TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Strana 2 od 40 Prethodni  1, 2, 3 ... 21 ... 40  Sledeći

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od natalija taj 8/6/2009, 17:59

Čitala i čitala, i sve što sam pročitala vodi tome da je reproduktivna imunologija vrlo mlada i da na sve sumnja a nema mnogo dokaza. Usvakom slučaju antitela oni daju heparin ili aspirin, ili kortikosteroide (pronizon), u krajnjem slučaju IVIg ili najzad što kod nas još ne rade terapiju leukocitima muža. Pa ako pomogne super, ako ne opet isto. To nam je što nam je, trpi i ćuti. Treba se održatizdravim i normalnim kod svega ovoga i naravno treba održati brak i gurati dalje.

natalija

Broj poruka : 704
Datum upisa : 18.01.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od bebana taj 22/6/2009, 00:39

moj nalaz tsh je bio 5,6 a sada je stalno u poslednje vreme 0,018.da li neko zna šta to znači?

bebana

Broj poruka : 14
Datum upisa : 21.06.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od natalija taj 22/6/2009, 16:16

Ako si koristila lekove za Štitastu onda si predozirana, a ako nisi onda je prešla i hipertireozu i trebaš se javiti lekaru na kontrolu

natalija

Broj poruka : 704
Datum upisa : 18.01.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od bebana taj 22/6/2009, 18:38

hvala na odgovoru,verovatno sam se predozirala pošto mi je doktorka dala jaču dozu.a pošto imam problema sa štitnom žlezdom da li može da dođe do trudnoće sa ovakvim nalazom ili ne!

bebana

Broj poruka : 14
Datum upisa : 21.06.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od Sami taj 22/6/2009, 19:53

Bebana moze da dode do trudnoce ali je velika mogucnost da ostanes bez bebe,
ja ti savjetujem da potrazis endokrinologa i da stitnu vratis u normalan rad
nadam se da ces uspjti.
Puno srece......

Sami

Broj poruka : 4087
Godina : 41
Location : Iz Bosne sam
Datum upisa : 20.11.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

problem sa stitnom zlezdom

Počalji od jelkica4 taj 14/7/2009, 23:56

radila sam analizu hormona posto me ginekolog poslao to da radim ali ustanovili smo da je problem hormon tsh evo ja cu vam ispisati ceo nalaz sto smo uradili a da mi objasnite kao strucno lice sta tu nije bas kako treba
FSH 4,4
LH 4.8
PROLAKTIN 187
PROGESTERON 30,4
ESTRADIOL 260
TESTESTERON 0,8
TSH 0,005
T4 134
HVALA VAM UNAPRED

jelkica4

Broj poruka : 2
Datum upisa : 14.07.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od Sami taj 19/7/2009, 22:31

Jelkice dobro nam dosla
A ostali hormoni nisi pisala njihovu referntnu vrednost?

Sami

Broj poruka : 4087
Godina : 41
Location : Iz Bosne sam
Datum upisa : 20.11.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od bebana taj 29/7/2009, 00:46

evo mene opet sa mojim nalazima dakle rezultat poslednja tri meseca mi je bio 0,018 iz meseca u mesec pre toga bez lekova mi je bio 5,6 da bi mi doktorka rekla da sam se predozirala i da mesec dana nepijem lekove pa da onda uradim nalaze pa da vidimo rezultate i sada sam jako zabrinuta i prosto pomislim da li je to moguće?
tsh 75,0 a t4 18,0 dali neko možda zna šta to znači ? i da li je neko imao slična iskustva a prethodno sam pila 25mg eytirox pa sam imala tako nizak rezultat predozirana da bi za samo mesec dana skočio na 75 da li je to moguće sobzirom da mi nikad nije bio tolki ,najviši bez lekova mi je bio 5,6 . a brine me i t4 pošto je baš nizak a uvek mi je bio dobar.,šta to znači?referentne vrednosti tsh 0,4-4,0
t4 58,0-161,0
molim vas pomagajte baš sam uplašena.

bebana

Broj poruka : 14
Datum upisa : 21.06.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od natalija taj 29/7/2009, 13:20

da nije 7,5 možda su pogrešili u ispisivanju rezultata tsh

natalija

Broj poruka : 704
Datum upisa : 18.01.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od bebana taj 1/8/2009, 01:32

i ja sam sve mislila da su pogrešili i da je možda 7,5 i odmah sam zvala laboratoriju da proverim da nisu možda pogrešili međutim oni su ponovili još jednom i to je to tsh je ipak 75,0 mislila sam da ću da se onesvestim kad sam videla rezultat samo mi to nije jasno kako je to moguće?da li je neko imao sličnu situaciju ili sam ja jedini slučaj?prosto neverovatno,ja još uvek nemogu da verujem,ovo što mi je bilo malo povišeno nisu mogli da mi vrate u normalu već šest meseci kako će tek ovo uspeti?Ako bilo ko zna šta to znači i ako neko može da pomogne sa svojim iskustvom neka se javi,a da nekažem da mi je jako bitno i zbog vantelesne da se to dotera u red a ono nikako baš sam jako zabrinuta i očajna.POMAGAJTE.

bebana

Broj poruka : 14
Datum upisa : 21.06.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od Sami taj 6/8/2009, 22:37

Nebih da te plasim ali mislim da je to neka greska u labaratoriju tolika vrednost to mi je ne pojmljivo, jesi radila Anti -tjela i UZ stitne u kakvom je stanju?

Sami

Broj poruka : 4087
Godina : 41
Location : Iz Bosne sam
Datum upisa : 20.11.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od bebana taj 12/8/2009, 00:53

radila mi je doktorka ultrazvuk i kaže da je štitna žlezda jako mala jedva da se vidi,i još je konstatovala da nije greška u rezultatu jer t4 isto nije dobar suviše je nizak a onda je logično da je tsh visok.
t4 je 18 a referentne vrednosti su 58,0-161,0.njoj se to sve slaže,ja nemam reči neznam šta da mislim sve nešto sumnjam u laboratoriju da nisu namerno pogrešili?
da li je moguće da bez lekova mesec dana štitna može toliko da ode?
antitela sam ranije radila nisam sad,ali je rekla da su anti tela napala štitnu žlezdu.
da li neko može da se javi i prokomentariše bilo šta ako zna nešto o tome ili ako je bilo ko imao nešto slično ko ja,jako bi me to obradovalo.
i ako neko zna šta to znači kada antitela napadnu štitnu žlezdu,jel to opasno?
i ako je nekom isto tako antitela napala štitnu nek se javi da ispriča svoja iskustva.
a što je najveća ironija ja sam se osećala sve vreme super nikakve tegobe nisam imala,valjda bi nešto osetila sa takvim rezultatom,bila sam potpuno smirena ranije sam bila nervoznija,nemam komentar stvarno.

bebana

Broj poruka : 14
Datum upisa : 21.06.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od natalija taj 12/8/2009, 16:43

Pa kada je hipotireoza u pitanju TSH raste, a rastu i antitela na štitnu žlezdu jer je telo ne prepoznaje i pokušava da je uništi. To je normalno kod problema sa štitnom žlezdom. Nemoj da paničiš i plašiš se, od ove bolesti se ne umire, sa njom se umire. Ja imam već 10-ak godina i uz terapiju Letroksom sam sve postavila na svoje mesto.

Prvo što ti treba da postaviš na svoje mesto je stres, od njega sve kreće. Nauči da se ne stresaš za svašta.

Drugo, šta znači to da je štitna žlezda jako mala i jedva se vidi. To su gluposti. Neka tvoj dr napiše tačne mere oba lobusa štitnjače.

Da li si radila FT4?

T4 jeste nizak i on se kreće u suprotnom pravcu od TSH.

kad TSH raste T4 pada i to je normalno, treba da ti daju lekove i biće sve ok.

Simptomi sa ovakvim TSH mogu da budu : lomljivi nokti, suva kosa, nizak pritisak, stalno ti je zima, hladna stopala, niska telesna temperatura, Povećanje kilaže, zadržavanje vode u organizmu, zaboravnost....

Sa dozom leka koja tebi odgovara postići ćeš potpuno normalan rad štitne žlezde i nećeš osećati sve ove simptome ako ih uopšte sada imaš.

Što se laboratorija tiče ja posle ovoliko godina pouzdano tvrdim da su Konzilijum, INEP Zemun, laboratorija na Zlatiboru i u Vrnjačkoj banji u hotelu "Merkur" potpuno jednake i ispravne za rezultate štitne žlezde, sve ostale su mi davale drugačije rezultate.

Znači: raspitaj se prvo za laboratoriju u kojoj najbolje rade ove hormone. Dok mi je udržavnoj laboratoriji TSH bio 10, u jednoj buđavoj privatnoj mi je bio 18, a u konzilijumu i V. banji mi je bilo 2,5

IOspostavilo se da je i dalje sve ok kao što jeste.

Veliki problem sa štitnom žlezdm nastaje ako nije homogene građe i raste pa nastane gušavost, e onda se razmatra o operaciji i hiruškom lečenju, a ovako samo lekići svaki dan i sve je ok. osmeh srce

natalija

Broj poruka : 704
Datum upisa : 18.01.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od bebana taj 13/8/2009, 01:18

Puno sam ti zahvalna na odgovoru ,mnogo mi znači, baš si mi pomogla ,sve mi je puno jasnije.
A što se tiče simptoma imala sam :konstantno znojenje preznojavanje,opadanje kose,pritisak idealan pošto mi je doktorka merila 120 sa 80,puls 72,povećanje kilaže ,zaboravnost i ništa više od ovih navedenih simptoma.Prosto neznam da li je to moguće takav rezultat a ja sam imala samo ove simptome koje sam navela,a one ostale što si ti navela ništa od toga.Nemam ni gušavost ni malo ništa se ne primeti samo rezultati nevaljaju.
Da li možda znaš u novom sadu koje su laboratorije najbolje za štitnu?
Ili ako neko zna nek odgovori.
Mnogo ti se zahvaljujem na odgovoru zaista mi puno znači.
Da li možda znaš dali ima neki prirodan lek koji pomaže za rad štitne žlezde ?

bebana

Broj poruka : 14
Datum upisa : 21.06.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od natalija taj 13/8/2009, 15:46

Nemoj ništa da preduzimaš prirodno jer sve zavisi od toga koja ti je dijagnoza. Znam da svi preporučuju Aloju ali mi sa hipotireozom ne smemo da priđemo Aloji, Isto tako znam da neki preporučuju orahovaču ali to je samo u slučaju da ti zafali jod.

Najbolje je da sebi priuštiš Da odeš na Zlatibor i tamo se neverovatno ali istinito puno oporavi štitna žlezda, da li od vazduha ili već čega ne znam ali znam da deluje.

natalija

Broj poruka : 704
Datum upisa : 18.01.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od bebana taj 15/8/2009, 01:06

Hvala ti na savetima,ali još bi imala jedno pitanje pošto imam problema inače što se toče trudnoće pa me interesuje dali znaš da li sa ovim mojim rezultatom može doći do trudnoće?da li to može da pravi probleme da nikako nedodje do trudnoće?ako neko zna nek mi odgovori. igracice

bebana

Broj poruka : 14
Datum upisa : 21.06.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od natalija taj 15/8/2009, 07:33

Ne znam, kažu da može kad se štitna dovede u red. Ja sam u maju radila VTO i uspela je ali je otišlo brzo. Pila sam Pronison zbog antitela štitne.

natalija

Broj poruka : 704
Datum upisa : 18.01.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od bebana taj 17/8/2009, 23:48

a šta su ti rekli zbog čega je otišlo zbog štitnte žlezde,ili nečeg drugog?da li su ti ostali rezultati bili dobri,hormoni recimo?Jako me interesuje pošto sam ja bila na vantelesnoj i nije mi uspelo.gde si ti radila vantelesnu i kolko si platila?a za čega je Pronison prvi put čujem meni to niko nije ni spominjao kakvo dejstvo ima?da li imaju veze antitela kod štitne žlezde za neuspeh vantelesne ili gubitak ploda? srca

bebana

Broj poruka : 14
Datum upisa : 21.06.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od jelkica4 taj 16/9/2009, 20:56

"kod pacijentkinje je Eho verifikovan nodus u desnom reznju promera 35mm scintigrafski hiperfunkcijski suprimouje ostalo tkivo.Tsh predhodni potpuno suprimovan,poslednji niskonormalan uz uredan t4.Misljenja sam da je indikovana konsultacija endokrinog hirurga u smislu operativnog lecenja.pre toga uraditi rtg traheje i nivo kalcitonina."

to je izvestajj specijaliste poslednji zanima me vase misljenje dali je potrebno uraditi operaciju i u slucaju toga dali ostraniti celu stitnu zlezdu ili samo cvoprice.posto su mi pronasli cvor velicine 3.5cm i manji 2 mm...hvala unapred zelim brzo i iskreno vase misljenje....

jelkica4

Broj poruka : 2
Datum upisa : 14.07.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od natalija taj 17/9/2009, 08:31

Oni sami procene da li će odstraniti celu štitnu žlezdu ili samojedan deo u toku operacije. Moja mama je operisala i odstranila celu žlezdu. Ona se sada oseća bolje nego ja sa bolesnom štitnom žlezdom

natalija

Broj poruka : 704
Datum upisa : 18.01.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od Sami taj 24/10/2009, 20:47

Bebana, kao sto sam vec pisala stitna jako puno utjece na gubitak ploda ja sam pre VTO morala sav tireodni sistem dovesti u red da bi doslo do uspjesnosti VTO i tokom trudnoce moram vodit brigu da mi TSH i FT4 ne odu visoko ili nisko zbog bebe
a kad se porodim nadam se da ce se sve vratiti u red, posto je u mene na vreme otkriveno..
Danas sam radila nalaze:
TSH-n.vrednosti su-2,02 a ref.vrednost je-0,27-4,7ulU/mol
FT4-n.vrednosti su- 10,23 a ref.vrednost je-9,0-20pmol/l
Sto znaci da mi Stitna radi u savrsenom redu i da nemam razloga za brigu ali dok sam trudna do poroda moram svaki mjesec ili dva da je kontrolisem i da je drzim u normali posto u trudnoci sve ubrzano radi pa i stitna a u njoj su svi vazni hormoni..

Sami

Broj poruka : 4087
Godina : 41
Location : Iz Bosne sam
Datum upisa : 20.11.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od borka taj 19/11/2009, 00:59

sada sam totalno zbunjena,imam sve simptome koji ukazuju da sa stitnom zlezdom nesto nije u redu.e sad.....ne razumem se ali ovo su mi rezultati t32,37   1,3-3,1nmol    t4145  58-161nmol tsh0,875  0,400-4,000uiu         atg-at10,09  0,0-25,3   amc-at9,74  0,0-10,0   po ovim referentnim vrednostima cini mi se da je sve ok...sad ne znam odakle da pocnem...meni je i dalje lose,aritmija,znojenje,drhte mi ruke,ne mogu da jedem,nervozna sam.....uplasena sam,lekar opste prakse mi je dao uput za laboratoriju,zakazali su mi tek za mesec dana,uzas,volela bi da znam sta se to desava a rezultati su ok

borka

Broj poruka : 5
Datum upisa : 19.11.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od Simona taj 19/11/2009, 06:04

Borka,
pa niko ti ne moze reci a i ne treba da kaze sta je sem endokrinologa... Jeste to stvarno dug period od mesec dana, ali pokusaj da ne mislis toliko i ne zakljucujes sama...

To ti kazem iz sopstvenog iskustva jer sam ja skoro imala povisen t4 a posto sam u postupku vantelesne ja sam se prepala, pa cekajuci endokrinologa iscitala sve moguce i nemoguce stvari na netu i zakljucila da ne samo da necu moci na oplodnju nego mi je i zivot gotov A kad sam dosla kod endokrinologa ispostavilo se da je sve u redu i da nema to nikakvog uticaja, te da je malo povisena vrednost od uzimanja microgynona.

Simona

Broj poruka : 7673
Godina : 47
Location : Beograd
Datum upisa : 14.11.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od borka taj 19/11/2009, 19:10

hvala ti na brzom odgovoru,optimista sam inace,necu da donosim nikakve zakljucke pre vremena,po raznim forumima citam kako su to sve simptomi koji ukazuju takodje i na koksaki,uzasnuta sam....a srce ujutru hoce da iskoci iz grudi,inace trudim se da ne mislim na to,ali kad usput krene i da se zatvara grlo i da me gusi onda se zaista uplasim....ja vec imam dva sina tako da pokusavam da ne mislim o svemu pre dijagnoze,ali nocu dok spavaju...misli me muce.....

borka

Broj poruka : 5
Datum upisa : 19.11.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od Orline taj 19/11/2009, 20:53

Borka, sem stitne zlijezde i koksaki virusnog miokarditisa, takvi simptomi mogu biti i od napada panike i anksioznosti. Da li bi moglo tako nesto doci u razmatranje, tj. da li si u nekom stresnom periodu sad, ili je takav neki iza tebe, pa je to post reakcija.
BTW, dobro dosla na Kutak

Orline

Broj poruka : 11961
Godina : 44
Location : Beograd
Datum upisa : 05.02.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od Sponsored content Danas u 06:40


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 2 od 40 Prethodni  1, 2, 3 ... 21 ... 40  Sledeći

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu