TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Strana 8 od 67 Prethodni  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 37 ... 67  Sledeći

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od kristina33 taj 2010-04-16, 12:27

Iris da li si vadila t3 i t4 ili ft3 i ft4, ako nisi bilo bi dobro da ih izvadis kako bi doktor mogao da postavi tacnu dijagnozu i da ti da dobre lekove ukoliko budu potrebni.TSH ti je povisen ali ako su t3 i t4 u normali i sve ostalo dobro funkcionise, onda se on najcesce sam vrati u normalu i bez lekova. Moze se desiti i laboratoriska greska. Nemoj se stresirati bez razloga. Mozda ces i morati do kraja zivota da pijes lekove ukoliko se potvrdi da imas hipotireozu, ali ni to nije toliko strasno kako ti se na prvi pogled cini. Ovo nije bolest od koje se umire, ovo je bolest sa kojom se zivi, zato glavu gore i problem ce se resiti, bitno da je pronadjen na vreme. zagrljaj 

kristina33

Broj poruka: 640
Godina: 39
Datum upisa: 21.03.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od iris_983 taj 2010-04-16, 19:18

Vadila sam i t3 i t4, oni su normalni.
Bila sam danas kod dr, dobila sam neke tablete od 50mg, ne mogu se setiti koje su, ali pijem ih pet dana po 25mg, a onda 50mg narednih 2 meseca, a onda cu na kontrolu.
Dr kaze da se stanje moze popraviti, ali da postoji mogucnost da cu piti tablete ostatak zivota.
Mirim se sa sudbinom, sta cu, dobro je da me nesto gore nije snaslo.

iris_983

Broj poruka: 2
Datum upisa: 15.04.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od dr mali pariz taj 2010-04-16, 19:54

Iris,dobro je da je na vre,me otkriveno.
Mnogi ljudi imaju haos od zdravstvenog stanja,sve živo ispituju,i ne sumnjaju na štitnu...a njena uloga je tako bitna.
Koliko bude trebalo terapiju piti,pićeš,ali ćeš biti mirna. ff

dr mali pariz

Broj poruka: 22737
Godina: 36
Location: mali pariz
Datum upisa: 29.01.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od lena taj 2010-04-29, 18:48

Sorry, devojke, ako ste negde vec o tome pisale, da li neko moze da mi objasni da li je dovoljno raditi TSH, T3 i T4 za osnovnu "sliku" o radu stitne zlezde, ili su neophodni i freeT3 i freeT4?
Ne kapiram sta su ovi "slobodni" iliti free t3 i t4?

lena

Broj poruka: 4094
Godina: 43
Location: Beograd
Datum upisa: 18.02.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od Republica taj 2010-04-29, 19:32

Slobodnjaci... .Vidi oni su ti bolji pokazatelji rada tiroidne zhlezde.
Desahava se da je TSH u normali tj nizak ali i da su i T3 i T4 free isto nisko u odnosu na vrednosti za oba pola u ovom slucaju zhene.E sad to ukazuje na hipofunkciju tiroidne zhlezde.Zhenama treba nizak Tsh a T3 i T4 u drugim(vishim) vrednostima.
Ono shto je bitno posebno u procesu IVF ili IUI je sledece.
Usled stimulacije raste i nivo estrogena.E sad kolika je reakcija na stimulaciju i kolko ce biti jajnih celija zrelih da izlecu ko kokice povecava nivo estrogena josh vishe.
Raste estrogen evo ti ga TBG - Thyroid Binding Globulin raste i on a on je prenosilac TSH hormona kroz krvotok.Pokupi ti on sve Tsh hormone i shiba ih kroz krvotok i Cap nema vishe i krece da skuplja T3 & T4 .Eto problema shto ukazuje odmah na smanjen rad Tiroide.
Lancana reakcija...

Republica

Broj poruka: 2494
Godina: 44
Location: Amsterdam
Datum upisa: 01.07.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od dr mali pariz taj 2010-04-29, 21:49

Ripablika Shocked pa ti pucaš od znanja...
jesi li nam ti neka sorta doktorke? Rolling Eyes

dr mali pariz

Broj poruka: 22737
Godina: 36
Location: mali pariz
Datum upisa: 29.01.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od laKole taj 2010-04-30, 10:45

kao što sam i osjetila, otišla sam u hiper. ovo je stvarno vrzino kolo, tsh 0,005, t3 i ft4 iznad gornje granice, antitijela, čini mi se, zadovoljavajuća: a-tpo 44,26 (ref vrijed do 34) i a-tg 10 (do 115). rekla bih da je ovo sasvim sigurno grave's hipertireoza (negativni a-tg i pozitivni a-tpo).
polni hormoni u folikul fazi, više-manje ok, u odnosu na prošle iz oktobra 2009 bilježim rast fsh 9,17 (u okt 6,47) i progesterona 0,805 (ranije 0,281), e2 manji jer sad nemam cistu.
al' zato, kortizol i ujutru i popodne debelo iznad granice, prolaktin viši nego u oktobru, i dalje u ref vrijednostima, ali, interesantno u popodnevnim časovima viši u odnosu na jutarnji. za shbg, acth i dhea-s nisu navedene referentne vrijednosti, pa ne znam šta da mislim. kontrola i kod nuklearca i kod endokrinologa sledeće sedmice pa da čujem presudu.

laKole

Broj poruka: 1553
Datum upisa: 16.02.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od maca taj 2010-05-07, 17:05

Cure meni su rezultati za stitnu zlijezdu sledeci
TSH 5.78 H uIU/ml
T3 1.91 nmol/L
T4 111.8 nmol/L

Prvi put sam radila nalaze nakon 2 uzastopna pobacaja u 7-8 nedjelji trudnoce.

Mozete li protumaciti vrijednosti_

maca

Broj poruka: 10
Godina: 35
Location: banjaluka
Datum upisa: 22.03.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od Republica taj 2010-05-07, 17:44

Maco ako si josh tu da li moshesh da ostavish referentne vrednosti za T3 & T4?
jer negde su u Pmol/L a negde nmol/L.
Mada tebi je i ovako koliko mogu da pohvatam sa nmol/L T3 & T$ Ok jedino ti je Tsh povecan.
Uradi isto tereoglobulinska antitela da se vidi zashto je tiroidna zhelda ulenjila.Sa tim antitelima endokrinolog mozhe da iskljuci ili potvrdi japanca Hashimoto sindom.

Republica

Broj poruka: 2494
Godina: 44
Location: Amsterdam
Datum upisa: 01.07.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od Republica taj 2010-05-07, 17:52

Poshto moram da palim Maco ne znam gde si ali ako si u Beogradu,mogu ti preporuciti Svetlanu Vujovic reproduktivnog endokrinologa KCS nadji na netu adresu ili Institut za Nuklearnu medicinu isto KCS.
Pozdrav

Republica

Broj poruka: 2494
Godina: 44
Location: Amsterdam
Datum upisa: 01.07.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od laKole taj 2010-05-11, 20:27

dobih i ja ptu umjesto favistana, zasad samo malu dozu do sljedeće kontrole pa ćemo vidjeti kako dalje. visok kortizol je uzrokovan hipertireozom i važno je da se u popodnevnim časovima smanjuje. viši shbg (za žene do 110, a meni 124 nekih jedinica) je takođe pratilac hipertireoze, a ostale hormone ne vrijedi procjenjivati dok je organizam u hipertireoznom stresu. pijem i propranolol da umanji tahikardiju i male doze lexiliuma, ipak ide toplije vrijeme koje nama hiperašima nikako ne odgovara. barem nemam egzoftalamus. mislim pozitivno i nadam se smirenju štitne.

laKole

Broj poruka: 1553
Datum upisa: 16.02.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od Daki_82 taj 2010-05-21, 02:25

cao svima,ja sam ovde novi clan i hteo sam da cujem vase misljenje u vezi mojih rezultata za stitnu zlezdu.moji jucerasnji rezultati su sledeci:T3 2.74 .REF.VREDNOSTI 1.3-3.1, T4 123.7. REF.VREDNOSTI 66-181, TSH 3.34, REF.VREDNOSTI 0.27-4.2.MOLIO BIH DA MI NEKO POJASNI DA LI JE OVO U REDU?HVALA:)

Daki_82

Broj poruka: 2
Datum upisa: 21.05.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od bobica83 taj 2010-05-21, 15:42

rezultati su ti super DAKI

bobica83

Broj poruka: 1749
Godina: 30
Location: zemun
Datum upisa: 15.01.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od bobica83 taj 2010-05-21, 15:49

E DRAGE MOJE i ja takodje imam hipotireozu.zbog problema sa mi ginekolog trazio hormone kad ono haos tsh 240 ft4 3,pocela sam sa dozom eutiroxa 50 pa 75 a posto mi je tsh sporo padao na kraju zavrsih na 150.bila juce kod endo.a sad rezultzti tsh 0.2 ft4 22 smanjila mi dozu na 150 pa dva dana 125 i tako u krug.inace nikakve probleme nisam imala tako sam bar mislila,opadala mi kosa ja mislila vreme jesen pa tako mora.koza suva ja mislila mackalice mi ne odgovaraju,pocela da se gojim ja mislila hrana kad ono cvrc.srcana frekfenca mi je sada malo niza oko 60. se unormalila ja pocela da mrsam.jedino sada posto cu morati na vto moram biti oprezna i pod kontrolom.

bobica83

Broj poruka: 1749
Godina: 30
Location: zemun
Datum upisa: 15.01.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od Daki_82 taj 2010-05-22, 00:38

hvala puno bobice83:).sada cu vam napisati i izvestaj doktora koji mi je radio snimanje zlezde.zlezda je dijametara u referentnim granicama,umereno nehomogena i hipoehogenija.zarisne promene se ne prikazuju.konture zlezde su glatke i pravilne.javi te mi za ovo.hvala svima super ste:)

Daki_82

Broj poruka: 2
Datum upisa: 21.05.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Strana 8 od 67 Prethodni  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 37 ... 67  Sledeći

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh


Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu