Pravo na jednokratno novcano davanje nezaposlenoj porodilji

KUTAK :: BEBE :: Razno

Ići dole

Pravo na jednokratno novcano davanje nezaposlenoj porodilji Empty Pravo na jednokratno novcano davanje nezaposlenoj porodilji

Počalji od lena taj 20/7/2011, 19:29

Nezaposlenim porodiljama za svako dete "rodjeno u jednom porodjaju" (bas ovako su napisali) grad Beograd daje pomoc u iznosu od 50.000 dinara (za dvojke ili trojke to davanje iznosi 40.000 din. po detetu).
Uslov je da porodilja ima prebivaliste na teritoriji grada Beograda prijavljeno zakljucno sa 31.12.2010. i da je - nezaposlena.
U roku od 3 meseca od dana porodjaja treba podneti zahtev u Pisarnici Gradske uprave grada Beograda - Sekreterijat za socijalnu zastitu, 27. marta 43-45 (isto gde se predaje i za roditeljski dodatak).

Uz zahtev se prilaze:
- fotokopija izvoda iz maticne knjige rodjenih za dete (obicna fotokopija, ne overena)
- izvod iz maticne evidencije Republickog fonda penz. i invalid. osiguranja (Nemanjina 30, 8-14h).

Nista ne mora licno, posaljite tatu, babu, dedu....
Za izvod iz PIO kojim se dokazuje status nezaposlene osobe, poneti LK (a neki kazu, za svaki slucaj, i otpusne liste za mamu i bebu)....

Resenje kojim se priznaje pravo na ovo novcano davanje stize na kucnu adresu otprilike dve-tri nedelje nakon predaje zahteva, i opet nakon dve-tri nedelje ce vam i uplatiti... Uglavnom, brze nego roditeljski dodatak.
lena
lena

Broj poruka : 4087
Godina : 49
Location : Beograd
Datum upisa : 18.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Pravo na jednokratno novcano davanje nezaposlenoj porodilji Empty Re: Pravo na jednokratno novcano davanje nezaposlenoj porodilji

Počalji od mamajednogprinca taj 20/8/2012, 14:30

Ja sam dobila u februaru 50.000 sve kao sto je Lena napisala cekala sam mesec dana reseje i osle 7 dana mi je legao novac.Super mi je to doslo taman sam platila sebi izlazak na diplomski i ostalo za Vasilija :)
mamajednogprinca
mamajednogprinca

Broj poruka : 241
Godina : 30
Location : Beograd
Datum upisa : 19.08.2012

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


KUTAK :: BEBE :: Razno

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu