Mikoplazma i ureaplazma
+35
micam
BabyBear
Strumfeta78
ninica2
Nataly17
srculence 84
micaubica83
Amna84
jelena92
Ema78
zvoncica36
mario123
Joa18
laKole
anasrce
cicifu
DMANA
agata
ragaco
Vuchica
nena beba
Tinche
plavaptica
buby
KoMetaK
lorelajlorelaj
Anavi
Erata
sareni leptir
anak
Deni
prizma1
JocY
nabla
HappyGirl
39 posters
Strana 3 od 6
Strana 3 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Mikoplazma i ureaplazma
pa nemam antibiogram....samo pise da je ispod granice,sto smatram da bas zbog toga nece vratiti,jer nije napisan antibiogram(inace ga pisu kad je pozitivan nalaz)-sto znaci da nije strasno i ne mora da se leci...naravno mene komisija zanima,da prodjem-a ja cu to posle kontrolisati....da se broj ne poveca.
sareni leptir- Broj poruka : 3884
Godina : 48
Datum upisa : 27.04.2012
brbljiva mm je pozitivan na ureaplazmu.ali sam citala da za komisiju ne treba to vec samo mikoplazma...da li je to istina.hvala ti unapred.i mi se spremamo...
DMANA- Broj poruka : 93
Datum upisa : 12.08.2012
pa neznam ni ja,neki govore ono,neki ovo,mada licno mislim da treba sve biti sterilno....ja jos ne prolazim komisiju ,,i moj nalaz je ispod granice ,ne pise ni neg ,ni pozz,a nema ni antibbiograma..inace sam mm lecila od ureaplazme 5 meseci,on vise nema....
Mi smo prošli prvostepenu komisiju u BG, u Nemanjinoj, sa bakterijama u brisu uretre. Žena iz komisije je tada rekla da će nam na drugostepenoj reći šta i kako. Neke cure su i drugostepenu prošle sa bakterijama. Između svake faze u procesu VTO prolazi puno vremena i glupo je očekivati da sve bude sterilno, svaki put - i na prvostepenoj, i na drugostepenoj...jedino ej bitno das bude sve ok pred sam postupak, a koliko čitam po forumima - to u Frontu ne traže. Sve obrnuto života mi.
Pokušajte predati, ništa vas ne košta. Dok stignete na red za VTO, 100000 puta možete i dobiti i izlečiti bakterije.
Pokušajte predati, ništa vas ne košta. Dok stignete na red za VTO, 100000 puta možete i dobiti i izlečiti bakterije.
Erata- Broj poruka : 2458
Datum upisa : 21.06.2012
ma da,predajemo..nasa komisija nije front.a to si u pravu,aali otkud znam .najbitnije je da pred postupak sve bude ok,dotle ce proci ..ihaaaa
Hajmo sad, zenice, iz iskustva..... Koliko treba da prodje vremena nakon uzimanja antibiotske terapije pa da se rade brisevi? U pitanju je bila Ureaplasma. Sta su vama rekli?
Danas su vratili iz Fronta mm i mene, kaze mikrobilog - tek kad prodje 3 nedelje
Inace terapija je bila Amracin 10 dana, mm i ja.
Kolicina bakterija navedena na nalazu kod mm 10 na 5-ti, kod mene 10 na 3-ci, a 'signifikantan' broj bakterija 10 na 4-ti
(ovo je cak malo i naljutilo doktorku, kako mogu da napisu nalaz - pozitivan, a ispod je granice?!)
Danas su vratili iz Fronta mm i mene, kaze mikrobilog - tek kad prodje 3 nedelje
Inace terapija je bila Amracin 10 dana, mm i ja.
Kolicina bakterija navedena na nalazu kod mm 10 na 5-ti, kod mene 10 na 3-ci, a 'signifikantan' broj bakterija 10 na 4-ti
(ovo je cak malo i naljutilo doktorku, kako mogu da napisu nalaz - pozitivan, a ispod je granice?!)
Vuchica- Broj poruka : 3208
Godina : 47
Datum upisa : 09.04.2012
evo odgovora sa druge teme, mozda ce nekom koristiti. Hvala, Tanja
od Tanja83 Danas u 2:46 pm
+
----
-
I ja upadoh ovako,ali samo da odgovorim Vucici da su i nama tako rekli za Hlamidiju,Mikoplazmu,Ureaplazmu da se kontrolni bris uzima posle 3 pune nedelje od prestanka uzimanja antibiotika. Tako je i pravilno za uzimanje bilo kojeg brisa,UK,bilo cega samo mi zurimo pa dajemo uzorak ranije.Najtacniji rezultan je posle 21 dana(toliko antibiotik moze ostati u organizmu tj moze zakamuflirati i dati lazno negativan rezultat)
od Tanja83 Danas u 2:46 pm
+
----
-
I ja upadoh ovako,ali samo da odgovorim Vucici da su i nama tako rekli za Hlamidiju,Mikoplazmu,Ureaplazmu da se kontrolni bris uzima posle 3 pune nedelje od prestanka uzimanja antibiotika. Tako je i pravilno za uzimanje bilo kojeg brisa,UK,bilo cega samo mi zurimo pa dajemo uzorak ranije.Najtacniji rezultan je posle 21 dana(toliko antibiotik moze ostati u organizmu tj moze zakamuflirati i dati lazno negativan rezultat)
uz te antibiotike kupite i biljni sirup CHLAMYCIN ! nama je pomogao ,pa sam ga juce kupila preventivno ....do vto
Hvala, Brbljiva, jesi li ga kupila u apoteci ili zdravoj hrani?
slusaj ,nazovi medikal flora n sad ---nek zvoni duze ,i naruci .tamo je akcija uvek 3 boce za 4200,a inace u bg i svugde je 1 boca 2.200! postoje i tablete takve ,ali je sirup isplativiji (bar meni !),malo je ,ali mi smo ga koristili 40 dana i uspeli da je tada izlecimo.od juce smo ponovo to uzeli za svaki slucaj .pij z antibiotike slobodno~! postoje i vaginalete za ureaplazmu ....biljne ....ako te zanima ,jasam ih narucila .ali ih jos nisam isprobala .uskoro cu...
pozz...da li je neko od vas imao iskustvo sa dr.Mimom Fazlagic?
lorelajlorelaj- Broj poruka : 24
Godina : 46
Datum upisa : 24.11.2012
dakle, naisla sam na jedan lek ZINNAT -antibiotik.ali neznam gde ga naci . nasla sam o njemu sta pise ,pa sam prevela ,procitajte .malo je losiji prevod na srpski ,ali moze se videti i procitati o cemu se radi. on je za ureapalzmu ,spomenula ej jedna clanica da su njoj u Ceskoj rekli da je to jako efikasno za ureaplazmu.
koliko vidim ,on razbija celijski zid bakterije ,a to je najbitnije da se kod ureaplazme uradi.ako neka od vas sazna gde i kako se moze ovaj lek naci ,javite mi sto pre ...molim vas ,molim vas ! evo linka
http://translate.google.rs/translate?hl=sr&sl=en&tl=sr&u=http%3A%2F%2Fwww.drugs.com%2Fuk%2Fzinnat-tablets-500mg-leaflet.html
Brbljiva76,
taj lek mozes da narucis 'online' na ovom sajtu http://goldpharma.com/search/. Sada sam proverila i ima ga tamo. Ja se borim sa ureaplazmom vec godinu dana.... U labu u GAK-u su mi rekli da je najbolje da uzmem Josamicin (on je iz grupe Makrolida, kao i Hemomicim, ali mu je dejstvo neuporedivo bolje). Ureaplazma nema celijski zid i zato je tesko otarasiti je se. Odmah su mi rekli da je Josamicin tesko naci jer se nalazi samo u nekim EU zemljama. Probala sam u Austirji. U apoteci trazili recept jer je antibiotik u pitanju i onda sam naletela na ovaj sajt. Cak i nije preskupo. Dodje ti postom za 10-ak dana. Meni je stiglo pre neki dan, (dve kutije platila oko 6000 dinara). Medjutim, pre nei dan , doktroka Garalejic mi u GAK-u ubacila crv sumnje jer me pitala kako mogu da verujem toj kompaniji o kojoj nista ne znam... itd.. Oni su bili vrlo profesionalni, na moje mailove odmah odgovarali, nalaze se u Spaniji.... Doduse, tek na moje insistiranje da mi kazu da li im treba recept, oni su rekli 'ajde posalji ga' :).. Garalejicka mi je rekla da uzmem Sumamed (radi ga Pliva Hrvatska).. Ne znam.. ja sad nisam sigurna da li da pocnem da pijem ovaj Josamicin ili da trazim Sumamed...
taj lek mozes da narucis 'online' na ovom sajtu http://goldpharma.com/search/. Sada sam proverila i ima ga tamo. Ja se borim sa ureaplazmom vec godinu dana.... U labu u GAK-u su mi rekli da je najbolje da uzmem Josamicin (on je iz grupe Makrolida, kao i Hemomicim, ali mu je dejstvo neuporedivo bolje). Ureaplazma nema celijski zid i zato je tesko otarasiti je se. Odmah su mi rekli da je Josamicin tesko naci jer se nalazi samo u nekim EU zemljama. Probala sam u Austirji. U apoteci trazili recept jer je antibiotik u pitanju i onda sam naletela na ovaj sajt. Cak i nije preskupo. Dodje ti postom za 10-ak dana. Meni je stiglo pre neki dan, (dve kutije platila oko 6000 dinara). Medjutim, pre nei dan , doktroka Garalejic mi u GAK-u ubacila crv sumnje jer me pitala kako mogu da verujem toj kompaniji o kojoj nista ne znam... itd.. Oni su bili vrlo profesionalni, na moje mailove odmah odgovarali, nalaze se u Spaniji.... Doduse, tek na moje insistiranje da mi kazu da li im treba recept, oni su rekli 'ajde posalji ga' :).. Garalejicka mi je rekla da uzmem Sumamed (radi ga Pliva Hrvatska).. Ne znam.. ja sad nisam sigurna da li da pocnem da pijem ovaj Josamicin ili da trazim Sumamed...
cicifu- Broj poruka : 25
Datum upisa : 21.11.2013
draga hvala ti veliko...ja ipak mislim da se treba drzati lekara ..
gledaj ,ja sam sebi sama prvih godinu dve prepisivala terapiju,...da bih kasno shvatila da sam zabrljala jer sam postala u neku ruku rezistenstna ...doduse ja sam imala 2,3 god hlamidiju,a onda sam otisla u n sad kod jednog privatnika (on leci uv zracima sve tri bakterije ) ,to je bilo pred prvu vto ,oboje smo otisli i uspeli.10 tretmana oboje .uradila sam PCR test posle toga i hlamidija mi se vise nikad nije vratila.ja sam tada lecila hlamdiiju a moj mm ureaplazmu,
nakon 6 meseci tj nakon neuspesne vto (zavrsena sa spontanim )...plasila sam se da je uzork spontanom bila bas urepalzma.ali ja je nisam imala .kao ni hlamidiju ,nikad vise
nakon toga pocinje moja borba sa ureaplzmom.krivim sebe jer smo bili neazurni ,imali odnose bez zastite itd .i dok smo se mi tako zezali ,urepalzma se uveliko nastanila.
jedva sam uspevala kad kad da ubodem po koji sterilan nalaz samo da bih prosla komisiju za vto.evo i sada mucimo muku ,imamo odnose jako retko i to sa zastitom .ja sam i labove menjala jer sam sumnjala ,sada idem u higijenskom zavodu i evo vec 2 ,3 x mi je urepalzma negativna .moj mm je otiso kod urologa u bg ,platio 100 e .ovaj ga pregledao ,sve je ok.prepisao mu terapiju
hemomicin 4 tab odjednom
hemoicin 2 tabl odjednom i 10 dana nakon toga dovicin 2 x1
a meni je rpeventivno dao eritromicin 500mg na svaka 6 sata -10 dana .ja sam uz to korisitila i mUMIO vvaginalete...16og idemo da radimo briseve .ja se nadam svom brisu da ce biti negativan ,ali mm...me plasi .odlozena nam vto sve po mesec dana je pomeramo.
ako ti nigde ne zuris kao mi na vto ,ja ti mogu dati br tel klinike iz n sada i dr koji je nas tada izlecio.nisi mi rekla da li tvoj partner ima bakteriju ?
gledaj ,ja sam sebi sama prvih godinu dve prepisivala terapiju,...da bih kasno shvatila da sam zabrljala jer sam postala u neku ruku rezistenstna ...doduse ja sam imala 2,3 god hlamidiju,a onda sam otisla u n sad kod jednog privatnika (on leci uv zracima sve tri bakterije ) ,to je bilo pred prvu vto ,oboje smo otisli i uspeli.10 tretmana oboje .uradila sam PCR test posle toga i hlamidija mi se vise nikad nije vratila.ja sam tada lecila hlamdiiju a moj mm ureaplazmu,
nakon 6 meseci tj nakon neuspesne vto (zavrsena sa spontanim )...plasila sam se da je uzork spontanom bila bas urepalzma.ali ja je nisam imala .kao ni hlamidiju ,nikad vise
nakon toga pocinje moja borba sa ureaplzmom.krivim sebe jer smo bili neazurni ,imali odnose bez zastite itd .i dok smo se mi tako zezali ,urepalzma se uveliko nastanila.
jedva sam uspevala kad kad da ubodem po koji sterilan nalaz samo da bih prosla komisiju za vto.evo i sada mucimo muku ,imamo odnose jako retko i to sa zastitom .ja sam i labove menjala jer sam sumnjala ,sada idem u higijenskom zavodu i evo vec 2 ,3 x mi je urepalzma negativna .moj mm je otiso kod urologa u bg ,platio 100 e .ovaj ga pregledao ,sve je ok.prepisao mu terapiju
hemomicin 4 tab odjednom
hemoicin 2 tabl odjednom i 10 dana nakon toga dovicin 2 x1
a meni je rpeventivno dao eritromicin 500mg na svaka 6 sata -10 dana .ja sam uz to korisitila i mUMIO vvaginalete...16og idemo da radimo briseve .ja se nadam svom brisu da ce biti negativan ,ali mm...me plasi .odlozena nam vto sve po mesec dana je pomeramo.
ako ti nigde ne zuris kao mi na vto ,ja ti mogu dati br tel klinike iz n sada i dr koji je nas tada izlecio.nisi mi rekla da li tvoj partner ima bakteriju ?
devojke ,drugarica mi javila da mi je uzela rezultat na ureaplazmu .nisam jos videla papir ,ali kaze da moj mm konacno nema urrepalzmu ,a ja imam ali u malom broju ,pa ne ume da mi objasni .ali ,antibiogram postoji ,tako da znaci da je imam.
ne mogu da verujem da je imam ,jer predhodna 2 nalaza je nisam imala i natsvljala sam da gutam kojekave biljke ,,,juce napravila mesavinu jednog melema (sve sam milsila preventivno da korsitim ,cak sam uzela i mumio vaginalete 14 kom !) ,i sad opet imam affraid
recite mi vise kako je to moguce ?
ne mogu da verujem da je imam ,jer predhodna 2 nalaza je nisam imala i natsvljala sam da gutam kojekave biljke ,,,juce napravila mesavinu jednog melema (sve sam milsila preventivno da korsitim ,cak sam uzela i mumio vaginalete 14 kom !) ,i sad opet imam affraid
recite mi vise kako je to moguce ?
Brbljiva zar opet...
Nemam reci sta da kazem i zasto ti se ona stalno vraca..
Vidim da si se bacila i na jacanje imuniteta i sve al eto opet poz nalaz..
Zaista ne znam zasto je tako.
Drzi se draga
Nemam reci sta da kazem i zasto ti se ona stalno vraca..
Vidim da si se bacila i na jacanje imuniteta i sve al eto opet poz nalaz..
Zaista ne znam zasto je tako.
Drzi se draga
anasrce- Broj poruka : 444
Datum upisa : 15.07.2013
nemam reci ni ja ...pocela sam opet caj od j pancica ,melem od limuna ,meda ,persuna i masl ulja ...domaci propolis .a trazim da kupim i lactogyn vaginalete .
Bilo koje vag mozes koje obnavljaju floru, bilo koje koje sadrze laktobacile.
anasrce- Broj poruka : 444
Datum upisa : 15.07.2013
..hvala ,videcu ...kad ti kreces u svoju borbu ?
brbljiva, izbacite slatko, apsolutno sve! bakterije se hrane prostim šećerima, uskrati im hranu i ubićeš ih. i svakodnevno 1000 mg vitamina c, oboje, duži vrmenski period.
laKole- Broj poruka : 1553
Datum upisa : 16.02.2010
lakolice moja ,,,izbacen secer jos odavno ! ovaj oj nista slatko ne jede osim baklava kada ih spremim,pije po 3,4 l hladne vode ,surutku domacu ..i pogledaj koliko dugo ima bakteriju !
ja i nekako volim slatko ,ali se suzdrzavam .slabo dodsue pijem vodu ...to mi je mana.
vit c smo pili jedno vreme po 3,4 tabletica od 500 mg ,ali smo posle prestali .moracu da ga opet ubacim ,kupicu onaj sto se slabo oslobadja u organizmu ...
imas li jos koji savet za koji ja neznam? studirala sam sve o ureaplazmi svih ovih godina ...imala sam vremena .
ja i nekako volim slatko ,ali se suzdrzavam .slabo dodsue pijem vodu ...to mi je mana.
vit c smo pili jedno vreme po 3,4 tabletica od 500 mg ,ali smo posle prestali .moracu da ga opet ubacim ,kupicu onaj sto se slabo oslobadja u organizmu ...
imas li jos koji savet za koji ja neznam? studirala sam sve o ureaplazmi svih ovih godina ...imala sam vremena .
i bez baklava! ništa! ni sok! i moraš piti vodu.
probaj nabaviti solubitrat čaj, njemački. ako nema, ima urobitrat (ivančić i sin).
probaj nabaviti solubitrat čaj, njemački. ako nema, ima urobitrat (ivančić i sin).
aj da probaj u austriji ..a kako pise na nemackom taj caj u originalu dali neko zna ??
lakole ,nasla sam SOLUBITRAT caj ...u bg ! pije se 7 dana ,a mozda i vise ...neznam ...jel ti znas nekog ko se time izlecio od ovih bakterija ?
čaj je samo pomoćno sredstvo. možda bi i samo čaj pomogao nekome ko nema hronični problem kao vas dvoje. vama uobičajeni način liječenja neće dati rezultate, treba vam prava stategija - i čaj je tu da pripomogne, uz sve ostalo (dizanje imuniteta, izbacivanje šećera (ne ni u kafi ili čaju), unosa veće količine tečnosti i slično).
Strana 3 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Strana 3 od 6
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|