Glukofaz,iskustva 5 5 5

Glukofaz,iskustva

Napiši novu temu   Odgovori na poruku

Strana 1 od 13 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Sledeći

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Glukofaz,iskustva

Počalji od Cecana taj 2010-09-05, 00:58

Trazila sam po temama ali nisam mogla da nadjem iskustva vezana za koriscenje Glukofaza.Mislim da je interesantna tema.Lekari ga olako prepisuju za pcos,a da li je stvarno efikasan?Kolika je steta od koriscenja istog?Negde sam procitala da usporavaa apsorpciju vitamina B grupe,koji su takodje bitni za plodnost.

Cecana

Broj poruka: 21
Godina: 39
Datum upisa: 05.06.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Glukofaz,iskustva

Počalji od Cecana taj 2010-09-06, 22:48

Uh,izgleda da niko nije koristio ovaj lek,pa jos i da je pomogao.

Cecana

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Cupava taj 2010-09-06, 22:54

Ja koristim glucophage vec tri meseca, nema nikakvih nuspojava i losih iskustava, smrsala nisam (i dalje imam 64kg na 170 cm), a da li ce pomoci, il' nece, videcemo za devet dana kad radim betu.
Pijem 3x1 od 500mg.

Cupava

Broj poruka: 1962
Godina: 38
Datum upisa: 14.03.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tuzna taj 2010-09-07, 07:17

ja pijem gluformin(i jedno i drugo je metformin,samo drugi proizvodac).imam PCOS,visak kg,povisene androgene(bez maljavosti)... smatram da je meni gluformin izuzetno pomogao.nisam imala nikakvih nuspojava. odlicno ga podnosim.
smrsala sam 14 kg za 5 mjeseci, androgeni se vratili u normalu, ali sam dzivjela i prvu biohemijsku,dakle,prvi pokusaj trudnoce od kad idemo na vto(imala prije toga 1 ICSI i 1 FET bezuspjesan).

tuzna

Broj poruka: 172
Datum upisa: 28.06.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Cecana taj 2010-09-07, 19:52

Cupava zelim ti visoku betu i jednu ovakvu slatkicu kao sa avatara.

Tuzna super da si toliko smrsala od gluformina.Meni je dr Kopitovic rekla da prvo smrsam pa ce mi prepisati gluformin,kasnije sam slucajno presla kod druge dr. i zaboravila na to.Da mi ga je odmah prepisala mozda bi i smrsala od njega.Imam 10-tak kg viska.
Srecno i tebi tuzna zelim sto pre. trudnica

Cecana

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zoka83 taj 2010-09-08, 08:32

Cecana, dr-i prepisuju metformine kod pcos-a jer te devojke u velikom broju slucajeva imaju lose nalaze ogtt-a. Licno nisam za to, ako je samo pcos u pitanju i mislim da ga treba uzimati u dogovoru sa endokrinologom.
Ja pijem Siofor, sto je isto samo drugi naziv. Nemam pcos vec "samo" insulinsku rezistenciju. Pijem 850mg 2 puta dnevno.

Zoka83

Broj poruka: 2200
Godina: 28
Datum upisa: 29.10.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz taj 2010-11-14, 18:57

Pijem već treći dan glukophage 2x1000 mg.Da li treba da pišem zašto,vidim da su sve pisale,a tema su iskustva sa glukophagom?
Nisam imala mučninu koju su najavljivali...još ništa spec. ne osećam drugačije,videćemo.Dr mi je rekla da ću dodatno smršati-videćemo,pisaću.

dr mali pariz

Broj poruka: 18536
Godina: 34
Datum upisa: 29.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bubac taj 2010-11-15, 21:53

Ja pijem siofor 3X500 oko godinu dana sa malim pauzama, iako je OGTT uredan dr je prepisala zbog PCO. sto se tice mucnina nisam ih imala, a za mrsavljanje ja sam se cak malo i ugojila da li od nekog drugog leka ili kombinacije raznih lekova ko zna.

bubac

Broj poruka: 66
Datum upisa: 11.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bitter Sweet taj 2010-12-16, 11:45

Nisam sigurna je li trebalo da pijem, jer je OGTT pokazao blazu rezistenciju na insulin, a za PCOS bas i nisu sigurni (niti sam ja) s obzirom da osnovni simptomi nedostaju. Imam povisen LH i to je manje vise to, androgeni hormoni su u referentnim granicama.

Elem, ovo je moj treci mjesec na Glucophage-u, 2 x 500 dnevno. U pocetku sam osjecala samo vrlo blagu mucninu, ali je to ubrzo nestalo. Iako u nuspojavama navode da je moguca dijareja, mene je mucilo obrnuto. Nasla sam na netu da je to takodje pojava kod manjeg broja pacijenata.

Izgubila sam 4-5 kilograma dosad, iako mi to uopste nije bilo potrebno, a i dalje mrsam. Bilo koji nalazi zasad nisu pokazali nikakvo poboljsanje, mada sam nasla na netu da je potrebno vise mjeseci terapije da bi se primjetili efekti. Iskreno, ne znam kakve efekte da ocekujem u mojoj situaciji sem da ostanem kost i koza. Endokrinolog kaze da ce Glucophage pomoci da se moji jajnici "opuste" ili tako vec nekako... Vidjecemo.

Bitter Sweet

Broj poruka: 123
Datum upisa: 04.07.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz taj 2010-12-16, 14:34

Evo me posle mesec dana korišćenja glukophage,dozu sam na svoju ruku pojačala,i pored 2x1000mg dodala 1x500 mg u toku dana,jer su bile slave,samim tim i jača hrana.Nalaz ukazuje da i posle mesec dana terapije,ja sam insulin sa 88 ,posle 2 sata od opterećenja svukla na 28-rekoh za mesec dana,iako je profesorka insistirala da proverim nalaze tek posle 3 meseca ,kad se očekuje potpuna učinkovitost.
Glukoza je blago povišena,brže sam insulin dovela u red,a kg se tope...
imam sad skoro 7 kg manje-ali ne za mesec dana terapije,već otkako sam izmenila režim ishrane-od sept.

dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bitter Sweet taj 2010-12-28, 09:08

Bravo Paris!! Samo naprijed, drzim palcice radost

Bitter Sweet

Broj poruka: 123
Datum upisa: 04.07.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Cupava taj 2011-06-16, 10:06

Jos pre skoro godinu dana dobih da pijem gluckophage 3x500mg i pijem ga manje vise redovno. E sad, obzirom da imam samo 2 obroka dnevno, samoinicijativno sam smanjila na 2x500mg, da bi mi dr. Bujas pre izvesnog vremena rekla da ipak uzimam 2x850mg. To radim poslednjih nedelju dana i imam mucnine tokom celog dana. Sta raditi?

Cupava

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz taj 2011-06-18, 13:57

Čupava,očito da ti ne prija ta doza,porazgovaraj sa Bujaskom i reci joj da imaš mučnine.Ili...pokušaj da lek popiješ u toku obroka.
Da pribeležim da 6 meseci posle pijenja glucophage imam 9 kg manje ,nisam imala uopšte mučnine,i insulin i glukoza na poslednjem merenju-idealni-o tome je na temi pisano.terapiju i dalje pijem.

dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Smoki taj 2011-07-07, 17:35

Drage moje, citam vas i resih da napisem i ja nesto vezano za Glukofage, pa mozda nekome i pomogne. Prof. Sumarac mi je prepisala da ga pijem 2x1000 mg. Ali mi je isto tako rekla da mogu da ga raspodelim onako kako bi meni odgovaralo, odn kako mi ne bi izazivao tegobe. Ja sam hrabro krenula sa punom dozom i vec posle jednog dana se gorko pokajala. Ali da ne duzim. Eksperimentisala sam sa dozama i na kraju shvatila da je ono sto meni pravi problem u stvari, unosenje celog grama odjednom. Tako da vec 11 meseci pijem 4x500 mg, u 10h, 14h, 18h i 22h, bez ikakvih nus pojava. Cak i bez obroka.

Smoki

Broj poruka: 28
Godina: 32
Datum upisa: 13.06.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Cupava taj 2011-07-21, 12:55

Da zabelezim i ovde. Od pre recimo dva meseca pijem jacu dozu gluckophag-a (2x850) i prvi put posle 20-ak godina nisam popila tabletu za bolne menst. Ne tvrdim, ali pretpostavljam da je gluckophage zasluzan.

Cupava

Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 13 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Sledeći

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

Napiši novu temu   Odgovori na poruku
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu