OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Strana 2 od 40 Prethodni  1, 2, 3 ... 21 ... 40  Sledeći

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od MAAKKI taj 7/6/2011, 19:17

Evo da i ja javim kako sam prosla kod dr. bila sinoc, ona je jako zadovoljna rezultatima i sto se nje tice kako ona to kaze sa njene strane sam "ispeglana" i da bih mogla u postupak, ali (naravno da nisam ni sumnjala da ne postoji to ali) njena preporuka je da ipak sacekam septembar da bi se celije navikle na ovakvo sada stanje pod terapijom. Naravno ja sam juce bila jako razocarana, ali dobro danas sam prevarila i sacekacu taj septembar pa kako god. Moram da kazem da sam zaboravila da je pitam za terpiju i vadjenje krvi, ali sta da radim malo sam se zbunila. Terapija je ostala ista, Siofor, Euthyrox je povecala na 75 i selen.
Nolinice meni je dr rekla da mogu da uzimam sve sto je pravljeno za dijabeticare, keksice i sve ostalo, tako da ne vidim zasto ne bi mogao i taj sladoled.

MAAKKI

Broj poruka : 4805
Godina : 48
Location : ravnica
Datum upisa : 08.09.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od Mali Princ taj 7/6/2011, 20:00

Maakki, i ti si sinoc bila kod dr Sumarac? Ja sam bila u 17 - pa do 17.50, mozda smo se i srele love

Mali Princ

Broj poruka : 1965
Godina : 42
Location : Bgd
Datum upisa : 10.03.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od cerise taj 7/6/2011, 22:15

Gtt sa 75g glukoze:

0 min:
Glukoza: 4.55 (3.33 - 6.10 mmol/l)
Insulin: 11.3 (6,0 - 27,0 uIU/ml)


60 min:
Glukoza: 4.95 (3.33 - 6.10 mmol/l)
Insulin: 140 (6,0 - 27,0 uIU/ml)


120 min:
Glukoza: 4.45 (3.33 - 6.10 mmol/l)
Insulin: 30,8 (6,0 - 27,0 uIU/ml)

šta mislite?

cerise

Broj poruka : 28
Datum upisa : 12.09.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od Mali Princ taj 8/6/2011, 00:57

Ja nisam ekspert, sad sam prvi put radila tako nesto i znam sta mi je dr juce objasnjavala - glukoza super - vraca se u pocetnu tacku, a oko insulina ce morati neko iskusniji da pomogne, meni ne deluje lose - moj je delovao strasno, a ispalo je da je ok - vidim da dr gleda u skladu sa drugim nalazima.
Sve joj ponesi kad budes isla, i UZ jajnika, sve sto imas od ranije i sl.

A do tad Mali Pariz poljubac sigurno moze da da neko iskustveno misljenje zagrljaj

Mali Princ

Broj poruka : 1965
Godina : 42
Location : Bgd
Datum upisa : 10.03.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od MAAKKI taj 8/6/2011, 09:08

Mali Princ ja nisam bila kod dr Sumarac nego kod dr Stokic u NS.

Cerise po ovim tvojim rezultatima glukoza je ok, ali insulin bas i nije, videces sta ce ti dr reci, a i neka iskusnija cura sa Kutka.

MAAKKI

Broj poruka : 4805
Godina : 48
Location : ravnica
Datum upisa : 08.09.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od Mali Princ taj 8/6/2011, 09:41

Ok, pitam posto su jos 2 devojke bile u ordinaciji posle mene, a vidim da se mi svi po istim mestima vrtimo doktor

Mali Princ

Broj poruka : 1965
Godina : 42
Location : Bgd
Datum upisa : 10.03.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od MAAKKI taj 8/6/2011, 11:16

E to si u pravu stvarno se vrtimo po istim mestima, meni je uvek jako drago kada upoznam neku od nas sa kutka, jer toliko toga ovde podelimo da mi i to licno poznanstvo jako puno znaci.

MAAKKI

Broj poruka : 4805
Godina : 48
Location : ravnica
Datum upisa : 08.09.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od nolinica taj 8/6/2011, 13:18

Jedno pitanjce za devojke koje su radile vto a bile su pod terapijo za IR. S' obzirom da pre aspiracije ne smem duži period jesti, pile ste lek bez obzira što niste uzimale hranu?
ljubav

nolinica

Broj poruka : 537
Datum upisa : 20.05.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od kristina33 taj 8/6/2011, 13:41

nolinica ::Jedno pitanjce za devojke koje su radile vto a bile su pod terapijo za IR. S' obzirom da pre aspiracije ne smem duži period jesti, pile ste lek bez obzira što niste uzimale hranu?
ljubav
Na dan aspiracije tj. 8 sati pre aspiracije, zbog anestezije ne uzimas nista, ni lekove, ni vodu, ni hranu.

kristina33

Broj poruka : 640
Godina : 41
Datum upisa : 21.03.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od nolinica taj 8/6/2011, 13:43

Ali rečeno mi je da bez obzira na postupak ne prekidam sa Glucophagom!! Obe dr ću još jednom da pitam da ne budem u problemu!

nolinica

Broj poruka : 537
Datum upisa : 20.05.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od KoMetaK taj 8/6/2011, 14:18

Ja imam zakazano u 7.30h da sam u bolnici, oko 8.30 ce biti aspiracija. Rekli su mi da ne jedem posle 24h, a vodu smem da pijem ujutru do 6h. Tako da, ja sigurno necu ni jesti dok se ne probudim iz anestezije, aonda mi donose dorucak i posle toga cu da popijem glukofaz. Zavisi od toga kad je tebi aspiracija, ali mislim da nista nece biti strasno ako preskocis jednu dozu ujutru i popijes je kasnije.

KoMetaK

Broj poruka : 7149
Godina : 43
Location : Italija
Datum upisa : 09.01.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od nolinica taj 8/6/2011, 14:21

Super je kad je aspiracija ujutru, još uvek ne znam kad će mi biti....nisam toliko blizu, smao se na vreme informišem!
Srećno na aspiraciji!!! ljubav

nolinica

Broj poruka : 537
Datum upisa : 20.05.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od kristina33 taj 8/6/2011, 14:46

Nolinica ne treba da prekines sa uzimanjem, nego samo tu jednu dozu da preskocis ili pomeris neki sat ranije ili kasnije.
Ne brini, nece se nista desiti cak i da jedan ceo dan ne uzmes terapiju.


kristina33

Broj poruka : 640
Godina : 41
Datum upisa : 21.03.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od nolinica taj 8/6/2011, 14:48

Hvala drugarice na savetima!!!

nolinica

Broj poruka : 537
Datum upisa : 20.05.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od dr mali pariz taj 8/6/2011, 16:59

Vidi ,vidi trbušastih avatara
Nolinice,pošto noć pred aspiraciju nećeš jesti,tj. ješćeš tek posle aspiracije,kad god ti ona bila,tad ćeš i popiti lek.

dr mali pariz

Broj poruka : 22930
Godina : 38
Location : mali pariz
Datum upisa : 29.01.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od nolinica taj 8/6/2011, 19:51

Kris, stvarno, avatar ti je prelep...
Pariz, izvini, ali tvoj odgovor mi je nerazumljiv, a tvoje išljenje bitno!! Misliš da popijem lek posle aspiracije kad budem i jela?
Što si ti nas na drugom forumu zaboravila?? Crying or Very sad Jel te neko naljutio?

nolinica

Broj poruka : 537
Datum upisa : 20.05.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od kristina33 taj 8/6/2011, 22:00

Posto do sada nista nije upalilo mozda on upali iako sam na kontracepciji lol!

kristina33

Broj poruka : 640
Godina : 41
Datum upisa : 21.03.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od dr mali pariz taj 8/6/2011, 22:24

nolinica ::Kris, stvarno, avatar ti je prelep...
Pariz, izvini, ali tvoj odgovor mi je nerazumljiv, a tvoje išljenje bitno!! Misliš da popijem lek posle aspiracije kad budem i jela?
Što si ti nas na drugom forumu zaboravila?? Crying or Very sad Jel te neko naljutio?
Ih nerazumljiv lol! ...ovako:
ti svakako,kao što ti Kris reče.ne smeš jesti nekih 8 ili više sati pred aspiraciju,dakle-poslednji glucophage piješ sa poslednjim obrokom.Tek kad prođe aspiracija,i odeš na ćevape-onda posle 5 ćevapa,nemoj više -lol! popij lek.
Što se drugog pitanja tiče...ne sećam se na kom smo se družile...jer verovatno imaš drugi nick,tako da ne znam šta da ti odgovorim,sem da me niko nije naljutio,samo vremena nema toliko.... Wink

kristina33 ::Posto do sada nista nije upalilo mozda on upali iako sam na kontracepciji lol!
ovo me nasmeja pošteno,iako ima dozu ozbiljnosti Wink da znaš da sam i ja razmišljala o tom majinom sistemu: okači stomak za avatar,i vez priče u trudnoću! Bravo Krisice!

dr mali pariz

Broj poruka : 22930
Godina : 38
Location : mali pariz
Datum upisa : 29.01.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od natalija taj 8/6/2011, 22:33

natalija ::Drage moje, ja sam radila OGT test pre 2-3 godine i u državnoj laboratoriji i radili su mi insulin samo na početku i c peptid, a glukozu u 0 i 120 minutui rezultati su bili uredni. Sada sam zbog antitela na štitnu tražila da odem na pregled kod akademika dr Dragana Micića, jer su mi povremeno davali pronizon, a ovi iz Jevremove nisu bili za tu varijantu.
Dr je samo pogledao nalaze i rekao da je normalno da antitela postoje kada je već prisutan Hashimoto i da ukoliko njih ne bi bilo štitna žlezda i oči bi mi iskočile što nije normalno. Pošto su mi TSH i t3 i T4 odlični ne treba mi ništa osim moje terapije (100 mcg Letroxa i selen), ali je po nalazima OGT testa od ranije naložio da odradim test ponovo i to na 30 minuta i evo mojih rezultata:
Glukoza
0 min 4,63 (3,33-6,10)
30 min 9,09
60 min 8,11
90 min 6.44
120min 5.41

Insulin
0 min 3,69 (6-27)
30 min 83,00
60 min 67,5
90 min 53.5
120 min 42.4

K-HbA1c 6,1 (4.0-6.0)
HbA1c (mmol/mol) 43 (20-42)

Pretpostavljam da će mi dati terapiju, iako su stari nalazi bili uredni on je na osnovu nekog broja posumnjao na IR i sada čekam da mi javi šta treba da radim.




Konačno dobih poziv od doktora i reče mi da nema inulinke rezitencije, da je ve u granicama normale, amo da natavim terapiju Euthiroom 100 mcg i da e javim a kontrolnim nalazima TH i Ft4

natalija

Broj poruka : 704
Datum upisa : 18.01.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od BiKsi :) taj 8/6/2011, 23:33

Kris, super ti je avatar!

Nato, ok, mada kako je sve u granicama normale kad ti nijedan posle prvog nije u granicama?! Stvarno počinjem da ludim od svega ovoga, ništa mi više nije jasno?! Samo ti je napisao da je sve u granicama normale i to je to?! Je li nećeš tražiti još jedno mišljenje?

BiKsi :)

Broj poruka : 20375
Godina : 36
Datum upisa : 09.05.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od Mali Princ taj 9/6/2011, 00:32

Biksi, moj insulin je izgledao jos gore od Natinog, isao je do 169 u 90min(napisala sam gore sve vrednosti) i dr Sumarac je rekla da je ok.
Ja sam malo bila sumnjicava, pa sam danas trazila i rezultat od dr na VMA, i on je rekao da su rezultati u granicama normale i da ne preporucuje nikakvu terapiju...
Naravno, to povezuju sa svim ostalim rezultatima.

Mali Princ

Broj poruka : 1965
Godina : 42
Location : Bgd
Datum upisa : 10.03.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od nolinica taj 9/6/2011, 10:59

Natalija, ne razumem, tvoji su mnogo gori rezultati od mojih,a meni je dr Stokić rekla da imam IR i imam redovnu terapiju!!! Nemam pojma, verovatno to zaključuju na osnovu mnogih analiza.
Pariz, sve kapiram, ostajem dužna samo da vam javim veliku betu!!!

nolinica

Broj poruka : 537
Datum upisa : 20.05.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od lolipop taj 9/6/2011, 13:31

Djevojke da se i ja uključim, zato što sam zaozbiljno shvatila svoj problem sa IR-om. Moji nalazi (inače sam ih okačila nekoliko stranica prije) su jako slični Natalijinim. Insulin mi je uvijek prelazio granicu osim jutarnji natašte, uvjek je bio oko 60, a zadnji je bio 37, ali je moja jutarnja glukoza bila 5 i nešto, a u 120 min je bila 4 znači bila je niža. Što ako sam dobro shvatila nije dobro.Ja sam na tom testu se pred sam kraj osjećala loše, jedva sam čekala da se zadnje vađenje završi da idem kući popiti kafu i nešto pojesti. I kada sam to uradila bila sam bolje. Sada razmišljam šta bi bilo da sam čekala tako 180 min. Ti moji nalazi tada doktorima nisu bili strašni, bilo je kao ma to malo od kilograma (sa kojima se junački borim ali nikako da spadnu).
Malo sve povezujem sa svojim neuspjehom u maju, ET-bio 29.04., slava bila 06.05., ja nisam bila pod terapijom, a realno nisam bila ni na dijabetskoj dijeti, unijela sam ogromne količine kolača, koka-kole, mesine i tako to. Prokrvarim 09.05. naravno sa blago pozitivnom betom.
Naravno ne mora da znači da je to razlog mog neuspjeha, ali ja sam sada na dijabetskoj dijeti, bez imalo unosa šećera, imam dva obroka, doručak-integralna kifla i jogurt, ručak -bareno povrće i jedna kriška integralnog hljeba. U toku dana još ponekad jedem voće, i ništa drugo, pijem jedino vodu, gorku kafu, i gorku limunadu( inače sam prije pila velike količine soka).
Kad odem na kontrolu insistiraću na terapiji, koiko sam shvatila ona mi može donijeti samo dobro, a ja bih da i IR isključim za sledeći postupak.
Čak sam mislila da sama sebi uključim terapiju, ali nekako ne mogu, ipak ću sačekati da porazgovaram sa ljekarima, i da uključim i dr. Šumarac, ako bude bilo potrebno, a mm kaže da je obiđemo u svakom slučaju.
Oprostite na dugom postu.

lolipop

Broj poruka : 4131
Godina : 38
Location : Sarajevo
Datum upisa : 15.11.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od natalija taj 9/6/2011, 13:49

Rekao mi je da je to jedna normalna kriva OGT testa, i da je sve u redu. Da je moja dijagnoza Hypothireosis i na tome se treba zadržati, a ostalo je u redu. Ja sam bila iznenađena i dva puta pitala da li mi treba neki lek, međutim odgovor je bio NE. Videću opet kada odem sa rezultatima štitaste.

natalija

Broj poruka : 704
Datum upisa : 18.01.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od nolinica taj 9/6/2011, 13:55

Kako je to sve čudno, svi imamo donekle slične rezultate - koji ukazujuna IR, različito reagujemo, različito dr tumače...
Lolipop, piše koliko jede....A ja, drage moje, jedem jedno 6 puta dnevno, i obroci su skoro normalni, baš dosta jedem, uvek sam gladna...i dalje ne dobijam kilograme, ako dobijem 1-2, ode brzo...
Moja terapija mnogo bolja od Natalijinog i ja pijem Glucophage 2*850,a ona ništa...
Shocked Nemam pojma, da čujem vaše komentare!

nolinica

Broj poruka : 537
Datum upisa : 20.05.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od Sponsored content Danas u 03:27


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 2 od 40 Prethodni  1, 2, 3 ... 21 ... 40  Sledeći

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu