NINA - dnevnik usvajanja jednog anđela 5 5 18

NINA - dnevnik usvajanja jednog anđela

Strana 1 od 41 1, 2, 3 ... 21 ... 41  Sledeći

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

NINA - dnevnik usvajanja jednog anđela

Počalji od NINA1 taj 2009-03-18, 12:18

neznam kako da pocnem dnevnik a i ako se modiatoru nesvidja naziv neka slobodno izmeni naziv.
kao sto znate mi imamo iza nas jedan neuspesni ICSI ili ti VTO.godinu dana smo posle toga odlucili da odustanemo od vto jer nikako nemozemo da skupimo pare za 2 vto.a i da pozajmimo ko prvi put samo cemo grncati i vracati dugove a da nista nece biti opet uredu.kako moj mm kaze ako nam neko garantuje 100% da cemo uspeti i da cemo docekati da drzimo nasu cejad u rudi pozajmio bi i 10000e ako treba a ne da i uspe trudnoca ali ko nam govori da nece doci do misinga ili spontanog .jer ovde u mom mestu znam dosta njih koje su isle i ostale trudne a izgubile bebe oko 5-6 meseca.ja imam osecaj da bi tad skroz prolupala.
zato smo mi odlucili da krenemo u postupak usvajanja i da dobijemo jedno lepo bebce ili ako su blizanci nebi se ljutili jer znamo da ima i takve dece.
krenuli smo na prvi razgovor u 23.02.2009.da vidimo sta nam treba od dokumentacije i koliko traje procedura.sto inace ja sam sve nasla na nasem dragom forumu sta treba od dokumentacije ali ipak mora sve formalno da se kreneod njih.
juce smo sve prikupili ili ti 17.03.2009.(na rodjendan moje sestr)i odneli smo u socijalonsve oko pola 2.kad nas je psiholog ponovo primila ona nas je lepo odvela do saltera gde treba da podnesemo dokumentaciju na uvid i da nas proknjize u centru ili ti da nas zavedu.sto smop mi jedini par iz nase opstine u zadnjih 5-6 g sto je podnelo zahtev za usvajanje.mi cemo ici sami u skolicu jer kaze da nemamo vremena da cekamo narednih 5-6 g da se neko javi isto za usvajanje.
i sa njom smo se dogovorili da sledeceg utorka ili ti 24.03.2009.krenemo sa skolicom roditeljstva u 10 sati.bice prisutni i ostali iz centra njih 4 koliko sam svatila ali neznam tacno ko meni se cini psiholog,pravnik,pedijatar i neznam ko je cetvrti.ali cu svejedno napraviti izvestaj kako je bilo i oko cega smo pricali.a sledeci susreti bi bili svakog cetvrtka posle podne jer moj dragi nemoze zbog posla pre podne jedino da uzima slobodno.a i inace psiholog radi cetvrtkom posle podne a i ima manje guzve pa se mozemo lepo druziti.kaze da cemo se 6 nedelja druziti u skolici sa njom.
evo ovoliko za pocetak neznam dali sam vas udavila .slobodno mi mozete davati vasa iskustva kako je bilo u skolici da se mozemo pripremiti ko je proso kroz nju.
nadam se da ce neko moci da nesto nauci iz mog dnevnika ko sto sam ja lutala po svim forumima i trazila uslove i price i jedva povezivala ko je ko .
ako nesto nije dobro neka slobodno moderator ispravi
sad sam se setila sinocnog komentara jedne moje drugarice koja je isto u postupku usvajanja ali ona jadna ceka skolicu od juna prosle godine.ona mi je rekla da imam neke velike srece da odma krenemo i da i tako brzo usvojimo dete ko sto smo ovo brzo poceli sve.

Poslednji izmenio NINA1 dana 2009-03-20, 22:41, izmenjeno ukupno 1 puta

NINA1

Broj poruka: 707
Godina: 36
Datum upisa: 11.02.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: NINA - dnevnik usvajanja jednog anđela

Počalji od zalosna_sova taj 2009-03-18, 16:04

Bravo draga i srecno otvaranje dnevnika!!! Neka bude uspesno, brzo i bericetno!!! smajli angel ljubav

zalosna_sova

Broj poruka: 505
Datum upisa: 30.09.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od maus taj 2009-03-18, 17:26

srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca BRAVO NINA srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca
Srecno otvaranje dnevnika i zelim tebi i muzicu svu srecu u daljem postupku.
srca srca srca srca srca srca srca srca srca

maus

Broj poruka: 10590
Godina: 39
Datum upisa: 07.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od alo-alo taj 2009-03-18, 19:34

Nina, zelim ti svu srecu u daljem postupku i nadam se da ce tvoj dom sto pre posetiti roda i da ce ti doneti jednog beba
Samo napred igracice igracice

alo-alo

Broj poruka: 679
Datum upisa: 04.09.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od HappyGirl taj 2009-03-18, 20:03

Draga moja Nina, odluka koju ste doneli je zaista velika i prelepa.Želim vam svu sreću ovoga sveta i da što pre postanete roditelji nekom malom divnom zlatu.Neka vas Bog blagoslovi na vašem putu. molitva wavecrowd Zaista sam srećna i oduševljena što ću pratiti ovu vašu divnu priču.Hvala ti što je deliš sa nama zagrljaj zagrljaj

HappyGirl

Broj poruka: 10410
Godina: 41
Datum upisa: 05.12.2007

Pogledaj profil korisnika http://kutak.weebly.com/

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od NINA1 taj 2009-03-18, 20:16

devojke hvala sto me podrzavate i sto ste na nasoj strani i sto cete pratiti desavanja kod nas

NINA1

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od NINA1 taj 2009-03-18, 20:24

sad sam se setila ako treba urednik ili moderator na ovoj temi javjam se dobrovojno

NINA1

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od HappyGirl taj 2009-03-18, 21:14

Ninuška đevuška, sada si i ti sa Yvonn moderator Very Happy

HappyGirl

Broj poruka: 10410
Godina: 41
Datum upisa: 05.12.2007

Pogledaj profil korisnika http://kutak.weebly.com/

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Yvonne taj 2009-03-18, 23:06

Jooooooj ne mogu da verujem, napisala sam post od 1000 strana i kad sam htela da ga posaljem, vratim se na lozinku i sve se izbrise!!!! Alal vera mom moderatorstvu h

Ajd sad sve ispocetka:

CESTITAM NA ODLUCI, KOLEGINICE MODERATORICE!!! f g good job čestitamo

Svaka cast, to je duh!!!

Jedva cekam da krenes u skolicu, videces, interesantno je. Mrzi me sad da pisem sve sto sam malopre napisala, ali cisto da naznacim da cete pricati o motivima za usvajanje, o deci kakvu zamisljate i kakvu bi realno mogli da dobijete, o problemima koje bi deca mogla da imaju, kako ih resiti, kako reci detetu da je usvojeno...

Medju prvim stvarima ce vam reci da je jako malo dece podobne za usvajanje a mnogo zainteresovanih parova, medjutim, neka vas to ne obeshrabri, brzo ce poceti da vas zovu iz centara sa teritorije cele zemlje...mi smo, recimo, poslednji koji smo iz svoje grupe usvojili dete, ostali su to odradili pre nas, jedan par je cak vrlo brzo usvojio blizance, tako da ima sanse da se ostvari tvoja zelja family

Isli smo na grupne razgovore o onome sto sam vec navela, pravili "skulpturu" porodice od nas samih (ja bila "vajar", mrzelo me da glumim kip lol! ), crtali nasu predstavu odluke o usvojenju, glumili kako resiti konkretan problem u ponasanju deteta...

Pojedinacno smo isli na razgovore kod psihologa, resavali testove, onda u parovima pricali o svom zivotu, porodici, poslu...imali smo i kucnu posetu...prilicno su nas "pretresli", medjutim mi smo oboje extrovertni i nismo sa tim imali problema.

Bilo je i preteranih stvari, kao kad su dosle kod nas u kucnu posetu i odjednom soc. radnica cucne, pocne da glumi moje usvojeno dete i pita me "mama, da li sam ja dosla iz tvog stomaka?" Trebalo je da se snadjem i dam koliko-toliko prihvatljiv odgovor. Ja izmislila neku glupost a njima se dopalo Laughing E, to mi je bilo bas preterano, kao da ce dete to da me pita cim mi dodje u kucu affraid Pa onda su od nas ocekivali da budemo ultra srecni cim smo doneli odluku o usvajanju, pa rekoh, ljudi, bicu potpuno srecna kad mi dete dodje u kucu, ne mogu ovako, na "prazno" lol!

Ali bilo je i mnogo korisnih saveta, uostalom videces, da sad ne davim.

Bas mi je zao sto nisam i ja svojevremeno otvorila ovakav dnevnik pa da detaljno uporedjujemo iskustva fd

Ko bi se sad setio svega sto sam malopre napisala, a bio je to jedan od mojih boljih radova c lol!

U svakom slucaju, ja vam zelim mnogo srece u postupku, i da se sto pre zavadite sa komsijama zbog neprestane buke koja dopire iz vase gajbe zbog decijih glasica (kao mi!) v

Yvonne

Broj poruka: 196
Datum upisa: 25.10.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od radmilav taj 2009-03-18, 23:33

Draga Nina BRAVO smajli angel odluku koju ste doneli je zaista velika i lepa i nadam se da ces sto pre dobiti svog malog andjela.beba beba beba Kao sto ti je Yvoonne napisala nije to tako strasno kao sto izgleda videces i sama, u skolici mozes samo da naucis pametne stvari koje ce ti dalje trebati kad dobijes svog andjela angel , sve ti to govorim jer i ja sam predala za usvajanje i sve sam to prosla, i sad cekamo svakog dana da nas zovu iz centra i cini mi se kao vecnost, ali ja sam optimista i znam da me ono negde tamo ceka da odem po njega i dovem ga kuci. I veruj mi da jedva cekam . Veliki Pozdrav od Radmile iz Nisa:as6534: srca osmeh srce c d osmeh srce

radmilav

Broj poruka: 18
Datum upisa: 03.08.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Jeckie taj 2009-03-19, 17:39

čestitam ti Nina na velikoj i hrabroj odluci, i da što pre proširiš porodicu!

Jeckie

Broj poruka: 530
Datum upisa: 18.10.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Kata taj 2009-03-19, 18:21

Svaka vam cast! Zelim vam da vam procedura kratko traje, da zadovoljite uslove koji se traze, i da vam se ispune zelje ukoliko ih imate smajli angel

Kata

Broj poruka: 576
Godina: 34
Datum upisa: 17.12.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od caci taj 2009-03-19, 19:31

Draga nina zelim ti svu srecu ovog sveta da se vas san sto prije ostvari i da sto prije kod vas bude veseloa kako kod Yvonne

caci

Broj poruka: 3530
Godina: 30
Datum upisa: 22.01.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od NINA1 taj 2009-03-19, 22:23

devojke bas ste me obradovali sto toliko mislite na mene.i sto bi voleli da uspemo da dobijemo svoje cedo.ja cu da sto uze prepricavam nase dozivljaje sa skolice a i kad budemo isli na razgovore za dobijanje dece.
yvone malo me plazsis sa tim komentarima kako si prosla sa socijalnim radnikom.i da treba da imas dara i za glumom i da se snadjes odjednom sto ti je moja slaba tacka i boljim se da necemo moci da improvizujemo.
radmilav molim te kazi mi tvoja iskustva sa skolice jer si menju friskijim sa foruma ko je proso.

NINA1

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Yvonne taj 2009-03-19, 22:46

Ej, Nina, pa ja mislila da cu ti pomoci, nisam htela da te uplasim! Laughing Izvini!

Da ti pravo kazem, ja ne znam da li se tako svuda radi ili su to ovi iz naseg centra izmisljali. Eto, neka ti kaze RadmilaV, kakva su njena iskustva, pa bas da vidimo. Sem toga, svi smo iz grupe bili u soku kad su nam zadavali te zadatke! Ali i pored toga svako se negde pronasao, recimo ja sam se snasla za tu pricu ali, kad je doslo do zadatka gde treba da resim problem ponasanja deteta (psiholoskinja je uzela fotelju i pocela da je udara o zid, kao neki primer stresnog ponasanja deteta), jedino je mm pronasao resenje koje im se dopalo (prisao joj i poceo i on da udara foteljom), ja nisam smela ni da pridjem, apsolutno nikakvu ideju nisam imala sta bi trebalo da uradim.

Nije cilj da nas oni ocenjuju kako to radimo, nego da nas nateraju da mislimo. Ali kao sto sam vec napisala, to su zaista preterivanja. Pa zar mislis da su ljudi koji dobiju svoju biolosku decu pripremljeni na bilo sta??

A vi imate i prednost sto cete biti sami, zamisli nas, trebalo je da glumimo kretene pred 10-tak ljudi Laughing Samo opusteno!

Yvonne

Broj poruka: 196
Datum upisa: 25.10.2008

Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 41 1, 2, 3 ... 21 ... 41  Sledeći

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu