INSULIN - insulinska rezistencija
+97
Plavokosa
kobac robac
Bobaue
Principessa
sofronije
micam
mimi85
NikolaMaja
Sirijus
BiKsi :)
sanja 73
Hobbes
Nessi
alisa
saska1
Dora1
mamadabudem
Vanja80
ganedina
Blanka
Strumfeta78
Lakisa
Nataly17
BabyBear
dada88
biljica91
Gagagaga
Saska9000
sunny.tp
PalcicaBg
bobica83
Zmajuška
Bundevicav
Buba82
bebana81
Sanja_arch89
HappyGirl
Vanilla
MaloMorgen
noja
makelau
AriesGirl
boni m
Vecka
vratice se rode
lela1984
Ica1171
pticica
hocukusurnecuzvaku
Petkana
ChillyVilly
JocY
sareni leptir
Dexa21
Ambra
Mireille25
bak
Anchi
leptirko82
SoJa
anasrce
Mika
tulumba
KoMetaK
Lyanna
Niny
nena beba
missile
Vuchica
Freya77
nena dj
julija
laKole
dragana76ns
darling_buds
fight&faith
ninica2
SladZana
Tinche
Veca77
makica1984
tetreb
LaFolie
tanjica
OKacica
Ema78
Jeca pereca
Zoka83
lolipop
San
cici
Orline
vašar
buby
Marija86
djole42
dr mali pariz
101 posters
KUTAK :: STERILITET :: Hormoni
Strana 40 od 40
Strana 40 od 40 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40
Re: INSULIN - insulinska rezistencija
Mirka dobro nam dosla.Zelim ti da sto pre ostvaris svoj cilj i da bata dobije drustvo.
Mislim da je tebi dato da izmeris suk i insulinemije 2 merenja bez opterecenja sa glukozom verovatno da vidi stanje i da ima osnov za pisanje uputa za ogtt.Pravi OGTT sa insulinemijama je kad izvadis krv pa onda popijes rastvor 75gr glukoze i onda meris jos 4 puta(30',60',90',120').
Mislim da je tebi dato da izmeris suk i insulinemije 2 merenja bez opterecenja sa glukozom verovatno da vidi stanje i da ima osnov za pisanje uputa za ogtt.Pravi OGTT sa insulinemijama je kad izvadis krv pa onda popijes rastvor 75gr glukoze i onda meris jos 4 puta(30',60',90',120').
micam- Broj poruka : 1358
Godina : 52
Datum upisa : 12.11.2015
Micam hvala na odgovoru,a na koliko razmaka se vade te insulinemije i da li se jede u medjuvremenu.Uzela sam uput za drzavnu laboratoriju da izvadim sve hormone i insulinemije,ali mi nisu dali uput za suk jer na poliklinici u ns to nece da rade posto se radi u nasem domu zdravlja.I sad mi nije jasno dal moram suk i insulinemije da uradim isti dan i kako to da izvedem
MIRKA85- Broj poruka : 374
Godina : 39
Datum upisa : 18.04.2011
Nema jela izmedju kad je ogtt pravi a ovde kod tebe mislim da ce ti reci da jedes pa onda drugo merenje da vide kako se krece bez opterecenja u prirodnom stanju.Napisala sam ti prethodno za merenja 0,30,60,90,120 minut se rade sa opterecenjem 75gr glukoze.Po pravilu da se vidi pravo stanje trebalo bi da se rade i suk i insulinemije iz istog uzorka krvi(u istom labu).Ti uradi ovo za sad kako su dali pa ces videti.Znam da tako rade u drzavnim zbog uputa i pokrica traze razloge za sve sto daju.Pravilo je
micam- Broj poruka : 1358
Godina : 52
Datum upisa : 12.11.2015
mirka kad sam ja vadila ogtt [re 10 g radila sam ga u higijenskom i to naravno sa uputom,tad su mi rekli da sam sklona dijabetesu i da se pazim i naravno vto mi nije uspela ,a tek 4-5 g sam u dz kod mene u zablju radila ozvadila krv i rekli da jedem i posle 2 sata od zadnjeg zalogaja mi opet izvadili krv i odma me bacili na fluformin i otad jednom godisnje proverim krv u ambulanti a ovako uzmem sama trakice i proveravam ili odem u apoteku pa mi oni izvade
nina :)- Broj poruka : 5182
Godina : 49
Datum upisa : 06.07.2011
Poslednji obrok veče uoči vađenja krvi treba da bude do 19h (tako su meni rekli). Ujutru pre jela se vadi krv radi provere glukoze i insulina i zatim odmah doručkuješ uobičajeno, pa 2 sata nakon toga ponovo daješ uzorak krvi da bi se proverile vrednosti glukoze i insulina, koje bi trebalo da budu što bliže početnim vrednostima.
Mirka85, mnogo mi je zao sto si sve to prosla i izgubila bebe. Nadam se da iznalazis snagu za dalje u Novaku.
Mislim da su ti cure objasnile,.ja mislim da je Nesi zapravo rekla to sto su tebi dali. Isti dan ce ti vaditi krv. Prvo jutarnju a onda nakon dorucka i dva protekla sata opet da vide stanje. Srecno, mada ko ima policisticne jajnike obicno na istom genu vuce i insulinsku rezistenciju i na pai1 genu neku mutaciju. Zna li se razlog pucanja vodenjaka? Ako imas snage da pises, razumecu i ako nemas. Zbog loseg insulina se moze izgubiti trudnoca, zbog skracenog grlica, mutacija ali i vaginalnih infekcija. Ako planiras novu trudnocu da sve dovedes cakum pakum da bude.
Mislim da su ti cure objasnile,.ja mislim da je Nesi zapravo rekla to sto su tebi dali. Isti dan ce ti vaditi krv. Prvo jutarnju a onda nakon dorucka i dva protekla sata opet da vide stanje. Srecno, mada ko ima policisticne jajnike obicno na istom genu vuce i insulinsku rezistenciju i na pai1 genu neku mutaciju. Zna li se razlog pucanja vodenjaka? Ako imas snage da pises, razumecu i ako nemas. Zbog loseg insulina se moze izgubiti trudnoca, zbog skracenog grlica, mutacija ali i vaginalnih infekcija. Ako planiras novu trudnocu da sve dovedes cakum pakum da bude.
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Hvala vam zene na pomoci.Oticu privatno da izvadim suk i insulinemije pa posle ogtt test,onda kad dobijem treci dan cu hormone i pravac endokrinolog.
Imala sam hematom u trudnoci koji je krvario,dobila terapiju za odrzavanje trudnoce i terapiju protiv infekcije,antibiotike i vaginalete ali ipak se krvarenje javljalo i kasnije u trudnoci a dr mi je rekla da je svako krvarenje podloga za infekciju,sto se i desilo i porrd antibiotika.imala sam eserihiju u materici koaj se nigde drugo nije videla,ni u urinu ni na brisevima.u materici su mi je otkrili tek za vreme kiretaze i na zalost presla je u krv i dobila sam sepsu,jutro posle pobacaja zavrsila na intenzivoj nezi tri dana i jos dve nedelje u bolnici.Uzas jedan.I u prethodnoj trudnoci kad sam rodila Novaka imala sam hematom i blizanacku trudnocu ali tada sam u ranijoj trudnoci izgubila jednu bebu,a sad se to sve desilo u dosta podmakloj trudnoci.Sad u februaru idem da ispitam trobofilije i moram kod endokrinologa da sredim stanje sa organizmom a sada jos ne razmisljam o ponovnoj trudnoci.
Imala sam hematom u trudnoci koji je krvario,dobila terapiju za odrzavanje trudnoce i terapiju protiv infekcije,antibiotike i vaginalete ali ipak se krvarenje javljalo i kasnije u trudnoci a dr mi je rekla da je svako krvarenje podloga za infekciju,sto se i desilo i porrd antibiotika.imala sam eserihiju u materici koaj se nigde drugo nije videla,ni u urinu ni na brisevima.u materici su mi je otkrili tek za vreme kiretaze i na zalost presla je u krv i dobila sam sepsu,jutro posle pobacaja zavrsila na intenzivoj nezi tri dana i jos dve nedelje u bolnici.Uzas jedan.I u prethodnoj trudnoci kad sam rodila Novaka imala sam hematom i blizanacku trudnocu ali tada sam u ranijoj trudnoci izgubila jednu bebu,a sad se to sve desilo u dosta podmakloj trudnoci.Sad u februaru idem da ispitam trobofilije i moram kod endokrinologa da sredim stanje sa organizmom a sada jos ne razmisljam o ponovnoj trudnoci.
Polako jedno po jedno. Sve je previse sveze i bolno. Zelim ti da ti rezultati budu ok.
Zdravo zene,radila sam jutros ogtt sa insulinemija sa 75 grama glukoze
nalazi
glukoza 0min-4,8
60min-5,2
120min-5,4
180min-3,7
ref vrednosti za glukozu 3,3-6,1
insulin 0min-7.3
60min-36.9
120min-45.2
180min -8.0
ref vrednosti za insulin 2,6-24,9
koliko se razumem glukoza je ok a insulin ne jer je visok na 120 min
sledece nedelje vadim hormone 3.dan ciklusa pa cu kod endokrinologa
da li neko ima preporuku za endokrinologa u NS i da li neko ima iskustva sa Dr Bajkic Ivanom (MC bolnica)
nalazi
glukoza 0min-4,8
60min-5,2
120min-5,4
180min-3,7
ref vrednosti za glukozu 3,3-6,1
insulin 0min-7.3
60min-36.9
120min-45.2
180min -8.0
ref vrednosti za insulin 2,6-24,9
koliko se razumem glukoza je ok a insulin ne jer je visok na 120 min
sledece nedelje vadim hormone 3.dan ciklusa pa cu kod endokrinologa
da li neko ima preporuku za endokrinologa u NS i da li neko ima iskustva sa Dr Bajkic Ivanom (MC bolnica)
Mirka, nisu ti losi rezultati. Padas u hipokgikemiju, to ume biti zez. Mozda ti se nekad slosi odjednom. To je od glukoze. Insulin u 120 nije dobar, mada meni deluje da bi to ishranom moglo da se sredi! Ne znam za endokrinologa u NS. Ranije su devojke pominjale dr Stokic ali bilo je i zadovoljnih i nezadovoljnih. Valjda kao i za svakog dr.
Primetila sam i ja da mi taj secer posle 3 sata dosta padne,a ja i imam povremeno nemoc i napade gladi,ili ako ujutru okasnim sa doruckom pocnem da se tresem ☺️ videcemo sta kaze dr,samo da mi stitna bude ok.sutra vadim,ali na poliklinici.mislim da se nalazi malo cekaju
Strana 40 od 40 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40
KUTAK :: STERILITET :: Hormoni
Strana 40 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu