u skolici, mada znam da je za svako porodiliste drugacije, ali otkud znam, mozda ce nekome nekada zatrebati za ovo nase suboticko.
Trebaju te podloge, kako da ne, i to dosta. Nama su u skoli za trudnice rekli da kupimo 5, a da ponesemo 2 i, ako bude bilo potrebe (a kao verovatno nece), da nam muz donese ostatak.
Ja sam ponela 5 i sutradan ujutru posle porodjaja, sestra je rekla da mi istog momenta neko donese jos, mada sam ja ranije videla kako se brzo trose, tako da je muz vec donosio, punu kesu, bar 20. Nisam potrosila sve, ali 15 sigurno jesam.
Posle kada predjes na odeljenje, menjas kad ti hoces.
Neke cure ih nisu ni ponele, nisu znale da treba, tako da su bile bez njih taj prvi dan dok im neko nije doneo, pa je sve islo na carsafe i sestre su im stalno menjale te carsafe.
Mogla bih da napisem spisak koji su nam izdiktirali u skolici, mada znam da je za svako porodiliste drugacije, ali otkud znam, mozda ce nekome nekada zatrebati za ovo nase suboticko.
penelope- Broj poruka : 329
Godina : 43
Datum upisa : 07.06.2011
Piši Penelope, obavezno!
Kod nas je tako. Ja nisam ni cula za te podloge, niti sam videla da ih neko ima tamo, a sestre non stop menjaju carsafe i spavacice. I kod nas nema sok sobe. Pravo iz sale ides u svoju sobu sa ostalim zenama.penelope ::
Milijana- Broj poruka : 5167
Datum upisa : 01.12.2009
Na Betaniji kada sam ja bila nisu menjali carsave..samo sam molila Boga da mi ne bude krvav carsav posto ne volim prljavo..pravdali su se time da su praznici pa ne radi perionica
Mili, žene sa carskog odmah idu u sobe gde su i one sa prirodnog??
Kako to, majko mila??
p.s. ja još ne znam kako je kod nas i šta treba...ima vremena, raspitaću se, koliko vidim potrebe u različitim porodilištima su takve-različite.
Kako to, majko mila??
p.s. ja još ne znam kako je kod nas i šta treba...ima vremena, raspitaću se, koliko vidim potrebe u različitim porodilištima su takve-različite.
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010
Bas tako, u svakom porodilistu drugacije!
Ni kod nas nisu menjali carsafe, tako da su podloge/museme super stvar, kasnije se mogu iskoristiti za bebu, mada postoje i te bebece, ali ih ja nisam kupovala.
Sto se dokumentacije tice, na ulazu u porodiliste pise sta sve treba poneti. To otprilike ukljucuje licnu kartu, overenu knjizicu, krvnu grupu i Rh faktor, rezultat analize na hepatitis B, ostale analize koje su potrebne za CR oni odrade dan/dva ranije, ako je CR zakazan. Uglavnom, nikakvi brisevi, urinokulture, koprokulture, zubari, priholozi i drugo-ne treba.
Dakle, spisak:
- ogrtac
- papuce
- spavacica sa kopcanjem napred zbog dojenja (rekli su 2, ja sam ponela 3, ali muz je nosio kuci da se peru, pa je donoso ciste-u porodilistu je bilo neverovatno toplo)
- podloge za krevet
- mrezaste gace (rekli su 2 komada, ja sam ponela celo pakovanje)
- mrezasti uslosci (rekli su 2 pakovanja, a trebalo je ihahaj vise)
- carape
- papirne maramice-veliko pakovanje ili toalet papir-vise komada
- vlazne maramice ili gel za dezinfekciju ruku
- pribor za licnu higijenu
- peskiri
- kasika, viljuska, noz, plasticne case
Za bebu:
- pakovanje Pampersa br.1, ne sme biti otvoreno
- vlazne maramice za bebu (2 pakovanja)
- Pavloviceva mast ili neka druga baby krema
- nekoliko tetra pelena ili peskiric, da se stavi ispod bebe za vreme dojenja
Za izlazak iz porodilista:
- kompletic neki sa kapicom obavezno
- korpa za iznosenje bebe
- pamucno cebence
Eto, tako izgleda spisak. Imam i onaj spisak stvari koje su potrebne kada beba dodje kuci, sad ne znam da li to da pisem?
Ni kod nas nisu menjali carsafe, tako da su podloge/museme super stvar, kasnije se mogu iskoristiti za bebu, mada postoje i te bebece, ali ih ja nisam kupovala.
Sto se dokumentacije tice, na ulazu u porodiliste pise sta sve treba poneti. To otprilike ukljucuje licnu kartu, overenu knjizicu, krvnu grupu i Rh faktor, rezultat analize na hepatitis B, ostale analize koje su potrebne za CR oni odrade dan/dva ranije, ako je CR zakazan. Uglavnom, nikakvi brisevi, urinokulture, koprokulture, zubari, priholozi i drugo-ne treba.
Dakle, spisak:
- ogrtac
- papuce
- spavacica sa kopcanjem napred zbog dojenja (rekli su 2, ja sam ponela 3, ali muz je nosio kuci da se peru, pa je donoso ciste-u porodilistu je bilo neverovatno toplo)
- podloge za krevet
- mrezaste gace (rekli su 2 komada, ja sam ponela celo pakovanje)
- mrezasti uslosci (rekli su 2 pakovanja, a trebalo je ihahaj vise)
- carape
- papirne maramice-veliko pakovanje ili toalet papir-vise komada
- vlazne maramice ili gel za dezinfekciju ruku
- pribor za licnu higijenu
- peskiri
- kasika, viljuska, noz, plasticne case
Za bebu:
- pakovanje Pampersa br.1, ne sme biti otvoreno
- vlazne maramice za bebu (2 pakovanja)
- Pavloviceva mast ili neka druga baby krema
- nekoliko tetra pelena ili peskiric, da se stavi ispod bebe za vreme dojenja
Za izlazak iz porodilista:
- kompletic neki sa kapicom obavezno
- korpa za iznosenje bebe
- pamucno cebence
Eto, tako izgleda spisak. Imam i onaj spisak stvari koje su potrebne kada beba dodje kuci, sad ne znam da li to da pisem?
Penelope, hvala, hvala, hvala
Hajde pogledaću da li postoji tema za opremu posle porodilišta , pa ako je nema, šibni ovde. To se svakako mora unapred kupti, je l tako?
Sve sam pregledala, pa pošto takva tema ne postoji, piši ovde
Hajde pogledaću da li postoji tema za opremu posle porodilišta , pa ako je nema, šibni ovde. To se svakako mora unapred kupti, je l tako?
Sve sam pregledala, pa pošto takva tema ne postoji, piši ovde
dr mali pariz ::Mili, žene sa carskog odmah idu u sobe gde su i one sa prirodnog??
Kako to, majko mila??
U "D. Misovicu" se posle CR ide pravo na odeljenje gde su i ostale zene porodjene CR-om (odvojeno od "prirodnih"), i cim ih probude donose im i njihove bebe jer je to baby-friendly program. I vise nema odvajanja. Neprestana zurka pocinje!
Dakle, ne postoji praksa smestanja na odeljenje intenzivne nege nakon CR-a, tj. sok sobe kako je zovete, sem u slucaju kada nema slobodnih kreveta na samom (obicnom) odeljenju (sto se desilo meni i jos dvema zenicama istog dana, pa su nas sestre bas lepo pazile 24h nakon CR, tj. sve dok se kreveti nisu oslobodili... i govorile nam sestre da je tako mnooogo bolje ispalo za nas. i bile su u pravu!)...
Bas me zanima kako je u "Frontu" i "Visegradskoj" na odeljenjima gde nema baby-friendly programa.... Eto zaista korisnih informacija za sve one koji nas citaju a opredeljuju se sa razna porodilista!!!!!!!!
Malo smo OFF...ili malo više! Ali sad moram da se umešam.
Nisam htela ništa da kažem da ne bih pogrešila, jer stvarno ne znam kako to kod nas ide posle CR-a.
Ono što znam za posle operacije je da sam viđala da dovoze još neprobuđene pacijente u bolesničke sobe koje npr. u to vreme, kad sam to videla, nisu imale klimu.
Međutim, ja sam ležala u šok sobi čitav dan i prvi i drugi put, sve dok dr nije došao uveče da vidi kako sam. Tako da, Penelope, moguće je da nemaju svi pacijenti isti tretman kao pacijenti našeg dr-a. Ne u smislu da je on faca, pa su njegovi pacijenti privilegovani, nego mislim da ima veze sa odlukom lekara šta je dobro/bolje za pacijenta. A nas dve znamo da on zaista vodi računa o nama!
Nisam htela ništa da kažem da ne bih pogrešila, jer stvarno ne znam kako to kod nas ide posle CR-a.
Ono što znam za posle operacije je da sam viđala da dovoze još neprobuđene pacijente u bolesničke sobe koje npr. u to vreme, kad sam to videla, nisu imale klimu.
Međutim, ja sam ležala u šok sobi čitav dan i prvi i drugi put, sve dok dr nije došao uveče da vidi kako sam. Tako da, Penelope, moguće je da nemaju svi pacijenti isti tretman kao pacijenti našeg dr-a. Ne u smislu da je on faca, pa su njegovi pacijenti privilegovani, nego mislim da ima veze sa odlukom lekara šta je dobro/bolje za pacijenta. A nas dve znamo da on zaista vodi računa o nama!
Nije, Mirjana, sve pacijentkinje posle carskog idu u sok sobu, tako je u ovom porodilistu. Nas je, prvi dan, bilo 7, a nijednu drugu nije operisao nas doktor, nego ko zna ko, ima ih tamo kol'ko hoces. U sok sobi se ostaje taj dan, znaci dan porodjaja i jos jedan, a mozes izaci iz nje samo onda kad imas stolicu i istu pokazes sestri, zoves je u wc koji koristis tako sto ne smes da zatvoris vrata. Ako ima neka komplikacija, ostaje se duze, a ovo je normalno stanje. Moja jetrva se porodila pre 3 godine carskim (posle je isla u apartman) i drugarica pre 2, i sve je bilo identicno, a bile su kod drugih lekara.
Mozda to i postoji, ali ja nisam primetila, niti sam cula.
Osnovno pravilo kada ides na porodjaj je da zaboravis na sve blamove, znaci nista ne sme da te bude sramota.
Mozda to i postoji, ali ja nisam primetila, niti sam cula.
Osnovno pravilo kada ides na porodjaj je da zaboravis na sve blamove, znaci nista ne sme da te bude sramota.
Strana 2 od 4 • 1, 2, 3, 4
KUTAK :: TRUDNOĆA I POROĐAJ :: Porođaj
Strana 2 od 4
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu