TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA

Strana 1 od 19 1, 2, 3 ... 10 ... 19  Sledeći

Ići dole

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA Empty TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA

Počalji od d77 taj 24/11/2013, 11:11

Posle 4 nedelje terapije Eutyroxom, rad.danom po 25mg i vikendom po 50mg, moj TSH je sada 0,73. Nadam se da ce se tu i zadrzati...Medjutim, novi problem se javio, a to je da veštica dolazi na 15-16dana.

d77

Broj poruka : 1742
Datum upisa : 01.12.2009

Nazad na vrh Ići dole

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA Empty Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA

Počalji od anastasijela taj 24/11/2013, 14:16

Drage moje,
Za početak moram da vam se zahvalim na svim informacijama koje sam prikupila na ovoj temi, koje su mi jako pomogle da razriješim mnoge nedoumice koje nisu uspjeli pojedini ljekari.
Moja diagnoza je Hašimoto i problem koji se meni desio je vjerovatno kontracepcija u pripremnoj fazi za VTo (priprema u Crnoj Gori-postupak u Pragu). Prvi mjesec sam pila microgynon (jun) i desilo se da mi je ciklus izostao, ali je TSH bio ok (1,22). Onda mi je doktorica promjenila tablete u Yasmin (jul) od kog sam se osjećala jako loše. Dok sam čekala da dođe ciklus i da krenem sa stimulacijom ponovim nalaz tsh na svoju ruku (nijedan od doktora mi to nije sugerisao), razultat je bio 15,10.
Komentare i objašnjenja koje sam dobila od svog ginekologa , kao i od doktorice u Pragu za mene nisu najprihvatljiviji ("sa štitnom se nikad ne zna"). Bitno je i to da ja nikad ranije nisam pila kontracepciju, da se nikad nije desilo da mi ciklus izostane, da je terapija eutireox-om vrlo "utegnuta". Moj ginekolog je takođe i specijalizirao oblast endokrinologije, ali ni on nije htjeo da se izjasni konačno. Samo mi je rekao da ne mjenjam ništa sa terapijom eutireox-om nego da nastavim normalno kao što je to bilo i ranije (6 dana 100mg, 1 dan 125mg). Tada mi je rekao da bi bilo dobro da se sačeka jedan period (tri mjeseca) da bi Tsh bio potpuno stabilan. Nakon 1,5 mjeseci se stanje vratilo u normalu:
-20.09.2013 tsh 1,08
-30.10.2013. tsh 1,53, ft4 17,6, tg at 159,00, tpo at 214,00
Nadam se da sam vam priblizila svoju situaciju i nadam se da mi možete dati i vaše mišljenje prije nego krenem dalje.
Draga lakole, molila bih te ako ti nije problem da pitaš svoju prijateljicu koja je dolazila u Podgoricu koja je doktorica (endokrinolog) kod koje je bila, jer sam i ja iz Crne Gore.

Pozdrav za sve

anastasijela

Broj poruka : 3
Datum upisa : 31.10.2012

Nazad na vrh Ići dole

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA Empty Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA

Počalji od laKole taj 25/11/2013, 11:37

anastasijela, ovo je info o endokrinologu od prije 2 godine pa ne znam da li je još aktuelna - Olivera Boskovic, radi u KBCu u Podgorici, a takodje i u privatnoj bolnici Codra.

bravo, d77, sad je idealno! e sad, ti učestali ciklusi možda i nemaju veze sa štitnjačom, već je drugi problem tu. ili ti ipak treba vremena da se organizam navikne na novi 'režim rada'.
laKole
laKole

Broj poruka : 1553
Datum upisa : 16.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA Empty Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA

Počalji od d77 taj 25/11/2013, 12:33

Hvala, laKole...nadam se da ce se srediti situacija i sa jajnicima. sunny 

d77

Broj poruka : 1742
Datum upisa : 01.12.2009

Nazad na vrh Ići dole

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA Empty Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA

Počalji od anastasijela taj 26/11/2013, 11:46

Hvala, laKole... pretpostavljala sam da je to doktorica Bošković, pa sam htjela da potvrdim da li se o njoj radi.

anastasijela

Broj poruka : 3
Datum upisa : 31.10.2012

Nazad na vrh Ići dole

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA Empty Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA

Počalji od laKole taj 26/11/2013, 15:40

anastasijela cvet 
i kod tebe štitnjača podivljala uz hormonalnu terpiju. i meni se isto desilo. ali samo prvi put.
sad već nekoliko ciklusa u lutealnoj fazi koristim estrofem i tsh ne reaguje. doduše, terapiju uzimam nekoliko časova nakon letroxa (minimalno 4 sata nakon) pa možda i to ima veze. prvi put me niko nije upozorio da bi moglo biti problema pa o tome nisam ni vodila računa.
laKole
laKole

Broj poruka : 1553
Datum upisa : 16.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA Empty Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA

Počalji od anastasijela taj 27/11/2013, 11:03

laKole,
Samo znam da je na mene kontracepcija djelovala baš loše, tako da su se i svi simptomi povišenog TSH očigledno pomješali i bilo je grozno. Desilo se i to da mi je ciklus izostao oba mjeseca kad sam pila tablete.
Ovaj put ću ipak malo više fokusa staviti na endokrinologa, jer je to svakako u mom slučaju presudno i vidjeti da li je stimulacija moguća bez pripreme kontracepcijom ili kao što ti kažeš nekom kombinacijom tableta i možda češćih kontrola.
Još jednom zahvalna puno, puno, puno:ydpj:

anastasijela

Broj poruka : 3
Datum upisa : 31.10.2012

Nazad na vrh Ići dole

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA Empty Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA

Počalji od noja taj 27/11/2013, 12:39

Anastasija i meni se to desilo bila sam pokrivena tableticama za stitnu z.
Uz cesce kontrole nema problema

E sad cu biti dosadna kod moje dr je u praksi da i tsh i prolaktin proverava i pred stimulaciju i pre et i posle dan kad se vadi beta
ja sam sa oba leka bila sa eutiruxom tako ga ja zovem i bromokraptinom ,
mada bez stimulacije su dobri rezultati tsh mi bude oko2 a prl oko 200
a tad je bio preko prl 1000 a tsh 4
kazu da se vezuju a bitni za inpl pa kad proveravas i taj dnevni uradi uradi
noja
noja

Broj poruka : 6242
Godina : 41
Location : tamo gde Dunav teče
Datum upisa : 24.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA Empty Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA

Počalji od Kalina V. taj 3/12/2013, 17:48

Veliki pozdrav svima!
Prije nekoliko dana bila sam na pregledu štitne žlizde (i to usput, jer sam došla sa mamom, da se ona pregleda). Nakon UZV-a, doktor mi je rekao da mi je štitna uvećana, te da odmah uradim nalaze.
Danas su stigli, i rezultati su:

T4 9,5     (4,8 - 11,6 ug/dl)
THS 3,1   (0,4 - 3,45 mlU/l)

UZV: uvećana štitna žlijezda , sa hipoehogenim poljima
Hormoni T4 i THS su u grnicama normale.
Dg. Euthyreosis
Struma diff. gl. thy
Th. Letrox 50 mcg 1x1 tbl ujutro
Kontrola za 2,5 mjeseca

Sutra bih trebala svom porodičnom ljekaru (kojOm nisam baš osuševljena, njenom stučnošću), ali, molila bih vas, da mi neko protumači ove nalaze, pa da sam mirna.

Hvala. :)
Kalina V.
Kalina V.

Broj poruka : 8
Godina : 33
Datum upisa : 05.06.2012

Nazad na vrh Ići dole

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA Empty Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA

Počalji od tetreb taj 3/12/2013, 19:23

Fale ti draga antitela TPO i TG a TSH treba da je nizi ispod 2 zbog trudnoće čak se preporučuje oko 1 meni je bio na dan bete 0,6 znači kada sam ostala u drugom stanju bio je ispod 1.
Meni je dr.Šumarac tražila FT4 vidim da ni to nisi radila.
ne znam da li si iz Bg. valjalo bi da posetiš reproduktivnog endokrinologa
Biće to sve ok uz terapiju da se sve srediti ja sam na eutiroxu ne znam za letrox al javiće se još neko ili nasa Lakole ona je expert za štitnu.Samo napred draga i dobro došla u klub.
tetreb
tetreb

Broj poruka : 671
Godina : 39
Location : Beograd
Datum upisa : 09.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA Empty Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA

Počalji od laKole taj 3/12/2013, 20:06

jeste, kalina, kao što kaže tetreb, tsh je na gornjoj granici za reprodukciju (većina ljekara i dalje samo gleda jesu li u referentnim vrijednostima, iako su preporuke endokrinologa da tsh mora biti max 2 do 2,5). mada samo jedan nalaz ne može biti definitivan.
ti si dobila terapiju zbog strume više nego zbog hormona. što se dijagnoze tiče, prevod je ovakav: eutireoza (hormoni u referentnim vrijednostima) i difuzno uvećanje štitaste žlijezde.
kad budeš radila nalaze za kontrolu, obavezno uz tsh i ft4 (ne t4) uradi i antitijela atg i atpo. cvet

pernata trudnice, samo da te jednom usne 
laKole
laKole

Broj poruka : 1553
Datum upisa : 16.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA Empty Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA

Počalji od Kalina V. taj 5/12/2013, 12:40

Hvala vam objema. mnogo!
Evo, postaviću vam da vidite nalaz. Danas sam išla po recept, od sutra ujutro počinjem sa terapijom.
Ne namjeravam da ostanem trudna, bar ne dok sve ne dovedem u normalu... Mada, s obzirom na to pod kakvim sam stresom posljednjih mjesec-dva, mislim da ja to neću skoro dovesti u red. Nisam pesimista, ali, jednostavno, znajući koliko me sve brine i koliko se sekiram...

tetreb, nisam iz Bg, već iz BL, i imam zaista dobrog stručnjaka za štitnu, samo mislim da sam tek na početku svih tih peripetija, koje me čekaju nakon dva ipo mjeseca.

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA Ugbd
Kalina V.
Kalina V.

Broj poruka : 8
Godina : 33
Datum upisa : 05.06.2012

Nazad na vrh Ići dole

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA Empty Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA

Počalji od laKole taj 5/12/2013, 13:06

kalina imaš pp. pogledaj u vrhu stranice.
laKole
laKole

Broj poruka : 1553
Datum upisa : 16.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA Empty Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA

Počalji od Vuchica taj 5/12/2013, 14:08

Devojke, nadam se da se ne ljutite da prvo iskopiram ovde svoje pitanje, pa onda krecem sa iscitavanjem stranica... Embarassed 
Sta treba jos da odradim za novi odlazak kod endokrinoga?
TSH mi je u februaru bio 1.15.
T3, T4 - sve u granicama normale...

Vuchica ::Pomoc, devojke, kod mene novi momenti:

vitamin B12  206 (ref 156 - 672)
Folna kiselina 19.95 (ref 7.00-46.40)

ANTI-TPO      27.1 (ref.0.0 -34.0)
ANTI-TG        292.0 (ref.0.0 - 115.0) affraid

povisena antitela... zbunjen
A u februaru su mi bila 55 ...otkud takav skok? Sta to znaci?
Na kojim temama se pisalo o tome?
Vuchica
Vuchica

Broj poruka : 3207
Godina : 43
Location : Beograd
Datum upisa : 09.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA Empty Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA

Počalji od laKole taj 5/12/2013, 15:11

vuchice, uz ove nalaze antitijela, ne bi bilo loše da imaš svježe tsh i ft4. onda to daje pravu sliku o sadašnjem stanju tvoje štitnjače.

ako su ti i dalje hormoni uredni, samo povišena antitijela a-tg ne smatraju se velikim problemom.
ovo je sa healthline.com
If you have high levels of the antibody in your blood, this may indicate additional health problems, such as the presence of serious autoimmune disorders, including:

Graves disease
Hashimoto thyroiditis

Though the presence of antithyroglobulin antibodies typically indicates a serious health problem, there are instances in which these antibodies are present without any specific complications. Antithyroglobulin antibodies have been found to increase in women as they age, but without any corresponding health problems.

If you have these antibodies with no underlying cause, your doctor may monitor your health and antibody levels to make sure that you do not develop any serious problems.


čini mi se da su neke djevojke spominjale potencijalne probleme kod povišenih antitijela udruženih sa nekim genetskim mutacijama koje nose povećan rizik za trombofiliju - ali mislim da su a-tpo u pitanju.
laKole
laKole

Broj poruka : 1553
Datum upisa : 16.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA Empty Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA

Počalji od Vuchica taj 5/12/2013, 15:18

Hvala, lakole!
Ja sam bas sad u fazi radjenja svih tih dodatnih analiza. Nadam se da cu do kraja meseca imati sve nalaze na gomili.
Naravno, na tom spisku su i stecene i urodjene trombofilije. Nakon toga pravac - endokrinolog (a mozda i hematolog)!

Vuchica
Vuchica

Broj poruka : 3207
Godina : 43
Location : Beograd
Datum upisa : 09.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA Empty Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA

Počalji od noja taj 5/12/2013, 20:12

Vucice Selen pij za atpo i setnja svakodnevna na cistom vazduhu
Ja sam pila selen plus cink
noja
noja

Broj poruka : 6242
Godina : 41
Location : tamo gde Dunav teče
Datum upisa : 24.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA Empty Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA

Počalji od saska1 taj 5/12/2013, 21:50

Vučice i kod mene su Anti-Tg 2661 a prvo su mi par zadnjih god bila preko 4000 pa su pala na čini mi se 160 tako nešto i sad zadni nalaz od prije par nedelja 2661.Ja sam zaključila da niko od dr nezna zašto ona rastu i padaju valda ona tako sama od sebe a inače pijem eutiroks 75 pila sam i selen i cink pa sam prekinula jer se ne smiju oni koristiti duži period mora se pravit pauza.
saska1
saska1

Broj poruka : 2530
Datum upisa : 04.10.2012

Nazad na vrh Ići dole

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA Empty Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA

Počalji od Vuchica taj 6/12/2013, 00:17

Eto, ma ja uopšte nisam nu imala predstavu jel tih 300 malo ili mnogo. Neću sad unapred mnogo da dumam, a verujem da nije nista strašno :-)
Vuchica
Vuchica

Broj poruka : 3207
Godina : 43
Location : Beograd
Datum upisa : 09.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA Empty Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA

Počalji od hocukusurnecuzvaku taj 9/12/2013, 09:50

Ja sam na Letroxu od 11.novembra.Danas sam vadila krv za TSH i još neke analize, pa me interesuje da li postoji mogućnost da lek daje efekta posle skoro mesec dana korišćenja?
hocukusurnecuzvaku
hocukusurnecuzvaku

Broj poruka : 1595
Godina : 37
Location : Beograd
Datum upisa : 03.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA Empty Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA

Počalji od laKole taj 9/12/2013, 10:25

kusurko, neka promjena će se vidjeti. samo rezultat neće biti 100% pouzdan, jer se puna koncentracija lijeka u organizmu dostiže za 6 sedmica (lijek je kumulativan, jutarnja doza nije samo za taj dan, ako se i prekoči popiti jedno jutro - nema problema, jer zaliha u organizmu postoji).
kad dobiješ rezultate, napiši nam vrijednosti hormona i dozu letroxa koju piješ, i kakvi su hormoni bili prije uvođenja terapije, pa ćemo prokomentarisati treba li ti mijenjati terapiju (uz konsultaciju sa ljekarom, naravno Wink ).
laKole
laKole

Broj poruka : 1553
Datum upisa : 16.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA Empty Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA

Počalji od hocukusurnecuzvaku taj 9/12/2013, 10:46

Zvala labos, ubiće me ovo nestrpljenje lol! 
TSH 2,23,bio skoro 8, anti-tela u granicama normale,koliko sam razumela to je Hipotireoza,a meni piše kao Dg i Hipotireoza i Hašimoto tireoiditis notoxica i Struma gravidarum, pijem Letrox 25mg 1x dnevno, vikendom 50mg, kod endokrinologa idem tek 16. januara, to je 2 meseca od uključivanja terapije.
hocukusurnecuzvaku
hocukusurnecuzvaku

Broj poruka : 1595
Godina : 37
Location : Beograd
Datum upisa : 03.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA Empty Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA

Počalji od laKole taj 9/12/2013, 11:11

nije loš tsh. ako nema povišenih antitijela (jesu li bila ranije?) onda to nije autoimuna bolest. uz hipotireozu, imaš i uvećanje štinjače.
ne mijenjaj terapiju do kontrole i tad uz tsh uradi i ft4 (uvijek se posmatraju zajedno).
laKole
laKole

Broj poruka : 1553
Datum upisa : 16.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA Empty Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA

Počalji od hocukusurnecuzvaku taj 9/12/2013, 11:20

Ja sam ranije sve kontrolisala zajedno sa antitelima zbog strume i uvek je bilo sve ok. Međutim sad sam krenula sa pripremom za VTO iz prirodnog ciklusa,odradila sve analize i TSH je povišen, odmah sam otišla kod endokrinologa zbog postupka i dobila terapiju.E sad ne znam da li sam ga na vreme uhvatila ili je za povišen TSH ogovoran stres, jer sam imala neke probleme na poslu. U svakom slučaju, gledala sam rezultate TSH u prethodnom postupku i bio je 4,5 što je mnogo za postupak, koliko sam shvatila, a oni su ipak VTO radili, što je po svemu sudeći u startu bilo osuđeno na neuspeh.
Za TSH i fT4 mi je i doktorka napisala da odradim pre sledeće kontrole. Hvala Lakole sunny 
hocukusurnecuzvaku
hocukusurnecuzvaku

Broj poruka : 1595
Godina : 37
Location : Beograd
Datum upisa : 03.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA Empty Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA

Počalji od BiKsi :) taj 9/12/2013, 21:47

Lepo se tsh spušta, fino će on još dole, do kontrole možda budeš i trudnaja, držim fige!

_________________
Kad nemamo decu,jedva čekamo da ih dobijemo,a kad ih dobijemo,jedva ćemo čekati nekome da ih uvalimo!Wink
Ja`80-hipotireoza,hašimoto,PCO,hiperinuslinemija,pai-1 4g/5g,mm`79-azospermija;
1) Spebo, XI 2009.ICSI, 3 osmocelijska-beta 2.5,
2) Spebo V 2010.FET, 2 blaste-beta 463-biohemijska,
3) Spebo V 2013.ICSI, 3 cetvorocelijska-beta 168,8, 7.6.2013. videli srce 14.12.2013. Kinder suprise!
4) Spebo, IV 2016.ICSI,1 osmocelijski i 1 blasta-beta 4,
5) Spebo, V 2017. FET, 2 blaste-beta 2,
6) Spebo, VI 2018. FET, 3 blaste-beta 214 🐥, 29.10.2018. videli ❤ 6.6.2019. stigla Rodjena
Lilypie Kids Birthday tickersLilypie First Birthday tickers
BiKsi :)
BiKsi :)

Broj poruka : 22546
Godina : 39
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA Empty Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 19 1, 2, 3 ... 10 ... 19  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu