Amniocenteza
+58
Mimi12
BrankaB
caci
Vanja80
lukijano
Ancica 87
lelas
libertte
Cala Domingos
Vuchica
logona
ragaco
adriatika
sareni leptir
tulumba
neris8
d77
JednaSova
Niny
malenaccc
leptirko82
zvoncica36
Sofija Veks
neca73
saritam
KoMetaK
dacans
Januar
zoxa
tina79
Anea
darling_buds
cufta
plavaptica
LaFolie
saska1
Gramatika
Anuska
krol
Marija86
jagodica
Mirjana
bebko
maus
dr mali pariz
traveler81
molecibg
Orline
mamaK
Zaneta
agata
catherine290505
naca
lena
Zoka83
Republica
bombonica
HappyGirl
62 posters
KUTAK :: TRUDNOĆA I POROĐAJ :: Trudnoća
Strana 3 od 12
Strana 3 od 12 • 1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12
Re: Amniocenteza
Marija, privatno se čeka 12-13 dana do dve nedelje. a državno i do tri nedelje, Meni su stigli za dvanaest dana, a mojoj kumi iz Palmotićeve za 20 dana
Orline- Broj poruka : 11716
Godina : 52
Datum upisa : 05.02.2009
Moja supruga radila ovde u Banja Luci,ceka se 3-4 nedelje,a ubrzana,nekompletna, desetak dana......pobudaliti cekajuci rezultat
krol- Broj poruka : 135
Datum upisa : 10.01.2011
Dugujem moj izvestaj sa amniocenteze. Prvu sam izbegla, ali sad sa punih 38 nije bas imalo smisla. radila sam u Institutu za majku i dete, sa 17+1 nedelja. Iskustvo - odlicno. Radila mi je dr Ivanovski - meni je ona divna, svakom bih preporucila.
Sama intervencija mene nije nista bolela. Tacnije, progesteron injekcija koju mi je dr dala za svaki slucaj posle, bila je najbolnija u celom iskustvu. Sve traje 3 - 5 minuta, ukljucujuci uzv kojim se locira beba i placenta jos jednom, sam ubod sam osetila ali ne bih ga mogla nazvati bolnim, zaista. Izvlacenje amnionske tecnosti - da nisam znala da nesto izvlace, tj. da nisam obratila paznju, moglo je proci i da ne znam Ostala sam u bolnici dva dana, iako su me neki nagovarali da izadjem na licni zahtev i da nema potrebe da ostajem.
Licno mislim da je odmor najbitiniji da se spreci bilo kakva komplikacija, a meni to kuci, uz Lazu, nije bilo moguce. Cak i bez Laze, znam da bih kuci vise ustajala, te skloni ovo, te uzmi ono. Ovako sam bas leskarila, caskala sa cimerkama u sobi, uzivala u "room service", hehe... jeste "leba i dzema, ali kad ti neko drugi donese, slatko je!
Iz ovog aspekta, lakse bih se odlucila i za amniocentezu s prvom trudnocom, ali ipak sam tad bila u vecem strahu, i mislila sam da je to moja jedina sansa za trudnocu ikad... Hvala Bogu, prevarila sam se! E, da, nalaz je stigao za dve nedelje, mada mi je pticica sapnula vec 8-og dana, sto je najranije kad se vide prve mitoze, da je 46, XX tj. zdrava devojcica!
Sama intervencija mene nije nista bolela. Tacnije, progesteron injekcija koju mi je dr dala za svaki slucaj posle, bila je najbolnija u celom iskustvu. Sve traje 3 - 5 minuta, ukljucujuci uzv kojim se locira beba i placenta jos jednom, sam ubod sam osetila ali ne bih ga mogla nazvati bolnim, zaista. Izvlacenje amnionske tecnosti - da nisam znala da nesto izvlace, tj. da nisam obratila paznju, moglo je proci i da ne znam Ostala sam u bolnici dva dana, iako su me neki nagovarali da izadjem na licni zahtev i da nema potrebe da ostajem.
Licno mislim da je odmor najbitiniji da se spreci bilo kakva komplikacija, a meni to kuci, uz Lazu, nije bilo moguce. Cak i bez Laze, znam da bih kuci vise ustajala, te skloni ovo, te uzmi ono. Ovako sam bas leskarila, caskala sa cimerkama u sobi, uzivala u "room service", hehe... jeste "leba i dzema, ali kad ti neko drugi donese, slatko je!
Iz ovog aspekta, lakse bih se odlucila i za amniocentezu s prvom trudnocom, ali ipak sam tad bila u vecem strahu, i mislila sam da je to moja jedina sansa za trudnocu ikad... Hvala Bogu, prevarila sam se! E, da, nalaz je stigao za dve nedelje, mada mi je pticica sapnula vec 8-og dana, sto je najranije kad se vide prve mitoze, da je 46, XX tj. zdrava devojcica!
Anuska- Broj poruka : 1015
Datum upisa : 27.03.2009
Aneeee, sjajnoooo
I za dobar nalaz, i za lepo iskustvo, a bogami i za XX. Mamina vojćica. Kako je to divno. Volela bih te vidim češće sa nama, ali sve razumem
I za dobar nalaz, i za lepo iskustvo, a bogami i za XX. Mamina vojćica. Kako je to divno. Volela bih te vidim češće sa nama, ali sve razumem
Anuska,
super, bas mi je drago da si dobro prosla i naravno jos vise sto su rezultati dobri. I ja sam ovde pisala, isto sam tamo radila i isto dr Ivanovski, sve pohvale i za doktorku i za kompletnu organizaciju.
super, bas mi je drago da si dobro prosla i naravno jos vise sto su rezultati dobri. I ja sam ovde pisala, isto sam tamo radila i isto dr Ivanovski, sve pohvale i za doktorku i za kompletnu organizaciju.
agata- Broj poruka : 301
Godina : 53
Datum upisa : 17.02.2011
Krol, sad tek videh i tvoj post
Jesu li stigli ti rezultati tata?
Javi nam se češće
Jesu li stigli ti rezultati tata?
Javi nam se češće
Nisu stigli.Nisam mogao izdrzati pa sam otisao u lab u Klinicki centar Banja Luka i zamolio da virnu pod mikroskop,medjutim jos te mitoze nisu dovoljno narasle ili sta vec pa se ne vidi nista jos 7,8 dana.Odoh dans opet ganjati da neko zaviri.
Ja cu majke mi pobudaliti,cijelo vrijeme neko iscekivanje....te cekaj vto,te cekaj fet,te cekaj betu,te cekaj otkucaje srca,sad cekaj ac i jos rekao da ide na nekakav pregled fetalnu ehokardiografiju ili tako nekako.Izgleda ako sve,daj boze,bude u redu da dobijamo arijevca bez ijedne mane .
Ja cu majke mi pobudaliti,cijelo vrijeme neko iscekivanje....te cekaj vto,te cekaj fet,te cekaj betu,te cekaj otkucaje srca,sad cekaj ac i jos rekao da ide na nekakav pregled fetalnu ehokardiografiju ili tako nekako.Izgleda ako sve,daj boze,bude u redu da dobijamo arijevca bez ijedne mane .
To je i mm rekao, posle svih analiza, 'ladno može u astronaute
Ajd, javljaj kad stigne. Ja sam mislila da ste već ranije odradili, pa da nam se javljaš kad je već stiglo.
Ajd, javljaj kad stigne. Ja sam mislila da ste već ranije odradili, pa da nam se javljaš kad je već stiglo.
Ženice, meni je preporučana ac, normalno.
Ali sinoć mi snajka, koja se porodila pre 20 meseci sa punih 36 godina, ispriča da njoj komisija nije preporučila ac. Bio joj dobar double, svi nalazi ok, anketa sa genetičarem, tako da su zaključili da je veći rizik od ac, nego od nekih anomalija ploda.
tako me je to sad uplašilo i pokolebalo.
Moja dr mi to preporučuje, kaže da imam pravo na uput, ja sam malo nepoverljiva prema bolnici kojoj teritorijalno pripadam, a i ona ima veće poverenje da to uradim kod njih, u Jevremovoj, gde radi prof. Ljubić.
Ali sinoć mi snajka, koja se porodila pre 20 meseci sa punih 36 godina, ispriča da njoj komisija nije preporučila ac. Bio joj dobar double, svi nalazi ok, anketa sa genetičarem, tako da su zaključili da je veći rizik od ac, nego od nekih anomalija ploda.
tako me je to sad uplašilo i pokolebalo.
Moja dr mi to preporučuje, kaže da imam pravo na uput, ja sam malo nepoverljiva prema bolnici kojoj teritorijalno pripadam, a i ona ima veće poverenje da to uradim kod njih, u Jevremovoj, gde radi prof. Ljubić.
Gramatika- Broj poruka : 4085
Godina : 51
Datum upisa : 16.03.2011
Grama, ja sam godinu starija od tebe i meni su isto preporučivali da uradim. Meni je dabl bio odličan, i mene je malo brinulo, ali sam na kraju ipak uradila, isto kod prof. Ljubića u Jevremovoj. Ne znam šta da ti kažem. Isto sam dobila odgovor da imam ispod 38 po jednoj dr, a po drugoj ispod 36 da ne bih morala raditi, ali da oni savetuju ipak.
Ja nisam smela da kažem da neću i preuzmem odluku na sebe, iako sam bila uverena da je sve u redu.
Vrati se, ako hoćeš, pisale smo o tome negde u maju, kad sam je ja radila.
Ja nisam smela da kažem da neću i preuzmem odluku na sebe, iako sam bila uverena da je sve u redu.
Vrati se, ako hoćeš, pisale smo o tome negde u maju, kad sam je ja radila.
Ma čitala sam malo ovih dana šta ste pisale i ne postadoh pametnija.
Sad čitah i o ovom kvadriplom testu...
A opet, zašto da ne verujem svojoj dr. Imam u familiji genetičarku, dr nauka, ali toliko me je nešto razočarao njen stav kada sam je konsultovala o neki mojim zdravstvenim problemima, pa ne znam da li da joj se obraćam. Naravno, nije to o čemu smo raspravljale iz njene oblasti, ali njen stav da olako izvodi zaključke i daje savete za koje nije kompetentna, mi je ulio nepoverenje. A i lični momenat koji je pokazala tada prema meni,mislim...
Sad čitah i o ovom kvadriplom testu...
A opet, zašto da ne verujem svojoj dr. Imam u familiji genetičarku, dr nauka, ali toliko me je nešto razočarao njen stav kada sam je konsultovala o neki mojim zdravstvenim problemima, pa ne znam da li da joj se obraćam. Naravno, nije to o čemu smo raspravljale iz njene oblasti, ali njen stav da olako izvodi zaključke i daje savete za koje nije kompetentna, mi je ulio nepoverenje. A i lični momenat koji je pokazala tada prema meni,mislim...
Grama,
ne znam kako to hoda kod vas ali mislim da je isto kao i u Banja Luci.Prije svega idete kao par na razgovor sa geneticarem u savjetovaliste koji vas upozna sa svim mogucim rizicima.Taj zahvat je toliko rutinski postao da meni dr koji je radio ac kaze da se bukvalno ne sjeca kad je kod neke zene doslo do komplikacija.Ja sam prisustvovao kad je radio ac mojoj supruzi.Bode pod noge bebi,supruga nije ni osjetila,instiktivno beba potkupi nogice,sve je trajalo 3 minuta.Mislim da je samo kljuc u mirovanju poslije toga.To je moje laicko misljenje.Nema sanse da povrijedi bebu.Morao bi biti bas neki konj od doktora.Sad su to minimalni rizici a puno se dobije.
ne znam kako to hoda kod vas ali mislim da je isto kao i u Banja Luci.Prije svega idete kao par na razgovor sa geneticarem u savjetovaliste koji vas upozna sa svim mogucim rizicima.Taj zahvat je toliko rutinski postao da meni dr koji je radio ac kaze da se bukvalno ne sjeca kad je kod neke zene doslo do komplikacija.Ja sam prisustvovao kad je radio ac mojoj supruzi.Bode pod noge bebi,supruga nije ni osjetila,instiktivno beba potkupi nogice,sve je trajalo 3 minuta.Mislim da je samo kljuc u mirovanju poslije toga.To je moje laicko misljenje.Nema sanse da povrijedi bebu.Morao bi biti bas neki konj od doktora.Sad su to minimalni rizici a puno se dobije.
Ma nema na cemu,meni je veci problem cekanje rezultata.
I maloprije sam bio u lab.Otjerali me. :) Kazu pobogu brate bjezi tamo sta si se uzvrtio ko da sjedis na mravinjaku,ne navlaci zlo.Javicemo ti rezultat. :)
I maloprije sam bio u lab.Otjerali me. :) Kazu pobogu brate bjezi tamo sta si se uzvrtio ko da sjedis na mravinjaku,ne navlaci zlo.Javicemo ti rezultat. :)
Neka bude dobar rezultat!
orlii ostali....dosapnula mi pticica......zdrava djevojcica :) :)
OOOOOOOOOOOOOOOO, Ljubi je tajko
Sjajno, sjajno, baš si me obradovao
Sjajno, sjajno, baš si me obradovao
Jao, Krol, bravo, koje je to olaksanje!
agata- Broj poruka : 301
Godina : 53
Datum upisa : 17.02.2011
Krol, to je divno!
Ljubi lepoticu!
Ljubi lepoticu!
agata ::Jao, Krol, bravo, koje je to olaksanje!
vala ne da je olaksanje nego sam se rodio ponovo
moja zelja je ispunjena a zenina nije....iako poslije silnih postupaka i patnje koju je prosla posteno bi bilo da je po njenom....ali medjutim
krol ::
vala ne da je olaksanje nego sam se rodio ponovo
DIIIIVNO KROL!!!!!! jako mi je drago!
LaFolie- Broj poruka : 3412
Datum upisa : 20.10.2010
Zakazah AC za sledeću sredu, ali pošto imam kontrakcije, sestra koja mi je zakazala reče da se neće raditi ako one ne prođu.
Pojma nemam šta da radim...
Da l sam zakasnila za tripl i kvadripl?
Pojma nemam šta da radim...
Da l sam zakasnila za tripl i kvadripl?
Gramatika, ne znam gde si zakazala, ali svakako poslusaj doktora koji ce ti raditi AC. Oni svakako rade UZ pre postupka, pa ako smatra da zbog kontrakcija ne bi smelo to je to. Ja sam ac radila na IMD-u. Jeste da je smor lezanje od tri dana u bolnici, ali bih uvek ponovo isla tamo jer smatram da to rade izuzetno profesionalno i uz maksimalnu predostroznost od mogucih rizika. Meni su isto videli kontrakcije na tom uz, ali je to samo konstatovano i odradjena je ac. Nikakve probleme posle toga nisam imala zaista, a jeste veliko olaksanje kada stignu rezultati, iako mi je double bio dobar.
plavaptica- Broj poruka : 1463
Godina : 50
Datum upisa : 07.07.2011
Nisi zakasnila za tripl.
plavaptica- Broj poruka : 1463
Godina : 50
Datum upisa : 07.07.2011
Strana 3 od 12 • 1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12
KUTAK :: TRUDNOĆA I POROĐAJ :: Trudnoća
Strana 3 od 12
Dozvole ovog foruma: