Glukofaz,iskustva
+60
matillda
SladZana
Klarica
Tebi
Geograficarka
neca73
SannI-AlL
lelas
Erata
Vuchica
kornjaca
leptirko82
anasrce
Niny
saska1
cvrcak
OKacica
cicsa80
mima28
Ema78
lilya
grudva
Xena
vasilija1980
SSanja
maza1972
Divina
mumka
saška
rada78
bak
mars
Mali Princ
larado
noja
Kamilica
laKole
racili
lolipop
makica84
7-patuljaka
LaFolie
medolino
JocY
bobica83
maus
tanjica
MAAKKI
shenon
KoMetaK
BiKsi :)
djole42
Smoki
Bitter Sweet
bubac
dr mali pariz
Zoka83
tuzna
Cupava
Cecana
64 posters
KUTAK :: STERILITET :: Apoteke, lekovi
Strana 11 od 13
Strana 11 od 13 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13
Re: Glukofaz,iskustva
anasrce izgleda da nam je ipak od ovog vremena
kornjaca- Broj poruka : 284
Godina : 47
Datum upisa : 21.10.2013
Erata, jesi li bila kod dr Sumarac? Šta kaže?
Niny- Broj poruka : 3309
Godina : 46
Datum upisa : 16.02.2011
Ma, ne znaju oni ništa drugo nego da prepisuju lekove i lekove i još lekova...samo krkaj i puni farmaceutske džepove. Ona je za to da mi uvede još jedan lek, pored 2 glukofaža od 1000, pa u trudnoći insulin!
Čekala sam pregled sat ipo, zatim me primila neka mlada doktorka umesto nje, pa kada sam ja rekla da neću više piti lekove, jer mi ne pomažu, onda su mi preporučili da sačekam profesorku. Čekala još sat vremena, sve ukupno 3 sata. Posvetila mi 2 minuta, rekla isto što i mlada asistentkinja - da ne prekidam terapiju + da bi mi uvela još neki lek.
A ja sam već prekinula terapiju i šećer mi je isti. Očekujem da počne padati ako istrajem, da se stabilizujem psihički, da probam sa prirodnim metodama, jer ovo mi je samo naškodilo. Pa nije moj šećer otišao u nebesa da bih ja sada krenula sa dodatnim lekovima i insulinom... Pa tako do kraja života!!!
Ovo je faza kada se sve može regulisati ishranom, vežbama. Dali su mi da odradim C peptid i još neka antitela. Rezultat se čeka 3 nedelje! Ma rasulo!
Njih ne interesuje da otkriju problem, zašto se nešto dešava. Samo lekovi i doviđenja! Nisam stigla ništa ni da upitam, već je sledeći pacijent bio u kabinetu. Nikome nije stalo da pomogne, a i zašto bi? Treba trošiti lekove, zato se mora biti bolestan!
Ja ću pokušati prvo da vratim nivo šećera sa kojim sam došla kod nje, a onda ćemo lako...
Kaže ona da meni glukofaž nije odmogao, da to nema šanse. Izgleda da je to neki magični lek, nema šanse da odmogne! A moji rezultati sve gori i to uz dijetu.
Čekala sam pregled sat ipo, zatim me primila neka mlada doktorka umesto nje, pa kada sam ja rekla da neću više piti lekove, jer mi ne pomažu, onda su mi preporučili da sačekam profesorku. Čekala još sat vremena, sve ukupno 3 sata. Posvetila mi 2 minuta, rekla isto što i mlada asistentkinja - da ne prekidam terapiju + da bi mi uvela još neki lek.
A ja sam već prekinula terapiju i šećer mi je isti. Očekujem da počne padati ako istrajem, da se stabilizujem psihički, da probam sa prirodnim metodama, jer ovo mi je samo naškodilo. Pa nije moj šećer otišao u nebesa da bih ja sada krenula sa dodatnim lekovima i insulinom... Pa tako do kraja života!!!
Ovo je faza kada se sve može regulisati ishranom, vežbama. Dali su mi da odradim C peptid i još neka antitela. Rezultat se čeka 3 nedelje! Ma rasulo!
Njih ne interesuje da otkriju problem, zašto se nešto dešava. Samo lekovi i doviđenja! Nisam stigla ništa ni da upitam, već je sledeći pacijent bio u kabinetu. Nikome nije stalo da pomogne, a i zašto bi? Treba trošiti lekove, zato se mora biti bolestan!
Ja ću pokušati prvo da vratim nivo šećera sa kojim sam došla kod nje, a onda ćemo lako...
Kaže ona da meni glukofaž nije odmogao, da to nema šanse. Izgleda da je to neki magični lek, nema šanse da odmogne! A moji rezultati sve gori i to uz dijetu.
Erata- Broj poruka : 2458
Datum upisa : 21.06.2012
U Erata,kakva zbrka nastade u tvom organizmu.Nisam pametna sta da ti kazem,sacekaj rezultate analiza pa da vidimo.Ili da odmah trazis drugo misljenje.Ja se iznervira kad procita za insulin,mora da postoji jos neko resenje.
Da pravo pitanje sta se u organizmu desava,to treba resiti,lako je delovati na posledicu sta je uzrok svemu.
Da pravo pitanje sta se u organizmu desava,to treba resiti,lako je delovati na posledicu sta je uzrok svemu.
lelas- Broj poruka : 1644
Datum upisa : 18.11.2012
Ja sam mislila da glukofaz+ishrana regulisu hiperinsulizam i da se on vise ne javlja kad se jednom iskoreni.
Ja sam malo istrazivala i ispade da glukofaz i nije tako naivan kako nam se predstavlja. Moja drugarica ide kod drugog endokrinologa, takodje iz KBC. On je protivnik glukofaza, ovako kako ga oni daju, skoro svima. Samo u posebnim slucajevima, a ne tek tako. Praticu sad sta se desava bez terapije. Tu je i cimet, jabukovo sirce, da probam prirodno. Ona se samo nasmejala kad sam to rekla. Mene samo interesuju rezultati. Ako nema rezultata, ili je jos gore kao kod mene, uzalud onda teorije i price. Samo rezultati iz krvi su merodavni. Ostalo su sarene laze i pretpostavke.
Ufff,Erata baš me iznerviralo tih tvojih 2 minuta sa profesorkom.Kako može tako bahato?!A privatno med i mleko!
Nego,pametna si ti,sad malo procunjaj i vidi šta ti sve može pomoći u regulisanju šećera.To što si navela ,svakako je ok,ali ima tu još caka.
Moje iskustvo sa Glukofažom: pila sam ga od juna 2011 god do kraja marta 2013 g.Znači godinu i po dana.U početku dijareje,kasnije se navikla.Imala i onda koji kg viška imam i sad.Kilaža mi ista varira 2-3kg.Ništa meni on nije pomogao u skidanju kg,ali jeste za obaranje insulina.
Nego,pametna si ti,sad malo procunjaj i vidi šta ti sve može pomoći u regulisanju šećera.To što si navela ,svakako je ok,ali ima tu još caka.
Moje iskustvo sa Glukofažom: pila sam ga od juna 2011 god do kraja marta 2013 g.Znači godinu i po dana.U početku dijareje,kasnije se navikla.Imala i onda koji kg viška imam i sad.Kilaža mi ista varira 2-3kg.Ništa meni on nije pomogao u skidanju kg,ali jeste za obaranje insulina.
SannI-AlL- Broj poruka : 1531
Godina : 53
Datum upisa : 02.01.2009
Erata Pa to je strašno Niko neće da otkrije uzrok problema, već samo propisuju lekove. Tako je najlakše. Baci se ti na prirodne recepte, zdrava ishrana, fizička aktivnost i srediće se.
Niny- Broj poruka : 3309
Godina : 46
Datum upisa : 16.02.2011
U jednom momentu doktorica izvadila pogačice iz pekare i krenula da jede ispred mene. Ja joj kažem da joj to nije dobro za šećer!
A ona meni: Pa šta ću kad sam gladna!
A ona meni: Pa šta ću kad sam gladna!
Erata imas li vise informacija o stetnosti glukofaza. I ja sam prekinula da ga pijem na svoju ruku, intuitivno sam osetila da mi skodi i batalila ga odmah nakon kiretaze. Posle cetiri meseca rezultati su mi mnogo bolji. Pisala sam na temi OGTT.Erata ::Ja sam malo istrazivala i ispade da glukofaz i nije tako naivan kako nam se predstavlja. Moja drugarica ide kod drugog endokrinologa, takodje iz KBC. On je protivnik glukofaza, ovako kako ga oni daju, skoro svima. Samo u posebnim slucajevima, a ne tek tako. Praticu sad sta se desava bez terapije. Tu je i cimet, jabukovo sirce, da probam prirodno. Ona se samo nasmejala kad sam to rekla. Mene samo interesuju rezultati. Ako nema rezultata, ili je jos gore kao kod mene, uzalud onda teorije i price. Samo rezultati iz krvi su merodavni. Ostalo su sarene laze i pretpostavke.
neca73- Broj poruka : 1452
Godina : 51
Datum upisa : 23.11.2012
Djevojke dali je isto glukofaz i gluformin ?Pila sam dugo glukofaz a sad sam kupila gluformin pa da vas pitam oću li imati opet faze privikavanja na ovaj lijek ili je to potpuno isto.Čitala sam sastav u gluforminu ima malo više pomoćnih tvari nego u prvom.
saska1- Broj poruka : 2530
Datum upisa : 04.10.2012
Saska, isti je lek u pitanju - metformin, samo je drugi proizvodjac u pitanju. Ne bi trebalo da imas nikakve simptome prilagodjavanja .
OKacica- Broj poruka : 1352
Datum upisa : 13.06.2012
Da prijavim da sam 10 dana nakon prestanka korišćenja glukofaža, došla sa jutarnje glukoze od 7 sa terapijom, do 5.9 bez terapije. Svakog dana je postepeno padao šećer. Popijem ujutro kašičicu cimeta sa vodom i to je sve. Ishranu nisam menjala. Osećam se mnogo bolje i VERUJEM SEBI! :)
Bravo Erata!!! Bas mi je drago! Samo tako nastavi!
Da napomenem da su mi i Bilja i Goca kod Ivanovića rekle da NI SLUČAJNO ne prekidam glukofaž, obzirom da mi je rođena tetka šećeraš na insulinu (kad malo vratim film, jako loše se hranila, sve industrijski obrađena hrana, brzo joj dadoše insulin, a kada se jednom sa tim krene, povratka skoro nema). Šumarac i njena asistentkinja takođe, ni slučajno ne prekidati. A ja evo oborih šećer bez glukofaža i vratih ga na nivo sa kojim sam i došla kod nje, za 10 dana. A ovih godinu dana je samo rastao...
Čekam rezultate C peptida i GAD antitela, da vidimo da li se razvija dijabetes tipa 1, ali sve i da rezultati pokažu da se razvija, ja ću se protiv toga boriti ishranom, vežbama i prirodnim (proverenim kroz vekove) lekovima.
Moje iskustvo je ovakvo kakvo jeste. Nadam se da će nekome pomoći.
Čekam rezultate C peptida i GAD antitela, da vidimo da li se razvija dijabetes tipa 1, ali sve i da rezultati pokažu da se razvija, ja ću se protiv toga boriti ishranom, vežbama i prirodnim (proverenim kroz vekove) lekovima.
Moje iskustvo je ovakvo kakvo jeste. Nadam se da će nekome pomoći.
Super Erata koji cimet koristiš ,pošto sam nekad čitala da treba neki nemogu se sjetit naziva ili može bilo koji?
Okačice hvala.
Okačice hvala.
saska1- Broj poruka : 2530
Datum upisa : 04.10.2012
Kupila sam u zdravoj hrani, na meru. Ne onaj iz kesice u prodavnici.
Dobro je i jabukovo sirće, najbolje domaće ko može da nađe, zatim izrendan koren peršuna + lišće u čaši jogurta pre spavanja (za ovo sam čula od čoveka koji je bio na insulinu), zatim ima neka fora sa čokotima od kukuruza, kuva se u vodi, pa se ta voda pije, pa sa malim prokeljom (to treba da mi javi mama kada sazna tačan recept), zatim čičoka (koju još nisam uspela pronaći)....i tako, ima dosta stvari. Naručila sam i čaj od travara, to treba da mi stigne. Ma sve brate, samo ne više hemija i pogotovo ne insulin, to mi je van pameti.
Dobro je i jabukovo sirće, najbolje domaće ko može da nađe, zatim izrendan koren peršuna + lišće u čaši jogurta pre spavanja (za ovo sam čula od čoveka koji je bio na insulinu), zatim ima neka fora sa čokotima od kukuruza, kuva se u vodi, pa se ta voda pije, pa sa malim prokeljom (to treba da mi javi mama kada sazna tačan recept), zatim čičoka (koju još nisam uspela pronaći)....i tako, ima dosta stvari. Naručila sam i čaj od travara, to treba da mi stigne. Ma sve brate, samo ne više hemija i pogotovo ne insulin, to mi je van pameti.
Erata,znala sam da ces uspeti da snizis secer! Bravo za prirodna sredstva!Probaj za cicoku ili na nekoj vecoj pijaci npr .Kalenic ili u nekoj radnji zdrave hrane koja prodaje tzv.organsko povrce npr,Hema -Kheya-Neya ,oni su u Hilandarskoj 24,evo i tel. 011 2452-025.
Hvala lela, srce si! :))
Ja tražila po Cvetku, ali mrka kapa.
Ja tražila po Cvetku, ali mrka kapa.
Erata, bravo za stav, i to što si tako rešila u glavi i veruješ da ćeš sebi pomoći, utiče da rezultati budu bolji, tog sam mišljenja. Treba sebe osluškivati, uvek sam zagovornik toga. Neko je pominjao da je čičoku nalazio na nekoj pijaci, al sad da me ubiješ ko i na kojoj.
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
pijem siofor 850 imam grozan osecaj u zeludcu nemam mucninu nego mi je pun vazduha pijem kiselu ali ne pomaze imate li nekakav predlog kako da mi prodje ovo
kornjaca- Broj poruka : 284
Godina : 47
Datum upisa : 21.10.2013
Zdravo svima!
Iščitala sam sve od prve pa do poslednje stranice, sve komentare... Da li je možda neka dobila u kombinaciji sa glukofažom možda i spirolakton ( diuretik ). Dugo sam bila na terapiji- deksazon, međutim pošto mi nije smanjio testosteron i andornstendion, moj endokrinolog mi je pripisao glukofaž i spirolakton. Ima li neka nekog iskustva? Za glukofaž sam se psihički pripremila...:)
Iščitala sam sve od prve pa do poslednje stranice, sve komentare... Da li je možda neka dobila u kombinaciji sa glukofažom možda i spirolakton ( diuretik ). Dugo sam bila na terapiji- deksazon, međutim pošto mi nije smanjio testosteron i andornstendion, moj endokrinolog mi je pripisao glukofaž i spirolakton. Ima li neka nekog iskustva? Za glukofaž sam se psihički pripremila...:)
Geograficarka- Broj poruka : 1
Godina : 37
Datum upisa : 11.02.2014
Drage moje, zaleci se i trazeci resenje za moje dijareje koje traju vec dve godine od kad uzimam Siofor, dosla sam do korisne informacije da postoji Glukofaz u obliku praska koji se rastori u vodi i pije u toku obroka, i u tom obliku se dosta bolje podnosi nego tablete. Proverila sam, lek nije registrovan kod nas, ali ako neko hoce da probe registrovan je u Hrvatskoj.
Eto, ja cu najverovatnije uskoro nabaviti ovaj lek, pa cu napisati iskustva.
Eto, ja cu najverovatnije uskoro nabaviti ovaj lek, pa cu napisati iskustva.
Evo i mene na ovoj temi Pijem Glukofaz tri dana i nije mi dobro.Stomak mi krvi kao da moram na toalet,prva dva dana je bilo haoticno,jedva sam uspevala da stignem do toalaeta,da ne pricam da sat-dva kad ga popijem ruke pocinju da mi se tresu i blicka mi pred ocima,povrace mi se non stop.Danas mi je imunolog preporucio da smanjim dozu,sa 3x500 mg na 2x500mg,mada je i endokrinolog rekao da pocnem jedno vreme samo sa 500mg,ali sam ja bila hrabra pa sam odmah udarila na celu dozu i pokajala se...Ako neko ima iskustva kako bar da zaustavimo to trckanje u wc,to mi najveci problem.Danas sam popila loperamid uz glukofaz a pijem i probiotik,zato je danasnji dan podnosljiv....
Tebi- Broj poruka : 656
Godina : 39
Datum upisa : 20.11.2013
Tebi, ne znam šta bih ti rekla. To sa stomakom, meni je trajalo dva-tri meseca, dok se organizam ne navikne na glukofaz. Izbegavaj UH i šećere, to samo pogoršava stanje. A kad sve prodje, i kad se uspostavi ravnoteza, za nepoverovati-ali se lek uopšte ne oseti niti pravi bilo kakve probleme. Ja pijem 2x850,i uvodila sam ga postepeno. Ali i to je bilo strasno. Šta da ti kazem, stisni zube, proći će. A ako je baš neizdrzivo, onda konsultuj lekara.
Klarica- Broj poruka : 522
Datum upisa : 28.02.2013
Strana 11 od 13 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13
KUTAK :: STERILITET :: Apoteke, lekovi
Strana 11 od 13
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu