Pronatal - Prag
+33
sunny.tp
KoMetaK
anavim
missile
babybe
lenjivica
hany
Ami745
nuno
Erata
viktorija1901
pempy
krol
dr mali pariz
Bubica28
anak
bbelly
barby
djole42
anamake
MARA
Dionisia
7-patuljaka
Zaneta
zoxa
maja76
ciklama
Kockica
bokica
Orline
Zoka83
anna
nena beba
37 posters
Strana 2 od 4
Strana 2 od 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Pronatal - Prag
cekaonica...
Uploaded with ImageShack.us
nena beba- Broj poruka : 4697
Datum upisa : 08.04.2009
klinika spolja....
guzva za parking ispred klinike
restorancic i recepcija klinike
okruzenje klinike
Jako su lepe slike Neno!
maja76- Broj poruka : 3181
Godina : 48
Datum upisa : 03.01.2008
Nena me je zamolila da ubacim cijene lijekova u Pragu.
Cijene iz KČ-EUR-RSD sam prevela pomocu http://www3.serbiancafe.com/lat/kursnalista/
Cetrotide 0,25mg
INJ PSO LQF1XO.25MG - 992,70 KČ - 39 EUR - 3869,12 RSD
Gonal-F 75 IU (5.5 microgran)
INJ PSO LQF 1X1ML - 842,10 KČ - 33 EUR - 3282,15 RSD
Menopur
INJ PSO LQF 5+5X1ML - 3231,80 KČ - 127 EUR - 12569,19 RSD
Cijene iz KČ-EUR-RSD sam prevela pomocu http://www3.serbiancafe.com/lat/kursnalista/
Cetrotide 0,25mg
Menopur
zoxa- Broj poruka : 2601
Godina : 48
Datum upisa : 25.11.2008
ja nikako da ispunim obecano i da sednem malo duze za komp pa da sazmem sto vise cinjenica o pronatalu. sad cu poceti pa eventualno dodavati ako se neceg setim dodatno
Protokol:
antagonista. karakteristicno da je ciklus kraci, i punkcija ranije nego sa suprefaktom i/ili kontraceptivima.
primila ukupno 27 gonala, 5 menopura i 5 cetrotida pocevsi od drugog do 10tog dana ciklusa kad je primljen i pregnil 10 000 iu uvece u 22h. znaci ukupno 9 dana stimulacije.
broj folikula:
lose pocelo, na prvom uz 7.dana ciklusa. samo na desno 2 folikula vodeca od po oko 12mm, ostatak , jos 2-3 na levom koji je nepristupacan, velicin oko 9mm.
10tog dana ciklusa, ova dva vodeca sa desnog su 17 i 18 mm, a na levom su oko 14 mm.
doktor u dilemi da li da produzi stimulaciju jos 1 dan i rizikuje da ova dva dobra puknu ali saceka manje folikule sa levog, ili da ipak idemo na kvalitet a ne kvantitet. odlucili se za drugu opciju kad je cuo da su mi vec jednom pre vremena pukli folikuli.
broj jajnih celija:
izvadjeno 12 dana ciklusa na punkciji 7 jc od toga 6 zrelih M II i 1 delimicno zrela M I.oplodjene ICSI. sutradan se 6 oplodilo, a 1 nije. drugi dan sve nastavile da napreduju odlicno te odlucise da sve ostave do blastocita (5 dana posle embrio transfer).
posle 5 dana na et, 2 odustale, jedna 3 dana po aspiraciji, 1 petog dana ujutru!. a 4 su dosle do stadijuma blastocita (preko 100 celija).
od te 4 , 2 su zamrzli a 2 vratili. 1 od te dve vracene je sama istog jutra probila opnu!!!
terapija:
pre i posle vto, na svoju ruku, aspirin 100mg, folnak. siofor po preporuci goce ivanovic zbog insulinske rezistencije.
posle aspiracije utrogestan 2x200mg vaginalno i prednison 25mg (pola tablete).
smestaj:
odlicno smo prosli. nasli smo hotel gradijent sa 3 zvezdice, pristojan cist, na samo 5 minuta hoda kroz sumicu od pronatala. cena mu je duplo manja od pronatalovog hotela. uz popust na broj dana izaslo je 32e za 2 osobe nocenja sa dorucima.
veza sa centrom nije direktna ali posto Prag inace ima fenomenalno organizovan prevoz sve je lako. dakle 2 autobusa voze odatle ka metro linijama, ali mi smo koristili 121 -stanica filosofska (ubacicu vam i red voznje ako treba) do metro linije crvene na stanici Budejovicka, odakle se ide do centra ili bilo gde direktno.
bus vozi tacno 13 minuta (u minut stizu!-sat moze da se navije po njima!) a metro vozi do centa jedno 7-8 min, a ide na 3-4 minuta, sem vikendom.
evo adrese hotela:
pisite im na mail i trazite popust, dace vam. losiji su sa engleskim, stariji je hotel, ali sve je cisto i uredno.
cena postupka:
nama su za osnovnu stvar uzeli 2200e iako je receno 1500 +300 za icsi, jer smo imali ta 2 uz tamo sto se racuna kao KOMPLETAN MONITORING! Na tu cifru smo doplatili 300 e za blastocite, i 300 za zamrzavanje, a 100 e je oduzeto sto smo vec dali za konsultacije.
sto se tice cena lekova, ovde sam uzela 60% i platila oko 70 000 din, a tamo ostatak i tamo su skuplji. zoxi sam ostavila cene, da preracuna i unese, evo vidim to je uradila ispred pa cu prekopirati
Cetrotide 0,25mg
Menopur
ali sve ukupno je bilo oko 450e tamo za lekove , znaci oko 1150e lekovi.
prednosti:
-odlicna laboratorija, rastvori i sl. za cuvanje embriona u razvoju! zbog ovoga mogu da idu na blastice cesto, za razliku od nasih klinika
-dr mardesic je poslovan, profesionalan, odgovara na sva pitanja, objasnjava osnovno sam ali i na dodatno. misli da je pozitivno da pacijent zna sto vise o problemu i postupku i da aktivno odlucuje o izboru najboljeg resenja
-sa dr je moguca direktna komunikacija e-mailo i dogovor oko svega. nije cak ni neophodno dolaziti pre same aspiracije...
-cena postupka sve u svemu uopste nije veca nego na vecini nasih klinika, kad se uzme u obzir sta sve dodatno nude...
-komunikacija na "maternjem" jeziku (hrvatskom )
-potpuna usluga moguca, smestaj, hrana, transport do aerodroma i sl.
-na samoj aspiraciji i et tim je uigran besprekorno-nema nikakvih propusta
-...
mane:
-desavaju im se propusti kao i ovim nasima. nas su zaboravili da unesu u kompjuter pa kad smo dosli na aspiraciju nigde nas nema. ali reseno sve na vreme.
-danica je malo smusena, dal zato sto stalno jurca ko muva bez glave od silnih obaveza, ili je po prirodi takva pa bih preporucila dr mardesica vise za komunikaciju a nju samo kad mora.
-...
nastvak sledi....
Protokol:
antagonista. karakteristicno da je ciklus kraci, i punkcija ranije nego sa suprefaktom i/ili kontraceptivima.
primila ukupno 27 gonala, 5 menopura i 5 cetrotida pocevsi od drugog do 10tog dana ciklusa kad je primljen i pregnil 10 000 iu uvece u 22h. znaci ukupno 9 dana stimulacije.
broj folikula:
lose pocelo, na prvom uz 7.dana ciklusa. samo na desno 2 folikula vodeca od po oko 12mm, ostatak , jos 2-3 na levom koji je nepristupacan, velicin oko 9mm.
10tog dana ciklusa, ova dva vodeca sa desnog su 17 i 18 mm, a na levom su oko 14 mm.
doktor u dilemi da li da produzi stimulaciju jos 1 dan i rizikuje da ova dva dobra puknu ali saceka manje folikule sa levog, ili da ipak idemo na kvalitet a ne kvantitet. odlucili se za drugu opciju kad je cuo da su mi vec jednom pre vremena pukli folikuli.
broj jajnih celija:
izvadjeno 12 dana ciklusa na punkciji 7 jc od toga 6 zrelih M II i 1 delimicno zrela M I.oplodjene ICSI. sutradan se 6 oplodilo, a 1 nije. drugi dan sve nastavile da napreduju odlicno te odlucise da sve ostave do blastocita (5 dana posle embrio transfer).
posle 5 dana na et, 2 odustale, jedna 3 dana po aspiraciji, 1 petog dana ujutru!. a 4 su dosle do stadijuma blastocita (preko 100 celija).
od te 4 , 2 su zamrzli a 2 vratili. 1 od te dve vracene je sama istog jutra probila opnu!!!
terapija:
pre i posle vto, na svoju ruku, aspirin 100mg, folnak. siofor po preporuci goce ivanovic zbog insulinske rezistencije.
posle aspiracije utrogestan 2x200mg vaginalno i prednison 25mg (pola tablete).
smestaj:
odlicno smo prosli. nasli smo hotel gradijent sa 3 zvezdice, pristojan cist, na samo 5 minuta hoda kroz sumicu od pronatala. cena mu je duplo manja od pronatalovog hotela. uz popust na broj dana izaslo je 32e za 2 osobe nocenja sa dorucima.
veza sa centrom nije direktna ali posto Prag inace ima fenomenalno organizovan prevoz sve je lako. dakle 2 autobusa voze odatle ka metro linijama, ali mi smo koristili 121 -stanica filosofska (ubacicu vam i red voznje ako treba) do metro linije crvene na stanici Budejovicka, odakle se ide do centra ili bilo gde direktno.
bus vozi tacno 13 minuta (u minut stizu!-sat moze da se navije po njima!) a metro vozi do centa jedno 7-8 min, a ide na 3-4 minuta, sem vikendom.
evo adrese hotela:
Hotel Gradient www.hotelgradient.cz Klánova 61 14700 Hl.m. Praha-Praha 4, Czech Republic 241 727 329 |
pisite im na mail i trazite popust, dace vam. losiji su sa engleskim, stariji je hotel, ali sve je cisto i uredno.
cena postupka:
nama su za osnovnu stvar uzeli 2200e iako je receno 1500 +300 za icsi, jer smo imali ta 2 uz tamo sto se racuna kao KOMPLETAN MONITORING! Na tu cifru smo doplatili 300 e za blastocite, i 300 za zamrzavanje, a 100 e je oduzeto sto smo vec dali za konsultacije.
sto se tice cena lekova, ovde sam uzela 60% i platila oko 70 000 din, a tamo ostatak i tamo su skuplji. zoxi sam ostavila cene, da preracuna i unese, evo vidim to je uradila ispred pa cu prekopirati
Cetrotide 0,25mg
Menopur
ali sve ukupno je bilo oko 450e tamo za lekove , znaci oko 1150e lekovi.
prednosti:
-odlicna laboratorija, rastvori i sl. za cuvanje embriona u razvoju! zbog ovoga mogu da idu na blastice cesto, za razliku od nasih klinika
-dr mardesic je poslovan, profesionalan, odgovara na sva pitanja, objasnjava osnovno sam ali i na dodatno. misli da je pozitivno da pacijent zna sto vise o problemu i postupku i da aktivno odlucuje o izboru najboljeg resenja
-sa dr je moguca direktna komunikacija e-mailo i dogovor oko svega. nije cak ni neophodno dolaziti pre same aspiracije...
-cena postupka sve u svemu uopste nije veca nego na vecini nasih klinika, kad se uzme u obzir sta sve dodatno nude...
-komunikacija na "maternjem" jeziku (hrvatskom )
-potpuna usluga moguca, smestaj, hrana, transport do aerodroma i sl.
-na samoj aspiraciji i et tim je uigran besprekorno-nema nikakvih propusta
-...
mane:
-desavaju im se propusti kao i ovim nasima. nas su zaboravili da unesu u kompjuter pa kad smo dosli na aspiraciju nigde nas nema. ali reseno sve na vreme.
-danica je malo smusena, dal zato sto stalno jurca ko muva bez glave od silnih obaveza, ili je po prirodi takva pa bih preporucila dr mardesica vise za komunikaciju a nju samo kad mora.
-...
nastvak sledi....
Ne znam da li ste gledale na tv-u, uskoro klinika Pronatal počinje da radi u Beogradu, u okviru klinike Genesiss medical...
Zaneta- Broj poruka : 311
Godina : 49
Datum upisa : 20.02.2008
to mi se ne svidja... uopste... onaj antic mi se nikako ne svidja...
ne znam kakav je plan... ali ako ce antic raditi... onda uzas...
jedino ako marfesic bude dolazio povremeno kao vv u jevremovu...
ne znam kakav je plan... ali ako ce antic raditi... onda uzas...
jedino ako marfesic bude dolazio povremeno kao vv u jevremovu...
samo da vam kazem da (posto sam i sama fascinirana!) sam upoznala zenu od 49 godina koja je trudna zavaljujuci pronatalu!
9 vto, inace sestra goce ivanovic od strica ili ujaka. i kod nje je radila ali spontani. e sad ima jos oko mesec i po do pordjaja!
9 vto, inace sestra goce ivanovic od strica ili ujaka. i kod nje je radila ali spontani. e sad ima jos oko mesec i po do pordjaja!
Šta kažeš???49?Pa, šta je onda mojih 40 naspram toga....Koji put je radila vto u Pronatalu?Da li bila donacija j.ć.?Ovo je ohrabrenje za sve nas, ali se nadam da ćemo mi imati uspešnu vto mnogo pre...
7-patuljaka- Broj poruka : 599
Datum upisa : 06.06.2010
prvi put u pronatalu! njene jc! i to ima jos i smrzlice!
Eto na kraju joj je uspelo!Svaka joj čast kada nije odustala, već išla čak do 9 vto!I to sa njenim j.ć...Uspeh i za Pronatal!
7-patuljaka- Broj poruka : 599
Datum upisa : 06.06.2010
Da, svaka cast za tu zenu!
Klinika izgleda bas lepo, okruzenje nekako relaksirajuce. I ja sam razmisljala o inostranstvu, ali MM je nesto protivan, valjda mu se cini komplikovano...
Klinika izgleda bas lepo, okruzenje nekako relaksirajuce. I ja sam razmisljala o inostranstvu, ali MM je nesto protivan, valjda mu se cini komplikovano...
Dionisia- Broj poruka : 122
Datum upisa : 26.07.2010
Bravo za pronatal,bravo za tu zenu koja je imala toliko zivacas,strpljenja...uh
MARA- Broj poruka : 5394
Godina : 37
Datum upisa : 01.01.2009
nova sam, imam mnogo pitanja...izmedju ostalog azospermija. kariotip los...translokacija 14/21 kod njega. jedna neuspesna ivf u bg. spremamo se za prag, dr sonja lazarevska. ima li nekoo iskustva sa tom klinikom. pozz svima
anamake- Broj poruka : 2
Datum upisa : 11.02.2011
ako je nekom potrebno, imam sve podatke o novoj klinici koju je otvorila dr. sonja lazarovska, radila u pronatalu pre toga....
anamake- Broj poruka : 2
Datum upisa : 11.02.2011
Dobrodošla Anamake!
Podatke o dr.Sonji i iskustva devojaka imaš na ovoj temi
https://kutak.forumotion.com/t1230-prague-fertility-centre-dr-sonja-lazarovska
Srećno!
Podatke o dr.Sonji i iskustva devojaka imaš na ovoj temi
https://kutak.forumotion.com/t1230-prague-fertility-centre-dr-sonja-lazarovska
Srećno!
djole42- Broj poruka : 6359
Godina : 53
Datum upisa : 15.01.2010
http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2011&mm=10&nav_id=548733
Najpre da vas sve pozdravim!Nova sam na forumu.Imam 42.godine i puno, puno pitanja....Radila sam dve inseminacije i dve IVF koje nisu ni dovedene do ET na Klinici Papic (uzas, ne bih ni da se setim) i jednu prosle godine u Jevremovoj (tamo, iako nije uspelo, bili su OK). Prof.Vlaisavljevic je predlozio Prag.Sada se mm i ja spremamo za Prag na prolece, ali imam dilemu Prenatal ili dr.Sonja Lazarevski na svojoj novoj klinici....Citam ovde na forumu pa tek sad neznam nista....Vasa iskustva i saveti bi mi dobro dosla...Cmokic za sve sadasnje i buduce mame....
barby- Broj poruka : 1
Datum upisa : 20.11.2011
Strana 2 od 4 • 1, 2, 3, 4
Strana 2 od 4
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu