Prašnjavo lišće :(
+7
jul
vakic
TetaSneki
Jelence
adriatika
nadalina
HappyGirl
11 posters
KUTAK :: KAFANICA ;) :: Cvetni kutak
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Prašnjavo lišće :(
Kato pomagaj!
Imam u kući tri Benđamina i na svakom ima prašine. Skidam , operem ali nema vajde uvek izgleda musavo i neuredno. U cvećarama sam videla listove kao staklo, sijaju se. Da li si upoznata šta rade da bi list tako izgledao? Ajd daj savet
jer se nikada neću setiti da pitam u cvećari 
Imam u kući tri Benđamina i na svakom ima prašine. Skidam , operem ali nema vajde uvek izgleda musavo i neuredno. U cvećarama sam videla listove kao staklo, sijaju se. Da li si upoznata šta rade da bi list tako izgledao? Ajd daj savet

HappyGirl- Broj poruka : 13679
Datum upisa : 05.12.2007
Re: Prašnjavo lišće :(
Ja znam da postoji neki sprej u velikim bocama (lici na veliku bocu laka za kosu) posle koga lisce tako sija kao u cvecarama...Mislim da ga mozes naci u nekim cvecarama, ali i u Garden centru.
Ja jako volim to cvece, mislim da je prelepo ali i da je prava lutrija hoce li uspeti da zadrzi lisce ili ce ostati samo grancice...Zato nikad nisam smela da ga kupim...Zato imam pitanje za tebe ili lepu Katu: kako ga cuvati?
Veliki pozdrav tvojim Benđaminima!

Ja jako volim to cvece, mislim da je prelepo ali i da je prava lutrija hoce li uspeti da zadrzi lisce ili ce ostati samo grancice...Zato nikad nisam smela da ga kupim...Zato imam pitanje za tebe ili lepu Katu: kako ga cuvati?
Veliki pozdrav tvojim Benđaminima!

nadalina- Broj poruka : 816
Datum upisa : 19.12.2007
Ima jedna mnogo dobra fora da cvece sija.
Banana u najlon carapi.Premazujes lisce i sija kao ludo.
Jeste da treba malo vremena ali se isplati.A i prasina manje pada.Probaj draga.
Banana u najlon carapi.Premazujes lisce i sija kao ludo.
Jeste da treba malo vremena ali se isplati.A i prasina manje pada.Probaj draga.
adriatika- Broj poruka : 4040
Godina : 52
Datum upisa : 08.01.2008
Pazi ti malu sta sve zna
,neke fore i forice
dobro draga hvala na otkrivenoj tajni,valja znati,sto vise znas- vise vredis
Ljubac

Ljubac
Jelence- Broj poruka : 3155
Godina : 49
Adriatika moram da probam
TetaSneki- Broj poruka : 1357
Godina : 54
Datum upisa : 11.12.2007
Probajte, super je. 

adriatika- Broj poruka : 4040
Godina : 52
Datum upisa : 08.01.2008
Au vidi ti ove fore
Banana, najlon čarapa i rešen problem. Jedino što sam ja lenština za taj pokušaj.Zato sam konačno dobila sprej od lepe kate i to dva komata za sjaj, protiv paršine i ... sutra ću svečano da otvorim sezonu friziranja cveća 

Cure ja bi da pitam jel isprobaste recept sa bananom
Happy kako tvoje cvece jesi li ga isfrizirala
Happy kako tvoje cvece jesi li ga isfrizirala
vakic- Broj poruka : 1583
Datum upisa : 29.03.2008
Friziranje izvršeno :cheers: Malo sam potkresala, malo isprskala i izgleda fenomenalno :cheers: Dovoljno je jednom mesečno poprskati, nažalost kao što rekoh za banana varijantu sam lenčuga pa nemam izveštaj po tom pitanju
Evo vakic uveri se kako mi izgleda dasa

Evo vakic uveri se kako mi izgleda dasa

Jo Hepice ovo se zove Fikus Natsa obozavam ga ja sm ih imala nekoliko ali nazalost
uginuli su
Da se sija sija se nema tu sta
Ja sam ti veliki obozavatelj cveca imam jedan ogroman benjamin alije saren zeleno bel a mali imam bezbroj
uginuli su
Da se sija sija se nema tu sta
Ja sam ti veliki obozavatelj cveca imam jedan ogroman benjamin alije saren zeleno bel a mali imam bezbroj
Super, super vakic
i ja imam jednog ogromnog fiikusa daniela, pre mesec dana smo ga šišali jer je pretio da će da probije plafon
ogroman je i prelep! Imam još nekoliko različitih ficusa i da kažem nadalini jer je pitala (a niko je nije odgovorio
)da se oni baš lako održavaju bar kod mene. Jednom nedeljno ih zalivam odstajalom vodom, sad su svi sem ovog ogromnog na terasi, kad dođe 10 stepeni unesem ih unutra, uglavnom su na istom mestu mada im i menjam mesto ali retko , povremeno sipam đubrivo i jednom u dve, tri godine promenim zemlju.Svi fenomenalno napreduju a moj trud 0. Ja mislim da znaju da ih volim pa zato rastu
Nadalina samo hrabro napred kupi neki i probaj 

Nadalina neces se pokajati 

Happy JA cu sad da ti odkrijem jednu tajnu
Ja i MM kod kuce gajimo cvece za prodaju i to samo za 8 marta samo ta tri dana je na prodazbu
A preko cele godine ga sadimo vadimo a mesec dana pre dan zena se pere cvece sregjuje pakuje za prodaju
Posto zivim u centru grada dvor skoro i da nemam ali imam kucu na dva sprata i na trceom je potkrovje pola je bilo od ranije pokriveno a pola je bilo terasa
A ja sam to sto je bilo za terasu sve ustaklila zazidala i pokrila i napravila jednu malu nasu domacu cuvalicu cveca preko zime a dok preko leta je na ove druge terase tako da ujutro kad ustenemo ja i MM ali vise MM pravac cveca
Najvise od svega gajimo kaktusa pa zatim fikusa pa onda benzjamina i japonskih ruza u sve boje i sve ostalo difenbahije kalanhoje kalatee dracene palmice meksicke
Prvo smo gaili cvece od sto ih volimo pa ond da malo zaradimo i evo zadnjih 6 godina bez prestanka
Ja i MM kod kuce gajimo cvece za prodaju i to samo za 8 marta samo ta tri dana je na prodazbu
A preko cele godine ga sadimo vadimo a mesec dana pre dan zena se pere cvece sregjuje pakuje za prodaju
Posto zivim u centru grada dvor skoro i da nemam ali imam kucu na dva sprata i na trceom je potkrovje pola je bilo od ranije pokriveno a pola je bilo terasa
A ja sam to sto je bilo za terasu sve ustaklila zazidala i pokrila i napravila jednu malu nasu domacu cuvalicu cveca preko zime a dok preko leta je na ove druge terase tako da ujutro kad ustenemo ja i MM ali vise MM pravac cveca
Najvise od svega gajimo kaktusa pa zatim fikusa pa onda benzjamina i japonskih ruza u sve boje i sve ostalo difenbahije kalanhoje kalatee dracene palmice meksicke
Prvo smo gaili cvece od sto ih volimo pa ond da malo zaradimo i evo zadnjih 6 godina bez prestanka

Ljudi htela bih da vas nesto pitam... :aa10:
Imam japansku ruzu (hibiskus) na terasi...ali pojavili su se musice u zemlji. A kako je samo lep kad ima cvetove... :aa47:
Ajd sad i nekako s tim musicama dok je vani, al sta cu da radim zimos kad treba da je unesem unutra???
Pomozite mi ako znate, please
Imam japansku ruzu (hibiskus) na terasi...ali pojavili su se musice u zemlji. A kako je samo lep kad ima cvetove... :aa47:
Ajd sad i nekako s tim musicama dok je vani, al sta cu da radim zimos kad treba da je unesem unutra???
Pomozite mi ako znate, please

jul- Broj poruka : 616
Datum upisa : 11.03.2008
Vakic, vakic cvećarko naša
Bravo, posao ti je uživancija, mirisan, prepun različitih oblika i boja, jednom rečju prelep.
Eto i ja tebi da otkrijem tajnu i ja radim u firmi koja ima veleprodaju cveća, uglavnom uvoz iz Holandije. Okružena sam cvećem non stop i sve više i više se oduševljavam.
Jul što se tiče tvog pitanja nisam stručna, mogu da pitam ali tek kad mi se gazdarica vrati sa odmora a otišla je večeras na more.
Ipak evo šta bi ja uradila :idea:
1. Kupila bi tečnost protiv tih mušica, u cvećari bi sigurno znali da te upute koju.
2. Promenila bi zemlju, baci staru i stavi novu.
Eto to mi je sad na umu a možda bi i vakic mogla da da neku ideju

Bravo, posao ti je uživancija, mirisan, prepun različitih oblika i boja, jednom rečju prelep.

Jul što se tiče tvog pitanja nisam stručna, mogu da pitam ali tek kad mi se gazdarica vrati sa odmora a otišla je večeras na more.
Ipak evo šta bi ja uradila :idea:
1. Kupila bi tečnost protiv tih mušica, u cvećari bi sigurno znali da te upute koju.
2. Promenila bi zemlju, baci staru i stavi novu.
Eto to mi je sad na umu a možda bi i vakic mogla da da neku ideju

Hvala ti Happyce na tako brzom odgovoru
Tecnost sam kupila i poprskala, ali oni su opet tu...e sad mi preostaje da promenim zemlju. Ipak pitacu i u cvecari...kad vakic mi ne odgovara

Tecnost sam kupila i poprskala, ali oni su opet tu...e sad mi preostaje da promenim zemlju. Ipak pitacu i u cvecari...kad vakic mi ne odgovara

:flower: E posto sam ja sad videla ovo pisanje
JA mogu da kazem da treba pod hitno celo drvo (japonska ruza ) da se pod hitno naprska protiv vasku i medovinu
To cvece je fenomenalno ali je sklono na medovinu i vasku a za bolji savet pitaj u zemljodeskih apotekama ili cvecarama
I pod hitno ga presadi e sad vadis ga od sakciju povrsinsku zemlju skidas ali mu ne odkrivaj korenje
Znaci odstranujes gornji sloj zemlje e sad ako ima velike korenje moras ih malo skratiti :flower:
Koliko je veliko drvo i koju boju ima cvet
JA mogu da kazem da treba pod hitno celo drvo (japonska ruza ) da se pod hitno naprska protiv vasku i medovinu
To cvece je fenomenalno ali je sklono na medovinu i vasku a za bolji savet pitaj u zemljodeskih apotekama ili cvecarama
I pod hitno ga presadi e sad vadis ga od sakciju povrsinsku zemlju skidas ali mu ne odkrivaj korenje
Znaci odstranujes gornji sloj zemlje e sad ako ima velike korenje moras ih malo skratiti :flower:
Koliko je veliko drvo i koju boju ima cvet
Poslednji izmenio vakic dana 26/5/2008, 11:42, izmenjeno ukupno 1 puta
Happy bravo cvecarko moja
Znam kako se lepo osecas jos ako uzivas u cvecu
Moje i tvoje cvece se razlikuje tvoje je hibrid dok moje je ono pravo domace
A ja ti draga uzivam u lepotu kaktusa to je nesto sto puno volim
Bilo gde da idem kaktuse koje nemam opet kupujem
A najvise prodajem stena kaktus ili kodnas ga zovu karpa
Ja kako sam razumela da si ti nasa uciteljica kad ono nasa cvecarka
Znam kako se lepo osecas jos ako uzivas u cvecu
Moje i tvoje cvece se razlikuje tvoje je hibrid dok moje je ono pravo domace
A ja ti draga uzivam u lepotu kaktusa to je nesto sto puno volim
Bilo gde da idem kaktuse koje nemam opet kupujem
A najvise prodajem stena kaktus ili kodnas ga zovu karpa

Ja kako sam razumela da si ti nasa uciteljica kad ono nasa cvecarka
vakic hvala ti na objasnjenju
evo kako izgleda, a kad cveta (septembar) cvetovi su mu zarko crveni

evo kako izgleda, a kad cveta (septembar) cvetovi su mu zarko crveni

A zasto septembar ja bih rekla da cvet celo leto
Evo moji su vec pre mesec dana poceli sa cvetanje
Evo moji su vec pre mesec dana poceli sa cvetanje

E pa ne znam zasto se ova moja tako ponasa... :?:
Prvi cvetic daje negde u augustu...pa tek onda rascveta se cela
Prvi cvetic daje negde u augustu...pa tek onda rascveta se cela
Pa bas ni meni nije jasno e ja mislim da je mrza
e ovako
FIno ti idi u cvecarnicu ali bolje u zemljodelsku apoteku i potrazi da ti daju sredstvo za podhranjkvanje lista a ima isto jedno za cvetanje ma ti potrazi bas to mozda mu bude od pomoci
ili pa ima kristalno gjubrivo mozda potrazis i to ono ima vise kombinacija ali ces potraziti ono sto tebi odgovara
A ovu sliku sto sam ti poslala da vidis koliko je samo malo cvece bas ces se pocuditi
e ovako
FIno ti idi u cvecarnicu ali bolje u zemljodelsku apoteku i potrazi da ti daju sredstvo za podhranjkvanje lista a ima isto jedno za cvetanje ma ti potrazi bas to mozda mu bude od pomoci
ili pa ima kristalno gjubrivo mozda potrazis i to ono ima vise kombinacija ali ces potraziti ono sto tebi odgovara

A ovu sliku sto sam ti poslala da vidis koliko je samo malo cvece bas ces se pocuditi
E ovu zutu sam isto dobila poklon od MM ali je ostala samo slika ruza jer neestala

Jooooj stvarno koliko je mala...ona moja je celo drvece
A i prvi put vidim zutu japansku ruzu...e stvarno su lepe. Hvala ti puno vakic sto si postavila slicice
pa da i ja nesto naucim.

A i prvi put vidim zutu japansku ruzu...e stvarno su lepe. Hvala ti puno vakic sto si postavila slicice

Au što vam je lepo cveće
Vakic dobro si mislila radim i u školi, samo nisam učiteljica
Divno je to što radiš, nastavi samo , pravi odmor za oči
i dušu

Vakic dobro si mislila radim i u školi, samo nisam učiteljica

Divno je to što radiš, nastavi samo , pravi odmor za oči

Strana 1 od 2 • 1, 2